Flat kopen New York – Alles wat u moet weten, eenvoudig uitgelegd

USA – Hoe koop ik een appartement in New York City? Wij leggen uit, vertalen, en geven de basis voor het kopen van Amerikaans onroerend goed. Het kopen van een appartement in New York City is anders dan ergens anders. Wij geven u een complete, gemakkelijk te volgen stap-voor-stap gids voor het kopen van een appartement, penthouse of loft in New York, of het nu in Brooklyn, de Bronx, Queens of Manhattan is. Wij behandelen alles van New York City vastgoedmarkt overzichten tot het beantwoorden van vragen zoals Kopen of huren van een flat in New York? Wat zijn de belastingtarieven voor onroerend goed in New York? Wat is er anders aan het kopen van een flat in New York? Dit alles en nog veel meer.

Dit is onderdeel van onze bredere gids voor het kopen van een huis. Terug naar Kopen van een huis in de VS.

Leef de droom in New York – Koop een flat

New York, de stad van de dromen. Ook u kunt uw droom van een eigen huis leven, en dat in een van de topsteden ter wereld, van mode tot financiën tot kunst en eten. Een flat kopen in New York is zeker niet de gemakkelijkste opdracht, maar u zult waarschijnlijk blij zijn dat u het risico genomen hebt.

Het geld stroomt? Overzicht van de economie van New York

Wat de economische ontwikkeling betreft, beleeft New York een opleving. Dus in een stad waar het geld toch al overal is, stroomt het nu nog meer. Het is momenteel de stad met de op één na hoogste economie ter wereld, vóór Los Angeles. De afgelopen jaren hebben veel topbedrijven uit de digitale sector hun hoofdkantoor naar de stad verplaatst of er kantoren geopend. Dit betekent meer investeringen in verschillende sectoren en een grotere vraag naar huurwoningen in het centrum van de stad om de werknemers te huisvesten. De algemene vastgoedmarkt is de laatste tijd verzwakt, wat betekent dat de klassieke investeringen van vroegere jaren, zoals TriBeCa of Soho, waar hoge prijzen per vierkante meter domineren, momenteel verstandige investeringen zijn om te kopen, aangezien de markt zich waarschijnlijk zal herstellen en deze delen waarschijnlijk weer in waarde zullen stijgen.

 • Economie zal waarschijnlijk groeien

De schoonheid van de stad – New York Drone

New York City is wereldwijd bekend om zijn enorme wolkenkrabbers en het toonbeeld van de sfeer van de grote stad. Bekijk de metropool eens van bovenaf:

Kopen of huren? Berekening uitgelegd

Als u moet beslissen of u moet kopen of huren, zijn de lage onroerendgoedbelastingen natuurlijk in het voordeel van kopen. Maar zoals altijd, hangt het af van waar je wilt wonen en voor hoe lang. Als je kijkt naar de stedelijke kern van Manhattan, is het bijna onmogelijk om te kopen en de huur is verhoudingsgewijs goedkoop. Dus hier zou het goed zijn om te huren en je geld elders te investeren.

Buurten als Bushwick of zelfs Chelsea bieden je betere koopmogelijkheden. Kopen in Bushwick gaat gepaard met dezelfde financiële lasten als huren voor drie en een half jaar. Dat betekent dat kopen hier veel beter is dan huren. De kans is groot dat u een paar jaar later vertrekt met een sterk rendement op uw investering en met financieel eigen vermogen.

 • Hangt af van welke buurt

Waarom het goed is om in New York City te kopen

In New York is het bijzonder voordelig om te kopen omdat de onroerendgoedbelastingen vrij laag zijn. Dankzij de vrij hoge inkomstenbelasting hoeft de staat geen hoge onroerendgoedbelasting te heffen, wat huiseigenaren geld kan besparen. Deze belastingen bedragen 0,86% in New York City, veel lager dan in de overgrote meerderheid van de Amerikaanse staten.

Lagere onroerendgoedbelasting in New York City betekent dat het loont om onroerend goed te bezitten!

Welke staat heeft de hoogste onroerendgoedbelasting? Rangschikking

New York’s onroerend goed markt – Uitleg

Dus wat moet je weten over het kopen van onroerend goed in New York?

Onroerend goed wordt steeds groter en groter. Dienovereenkomstig is er een toename van aankopen van onroerend goed met een waarde van meer dan $1 miljoen. In New York draait alles in onroerend goed om locatie. Gemiddeld kunnen in New York City flats met één slaapkamer worden gekocht voor $2.810/maand en flats met twee slaapkamers voor $3.576/maand. In East Brooklyn, bijvoorbeeld, is de gemiddelde huur $1.250/maand, wat de enorme discrepantie illustreert tussen waar je woont en wat je betaalt. Dit is heel anders dan wanneer je een flat koopt in Los Angeles, waar je, ongeacht het deel van de stad waar je naartoe gaat, forse bedragen moet betalen.

 • Flat Mediaan Prijs: $916,000
 • Prijs per vierkante meter: $7,244/m²

Belangrijkste feiten – Vastgoedbeleggingen in New York

Er zijn een paar dingen waar de experts bij zweren. Als u op zoek bent om te investeren in huurwoningen, of niet-eigenaar bewoond onroerend goed in het algemeen, hier zijn een aantal dingen in gedachten te houden bij het denken over het investeren in New York onroerend goed:

 • Hoe lang wilt u de woning bezitten?
 • Hoe verhoudt de omzet zich tot de huur die u waarschijnlijk zult innen
 • Zoek de juiste buurt
 • Moet u een appartementsgebouw kopen of een enkele eenheid?
 • Vraag uw advocaat om het gebouw te bezoeken
 • Koop de meeste slaapkamers per de meeste vierkante meter
 • Houd uw ogen open voor belastingvoordelen

Hoe koop ik een flat?

Een huis kopen is natuurlijk een lang en moeizaam proces dat veel tijd en financiële investeringen vergt. Van begin tot eind zijn er onvervangbare stappen die, als ze worden overgeslagen, duur kunnen uitvallen. Als u niet zeker weet in welke eigendommen u moet investeren, begin dan hier:

Checklist – Dingen die je moet doen voor je koopt

Hoe bereid je je voor om een huis te kopen. Voordat je een huis koopt, moet je deze 5 dingen doen:

 • Informeer u over uw financiën
 • Verzamel documenten over uw financiën
 • Praat met uw potentiële hypotheekadviseur (“hypotheekmakelaar”)
 • Beslis over het type financiering
 • Zoek een advocaat, makelaar en huis inspecteur

Platte koop – proces van onderhandeling tot sluiting

Om uiteindelijk de flat te kopen, zult u willen beginnen met onderhandelen.

Doe een bod – Hoe te onderhandelen over de verkoopprijs

Dus je besluit dat dit je droomflat is. Wat nu? Wel, nu is het tijd om een bod te doen. Dat betekent dat je de verkoper moet benaderen met een bod. Er zijn twee kanten om over te onderhandelen, en je moet de ene of de andere kiezen. Ofwel probeer je de verkoopprijs te verlagen. Ik bedoel, koop een eigendom voor $800.000 in tegenstelling tot $850.000. De andere optie is te onderhandelen over de afsluitkosten, bijvoorbeeld door overeenstemming te bereiken over de verkoopprijs, maar de verkoper te vragen een deel van de bijkomende kosten te betalen, waaronder de aankoopbelasting. Deze tactiek houdt natuurlijk in dat er op dat moment meer geld op de bankrekening staat of dat het bedrag van de maandelijkse kosten in de toekomst wordt verlaagd. Als regel kunt u verwachten dat u 5%-10% van de verkoopprijs kunt bedingen.

Volgende stappen – Gebouwinspecties

Uw geldschieter zal zeker eisen dat u een inspectie uitvoert van zowel het flatgebouw als de flat zelf. Hieruit blijken meestal kleine gebreken, zoals onderhoudswerkzaamheden die in de toekomst nodig zullen zijn of bijvoorbeeld structurele gebreken.

Verlaging van de verkoopprijs voor onroerend goed

Nu kun je opnieuw onderhandelen. U hebt gebreken aan het gebouw vastgesteld en hebt nu een sterke onderhandelingspositie. Maak uw zorgen kenbaar aan de verkoper en hij zal waarschijnlijk toegeeflijker zijn bij de onderhandelingen.

Er is ook een ton die u kunt besparen op de vele eenvoudige extra kosten die komen met het kopen van een woning, geven wij u de complete gids

Laatste belangrijke stap! Doorlopen

Vergeet de doorloop niet! Een doorloop is een laatste wandeling door het huis. Dit is een van de meest voorkomende beginnersfouten. Dingen kunnen veranderen nadat u verhuisd bent, de vorige eigenaar kan iets gebroken hebben, of een kast kan een fout verdoezeld hebben. Als u de laatste doorloop niet doet, kan dat later uw grootste spijt worden. Het duurt niet zo lang en is zeker de moeite waard, althans voor uw gemoedsrust.

Wat is er zo speciaal aan New York?

Er zijn natuurlijk wel enkele kanttekeningen te plaatsen bij het kopen van een flat in New York, in tegenstelling tot elders in de VS. Dit betekent dat je een aantal dingen in gedachten moet houden als je overweegt een flat te kopen. Natuurlijk, het normale proces vindt plaats: Je koopt een flat met een aanbetaling als deel van je hypotheek, betaalt afsluitkosten, en dan belastingen, en dan trek je erin.

Onroerendgoedbelastingen verschillen van county tot county wanneer u in New York investeert,

Voordat u een appartement koopt – voorbereiding & planning

De mensen die aan uw zijde moeten staan, zijn natuurlijk overal in de VS dezelfde, maar in New York is er een speciale vereiste. Als je een flat in New York koopt, moet je een plaatselijke advocaat hebben. Dit betekent dat u een advocaat moet nemen (bij voorkeur gespecialiseerd in onroerend goed) voordat u zelfs maar begint te zoeken.

 • Verplichting om een advocaat te hebben

Belastingen – Bijkomende onroerende goederen kosten

Natuurlijk, New York heeft andere belastingen dan elders in het land. New York is een van de staten die naast de belasting op de overdracht van onroerend goed ook een hypotheekbelasting heffen. Zoals de “mansion tax”, die van toepassing is op de aankoop van een onroerend goed met een waarde van meer dan 1.000.000 dollar, of de “flip tax”, die eigenlijk niet veel van een belasting is omdat het een particuliere belasting betreft. Onroerendgoedbelasting, hoeveel het is en hoe het wordt berekend, is natuurlijk ook uniek voor de Big Apple.

Vrijwel iedereen betaalt te veel belasting. Het is bijzonder gemakkelijk om te besparen op onroerendgoedbelasting. Leer hoe:

Verzekering – Hoge extra kosten

Vergeet niet dat je moet betalen voor de verzekering van de huiseigenaar. In New York kan dit oplopen tot zo’n $2.000 per jaar.

 • $2.000/jaar inboedelverzekering

Sponsoreenheden – De betaalbare huisvestingstruc

Sponsoreenheden zijn alleen verkrijgbaar in New York. Ze zijn een speciaal soort flat. Ze bestaan meestal in appartementsgebouwen die de ontwikkelaar of coöperatie gewoonlijk heeft verhuurd of verkocht. Deze ontwikkelaars of coöperaties houden echter vaak een paar eenheden voor eigen gebruik. Deze worden vaak later verhuurd of doorverkocht. Het voordeel van coöperaties is dat de nieuwe bewoner geen financieel pakket hoeft in te dienen. Sponsoreenheden zijn gewoonlijk ook goedkoper in aankoop dan andere soorten eenheden.

 • Gunstiger
 • Gemakkelijker te krijgen
 • Zeldzamer

Huurcontrole? Stabilisatie? Onroerend goed NYC

Is het wel de moeite om een flat te kopen? In New York zijn er huurgecontroleerde en huurstabiele flats. Deze verschillen van typische flats doordat ze een veel lagere huur hebben. Aangezien zij echter uiterst zeldzaam en bijna onmogelijk te vinden zijn, is het beter zich te concentreren op flats met gestabiliseerde huur.

Huurstabilisatie – Betekenis en definitie

Gestabiliseerde flats zijn, vertaald, flats waarvan de huur is gestabiliseerd. Woningen met gestabiliseerde huur zijn flats waarvan de huur niet sterk kan stijgen. De jaarlijkse verhoging wordt door de regering geregeld. Dit beschermt u als huurder. Het maakt je ook blij om in zo’n flat te wonen. Dit betekent dat als u momenteel in een flat met gestabiliseerde huur woont, u waarschijnlijk minder betaalt dan vele anderen. Daarom is het kopen van een flat op dit moment misschien niet het beste idee.

 • Huurstabilisatie = door de staat gecontroleerde huurverhoging

Waar te wonen in NYC – Beste buurten

Er zijn de vijf boroughs van Bronx, Queens, Manhattan, Brooklyn en Staten Island. Maar binnen deze ontelbare boroughs, waarvan sommige wereldberoemd zijn, zoals Harlem, Upper West Side, Greenwich Village, Williamsburg, en de lijst gaat maar door. Dus waar moet je heen verhuizen? Bijna iedereen, ook wij, zal je aanraden om eerst de stad een beetje te leren kennen, wat onderzoek te doen en ook gewoon wat rond te lopen in de wijken en te kijken welke sfeer het beste bij je past.

Ultra Luxe Penthouses & Lofts

Natuurlijk, sommige van de superrijken in de VS hebben luxe flats in New York. Onder hen supersterren als Jay-Z & Beyonce en Justin Timberlake. Een van de meest indrukwekkende is waarschijnlijk Jeff Bezos’ 80 miljoen dollar flat in Manhattan.

De slechtste buurten in NY – gevaar, misdaad, lage levensstandaard

De slechtste buurten in New York bepalen hoe gevaarlijk het is, hoe goed het is om er te wonen en nog veel meer. En als u denkt dat u een slimme deal kunt krijgen door naar een van deze gebieden te verhuizen, hebt u het mis, want geen van hen is bijzonder goedkoop.

 • Woodlawn-Nordwood
 • Hunts Point
 • Brownsville
 • Fordham
 • Mott Haven
 • Fordham
 • Bedford Park
 • In de binnenstad

De hipste buurten van New York – The places to be in New York

Er zijn een paar buurten die je niet mag missen. Dit zijn de klassiekers zoals SoHo of TriBeCa. De topbuurten om te investeren in New York City zijn natuurlijk de beroemde buurten. Denk aan Greenwich Village of Williamsburg. De andere bekende steden, Astoria (Queens), Bushwick (Brooklyn) of Greenpoint (Brooklyn) zijn ook veilige weddenschappen, vooral voor jongere of meer cultureel georiënteerde immigranten. Enkele voorbeelden zijn Chelsea, waar het nabijgelegen Hudson Yards-project de prijzen van eersteklas en opkomend vastgoed drukt, of Bedford-Stuyvesant, de verloren zoon van New Yorks hippe buurten, en ten slotte Park Slope, waar de prijzen in de komende jaren waarschijnlijk sterk zullen stijgen, zodat nu investeren lonend zou moeten zijn.

Klassiekers: SoHo, TriBeCa, Greenwich Village, Midtwon

Hip: Astoria, Bushwick, Greenpoint

Toekomstige wijken: Chelsea, Bedford-Stuyvesant, Park Slope

U wilt meer informatie. Waar kan je een flat kopen in New York City? We vertellen je alles wat je moet weten

Lijst van de beste buurten van New York City

De beste buurten van New York zijn moeilijk aan te wijzen. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en zijn eigen behoeften. Dit maakt het onmogelijk om definitief te zeggen wat de beste zijn. Hieronder staan enkele van de beste buurten van New York City.

 1. TriBeCa
 2. Gramercy
 3. Battery Park City
 4. Nolita
 5. SoHo
 6. Dumbo
 7. Financieel district
 8. Murray Hill
 9. NoHo
 10. Kips Bay
 11. Prospect Heights
 12. Brooklyn Heights

Moet ik een flat huren?

Co-ops zijn waarschijnlijk bekender en populairder in New York dan ergens anders. Hier maken ze bijna de helft van alle woningen uit. Co-ops zijn iets moeilijker te krijgen, met een ingewikkeld en tijdrovend proces, maar de tijdsinvestering is de beloning waard, met meestal lagere onroerendgoedbelasting, de mogelijkheid om eigen vermogen op te bouwen en nog veel meer.

Wat is een Co-op flat? Onroerend goed bedrijf

Een coöperatieve flat is een flat die wordt beheerd door een woningbouwcoöperatie. Wanneer u een coöperatief appartement koopt, koopt u in feite niet het onroerend goed, d.w.z. de vier muren waarin u wilt gaan wonen. U koopt veeleer een aandeel in een rechtspersoon. De aandelen die u koopt, geven u het recht om een bepaald deel van het gebouw te gebruiken. U bent dus geen eigenaar van een woning, maar een lidmaatschapslid dat u in staat stelt gebruik te maken van de flat waarin u woont. Dit betekent natuurlijk ook dat u geen hypotheek afsluit, maar een gemeenschappelijke lening, d.w.z. een lening om de aandelen te betalen.

 • U koopt aandelen, geen vastgoed

Waarom u voor een coöperatie zou moeten kiezen – Uitleg

Aangezien u niet de eigenaar bent van het onroerend goed zelf, hoeft u geen onroerendgoedbelasting te betalen. In plaats daarvan betaalt de coöperatie de onroerendgoedbelasting voor het gehele gebouw, en deze wordt verdeeld onder de leden, d.w.z. de bewoners. Het belangrijkste voordeel van een coöperatie is dat zij goedkoper is. De onroerendgoedbelasting die elke bewoner betaalt is lager, en de extra kosten zijn ook lager omdat de coöperatie geen winstoogmerk heeft. Ten slotte hebben bewoners van coöperaties, ook al zijn ze geen eigenaar, recht op veel belastingaftrek waarop eigenaren van onroerend goed aanspraak kunnen maken.

 • Gunstiger

Hoe koop je een Co-op appartement in New York – stap voor stap

Voordat u zich in de coöperatie kunt inkopen, moet u een paar stappen doorlopen. Voordat u een coöperatie benadert of een flat identificeert waarin u geïnteresseerd bent, zult u een advocaat, een hypotheekmakelaar en een ingenieur moeten raadplegen. Hoewel dit niet noodzakelijk is, vergroot het uw kansen om de flat te krijgen die u wilt. Dat komt omdat zodra je de flat die je wilt hebt gevonden, je solliciteert. Het bestuur beslist over uw aanvraag. Dit bestuur wil natuurlijk de best mogelijke bewoners, dus het is belangrijk om je als een serieuze koper te presenteren. Alle coöperaties hebben een specifieke lijst van vereisten, waaronder hoeveel aanbetaling je moet doen en hoeveel je aan financiële reserves hebt. U neemt dan contact op met de verkoper, begint het titelonderzoek en de hypotheekaanvraag, en rondt de koop af.

Kopen van een Appartement NYC – Checklist

Als u een flat in New York wilt kopen, zijn dit de belangrijkste dingen die u moet doen en overwegen.

 1. Neem een beslissing! Huren of kopen?
 2. Bereid je voor! Bezoek de stad, verken de markt
 3. Advocaat! Vind uw advocaat
 4. Kies betaalbaar! Promoten van eenheden, coöperaties of opkomende buurten