Wonen in Maxvorstadt (München): Kopen & Huren van Woningen en Vastgoed – Populaire Straten, Prijzen per Vierkante Meter & Co.

Wonen in Maxvorstadt – De voormalige aristocratische wijk inspireert met zijn classicistische architectuur, toplocatie en exclusieve vastgoedportefeuille. De trendy wijk staat dan ook op de lijst van meest gewilde plaatsen om te wonen in München, samen met de wijken Bogenhausen, Neuhausen-Nymphenburg, Schwabing en Starnberger See. Wilt u investeren in een woning in Maxvorstadt als belegging en een stuk grond kopen? Ontdek alles wat u moet weten over wonen in Maxvorstadt, van de duurste straten tot de beroemdste bezienswaardigheden en de meest gewilde woningtypes en appartementtypes. Plus: Alle prijzen van onroerend goed in een oogopslag – Welkom in Maxvorstadt! Terug naar: Wonen in München.

Wonen in Maxvorstadt: studentenwijk met historische flair

Meer dan 200 jaar geleden in de naam van koning Maximiliaan gepland, ontstond zo de huidige trendy wijk Maxvorstadt. De structuur van de voormalige tuinstad is vandaag de dag nog te zien. De eigendommen worden gekenmerkt door de classicistische stijl van de architecten uit die tijd en het stratennet is in rechte hoeken aangelegd. Dit is niet alleen een genot voor de vele Europese toeristen die hier op het spoor van de Duitse geschiedenis komen, maar ook voor de 54.000 inwoners van het district.

Welkom in München: de hoofdstad van Beieren

Als een van de belangrijkste economische metropolen van Duitsland geniet München niet alleen een goede reputatie, maar ook een grote toeloop. Met ongeveer 1,7 miljoen inwoners is München nu de op twee na grootste stad van Duitsland. Het werkloosheidscijfer is laag, de technologie- en wetenschapssector is booming en de steeds groeiende auto- en luchtvaartindustrie creëren voortdurend nieuwe banen. Gezinnen, stellen, studenten, ondernemers en investeerders – iedereen voelt zich thuis in München.

Maxvorstadt: Kaart en ligging

Maxvorstadt ligt in het noordelijke deel van München en inspireert als een hotspot voor kunst, cultuur en wetenschap. Maxvorstadt is de thuisbasis van verschillende monumenten, musea en artistieke instellingen. Het is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan clubs, bars en restaurants. En als u behoefte heeft aan een onderbreking van het kleurrijke grootstedelijke leven in Maxvorstadt, bent u ook niet ver weg van de populaire wijken Lehel, Altstadt en Schwabing.

Bezienswaardigheden: Botanische Tuin, Ludwigkerk, Monumenten & Co.

De wijk Maxvorstadt in het westen van München kan terugkijken op een lange en bewogen geschiedenis. U vindt hier dus niet alleen architectonische schatten, maar ook een verscheidenheid aan historische gebouwen uit voorbije jaren, gedenktekens uit de nazitijd, een verscheidenheid aan kerken, alsmede vele monumenten en musea.

Tot de bekendste bezienswaardigheden van Maxvorstadt behoren:

  • Oude botanische tuin
  • Beierse Staatsbibliotheek
  • White Rose Memorial
  • Duits Theatermuseum
  • Ludwigskirche
  • St Bonifatius
  • Wittelsbach fontein

Rondleiding door Maxvorstadt: De mooiste straten van de trendy wijk

Ga met ons mee op onze tocht door de adembenemende Maxvorstadt!

Lees hier meer! München: duurste straten

Königsplatz: Grieks vakantiegevoel in de Brienner Straße

Adalbertstraße: adellijke wijk bij de oude noordelijke begraafplaats

Akademiestraße: Gerenoveerde flats in oude gebouwen & bestaande panden

Richard-Wagner-Strasse: Onroerend goed ontworpen door Leonhard Romeis

Onroerend goed & prijzen per vierkante meter in Maxvorstadt

Maxvorstadt is dichtbevolkt. Daardoor blijft er niet alleen weinig ruimte over voor groenvoorzieningen en parken, maar ook voor bouwgrond. Hoewel er een paar nieuwe gebouwen zijn, vormen de oude bestaande panden met hun historische flair de charme van de wijk. Dit is vooral merkbaar in de prijzen per vierkante meter.

Vastgoed als investering: koop een flat of huis

Er is weinig ruimte in Maxvorstadt. Terwijl gezinnen met kinderen de voorkeur geven aan de ruime woningen in Bogenhausen, rijke gepensioneerden aan de gemeenten rond de Tegernsee en succesvolle ondernemers en investeerders aan de voormalige kunstenaarswijk Schwabing, is de trendy wijk Marxvorstadt vooral aantrekkelijk voor jonge werknemers en welgestelde studenten. Daarom is er hier veel vraag naar appartementen. Met € 10.100 per vierkante meter zijn deze twee keer zo duur als huizen.

Hier is de vergelijking:

  • Een huis kopen: 5.050 €/m²
  • Flat kopen: 10.100 €/m²

Een stuk grond huren: Hoge huurprijzen voor oude en nieuwe gebouwen

In bijna geen enkele andere wijk van München zijn de huurprijzen voor oude en nieuwe gebouwen zo gelijk als in Marxvorstadt. De reden hiervoor is de snelle fluctuatie in het district. De gemiddelde huurprijzen zijn snel gestegen als gevolg van de voortdurende nieuwe verhuringen. Terwijl 15 jaar geleden een vierkante meter van een huis iets minder dan 14 euro kostte, is dat nu al snel 20 à 22 euro.

Huurverhoging van 30% binnen 15 jaar

Conclusie: wonen in Maxvorstadt

Leven en wonen in München. Velen dromen hiervan! Vooral Maxvorstadt inspireert met zijn classicistische gebouwen, lange geschiedenis en unieke charme. Vooral jonge professionals en welgestelde studenten worden hier naartoe getrokken en vestigen zich in de gebieden rond de universiteit. Ook de Richard-Wagner-Straße, de Akademiestraße en de Adalbertstraße behoren tot de hipste en meest exclusieve hoekjes van de trendy wijk. Vooral flats zijn hier in trek – ruimte is immers schaars in Maxvorstadt. Dit is vooral te merken aan de hoge prijzen per vierkante meter. Een ervaren makelaar begeleidt u niet alleen tijdens het hele aankoopproces, maar geeft u ook advies over belastingen en onroerend goed, renovatie en modernisering met ambachtslieden, architecten & Co, alsook taxatie van onroerend goed en off market.

München: Onroerend goed in Beieren

München is de dichtstbevolkte stad van Beieren en de op twee na grootste gemeente van Duitsland. Met ongeveer 4.800 inwoners per vierkante kilometer is de Beierse metropool ook de dichtstbevolkte gemeente van Duitsland. De cijfers bevestigen de bevolkingsgroei. Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk.

Onroerend goed München

München geldt als een van de economische metropolen van Duitsland. Het is ook beroemd om zijn hoge levenskwaliteit en de omringende natuur. Skiën in de Alpen of wandelen, maar ook talloze meren voor zomeractiviteiten liggen in de directe omgeving, om nog maar te zwijgen van de Italiaanse kust in het zuiden.

Wonen in München: Populaire wijken & buurten

In geen enkele andere Duitse stad is wonen zo duur als hier. Deskundigen zijn het erover eens dat een woning in München in de juiste buurt een veilige investering is. Maar wat betekent “juiste locatie” in München en wat voor investering moet men verwachten om een fatsoenlijk appartement of een luxueus huis in de hoofdstad van Beieren te kopen? Wij beantwoorden deze vragen hier! Naar het overzicht: Wonen in München

Verkopen, kopen en wonen in München

Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het buurland Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk en ook de afzonderlijke districten hebben veel te bieden. Terwijl Lehel en de oude stad overtuigen met hun historische charme, inspireren de woonwijken van Bogenhausen en Schwabing met hun verscheidenheid aan goed onderhouden groene ruimten en parken. De bruisende Maxvorstadt en de elegante Nymphenburg behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in München. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, bent u goed voorbereid. Naar het overzicht: Onroerend goed verkopen in München.