Wonen in Glockenbachviertel (München): Appartementen en koopwoningen – woningtypes, prijzen per vierkante meter, prognose & Co.

Wonen in het Glockenbachviertel – De charmante trendy wijk wordt gekenmerkt door zijn unieke flair van uitersten. Ooit bekend als bolwerk van de LGBTQ-scene, is het Glockenbachviertel nu een genot met zijn exclusieve nachtleven, de vele mogelijkheden om te winkelen en de toplocatie met uitzicht op de Isar. De trendy wijk staat dan ook op de lijst van de meest begeerde plaatsen om te wonen in München, samen met de wijken Bogenhausen, Neuhausen-Nymphenburg, Schwabing en Starnberger See. Wilt u investeren in een woning in het Glockenbackviertel als kapitaal investering? Een huis kopen of een stuk grond kopen? Ontdek alles wat u moet weten over wonen in Glockenbachviertel, de populairste en duurste straten en alle vastgoedprijzen in één oogopslag – Welkom in Glockebachviertel! Terug naar: Wonen in München.

Wonen in het Glockenbachviertel: hippe woonwijk met artistieke flair

Hippe kroegen, eersteklas restaurants, flitsende feesten en luxueuze boetieks die uitnodigen tot shoppen. Het historische Glockenbachviertel is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in Beieren. Deze wijk, die in de jaren zestig bekend stond als het bolwerk van de homoscene, wordt beschouwd als de trendy wijk bij uitstek. Hier ontmoeten street style en haute couture elkaar en ontroerende geschiedenis en extravagant postmodernisme. In het Glockenbachviertel wordt cultuur geboren en geniet men met volle teugen van het leven.

Welkom in München: De hoofdstad van Beieren

München is de dichtstbevolkte stad van Beieren en de op twee na grootste gemeente van Duitsland. Met ongeveer 4.800 inwoners per vierkante kilometer is de Beierse metropool ook de dichtstbevolkte gemeente van Duitsland. Wonen in de Zuid-Duitse metropool betekent dure huren en hoge kosten voor levensonderhoud. De stad biedt echter een breed scala aan culturele activiteiten, prachtige architectuur, een historische oude stad, groene ruimten om te ontsnappen aan de stress van de grote stad en schilderachtige landschappen.

Glockenbachviertel: Kaart en ligging

Het trendy Glockenbachviertel ligt in de populaire woonwijk Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt van München. De aantrekkelijke woonwijk Au-Haidhausen, de oude stad en het chique Maxvorstadt zijn ook niet ver weg.

Plaatsen van belang: Oude Zuidelijke Begraafplaats, Duits Museum & Staatstheater

Niet alleen de vele metro’s en voorstadslijnen maken het Glockenbachviertel tot een aantrekkelijke plaats om te wonen. Ook het grote aantal exclusieve restaurants, gezellige bars en moderne commerciële gebouwen dragen bij tot de flair van de wijk. Naast het ruime aanbod aan culturele activiteiten zijn er ook veel monumenten en bezienswaardigheden te bezichtigen.

Hier is een overzicht:

  • Old South Cemetery
  • Gärtnerplatz
  • Flushing Meadows
  • Duits Museum
  • Staatstheater

Tour: Dure straten & exclusieve woonwijken

Ga met ons mee op een tocht door het adembenemende Glockenbachviertel en daarmee door de duurste straten van München! Hier tonen wij u de meest gewilde woonlocaties, de duurste straten en natuurlijk een van de herkenningspunten van de wijk: De Isar!

Müllerstraße: Hoge aankoopprijzen & exclusieve locatie

Gärtnerplatz: een gewilde woonlocatie in het centrum van de wijk

Boschbrug: Uitzicht op de Isar

Vastgoed kopen in het Glockenbachviertel: Prijzen per vierkante meter & rendementen

U wilt een woning kopen in het gewilde Glockenbachviertel? Ruimte is hier schaars, en dus zijn flats bijzonder populair. Exclusieve loft met uitzicht op de Isar, gerenoveerde oudbouwflat in de buurt van het centrum of ruime maisonnette – hier vindt u alles over vastgoedprijzen in München & Co.

Meest populaire type woning: Appartementen

Een flat kopen: Oud gebouw en nieuwbouw in vergelijking

Woningen in het Glockebachviertel zijn duur. Als u geïnteresseerd bent in een flat in een oud gebouw, kunt u rekenen op iets minder dan €15.500 per vierkante meter. Hoewel er in het Glockenbachviertel altijd veel wordt gebouwd, zijn nieuwe flats nog steeds in de minderheid. De top van de prijs per vierkante meter: Nieuw gebouwde appartementen in de moderne woontoren “The Seven”: Hier kost een vierkante meter bijna 20.000 euro.

De prijzen per vierkante meter in vergelijking:

  • Flat (oud gebouw): 15.500 €/m²
  • Flat (nieuwbouw): 17.500 €/m²

Vastgoed als investering: huurrendement in het Glockenbachviertel

De vraag doet niet alleen de koopprijzen en huurprijzen exploderen. De huuropbrengsten zijn hier ook zeer hoog. Wilt u dus investeren in onroerend goed als kapitaalbelegging en een appartementsgebouw kopen om het vervolgens lucratief te verhuren? Dan is het hier allemaal de moeite waard! Flats behoren tot de meest populaire soorten onroerend goed en door renovatie of opknappen kunt u nog hogere huuropbrengsten verwachten.

Conclusie: Wonen en leven in het Glockenbachviertel

Het leven en wonen in München is luxueus, verfijnd en zeer gewild. Het Glockenbachviertel in het bijzonder inspireert door zijn toplocatie, de nabijheid van de oevers van de Isar en het brede culturele aanbod. Het adembenemende stadsgezicht en de kleurrijke kunstscène dragen ook bij tot de charme van de wijk. Terwijl jonge studenten en hippe kunstenaars de levensstijl van de wijk de afgelopen decennia hebben verrijkt, hebben ook werkende paren en gepensioneerde ouderen zich hiertoe aangetrokken. Het resultaat: een gentrificatiespiraal met gestaag stijgende prijzen per vierkante meter. Het is nog niet mogelijk precies te voorspellen wanneer de prijsstijging zal afvlakken. Eén ding is zeker: Het leven in het Glockenbachviertel mag dan luxueus zijn, maar de pure levensvreugde die deze wijk uitstraalt is het meer dan waard! Een ervaren makelaar begeleidt u niet alleen tijdens het hele aankoopproces, maar geeft u ook advies over belastingen en onroerend goed, renovatie en modernisering met ambachtslieden, architecten & co. alsook taxatie van onroerend goed en off market.

München: Onroerend goed in Beieren

München is de dichtstbevolkte stad van Beieren en de op twee na grootste gemeente van Duitsland. Met ongeveer 4.800 inwoners per vierkante kilometer is de Beierse metropool ook de dichtstbevolkte gemeente van Duitsland. De cijfers bevestigen de bevolkingsgroei. Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk.

Onroerend goed München

München is een van de economische metropolen van Duitsland. Het is ook beroemd om zijn hoge levenskwaliteit en de omringende natuur. Skiën in de Alpen of wandelen, maar ook talloze meren voor zomeractiviteiten liggen in de directe omgeving, om nog maar te zwijgen van de Italiaanse kust in het zuiden.

Wonen in München: Populaire wijken en buurten

In geen enkele andere Duitse stad is wonen zo duur als hier. Deskundigen zijn het erover eens dat een woning in München in de juiste buurt een veilige investering is. Maar wat betekent “juiste locatie” in München en wat voor investering moet men verwachten om een fatsoenlijk appartement of een luxueus huis in de hoofdstad van Beieren te kopen? Wij beantwoorden deze vragen hier! Naar het overzicht: wonen in München

Verkopen, kopen en wonen in München

Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk en ook de afzonderlijke districten hebben veel te bieden. Terwijl Lehel en de Altstadt (oude stad ) indruk maken met hun historische charme, inspireren de woonwijken van Bogenhausen en Schwabing met hun vele goed onderhouden groene ruimten en parken. De bruisende Maxvorstadt en de elegante Nymphenburg behoren ook tot de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in München. Wilt u uw flat, uw appartementsgebouw of uw eigen woning hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in München, bent u goed voorbereid. Naar het overzicht: Onroerend goed verkopen in München.