Huis verkopen: Succesvol uw eigen huis verkopen in Bensheim

Bensheim ligt tussen Frankfurt en Heidelberg en is met ruim 40.000 inwoners een middelgrote stad met een goede infrastructuur, talrijke onderwijsinstellingen en diverse sport- en recreatiemogelijkheden. Aangezien de vastgoedprijzen de afgelopen zes jaar gestaag zijn gestegen, kunnen verkopers van vastgoed goede prijzen verwachten.

Hoeveel is uw huis waard in Bensheim?

Bensheim bestaat uit negen wijken die met verschillende voordelen kunnen overtuigen. In de stad zijn zowel huizen op groene locaties als woningen dicht bij het centrum beschikbaar. Afhankelijk van de locatie varieert natuurlijk ook de waarde van het betreffende onroerend goed. Andere factoren, zoals de staat van het gebouw, de aansluiting op het openbaar vervoer en de huidige schommelingen op de woningmarkt, spelen ook een rol. Het is dus helemaal niet gemakkelijk om de aankoopprijs te bepalen. Bovendien zijn eigenaars vaak gehecht aan hun huis en overschatten zij daarom snel de waarde ervan. Goed advies van een deskundige is hier noodzakelijk. Particuliere verkopers kunnen een taxateur inhuren. Als alternatief kunt u de verkoop van uw huis in Bensheim in handen leggen van een ervaren makelaar. Makelaarskantoor Lukinski is gespecialiseerd in de verkoop van onroerend goed in Rijnland-Palts en Hessen en is daarom de ideale contactpersoon voor huiseigenaren in Bensheim.

Onroerend goed verkopen zonder makelaar – wat staat u te wachten?

Zodra u de verkoopprijs hebt vastgesteld met de hulp van een taxateur, zijn er nog vele andere taken die moeten worden uitgevoerd. U moet uw aanbod bijvoorbeeld goed in de markt zetten. Advertenties in kranten en internetportalen zijn onmisbaar. Dit is de enige manier om een voldoende aantal belangstellenden te bereiken. Beschrijf uw woning zo informatief mogelijk en zorg voor foto’s en plattegronden van hoge kwaliteit van de woning. Alle speciale kenmerken en het bedrag van de exploitatiekosten moeten eveneens worden vermeld. Hoe meer informatie uw advertentie bevat, hoe beter. Op deze manier kunnen potentiële kopers zich een optimaal beeld vormen van uw woning in Bensheim.

Zodra de eerste potentiële kopers contact met u opnemen, worden er bezichtigingsafspraken gemaakt en uitgevoerd. Als zich een serieuze kandidaat-koper aandient, zullen de contractonderhandelingen beginnen. De koper zal u niets geven en zal natuurlijk proberen de prijs te drukken. Zodra u een akkoord hebt bereikt, wordt het koopcontract opgesteld en bij de notaris ondertekend. Maar tot het zover is, moet je nog veel andere stappen zetten. Belangrijke documenten moeten worden verkregen en belastingkwesties moeten worden opgehelderd. Als uw eigendom verhuurd is, moet u er ook voor zorgen dat de huurders tijdig worden opgezegd of dat een koper wordt gevonden die de huurders overneemt. Soms moeten er renovatie- of opknapwerkzaamheden worden uitgevoerd die niet alleen moeten worden georganiseerd, maar ook moeten worden betaald. Je moet al deze zaken organiseren en beheren naast je normale werk. Onderschat de tijd die met de verkoop van een huis is gemoeid niet en maak een realistische planning.

Ga voor zekerheid en huur een makelaar

Een huis verkopen in Bensheim is een complexe taak met veel valkuilen. Een leek moet veel energie en tijd besteden om zijn huis onderhands te verkopen. Als u daarentegen kiest voor een ervaren makelaar, kunt u de meeste taken uit handen geven. Makelaarskantoor Lukinski regelt de volledige verkoop van het huis, zodat u gewoon verder kunt gaan met uw leven. Bovendien behoeden wij u voor ernstige fouten die vaak door onwetendheid worden gemaakt en de verkoper in ernstige moeilijkheden brengen. Belastingwetgeving, bijvoorbeeld, is een ingewikkelde zaak. Of u belasting moet betalen bij de verkoop van een woning in Bensheim, hangt af van veel verschillende factoren. Een makelaar kan u uitgebreid adviseren over dit onderwerp en u wijzen op mogelijke problemen, zodat u niet blindelings door het project van de verkoop van een huis struikelt.

Wie betaalt de makelaarskosten bij de verkoop van onroerend goed in Bensheim?

Als u besluit niet particulier te verkopen en een makelaar in de arm te nemen, moet u een makelaarscourtage betalen als de verkoop succesvol is. Het bedrag varieert naar gelang van de deelstaat en bedraagt 6% in Hessen. U hebt waarschijnlijk gehoord van het “Bestellerprinzip” (kopersprincipe), dat in 2015 werd ingevoerd en veel publiciteit kreeg in de media. Volgens dit principe zou u als koper de makelaarskosten moeten betalen. Maar dit is een wijdverbreide misvatting. In feite geldt het koper-koper-beginsel alleen voor het huren van flats en huizen. Bij de verkoop van een huis delen de verkoper en de koper gewoonlijk de commissie van de makelaar. In sommige federale staten, zoals Hessen, betaalt de koper echter de volledige makelaarscourtage. Als u uw huis in Bensheim verkoopt en een makelaar inschakelt, hoeft u dus geen extra kosten te betalen. Dit betekent dat u gratis kunt profiteren van de voordelen van een ervaren makelaar. Op deze manier kunt u uzelf veel tijd en stress besparen.

Conclusie

Als u besluit uw huis in Bensheim te verkopen met de hulp van een makelaar, kunt u daar alleen maar van profiteren. Wij van Lukinski ondersteunen u volledig en nemen u het organisatorische werk volledig uit handen. Wij voeren een taxatie uit, onderhandelen met potentiële kopers en stellen een koopcontract op. Bovendien beschikken wij over juridische expertise en kunnen wij u met onze ervaring en knowhow in alle situaties bijstaan. Bel ons gewoon en maak gebruik van onze service! Er zijn geen kosten voor u, aangezien de commissie van de makelaar door de koper wordt betaald.