Onroerend goed verkopen in Maxvorstadt (München): Appartement, grond & appartementsgebouw – kosten en procedure

Onroerendgoed verkopen in Maxvorstadt – U wilt uw appartement, uw eigendom of uw appartementsgebouw in de exclusieve wijk Maxvorstadt in München verkopen? Leer alles wat je moet weten voor een succesvolle verkoop van onroerend goed in Maxvorstadt met onze exclusieve tips en gratis gidsen! Plus: Alles wat je moet weten over de taxatie van onroerend goed, de belangrijkste documenten en of je liever particulier of met een makelaar verkoopt – Welkom bij Maxvorstadt! Terug naar overzicht: Onroerend goed verkopen in München.

Eigendom verkopen in Maxvorstadt

Een hoge levenskwaliteit, een laag werkloosheidscijfer, een bloeiende economie en een adembenemende natuur maken München zo charmant. Het zijn dus niet alleen koppels, gezinnen en studenten die zich aangetrokken voelen tot de romantische hoofdstad van Beieren, maar ook ondernemers en investeerders. Als een van de sterkste zakenmetropolen in Duitsland worden hier steeds meer startende ondernemingen aangetrokken, om nog maar te zwijgen van de steeds sterker wordende auto- en luchtvaartindustrie.

Hier verder lezen: Onroerend goed verkopen

Daarom kunt u rekenen op een snelle verkoop van onroerend goed in Maxvorstadt:

 • Hoge levenskwaliteit
 • Laag werkloosheidscijfer
 • Bloeiende economie
 • Adembenemende natuur
 • Sterke zakenmetropool

Maxvorstadt: Kaart en ligging

Maxvorstadt ligt in het noordelijke deel van München en inspireert als een hotspot voor kunst, cultuur en wetenschap. Maxvorstadt is de thuisbasis van een groot aantal monumenten, musea en artistieke instellingen. Het is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan clubs, bars en restaurants, evenals de duurste straten in München, waarvan de exclusieve eigenschappen verrukken gezinnen met kinderen, maar ook singles en investeerders. En als u behoefte heeft aan een onderbreking van het kleurrijke grootstedelijke leven in Maxvorstadt, bent u ook niet ver van de populaire wijken Lehel, Altstadt en Schwabing.

Hier is de mesolocatie van Maxvorstadt:

Onroerend goed verkopen: Flat, huis, flatgebouw

Echtscheiding, erfenis of verhuizing wegens verandering van beroep – de redenen voor verkoop van onroerend goed zijn velerlei. U mag nooit onderschatten hoeveel tijd en moeite dit kost. Zelfs als de tijd dringt, geldt: Wees geduldig en nauwkeurig! Een ervaren makelaar zal u niet alleen door het verkoopproces loodsen, maar u ook adviseren op het gebied van belastingen en financiering. Een ervaren makelaar is ook bekend met de verschillende soorten huizen en flats. En de huidige vastgoedprijzen in München zijn ook niet onbekend voor een ervaren makelaar.

Over de verkoop in Maxvorstadt zo dadelijk meer. Hier volgt een overzicht vooraf, met nadere informatie en tips:

Dus het eerste wat we moeten doen is de taxatie van het onroerend goed:

Taxatie van onroerende goederen: Taxatie voor de verkoop van onroerende goederen

Bij de taxatie van uw onroerend goed wordt niet alleen de waarde van uw onroerend goed bepaald, maar wordt ook een koopprijs vastgesteld. Dit moet realistisch worden geschat. Als de aankoopprijs te laag is, geeft u onnodig geld weg. Als de koopprijs te hoog is, schrikt u potentiële kopers af. Dus ook hier, neem contact op met de makelaar die je vertrouwt. Want niet alleen de zuiver materiële waarde is doorslaggevend voor de koopprijs van het onroerend goed, maar ook de kosten voor verbouwingen, renovaties en moderniseringen. Vooral als er ambachtslieden, architecten & co. bij betrokken waren, kan dit de waarde van het onroerend goed verhogen.

Hier vindt u meer informatie over de taxatie van onroerend goed en de belangrijkste documenten:

Onroerend goed particulier verkopen of met een makelaar?

Maxvorstadt is niet alleen een moderne trendy wijk, maar ook de museumwijk bij uitstek van München. Ook de meest gerenommeerde universiteiten van de stad zijn hier gevestigd, wat elk jaar vele studenten uit heel Duitsland aantrekt. De vraag is dus groot en hoe professioneler de woning wordt gepresenteerd, hoe sneller de verkoop. Dat blijkt uit de statistieken:

Bijna 72% van alle eigendommen wordt via makelaars verkocht

Maar wat is eigenlijk de taak van een vastgoedmakelaar? Wat zijn de voordelen van een onderhandse verkoop en wanneer is het de moeite waard een makelaar in de arm te nemen? Hier vindt u meer informatie.

Particuliere verkoop van onroerend goed: voordelen

Maxvorstadt, Nymphenburg, Lehel of Bogenhausen – Als u besluit uw huis particulier te verkopen, kunnen zij zelf een idee krijgen van de potentiële kopers en een kijkje nemen. Bovendien mag u de kosten van een makelaar niet over het hoofd zien. Misschien krijg ik een betere prijs door de uitgespaarde commissie? Zo geef je het roer niet uit handen, heb je alles onder controle en kun je elke stap volgen.

Hier volgt een overzicht van alle voordelen:

 • Geen kosten voor makelaars
 • Constante controle over het verkoopproces
 • De kopers persoonlijk leren kennen

De Hofgarten aan de rand van de oude stad en in de buurt van Maxvorstadt is bijzonder populair:

Makelaar: voordelen & taken

Bovenal heeft een makelaar ervaring en kent hij het gebied waarschijnlijk beter. Dit geeft hen persoonlijk minder stress, meer tijd voor andere dingen en vooral meer zekerheid. Bovendien mag u de contacten van de makelaar niet vergeten. Zij zijn reeds lang op de markt aanwezig, wat betekent dat zij sneller potentiële kopers kunnen vinden. Zorg er echter voor dat u op zoek gaat naar een gerenommeerde en competente makelaar, zodat hij u met zijn ervaring kan bijstaan. Een ervaren makelaar kan u ook adviseren over financiering en belastingen.

Leestip: Off Market – anoniem en discreet onroerend goed verkopen!

Naast een professionele taxatie die is afgestemd op de plaatselijke markt, zorgt dit er ook voor dat u met succes contact kunt opnemen met potentiële kopers. U hoeft zich geen zorgen te maken over het verkrijgen van alle belangrijke documenten, het organiseren en afnemen van bezichtigingen en het controleren van de solvabiliteit van geïnteresseerde partijen op uw eigen houtje. Voor vele eigenaars van onroerend goed is de verkoop van een huis een eenmalige aangelegenheid, zodat er een gebrek is aan know-how en aan de aanbevolen expertise.

De belangrijkste taken van een makelaar in een oogopslag:

 • Taxatie van onroerend goed
 • Contact koper
 • Verkrijging van belangrijke documenten
 • Organisatie en uitvoering van rondleidingen
 • Verrekenings- en koopcontract

Procedure voor de verkoop van onroerend goed

U hebt dus in de eerste stap besloten om met of zonder makelaar te verkopen en vraagt zich nu af wat er nu komt? Een van de eerste stappen is altijd de taxatie van het onroerend goed om een realistische en eerlijke aankoopprijs te bepalen. Dit wordt gevolgd door de marketing van uw eigendom online of offline, evenals verschillende bezichtigingsafspraken en aankooponderhandelingen. Zodra een koper is gevonden en zijn of haar kredietwaardigheid is gecontroleerd, kunnen wij overgaan tot de koopovereenkomst.

Lees hier meer: Verkoop van onroerend goed in München

Voorbereiding en planning

Een eigendom of een flatgebouw verkopen betekent in de eerste plaats veel voorbereiding. U moet uittreksels uit het kadaster verkrijgen, de locatie en het ontwikkelingsplan ordenen, plattegronden van het onroerend goed opstellen en een exposé met aantrekkelijke illustraties maken. Daarna staat de publicatie in onroerend goed portalen op de agenda. Waar zoeken potentiële kopers het vaakst? Als leek zult u waarschijnlijk alle bekende portalen gebruiken en dus hoge kosten betalen voor de publicatie van het onroerend goed. Bovendien zullen er kosten zijn omdat u een energiecertificaat moet laten opstellen en opdracht moet geven voor de bepaling van de marktwaarde.

Leestip! Belangrijke documenten: van het uittreksel uit het kadaster tot het energiecertificaat

Hier volgt een samenvatting van de belangrijkste vragen:

 • Zijn alle documenten er?
 • Hoeveel kost het om ontbrekende documenten op te vragen?
 • Hoe stel je een exposé samen?
 • Waar, wanneer en hoe zal het eigendom op de markt worden gebracht?
 • Welke extra kosten kunnen worden gemaakt?

Marketing, kredietbeoordeling & Co.

Of het nu gaat om een inkomenseigendom of een vastgoedbelegging, zodra de voorbereiding voor de verkoop is voltooid, moet u het nu op de markt brengen. Alleen op die manier zullen potentiële kopers u leren kennen en zich dus inschrijven voor bezichtigingen. Het belangrijkste hier is om de kredietwaardigheid van de potentiële kopers te controleren. Als dit positief is, wordt het koopcontract opgesteld en is de verkoop van uw eigendom bijna rond.

Hier volgt een samenvatting van het verkoopproces van een onroerend goed:

De architectuur in Maxvorstadt is bijzonder inspirerend:

Veel gestelde vragen voor verkopers

Heeft u haast met de verkoop omdat u ergens anders een geschikte woning wilt kopen? Of wilt u een appartementsgebouw kopen als investering om het lucratief te verhuren? Zelfs als de tijd dringt, moet u dringend het hoofd koel houden en niets overhaasten. Een goede planning is tenslotte het halve werk! Hier zijn dus de belangrijkste vragen die u zich als eigenaar moet stellen voordat u verkoopt:

 1. Heeft u een aansluitende woning?
 2. Is er behoefte aan renovatie / opknapbeurt?
 3. Zijn alle documenten beschikbaar?
 4. Moeten er boetes worden betaald voor vervroegde aflossing?
 5. Zijn de verklaring van deling enz. beschikbaar?
 6. Zijn er lijsten van onderhoudskosten?
 7. Moet de inventaris verkocht worden?
 8. Is er een recht van eerste weigering?
 9. Waarde van de flat?

München: Onroerend goed in de Beierse hoofdstad

München is de dichtstbevolkte stad van Beieren en de op twee na grootste gemeente van Duitsland. Met ongeveer 4.800 inwoners per vierkante kilometer is de Beierse metropool ook de dichtstbevolkte gemeente van Duitsland. De cijfers bevestigen de bevolkingsgroei. Steeds meer mensen willen in de Beierse metropool wonen. De nabijheid van de Alpen en het naburige Oostenrijk maken München zeer aantrekkelijk.

Verkopen in München: buurten bij u in de buurt

U wilt een woning verkopen in een van de andere districten? Lees dan hier verder:

Kopen in München: Populaire woonwijken

Meer informatie over de respectieve districten vindt u hier:

 • Bogenhausen
 • Glockenbachviertel
 • Haidhausen
 • Maxvorstadt
 • Nymphenburg
 • Schwabing
 • Meer van Starnberg
 • Tegernsee
 • Grünwald