Wonen in Hahnwald (Keulen): villa, grondstuk & vrijstaand huis in welvarende omgeving – bezichtiging, prijzen per vierkante meter, tips en co.

Wonen in Hahnwald – Als u op zoek bent naar echte luxe woningen, dan vindt u die in Hahnwald. Door de uitgestrekte eigendomsgebieden is de bevolkingsdichtheid in Hahnwald niet bijzonder hoog. Dit betekent echter ook dat u voldoende ruimte en vooral veel discretie wordt geboden. Hekken en hoge heggen bieden privacy en maken het mogelijk privé te wonen, ver weg van de blikken van nieuwsgierigen. Woningen zijn ideaal als investering, dus waarom zou u er niet een kopen op een uitstekende locatie? Of het nu gaat om een huis, een appartement of een stuk grond, hier vindt u alle informatie over de mooiste hoekjes van Keulen, evenals de actuele prijzen van onroerend goed – Welkom in Hahnwald! Terug naar: Wonen in Keulen.

Wonen in Hahnwald: Exclusieve villawijk aan de rand van de stad

Keulen Hahnwald is een van de populairste woonwijken in de omgeving van Keulen en biedt talrijke grote percelen met villa’s en grote vrijstaande huizen. Hahnwald ligt ten zuiden van het centrum van Keulen en iets buiten het centrum, waardoor deze wijk vooral in trek is bij stadsliefhebbers die meer het platteland in willen trekken. De bevolkingsdichtheid van Hahnwald is niet bijzonder hoog. De reden hiervoor is dat de aangeboden percelen een comfortabele oppervlakte hebben die niet alleen ruimte biedt voor een luxe villa, maar ook voor een grote tuin met vijver, fontein, terras. Klinkt dat precies als wat u zoekt? Neem dan gerust een kijkje in de buurt en bij uw potentiële nieuwe buurman.

Welkom in Keulen

Keulen is een stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en ligt in het westen van het land. De stad met meer dan een miljoen inwoners grenst direct aan de Rijn en ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van de Nederlandse grens. Keulen heeft naast een bekende en indrukwekkende skyline veel te bieden en is erg in trek bij studenten, gezinnen of senioren. De stad heeft een oppervlakte van 405 km² en is onderverdeeld in verschillende districten. De mix van verschillende nieuwbouwprojecten en oude gebouwen maakt deze stad aan het water zo populair.

Hier is een kaart met Keulen:

Hahnwald: Kaart en ligging

De Keulse wijk Hahnwald ligt ten zuiden van het stadscentrum van Keulen en grenst aan andere wijken, zoals Marienburg, Rondorf en Rodenkirchen. Köln-Hahnwald ligt ten zuiden van de Forstbotanischer Garten en Friedenswald en is daarom ideaal gelegen dicht bij het stadscentrum en groene gebieden.

Bezienswaardigheden: Rondleiding door Hahnwald

In Hahnwald zijn er voornamelijk woonwijken en straten, die omheind zijn door royale percelen grond. Zoals de naam van het district al doet vermoeden, zijn er veel groene ruimten en natuur, wat een van de redenen is waarom dit gebied zo populair is. Het is interessant om de woonwijk eens van dichtbij te bekijken, want al snel wordt duidelijk dat de bewoners van deze Keulse wijk veel waarde hechten aan privacy, en ook de plaatselijke architectuur geeft de wijk zijn unieke en charmante flair.

Elegante vrijstaande huizen in het eikenbosje

Discreet leven, weg van de drukte van de grote stad

Onroerend goed en prijzen per vierkante meter in Hahnwald

De gemiddelde aankoopprijs voor een woning in Hahnwald bedraagt 1,5 – 3,6 miljoen euro. Maar dat is het zeker waard. De eigendommen hier behoren immers tot de meest lucratieve van de hele stad. Onroerend goed is altijd een goede investering, en vooral in een wijk als Hahnwald is kopen aan te raden. Woonruimte in Keulen is erg in trek. Dit wordt ook weerspiegeld in de vastgoedprijzen in Keulen. Of het nu gaat om een ruime loft, een exclusief vrijstaand huis of een elegante villa – hier vindt u een overzicht van alle prijzen per vierkante meter.

  • Koop een appartement (nieuwbouw): 3.762€ /m²
  • Flat kopen (bestaand): 2,425€/ m²
  • Een huis kopen (bestaand): 5,405€/ m²

Conclusie: Leven in Hahnwald

Deze wijk is absoluut de underdog van Keulen. Door zijn ligging iets buiten de stad, wordt Hahnwald vaak vergeten. Onterecht, vinden wij, want hier liggen enkele echte schatten van de Keulse vastgoedmarkt. Het gerucht doet de ronde dat ook Keulse beroemdheden zich hier graag vestigen. Met buren als Oliver Pocher, weet je hoe exclusief de buurt is. Onze tip: neem contact op met de makelaar die u vertrouwt! Een ervaren makelaar zal u niet alleen bijstaan tijdens het koopproces, maar u ook adviseren op het gebied van belastingen en financiering.

Keulen: vastgoed in de mediastad aan de Rijn

Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. De stad ligt in het westen van Duitsland en grenst aan andere agglomeraties, zoals Düsseldorf en Bonn. De mediastad ligt direct aan de Rijn en kan worden onderverdeeld in verschillende delen en districten. Naburige steden zijn Düsseldorf, Bonn en Leverkusen. Keulen staat als geen andere stad in Duitsland voor media, TV en pers. Daarom groeit de metropool aan de Rijn voortdurend. Südstadt, Altstadt, Ringe, Ehrenfeld of Sülz, waar kun je het beste wonen?

Onroerend goed in Keulen

Vrijwel geen enkele andere grote stad in Duitsland biedt zoveel “ruimte voor verbetering”. Van de aankoopprijs tot de architectuur van het bestaande pand. Of het nu gaat om een flatgebouw, appartementencomplex of luxueuze loft met uitzicht op de Rijn. Keulen geniet al jaren een gestaag groeiende populariteit. De mooiste stad aan de Rijn heeft werkelijk voor elk wat wils. Vooral de statige oude gebouwen in Südstadt en het beroemde gebied rond Rheinauhafen zijn indrukwekkend.

Wonen in Keulen: Populaire wijken en buurten

De mediastad aan de Rijn biedt een gevarieerd stadsbeeld, dat voor iedereen de perfecte woonoplossing garandeert. Van luxe flat tot villa, er is werkelijk van alles. Met de hulp van de juiste makelaar kunt u ongetwijfeld uw droomhuis vinden – of het nu Südstadt, Marienburg of Hahnwald is – een woning als investering in Keulen loont altijd! Een van de grootste universiteiten van Duitsland zorgt voor een jong stadsbeeld en geeft de “Veedeln” hun onnavolgbare frisheid. Wilt u investeren in een woning als kapitaal investering in het charmante Keulen? Ontdek alles wat u moet weten over de meest gewilde woonwijken van de stad, inclusief tips over locatie, prijzen per vierkante meter & co! Naar het overzicht: Wonen in Keulen.

Huis, appartement en grond verkopen in Keulen

De verkoop van een flat, een appartementsgebouw of uw eigen eigendom. De kleurrijke mediametropool Keulen heeft veel te bieden: Terwijl Marienburg en Rodenkirchen verrukken door hun nabijheid tot de Rijn, bruist Neustadt van het stadsleven. Lindenthal, in het westen, maakt indruk met zijn rustige sfeer, en wie de voorkeur geeft aan exclusiviteit en prominentie kan zich vestigen in Hahnwald. U wilt uw woning in Keulen verkopen? Alles over het verkoopproces, de belangrijkste documenten en of u particulier of via een makelaar moet verkopen. Naar het overzicht: verkoop van onroerend goed in Keulen.