Wonen in Prenzlauer Berg (Berlijn): Huis, appartement of grondstuk kopen – Bezichtiging, prijzen per vierkante meter en Co.

Wonen in Prenzlauer Berg – De trendy wijk Prenzlauer Berg geniet grote populariteit als plek om te wonen. De trendy wijk doet in niets onder voor de wijken Schmargendorf, Kreuzberg, Charlottenburg en Grunewald. Wilt u investeren in een woning in Prenzlauer Berg als kapitaalinvestering? Een huis kopen of een stuk grond kopen? Zoek alles uit wat je moet weten over wonen en leven hier. Ook: Een rondleiding door de mooiste hoekjes van de wijk, welke prominente buren u kunt verwachten en alle prijzen per vierkante meter voor flats, huizen en kavels – Welkom in Prenzlauer Berg! Terug naar: Wonen in Berlijn.

Wonen in Prenzlauer Berg: trendy wijk in het zuiden van Berlijn

Welgestelde gezinnen met kinderen waarderen de vele speeltuinen, groene ruimten en cafés. Jonge professionals genieten van het ruime aanbod aan vrijetijdsactiviteiten, talrijke restaurants en boetieks. En wie in het weekend even afstand wil nemen van de stressvolle dagelijkse sleur, kan de nacht in dag veranderen in een van de vele trendy clubs. Prenzlauer Berg wordt al decennia lang beschouwd als de cultwijk bij uitstek van Berlijn. Zelfs de grote namen van Duitse beroemdheden hebben het ontdekt.

Welkom in Berlijn: hoofdstad van Duitsland

Berlijn wordt beschouwd als een internationale mode-, kunst- en cultuurmetropool. Verhuizen naar Berlijn klinkt aantrekkelijk en biedt heel wat nieuwe mogelijkheden en kansen. De hoofdstad van Duitsland is in alle opzichten een adembenemende stad. Of u nu gaat winkelen op de Kurfürstendamm, een bezoek brengt aan de Brandenburger Tor of de geschiedenis gaat bekijken in de vele musea van Berlijn. Ook de historische waarde is onovertroffen. Berlijn heeft werkelijk alles!

Prenzlauer Berg: Kaart en ligging

Prenzlauer Berg ligt in het noorden van Berlijn, tegenover de populaire wijken Schöneberg, Kreuzberg en Charlottenburg. Dus niet alleen ligt Berlin Mitte met zijn exclusieve woonwijk Tiergarten op korte rijafstand, maar dat geldt ook voor de grootste monumenten en hipste hotspots van de stad.

Plaatsen van belang: Museum, park, watertoren & Co.

De populaire wijk heeft zoveel te bieden – dankzij het gevarieerde culturele aanbod verveelt het hier nooit. Het Mauerpark trekt bezoekers met zijn regelmatige vlooienmarkt, terwijl het museum in de Kulturbrauerei en het Sandtheater Berlin jong en oud bekoren. En voor wie zich tot aan de sterren wil wanen, biedt het Grossplanetarium die mogelijkheid.

Hier is een lijst van de bekendste bezienswaardigheden in Prenzlauer Berg:

 • Mauerpark Vlooienmarkt
 • Museum in de Kulturbrauerei
 • Culturele Brouwerij
 • Kollwitzplatz
 • Zeiss Groot Planetarium
 • Max Schmeling Hall
 • Zandtheater Berlijn
 • Watertoren Prenzlauer Berg

Celebrity buren: Nina Hagen, Daniel Brühl & Roman Lob

De wijk Prenzlauer Berg is de thuisbasis van Duitse beroemdheden. De actrices Nina Hagen en Katharina Thalbach hebben hier gewoond. Nu heeft acteur Daniel Brühl hier zijn eigen café geopend. Ook Tom Lass uit München, acteur Roman Lob uit Düsseldorf en tv-iconen Anne Ratte-Polle en Isabell Polak hebben in Prenzlauer Berg hun vaste stek gevonden.

U wilt een flat of een huis kopen in Prenzlauer Berg? Dan kunt u rekenen op de volgende prominente buren:

 • Daniel Brühl
 • Bärbel Stolz
 • Katharina Thalbach
 • Nina Hagen
 • Romeins lof
 • Anne Ratte-Polle
 • Isabell Polak
 • Tom Lass

Bezienswaardigheden: Een rondleiding door Prenzlauer Berg

Prenzlauer Berg is de thuisbasis van de duurste straten van Berlijn. Luxueuze villa in de buurt van het Volkspark, chique maisonnette op de Kollwitzplatz of lucratief appartementencomplex in het centrum van het district. Prenzlauer Berg is veelzijdig. Ga met ons mee op onze rondleiding door het hippe district.

Kollwitzplatz: een van de duurste straten van Berlijn

Volkspark Prenzlauer Berg: Luxueuze vrijstaande huizen en villa’s

Onroerend goed & prijzen per vierkante meter in Prenzlauer Berg

Toegegeven: De prijzen in Prenzlauer Berg behoren tot de hoogste in de stad. Het kan moeilijk zijn om hier een betaalbare woning te vinden. Maar aan de andere kant zijn hier ook de meest exclusieve panden in Berlijn te vinden. Wil je een nieuwe flat kopen? Dan kunt u rekenen op een bedrag tussen de 4.500 en ongeveer 6.000 euro per vierkante meter. Voor een flat in een oud gebouw daarentegen is slechts 3.400 tot 5.500 euro per vierkante meter verschuldigd.

Hier is een overzicht van de prijzen per vierkante meter:

 • Een huis kopen (Nieuw): 2.345 €/m²
 • Flat kopen (bestaand): 5.545 €/m²
 • Appartement kopen (nieuw): 5.591 €/m²

Conclusie: wonen in Prenzlauer Berg

Zou je in Berlijn willen wonen? Prenzlauer Berg inspireert jong en oud, waardoor het de perfecte plek is om te wonen voor singles, koppels en gezinnen. De levenskwaliteit is er hoog, de eigendommen luxueus en het plaatselijke stadsleven kleurrijk en gevarieerd. De populairste woonwijken hier zijn onder meer Kollwitzplatz en de straten rond het Volkspark. 5-sterrenrestaurants, exclusieve boetieks en goed onderhouden groene ruimten – dat is waar de trendy wijk Prenzlauer Berg voor staat. Bovendien: investeren in onroerend goed in Prenzlauer Berg is altijd de moeite waard. Omdat woningen in Berlijn gewild zijn. Dit betekent dat u uw bestaande woning op een later tijdstip tegen een lucratieve prijs kunt verkopen nadat deze met succes is gerenoveerd door een vakman, architect of andere professionals. Ongeacht het type huis of appartement, als u uw eigendom in Berlijn wilt verkopen, zijn uw kansen om een reële winst te maken groot.

Berlijn: Onroerend goed in de hoofdstad

Hoofdstad, universiteitsstad, historisch bolwerk en als internationale locatie een aantrekkelijke woonplaats voor gezinnen, stellen, singles en studenten. Berlijn heeft dan ook te maken met een voortdurend groeiende bevolking als gevolg van immigratie.

Berlijnse vastgoedmarkt: Overzicht

Berlijn biedt alles, van mode, kunst, financiën, start-ups, en de lijst gaat maar door. Er is nauwelijks iemand die zijn passie niet zou vinden in deze stad van 3,75 miljoen. Dit komt ook tot uiting in de stadsuitbreiding en de verschillende wijken. Om die reden wordt het vaak omschreven als “vele steden in één”. Een wandeling door Berlin-Mitte is heel anders dan Kreuzberg en Prenzlauer Berg wordt niet vaak verward met Zehlendorf.

Wonen in Berlijn: Populaire woonwijken

Wij stellen u de mooiste wijken van de Duitse hoofdstad voor en vertellen u waar u de beste, kwalitatief beste en meest exclusieve panden kunt kopen om uw nieuwe huis in te richten, of welke wijken het meest geschikt zijn om als belegging in een pand te investeren. Hier presenteren wij de populairste woongebieden – van het chique Grunewald tot het charmante Schmargendorf en het rustige Dahlem tot het historische Charlottenburg. Terug naar overzicht: Wonen in Berlijn.

Onroerend goed verkopen in Berlijn: huis, appartement en grond

Als internationale locatie is Berlijn een aantrekkelijke plaats om te wonen voor mensen van over de hele wereld. Terwijl de wijk Wilmersdorf in Charlottenburg overtuigt met zijn goed onderhouden groene ruimtes, inspireren de woonwijken Prenzlauer Berg en Weißensee in Berlijn-Pankow met hun onklopbare prijzen en centrale ligging. U wilt uw flat, uw appartementsgebouw of uw stuk grond in de wereldmetropool Berlijn verkopen? Met onze gratis gidsen en tips over de onderwerpen verkoop van onroerend goed en taxatie van onroerend goed, bent u goed voorbereid. Terug naar overzicht: Onroerend goed verkopen in Berlijn.