Leve de inflatie! Demonetisatie en vastgoedfinanciering voor eigenaars

Vandaag in het nieuws: USA meer dan 5% inflatie! Het grote spook van de inflatie is terug. Inflatie betekent “devaluatie van geld”. Wat, is mijn geld minder waard? Een schok voor iedereen, maar niet voor iedereen. Kopers van onroerend goed met een lening zijn blij met de inflatie! Geld is minder waard = goederen kosten meer geld om de devaluatie goed te maken. Dus 1) u krijgt meer huur, voor hetzelfde geleende bedrag en 2) terwijl geld in waarde daalt, blijft uw eigendom hetzelfde waard. U kunt hier leren wat dit betekent!

Wat is inflatie?

Inflatie en vastgoedfinanciering in combinatie zijn een uiterst interessant en belangrijk onderwerp voor geldbeleggers!

Wat is inflatie?

Heel simpel uitgelegd: over 30 jaar is het geld misschien nog maar half zoveel waard.

Voor 10.000 euro krijg je vandaag 10 ton hout, als voorbeeld. Over 30 jaar krijg je nog maar 5 ton hout voor 10.000. Omdat je geld maar half zoveel waard is.

Heel eenvoudig:

Conventionele belegging: spaarboekje

Als u 10.000 euro hebt geïnvesteerd, dan zult u over 30 jaar “nog steeds” ongeveer 10.000 + X (rente / prijsstijgingen) hebben. De basis is en blijft uw geïnvesteerde geld.

  • Vandaag: 10.000 euro
  • In 30 jaar (voorbeeld): 10.000 euro + X (rente / prijsstijgingen)

Dit omvat spaarboekjes, kapitaalverzekeringen, Riester spaar & Co.

Vastgoed als investering: vergelijking

Nieuwe uitgangssituatie, zelfde ontwikkeling, over 30 jaar is het geld nog maar half zoveel waard. Maar deze keer heeft u geïnvesteerd in een eigendom. Terwijl de “spaarder” zijn 10.000 euro + X heeft, heeft u geïnvesteerd in een onroerend goed. Aan de ene kant heeft u 30 jaar lang geprofiteerd van het rendement (huur) en nu kunt u uw eigendom verkopen voor 20.000 euro + X (waardestijging).

  • Vandaag: 10.000 euro
  • In 30 jaar (voorbeeld): 20.000 euro + X (waardestijging)

Inflatie, uw beste vriend als eigenaar met een lening

Het pand is nu “twee keer zoveel geld waard” (d.w.z. 20.000), maar u betaalt nog steeds uw oorspronkelijke bedrag af (d.w.z. 10.000 euro).

Een ander voordeel voor kapitaalbeleggers is dat u ook meer huur betaalt. Als uw huurder nu 300 euro per maand betaalt, zal dat later 600 euro per maand zijn.

Waarom is inflatie (als lener) uw beste vriend?

Uw lening daalt door inflatie!

Enquête: De veiligste vorm van beleggen in het licht van de inflatie?

Als het om inflatiebescherming gaat, staat vastgoed op de eerste plaats, zoals hier te zien is. Of het nu voor persoonlijk gebruik is of als investering.

  • 75% – Onroerend goed voor eigen gebruik
  • 62% – Vastgoedbeleggingen
  • 32% – kapitaalverzekering

Statistik: Welche Anlageformen gelten in einem Inflationsszenario als sicher? | Statista

Meer over het kopen van onroerend goed: Vermogensopbouw

Het risico van inflatie minimaliseren met een huis en flats of het helemaal “negeren” en vermogen opbouwen? Met het klassieke spaarboekje verliest u waarde in reële termen, op lange termijn. Onroerend goed beschermt tegen inflatie. Lees hier meer over dit onderwerp, op mijn nieuwe site voor kopers, Immobilien-Erfahrung.de:

Nieuws! Inflatie VS weer voor lange tijd boven 5,3%

De inflatie in de VS stijgt al geruime tijd tot boven de 5,3%, terwijl de inflatie in Duitsland op dit ogenblik 3,8% bedraagt.