Onroerend goed verkopen in Pempelfort (Düsseldorf): Huizen en luxe villa’s aan de Rijn

Verkopen van onroerend goed in Pempelfort – verkoop van een appartement, verkoop van een appartementsgebouw of verkoop van uw eigen woning. Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in het kosmopolitische Pempelfort in Düsseldorf, bent u goed voorbereid! Plus: Alles wat u moet weten over de taxatie van onroerend goed, welke documenten u nodig hebt en of u liever particulier of via een makelaar verkoopt – Welkom bij Pempelfort! Terug naar het overzicht: Onroerend goed verkopen in Düsseldorf.

Eigendom verkopen in Pempelfort

Kapitaalinvesteerders waarderen de goede rendementen van de Düsseldorfse vastgoedmarkt, ondernemers de internationaal gepositioneerde economie en gezinnen en studenten de gerenommeerde scholen en verzorgde woonwijken. Iedereen voelt zich thuis in Düsseldorf. Ook thuis in Düsseldorf: de Königsallee – een van de beroemdste winkelstraten van Europa en daarom een van de aantrekkelijkste en duurste straten van Düsseldorf! De modemetropool van Noordrijn-Westfalen inspireert met zijn adembenemende architectuur, de zeer goed ontwikkelde infrastructuur en de gevarieerde winkelmogelijkheden. In Düsseldorf draait alles om mode, internationaliteit en levensvreugde – en dit wordt ook weerspiegeld in de chique levensstandaard.

Hier verder lezen: Onroerend goed verkopen

Woningen in Pempelfort kunnen dus snel verkocht worden:

 • Goed rendement
 • Internationale & sterke economie
 • Thuis van de Königsallee
 • Verbluffende architectuur
 • Zeer goede infrastructuur

Pempelfort: Kaart en ligging

De Düsseldorfse wijkempelfort ligt in het hart van de stad, omringd door de wijken Carlstadt en de Altstadt. Ook hier is de Rijn niet ver weg. In de Nordstraße vinden de bewoners biologische levensmiddelenwinkels, boekhandels, antiekwinkels, maar ook Italiaanse restaurants, bars en gezellige cafés. De populaire woonwijken Oberkassel en Golzheim zijn ook niet ver weg met de auto.

Hier is de mesolage van Pempelfort:

Het vastgoedlandschap van Düsseldorf-Pempelfort kan nauwelijks diverser zijn wat betreft leeftijd, ligging, bouwkundige staat en aansluitingen op de (verkeers)infrastructuur. De trendy wijk wordt steeds populairder bij de Düsseldorfers. Kosmopolitisch met oude ijssalons en kuuroorden, deze wijk is de perfecte mix van oud en nieuw. Ontdek hier meer over de flair van de wijk.

Onroerend goed verkopen: Flat, huis, flatgebouw

Of het nu gaat om een erfenis, echtscheiding, verhuizing van familie of carrièreperspectieven elders – er zijn heel wat redenen om uw huidige woning te verkopen. Wat de redenen ook zijn, een verkoop van onroerend goed moet niet alleen goed doordacht zijn, maar ook goed gepland. Daarom is het altijd raadzaam een beroep te doen op de deskundigheid van een vastgoedmakelaar om tijdrovende en dure fouten te voorkomen. Het verkoopproces hangt immers niet alleen af van het tijdstip, maar ook van de locatie en de verschillende soorten huizen en flats.

Meer over het onderwerp van de verkoop van onroerend goed in Pempelfort in een moment. Hier is een overzicht vooraf:

De eerste stap bij de verkoop van een onroerend goed is de taxatie van het onroerend goed:

Taxatie van onroerende goederen: Taxatie voor de verkoop van onroerende goederen

U wilt een huis kopen en heeft nu haast om het te verkopen? Of wilt u een appartementsgebouw kopen om het lucratief te verhuren? Zelfs als de tijd dringt en u uw eigendom zo snel mogelijk wilt verkopen, moet u fouten van bij het begin vermijden. En dat begint met de taxatie van uw eigendom. Bij de taxatie van onroerend goed gaat het niet alleen om het bepalen van de waarde, maar ook om de koopprijs. Renovatie met vaklui, bouwjaar, ligging enzovoort hebben een effect op de waarde van het onroerend goed en de koopprijs.

Ontdek hier welke factoren de aankoopprijs beïnvloeden:

 • Plat tarief
 • Beoordeel een huis
 • Beoordeel appartement huis
 • Beoordeel eigendom
 • Overzicht: Waardering van onroerend goed

Onroerend goed verkopen in Pempelfort: particulier verkopen of een makelaar inschakelen?

U wilt uw huis, uw oude flat of uw bungalow verkopen en u weet niet of het zin heeft een makelaar in de arm te nemen? Dan bent u net als vele huizenverkopers voor u! Wat zijn de voordelen van verkoop via een makelaar? En wat zijn de taken van een makelaar? Kom hier meer te weten!

Belangrijke vragen vooraf: Bekijken, marketing & Co.

Als u nog steeds niet zeker weet welke weg te bewandelen bij de verkoop van uw eigendom, beantwoordt dan gewoon de volgende vragen voor uzelf:

 • U bent direct ter plaatse en kunt op elk moment inspecties uitvoeren?
 • Heb je genoeg tijd om alles te regelen van planning tot overdracht?
 • U bent altijd telefonisch bereikbaar, zodat geen enkele geïnteresseerde verloren gaat?
 • Bent u bereid en in staat om het huis via verschillende marketingkanalen aan te bieden (bv. diverse onroerend goed portalen, flyers, enz.)?
 • Bent u bereid de kosten die hiervoor eventueel moeten worden gemaakt zelf te financieren?
 • Hebt u een woningtaxatie laten verrichten of weet u tegen welke prijzen vergelijkbare huizen recentelijk zijn verkocht?
 • Weet u hoe u een exposé moet maken en beschikt u idealiter over software om de plattegrond op te stellen?
 • Je weet hoe je bezichtigingen en verkooponderhandelingen moet voeren?
 • Bent u ook vertrouwd met juridische kwesties (verborgen gebreken, opstellen van contracten, enz.)?

Als u hier één of meer keren “neen” hebt geantwoord, vraag u dan nu eindelijk eens af hoe belangrijk deze “neen’s” voor u zijn met betrekking tot uw beslissing om al dan niet een makelaar in de arm te nemen.

Taken van een vastgoedmakelaar: van het exposé tot het koopcontract

Duizenden mensen in heel Duitsland hebben besloten hun eigendom via een makelaar te verkopen omdat het voor hen in de eerste plaats belangrijk was dat de verkoopprijs werd bepaald in overeenstemming met de markt en de feiten. Dit is in de eerste plaats gebaseerd op de omstandigheden van de marktomgeving, die een gekwalificeerde makelaar zeer goed kent. Bij de verkoop van een onroerend goed in een stad die zo divers en dynamisch is als Düsseldorf, is dit van bijzonder belang voor het welslagen van de verkoop.

Makelaars zijn ook verantwoordelijk voor de taxatie van onroerend goed!

Ook de verkoopgerichte presentatie van het onroerend goed is een complexe taak! Het exposé van uw woning in Düsseldorf-Pempelfort is niet alleen een visitekaartje. Het is de kans voor de verkoper om met zinvolle teksten en foto’s een serieuze totaalindruk van het pand op de koper achter te laten. De herinneringen aan de aangename bezichtigingsafspraak zullen door uw koper tijdens de periode van zijn aankoopbeslissing met een professioneel exposé steeds opnieuw worden opgeroepen.

Hier volgt een overzicht van alle taken van een makelaar:

 • Taxatie van onroerend goed
 • Verkrijging van de documenten
 • Voorbereiding van het exposé
 • Planning en uitvoering van de bezichtigingsafspraken
 • Verkoopsonderhandelingen
 • Kredietwaardigheidscontrole van de koper
 • Opstelling van het koopcontract
 • Verwerking
 • Overdracht

Voordelen van een makelaar: deskundigheid, marktkennis & Co.

Op zijn laatst op dit punt komen ook fundamentele juridische vragen aan de orde. Een ervaren professionele makelaar is vertrouwd met “verborgen gebreken” en andere contractrelevante kwesties. Onafhankelijk en objectief advies over het verkoopproces – Zo staat u ook na de ondertekening van het contract aan de veilige kant en kunt u in alle rust genieten van uw verkoopsucces.

Hier zijn de voordelen van een makelaar:

 • Stressvrije verkoop
 • Kostenbesparing
 • Expertise & ervaring
 • Onderhandelingsvaardigheden
 • Verkooptalent

Bepaal de verkoopprijs: Te hoog, te laag en precies goed

Veel factoren bepalen de verkoopprijs van uw woning in Düsseldorf-Pempelfort. De ligging, de staat van onderhoud, de ouderdom of de grootte zijn slechts enkele voorbeelden waar u wellicht zelf aan heeft gedacht. De basisregel is: een te hoge verkoopprijs is net zo schadelijk voor een succesvolle verkoop van onroerend goed als een te lage prijs!

Noch een te hoge, noch een te lage aankoopprijs leidt tot een goed resultaat

De “ideale” verkoopprijs: Emotionele taxatie van onroerend goed

Of het nu gaat om Golzheim, Carlstadt, Oberkassel of Pempelfort – als de verkoper het zonder een onafhankelijke taxatie doet, is de verkoopprijs meestal “ideaal”. Het houdt geen verband met de werkelijke marktwaarde. Dat is niet verwonderlijk, want u heeft meestal een sterke persoonlijke band met uw eigendom. Daarom hanteren de meeste particuliere verkopers een meer emotionele benadering van de prijsstelling. Dit leidt tot opgeblazen aanbiedingsprijzen die niet marktconform zijn. Te dure huizen en appartementen worden echter niet verkocht, ook niet in Düsseldorf-Pempelfort. Tijdrovende onderhandelingen met belanghebbende partijen zijn een natuurlijk gevolg. Dit leidt vaak tot de volgende fout: de vraagprijs wordt stap voor stap verlaagd.

De opgeblazen en onrealistische biedprijs wordt te veel beïnvloed door de emoties van de verkoper

De “lage” verkoopprijs: snelle verkoop met financieel verlies

Als de verkoop onder tijdsdruk staat of objectieve parameters voor de taxatie ontbreken, wordt vaak een verkoopprijs onder de marktwaarde bereikt. Het levert u meestal een groot aantal bezichtigingsafspraken op, maar zeker niet de prijs die bij uw woning past. Als u uw flat of huis onder de waarde verkoopt, wordt het verkoopproces versneld, maar brengt het grote financiële verliezen met zich mee.

Het pand verkoopt sneller, maar u geeft onnodig geld weg

De “juiste” verkoopprijs: bepalen van de marktwaarde van de reële aankoopprijs

De “juiste” verkoopprijs is in de eerste plaats gebaseerd op de marktwaarde van het onroerend goed. Gedetailleerde marktanalyses zijn nodig om deze marktwaarde te bepalen. Factoren die van invloed zijn, zijn het bouwjaar, de plattegrond, de ligging en de uitrusting van het huis of appartement. Een team van makelaars bepaalt de marktwaarde rekening houdend met alle factoren en maakt ook gebruik van vergelijkingen met eigendommen op dezelfde locatie en met een soortgelijke inrichting elders.

Marktwaarde als meest realistische instantie

Deze factoren spelen een belangrijke rol bij de waardebepaling:

 • Locatie
 • Infrastructuur
 • Uitrusting
 • Bouwjaar & bouwmateriaal
 • Aansluiting op scholen en ziekenhuizen
 • Culturele activiteiten in de omgeving

Conclusie: Onroerend goed verkopen in Düsseldorf-Pempelfort vereist kennis en ervaring

Pempelfort ontwikkelt zich tot een gewilde woonlocatie in de metropool Düsseldorf. Voor de verkoop van huizen en grond in Düsseldorf-Pempelfort zijn het heden en de toekomst dus werkelijk zeer gunstig. Aangezien het vastgoedlandschap echter zeer divers is en de beoordeling van de verschillende kwaliteitsniveaus van talrijke factoren afhangt, moeten verkopers beslist vertrouwen op de kennis en ervaring van gecertificeerde makelaars.

Düsseldorf: Onroerend goed in de metropool aan de Rijn

Düsseldorf staat voor luxe, winkelen en een internationaal gepositioneerde lokale economie. High-fashion bedrijven hebben hier hun hoofdkantoor, maar ook de deelstaatregering van NRW. De vastgoedmarkt van Düsseldorf is dan ook zeer gewild. De stad ligt in het hart van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De hoofdstad van de deelstaat is verdeeld in verschillende districten en is erg populair bij kopers van onroerend goed vanwege zijn charmante ligging aan de Rijn.

Verkopen in Düsseldorf: Wijken bij u in de buurt

U wilt een woning verkopen in een van de andere districten? Lees dan hier verder:

Kopen in Düsseldorf: Populaire woonwijken

Meer informatie over de respectieve districten vindt u hier: