Een prefab huis kopen: snel bouwen en intrekken? Prijs, financiering, voordelen & nadelen

Een geprefabriceerd huis kopen – De meeste gezinnen willen niet lang wachten van het idee tot de verwezenlijking van hun droom om een eigen huis te bezitten. Dit is waar een geprefabriceerd huis een praktische oplossing blijkt te zijn, omdat het van nature veel minder bouwtijd inhoudt en dus een kortere wachttijd tot u er kunt intrekken. Met een geprefabriceerd huis kunt u voorkomen dat de afzonderlijke werkzaamheden door verschillende bedrijven worden uitgevoerd en hebt u één contactpersoon die er voor u is vanaf de planningsfase tot de sleuteloverdracht. Als u geïnteresseerd bent in een geprefabriceerd huis en overweegt of dit type constructie de beste beslissing is voor uw project, vindt u hier de voor- en nadelen die u als bouwer moet kennen. Bezoek, voordat u een woningtype kiest, een tentoonstelling en voel de verschillende woningmodellen aan.

De voordelen van geprefabriceerde woningen op een rijtje

Het grootste voordeel van een geprefabriceerd huis is zeker dat u het zonder een lange bouwfase kunt stellen. In plaats daarvan worden de geprefabriceerde onderdelen bij u afgeleverd en ter plaatse vakkundig in elkaar gezet. Dit betekent dat een geprefabriceerd huis binnen een paar weken klaar is om te betrekken en dat het klaar voor bewoning aan u wordt overgedragen, inclusief binneninrichting en vloerbedekking. De prijs van geprefabriceerde huizen is lager dan die van massieve huizen, wat betekent dat u geld kunt besparen en uw droom om uw eigen huis te bezitten snel kunt vervullen, ondanks de extra grondaankoop die nodig is.

In zeer weinig gevallen is het echter mogelijk zonder financiering te werken, zodat u zelfs bij een geprefabriceerd huis met de bank moet overleggen en een financieringsplan moet uitwerken. Als u een bestaand pand koopt, bent u beperkt in uw mogelijkheden tot uitbreiding en kunt u de gewenste sfeer creëren door modernisering, maar niet door zelfstandige uitbreiding. Bij een geprefabriceerd huis kunt u ook geld besparen als u de afzonderlijke werkzaamheden zelf kunt uitvoeren en bijvoorbeeld kunt helpen met de binneninrichting of de vormgeving van de gevel. Als u een bekwaam vakman bent en tijd hebt voor uw geprefabriceerde huis, kunt u de aankoopprijs en dus het financieringsbedrag aanzienlijk verlagen. De bouw van geprefabriceerde huizen wordt rechtstreeks door het productiebedrijf gecoördineerd, zodat u als bouwer geen eigen bouwkundig ingenieur of architect hoeft aan te stellen om de kwaliteit van de materialen en de constructie te controleren.

De aanpak

Regel alle contractdetails die voor u van belang zijn voordat u met de bouw begint, want dat geeft u de grootste planningszekerheid en u weet bijvoorbeeld wanneer u uw nieuwe woning kunt betrekken voordat de bouw begint. Moderne geprefabriceerde huizen voldoen aan de KfW-eisen voor energiebesparende huizen. Dit betekent dat u door te kiezen voor een geprefabriceerd huis ook verzekerd bent van financieringsvoordelen via gunstige KfW-leningen voor energiezuinige huizen.

 • Korte bouwfase
 • Turnkey
 • Lage kosten

De droom van een geprefabriceerd huis – Video

Onroerend goed als belegging: Bijzonder

 1. Deel: Klassieke of exotische investering – Welk vastgoed is geschikt als investering?
 2. Deel: Onroerend goed als investering – Waar moet ik op letten?

Voor- en nadelen van geprefabriceerde huizen

Wat u moet overwegen bij het plannen – Een geprefabriceerd huis biedt vele voordelen. Ten eerste wordt het door slechts één fabrikant gebouwd en klaar voor ingebruikneming aan de bouwer overhandigd. Dit betekent dat u zich veel minder hoeft bezig te houden met een groot aantal verschillende ambachten en in plaats daarvan één contactpersoon hebt tot wie u zich kunt wenden. Een geprefabriceerd huis heeft ook een veel kortere bouwtijd in vergelijking met een conventioneel huis, wat voor u een besparing op de bouwkosten betekent. Uw droomhuis kan in slechts enkele dagen klaar zijn en u kunt snel beginnen met uw nieuwe leven binnen uw eigen vier muren. Bovendien is uw huis voorspelbaarder omdat het in een fabrieksgebouw wordt gebouwd, onafhankelijk van het weer, en niet in de wind en het weer op het terrein. Het gebruik van machines en het nauwkeurige werk besparen u kosten en verminderen het risico dat er iets fout gaat.

Voordelen van het bouwen van een geprefabriceerd huis

 • Kortere bouwtijd dan traditioneel gebouwde huizen
 • Minder risico dat er iets fout gaat
 • Lagere bouwkosten
 • Gehele huis van één leverancier
 • Eigen bijdrage mogelijk
 • Klimaatvriendelijke bouwmaterialen en laag energieverbruik
 • Zuinige constructie

Wat zijn de nadelen van een geprefabriceerd huis?

Natuurlijk heeft een geprefabriceerd huis ook nadelen. In de eerste plaats wordt het beschouwd als veel gevoeliger voor lawaai dan een huis van beton en steen. Om dit te vermijden, moet u ervoor zorgen dat uw vloeren goed geïsoleerd zijn tegen contactgeluid. Kijk ook goed rond in de modelwoning en controleer de helderheid direct ter plaatse. U moet ook aandacht besteden aan wat u in de muur van uw nieuwe prefab huis wilt hangen. Hangkasten, bijvoorbeeld, vereisen speciale pluggen en zeer zware onderdelen moeten soms rechtstreeks in de constructie-elementen worden verankerd.

Een geprefabriceerd huis kan over het algemeen zonder nadelen zijn. Belangrijk is dat u een gerenommeerde aanbieder kiest en kiest voor een aanbod met een lange garantie en bouwveiligheid. In het verleden werd het massieve huis beschouwd als het enige duurzame en dus echt voordelige besluit. Maar moderne geprefabriceerde huizen zijn vrij van nadelen, vooral als ze door de eigenaar worden bewoond.

De levensduur van een geprefabriceerd gebouw verschilt niet wezenlijk van die van een massief huis, dat na 100 jaar een kernrenovatie behoeft en dus niet langer meegaat dan een geprefabriceerd huis zonder passende onderhoudsmaatregelen. Alleen wat de waardestijging betreft zijn de eigenaars van prefab-woningen in het nadeel. De marktwaarde van massieve gebouwen wordt hoger ingeschat dan die van geprefabriceerde huizen, hetgeen betekent dat de geplande wederverkoop tot financiële verliezen kan leiden. Wie een geprefabriceerd huis bouwt voor zijn gezin en niet van plan is het in de eerste plaats te verkopen, kan rekenen op de voordelen en hoeft geen rekening te houden met de nadelen.

Door de houten constructie en het veelzijdige gebruik van gipsplaten is een geprefabriceerd huis luchtiger. Daarom, hoewel het geschikt is voor gezinnen en koppels, zou het niet noodzakelijk de eerste keuze moeten zijn als een huis voor meerdere generaties. U moet zelf voor de luchtvochtigheid zorgen, want houten muren staan bekend om hun droge lucht. Dit heeft echter ook een voordeel: een geprefabriceerd huis is praktisch vrij van schimmel en elimineert een hoog risico voor de gezondheid.

Nadelen van het bouwen van een geprefabriceerd huis

 • Muren en vloeren met meer geluidsisolatie dan in een massief huis
 • Moeilijkheid om meubels in de muren te bevestigen
 • Waardeverlies bij wederverkoop
 • Helderhorend

De meest gestelde vragen over geprefabriceerde huizen:

Dit zijn de meest gestelde vragen over geprefabriceerde huizen. In ons artikel zullen wij precies deze vragen beantwoorden, zodat u alles leert wat u moet weten over het prefab huis.

 • Hoeveel kost een geprefabriceerd huis?
 • Wat is een geprefabriceerd huis?
 • Hoe lang duurt het voordat een prefab huis staat?

Financiering van geprefabriceerde huizen: Hoe gaat de bank om met een geprefabriceerd huis?

Financiering tegen gunstige voorwaarden staat centraal bij elke woningbouw en woningaankoop. Banken financieren de bouw van prefab-woningen zonder problemen en berekenen hypotheken en grondlasten niet anders dan voor massieve bouw. Kiest u voor een geprefabriceerd huis, dan geniet u meestal zelfs enkele voordelen en kunt u een deel van de financiering via KfW regelen. De reden hiervoor is de energie-efficiëntie van geprefabriceerde huizen, die worden aangeboden inclusief isolatie en in de functie van een energiebesparend huis.

Optiek & Financiering

Ook zuiver optisch verschilt een geprefabriceerd huis op het eerste gezicht niet van een massief huis. Nog interessanter wordt het als u uw wens voor een snel afgebouwd huis combineert met de degelijke bouwmethode en kiest voor een massief prefab huis. Sinds enkele jaren kunnen potentiële bouwers profiteren van deze aanbiedingen en tegelijkertijd kiezen voor zowel een solide woning als een prefab woning zonder een lange wachttijd totdat zij er kunnen intrekken. Aangezien geprefabriceerde huizen gewoonlijk goedkoper zijn dan massieve huizen, wordt de aansprakelijkheid bij de bank kleiner en wordt de lening “kleiner”. Daarom worden geprefabriceerde huizen gewoonlijk gemakkelijker gefinancierd dan oude gebouwen die moeten worden aangekocht en vervolgens volledig gerenoveerd. Het geprefabriceerde huis nodigt uit om er onmiddellijk na de voltooiing in te trekken, zonder een winter te moeten “vriezen” en pas in het voorjaar verder te bouwen. Dit punt bespaart ook kosten, omdat u naast de aflossing van de financiering niet onnodig lang extra kosten voor huur hoeft te betalen.

Aangezien de geprefabriceerde woning een nieuwbouw is, neemt de bank de normale waarde van het onroerend goed op in de financiering en brengt zij geen bedragen in mindering. Deze omstandigheid is bijzonder voordelig voor kopers die een volledige financiering wensen of die financieren met minder dan 20 procent eigen vermogen. De financiering is berekenbaar en de bank aanvaardt het geprefabriceerde huis als onderpand. Vooral voor eigenaar-bewoners loont deze bouwmethode de moeite en is het een manier om snel en goedkoop in je eigen vier muren te stappen.

Kant-en-klaar en toch vrij planbaar – het prefab huis

Een fundamentele kwestie voor alle bouwers is gebaseerd op het vermogen om financieel te plannen. Wie stevig bouwt, moet rekening houden met onberekenbare extra kosten door langere bouwonderbrekingen in geval van regen of door afgelaste ambachten en een heroriëntatie op een vakman. Met een geprefabriceerd huis worden dergelijke verrassingen vermeden, omdat de bouwplanning en -realisatie door één enkele bron worden uitgevoerd.

Er mag echter niet worden gesproken van een alomvattend zorgeloos pakket, want er kunnen zich altijd onvoorziene gebeurtenissen voordoen. Als u de fabrikant van uw geprefabriceerde huis zorgvuldig kiest, sluit u onvoorziene omstandigheden uit en kunt u er zeker van zijn dat u alle werkzaamheden, zelfs de officiële procedures, zult laten goedkeuren. Ondanks het feit dat prefab-onderdelen bij u worden afgeleverd, is een prefab-huis geen statische beslissing. Al in de planningsfase kunt u uw creativiteit de vrije loop laten bij de ruimteplanning, de vloer- en wandvormgeving en de vormgeving van de gevel. Bij een geprefabriceerd huis is het een voordeel als u sommige taken zelf kunt uitvoeren en zo de kosten kunt drukken. Afhankelijk van uw niveau van deskundigheid kan de hoeveelheid werk die u zelf kunt doen, en dus de besparing, aanzienlijk zijn. In principe is een geprefabriceerd huis niet erg individueel. Als u creatief bent, hebt u nog enkele mogelijkheden om uw eigen ideeën te realiseren en het huis geheel naar uw wensen in te richten.

Bouwtijden, prijzen en fabrikanten

U hebt de voors en tegens afgewogen, prijzen en bouwtijd vergeleken en bent tot de conclusie gekomen dat een prefab-huis precies de juiste beslissing is? Lukinski – Ihr Hausverkauf adviseert u niet alleen over uw mogelijkheden, maar doet u ook een overtuigend voorstel voor de financieringsvoorwaarden.

Aangezien wij als makelaar vele jaren ervaring hebben met prefab-woningen en hun fabrikanten, behartigen wij graag uw project vanaf de eerste gedachte en zijn wij uw contactpersoon als u een prefab-woning wilt laten bouwen. Onze tip voor kopers: Niet alleen een nieuw, maar ook een gebruikt prefab-huis is een goede en kostenbesparende oplossing.

Een geprefabriceerd huis moet zeker worden beschouwd als een alternatief voor de conventionele woningbouw. Maar wat is nu precies een geprefabriceerd huis? Hoe wordt het gebouwd, wat zijn de verschillen met een normaal huis en kan een geprefabriceerd huis echt concurreren met een conventioneel huis wat uiterlijk en praktisch nut betreft?

Nadat de afzonderlijke onderdelen van het huis in de fabriek zijn vervaardigd en het basisframe in elkaar is gezet, duurt het gewoonlijk slechts enkele weken voordat de bouwer het huis kan betrekken. In deze zin is een geprefabriceerd huis een huis dat niet is opgetrokken uit baksteen en beton, maar is gebouwd met behulp van de houtpanelenbouwmethode. In het begin rijzen veel vragen, maar met name moet nog worden opgehelderd of een geprefabriceerd huis werkelijk kan concurreren met een huis van beton en muren.

Stap voor stap – Hoe een geprefabriceerd huis wordt gebouwd

Indien een bouwer besluit gebruik te maken van de “geprefabriceerde woning”-methode, is de eerste stap een bezoek aan de tentoonstelling van de demonstratiewoning. Zo kan hij beoordelen welk huis hem bevalt en hoe het past in de eigendomssituatie. Als de beslissing eenmaal is genomen, is de volgende stap een gesprek met de verkoopadviseur en meestal de architect om de wensen te specificeren. Zodra alles is voltooid, kunnen de volgende stappen beginnen.

De meest gestelde vragen over geprefabriceerde huizen:

Dit zijn de meest gestelde vragen over geprefabriceerde huizen. In ons artikel zullen wij precies deze vragen beantwoorden, zodat u alles leert wat u moet weten over het prefab huis.

 • Hoeveel kost een geprefabriceerd huis?
 • Wat is een geprefabriceerd huis?
 • Hoe lang duurt het voordat een prefab huis staat?

Productie in de fabriek

Pas na ontvangst van de bouwvergunning zal het huis worden gebouwd zoals vooraf besproken. In het proces wordt rekening gehouden met de individuele uitrustings- en wijzigingsverzoeken. De productie in de fabriek heeft vele voordelen, want in plaats van direct op de bouwplaats in weer en wind te worden gebouwd, kunnen de afzonderlijke onderdelen van prefab-woningen, zoals wanden, plafonds of dakdelen, direct in de fabriekshal onder optimale omstandigheden worden geproduceerd. De kwaliteit is dus aanzienlijk beter en de arbeidstijd wordt verkort.

De huizen worden gemaakt met professionele CAD-software, waarmee afzonderlijke onderdelen door computergestuurde machines kunnen worden gemaakt. Al deze stappen besparen veel tijd tijdens de productie en aangezien tijd geld is, bespaart de bouwer veel geld.

De afzonderlijke delen worden in de hal op de millimeter nauwkeurig uit balken en planken samengesteld, en de isolatie, ramen, jaloezieën, maar ook stopcontacten en kabels worden direct verkregen en bepleisterd. Al deze stappen en het precieze werk dankzij het gebruik van machines maken een snelle montage op de bouwplaats mogelijk. Zodra de elementen klaar zijn, worden ze in de juiste volgorde van montage op de vrachtwagen geladen en dienovereenkomstig op de bouwplaats uitgeladen.

Montage ter plaatse

De basis voor de afzonderlijke delen is een massieve vloerplaat, die op het perceel wordt gelegd. Ook een kelder is mogelijk, die eveneens met prefab-bouw tot stand wordt gebracht. De geprefabriceerde onderdelen worden op de vloerplaat gemonteerd, wat nu slechts enkele minuten duurt dankzij millimeterprecies werk tijdens de productie. Dankzij de basispleister die de wanden reeds in de fabriek hebben gekregen, kunnen zij ter plaatse hun definitieve bepleistering, schilder- of behangbeurt krijgen na een korte opvulling van de voegen. Afhankelijk van de grootte van de begane grondvloer, kan de vloerplaat volgen nadat de muren zijn gezet. Hierop worden dan de andere muren gebouwd, zoals op de begane grond. De balken van het dakgebint volgen en dan het dak. Een geprefabriceerd huis is dus al na de eerste 2-4 dagen aan de buitenkant compleet.

De binnenwerkzaamheden en de oplevering van het huis

Het grootste voordeel van geprefabriceerde huizen is waarschijnlijk dat er tijdens de bouw wekenlang geen vocht in de huissubstantie kan dringen. Zodra het buitengeraamte van geprefabriceerde onderdelen op zijn plaats is, kunnen de binnenwerkzaamheden onmiddellijk beginnen. Nu zijn er slechts een paar verschillen tussen een geprefabriceerd huis en een traditioneel gebouwd huis. Verschillende ambachtslieden leggen de vloeren, tegels, verf, installeren de keuken en badkamer. Ook hier wordt enorm veel tijd bespaard dankzij de exacte afmetingen die vooraf worden gedaan. Zodra alles geïnstalleerd is, staat niets de sleuteloverdracht en het betrekken van de eigenaar meer in de weg, en dit slechts enkele maanden na het plaatsen van de bestelling.

https://www.instagram.com/p/BnvcTMRHbiY/?tagged=fertighaus

Verscheidenheid en individualiteit – zo bijzonder kan een geprefabriceerd huis zijn

Geprefabriceerde woningen zijn in opmars en lopen niet alleen voorop wat energie-efficiëntie betreft, maar ook wat design betreft. De geprefabriceerde huizen kunnen worden verkregen met elke buitengevel die u wenst. Of het nu een modern herenhuis of een landhuis stijl moet zijn. Er zijn nu geen grenzen meer aan het ontwerp, maar de huizen maken ook een enorme inhaalslag op het gebied van energie-efficiëntie. Of het nu gaat om zonnepanelen op het dak, ramen met driedubbel glas, speciale isolatie of open haarden die het huis verwarmen. Geen wens blijft onvervuld en zelfs het groene hart is verrukt over de bijzonder milieuvriendelijke huizen. Tegelijkertijd is het gemakkelijk voor de portemonnee en de droom van het bezitten van een eigen huis is meer dan vervuld.

Time-lapse bouw van het geprefabriceerde huis

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.