Een boerderij kopen: Procedure, makelaar, kosten, prijzen & belasting

Een boerderij kopen – Er zijn veel verschillende soorten huizen, zoals een bungalow, een villa of zelfs een landhuis. Maar een boerderij kopen is meestal iets bijzonders. Het besluit om een boerderij te kopen wordt genomen door gezinnen, maar ook door paren of alleenstaanden van middelbare of oudere leeftijd, die de individuele vorm van leven te midden van de natuur willen veranderen en waarderen. Wij bieden u boerderijen op aantrekkelijke landelijke locaties.

Aanbiedingen in verschillende prijsklassen

Een eigen boerderij kopen als permanente verblijfplaats of als weekendhuis. U moet beslissen of u een pand wilt kopen dat gerenoveerd moet worden. Deze boerderijen kunnen vaak tegen een zeer redelijke prijs worden gekocht. Er zijn ook woningen die al door de vorige eigenaar zijn gerenoveerd en in een moderne en zeer goede staat verkeren. Deze boerderijen zijn meestal klaar voor onmiddellijke bewoning. U moet echter rekening houden met een hogere aankoopprijs. Dit geldt vooral als de boerderij zeer centraal gelegen is en over een goede infrastructuur beschikt.

Als u de intentie hebt een boerderij te kopen, zullen wij u graag bijstaan met onze ervaring. Maak een persoonlijke afspraak met ons, dan kunnen we uw individuele ideeën bespreken. Wij zijn blij dat wij u verschillende eigendommen kunnen aanbieden die in schilderachtige streken liggen en op verschillende manieren kunnen worden gebruikt.

Koop een boerderij die gerenoveerd moet worden

Veel boerderijen zijn niet meer in bedrijf als gevolg van de veranderde structuren in de landbouw, maar ook door het gebrek aan nakomelingen. Kinderen en kleinkinderen van de vroegere eigenaars verhuizen naar de stad en zoeken er een nieuw centrum van leven. Dit is een van de redenen waarom veel boerderijen te koop staan. Met een boerderijcomplex verwerft u in vele gevallen zeer grote gebouwen die al vrij oud zijn en dringend aan renovatie toe zijn. Het voordeel van het kopen van zo’n woning is dat u het kunt inrichten volgens uw persoonlijke ideeën. Bovendien verwerft u de boerderij tegen een bijzonder gunstige prijs.

Speciale eigendommen met een kleine kring van belangstellenden

Aangezien boerderijen worden verhandeld als bijzondere eigendommen met een beperktere kring van belangstellenden dan vrijstaande huizen of condominiums, komen de eigenaars de kopers vaak tegemoet wat de prijs betreft. Als u een pand bijzonder goedkoop kunt kopen, moet u de noodzaak van renovatie niet onderschatten.

Molen, vakwerk, oude fabriek en monumentenzorg

Het is vooral van belang dat zij zich op de hoogte stellen van de eventuele voorwaarden die door de instanties voor monumentenzorg worden opgelegd. Dit geldt vooral voor zeer oude boerderijen waarop historische gebouwen zoals een molen of een kleine fabriek staan. De uitvoering van de door de monumentenzorg opgelegde voorwaarden is vaak zeer kostbaar. Zelfs als u bereid bent hoge kosten te investeren voor de renovatie, is het belangrijk dat u dat van tevoren weet. Wij bieden u ondersteuning. Wij verkrijgen namens u de nodige informatie van de autoriteiten. Bovendien is het raadzaam dat u een deskundige opdracht geeft een raming te maken van de te verwachten bouwkosten. Op die manier kunt u niet alleen de aankoopprijs, maar ook de renovatiekosten zeer goed plannen en weet u wat de totale investering zal zijn bij de aankoop van de te renoveren boerderij.

Kant-en-klare boerderijen als gewild koopobject

In sommige regio’s die een sterk landelijk karakter hebben, worden boerderijen aangeboden die reeds zijn gerenoveerd. Het voordeel is dat u de woning onmiddellijk kunt betrekken zonder veel verdere investeringen en met weinig werk. Er zijn echter ook nadelen aan verbonden waarvan u zich bewust moet zijn.

Verbouwingsbehoeften van de boerderij

Als de renovatie van de boerderij al is voltooid, zult u meestal een hogere aankoopprijs moeten betalen dan wanneer u besluit een renovatiepand te kopen. Dit wordt als een voordeel beschouwd vanwege de lage verdere investeringskosten. Soms betaalt u zelfs minder voor een boerderij zonder renovatie dan de totale kosten van de aankoop en de latere renovatie zouden zijn. Het gebeurt echter dat de manier waarop een boerderij is gerenoveerd niet aan uw verwachtingen voldoet. Als dit eigendom u toch bevalt en u besluit het te kopen, betaalt u de hoge kosten van de aankoop en moet u nog geld steken in de renovatie.

Opgelet: dubbele investering

Bedenk van tevoren of u bereid bent een dergelijke dubbele investering te doen. Ook in dit geval kunnen wij u deskundig advies geven. Informeer ons over uw individuele ideeën en wij zullen u eigendommen voorstellen die in de buurt komen van deze ideeën. In veel gevallen vinden wij een boerderij die bij u past en aan al uw verwachtingen voldoet.

Waar te koop? Locatie, locatie, locatie! Ook voor landhuizen

De locatie bepaalt de prijs per vierkante meter, maar ook de aankoopprijs, de grondoverdrachtsbelasting en de bijkomende aankoopkosten. Aangezien de keuze van het landbouwbedrijf vaak betrekkelijk vrij is, is een analyse van de ligging de moeite waard om de regio’s / eigendommen met de beste opbrengst te vinden.

  • Macro = Waar in Duitsland?
  • Meso = Waar in de regio?
  • Micro = Waar bevindt de woning zich precies?

Onroerend goed kopen: Tips van een investeerder (extern)

Vastgoed kopen, maar ook investeren in vastgoed, vergt veel kennis en deskundigheid. De beste manier om te leren is te putten uit de ervaring van professionals. Daarom wil ik afsluiten met een aanbeveling voor beginners in onroerend goed.

Externe gids (link opent in nieuw tabblad):

Stedenvergelijking: Aankoopprijzen in Duitsland (extern)

Deze individuele gidsen voor de grote Duitse steden bevatten de belangrijke wijken voor kopers van onroerend goed, informatie over de infrastructuur, alsmede de voorwaarden voor de aankoop, zoals inkomen, kredietwaardigheid, banken en eigen vermogen. Maar veel belangrijker: fouten, risico’s, huurrendementen en meer. Wat is doorslaggevend voor de aankoopprijs en de taxatie? Alles over locatie, bouwmateriaal, verbouwingen, uitrusting en dat alles, gratis.

Externe gidsen (link opent in nieuw tabblad)

Stad / Aankoopprijs huidig:

Bouwgrond, tuinland en landbouwgrond verwerven

Onderwerp: land kopen. Veel boerderijen worden samen met grotere landgoederen verkocht. Hierbij is het belangrijk dat u het verschil kent tussen bouwgrond, tuingrond en landbouwgrond. Bovendien moet u weten hoe u de respectieve landerijen mag gebruiken.

Verschillen in gebruik en ontwikkeling

Indien u meer gebouwen wenst op te richten, is dit alleen mogelijk indien u bouwgrond verwerft. Tuinland en landbouwgrond verschillen wat het gebruik ervan betreft. Wij zoeken graag voor u uit of er voorwaarden aan het gebruik zijn verbonden. Soms gaat het om een landschapszone die voor een specifiek gebruik bestemd is. In dit geval moet u het eigendom alleen kopen als u van plan bent het land te bewerken. Als u op zoek bent naar een eigendom voor louter residentiële doeleinden, is het alleen mogelijk de boerderij te kopen als de gronden uw eigendom worden en niet voor een specifiek gebruik bestemd zijn.

Niet ver van München, de Alpen en de uitlopers van de Alpen. Extreem populair, vooral in termen van luxe onroerend goed. Oude boerderijen worden gerenoveerd en uitgebreid, met wellnessruimtes, carports en nog veel meer. Het moderne leven en de plattelandslucht.

Conclusie: koop een boerderij

De aankoop van een landbouwbedrijf moet van tevoren goed worden overwogen, want het is niet ongewoon dat verdere inventarisaties nodig zijn. Steden en gemeenten kunnen ook bepalen hoe de grond mag worden gebruikt. Voorwaarden opgelegd door de bescherming van historische monumenten zijn helemaal niet ongewoon. Lukinski biedt professioneel advies als u een boerderij wilt kopen. Maak gerust een afspraak voor een eerste persoonlijk gesprek, waarbij wij u kennis kunnen laten maken met de eerste woningen.

Koop een vakantiehuis: Investering en gezamenlijk rendement

Vakantiewoning & vakantiewoning – De droom van een vakantiewoning bestaat voor veel stadsbewoners. Of het nu een huis aan zee is, in het warme zuiden of gewoon een toevluchtsoord op het platteland. Er komt echter heel wat kijken bij het nemen van zo’n grote beslissing en u moet goed plannen voordat u besluit de grote stap te nemen.

Prijzen van € 200.000 tot € 300.000 zijn heel gebruikelijk voor kleinere woningen van 40 tot 50 vierkante meter woonruimte.

Moderne woningen op het platteland of in vakantiegebieden worden vaak aangeboden. De perfecte woning voor hen die zich rustig willen terugtrekken. Een dergelijke investering is echter geenszins goedkoop en het vinden van het juiste onroerend goed is niet eenvoudig. Bovendien moet u een paar dingen overwegen voordat u tot aankoop overgaat.

Een weekendhuis kopen: Huren als optie

Een weekendhuis kopen – Een weekendhuis kan op verschillende manieren worden gebruikt. U kunt er uw vrije tijd en vakanties doorbrengen. Bovendien is het mogelijk om het weekendhuis te verhuren en zo extra inkomsten te genereren. Weekendhuizen worden vrij vaak aangeboden in Hessen en Rijnland-Palts. Er zijn veel mooie streken in de deelstaten die zeer geliefd zijn bij de mensen die er wonen.

Sommige weekendhuizen zijn gelegen in populaire vakantiegebieden. Andere worden meer als een insidertip beschouwd en liggen verscholen aan de rand van de bergen, bij de Main of midden in de natuur. Als u een weekendhuis wilt kopen, kunt u kiezen of u de voorkeur geeft aan natuur, water of bergen. Beslis over een locatie die u individueel verkiest. Weekendhuizen zijn niet ontworpen voor woondoeleinden. Ze zijn voor recreatie. Daarom is het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt in de omgeving. Als u van plan bent te gaan huren, moet u nagaan welke locaties bijzonder populair zijn. Wij zullen u daarbij graag helpen en u weekendhuizen aanbieden die precies aan uw individuele ideeën beantwoorden.

  • Weekendhuis kopen