Handtas, interieur, luxe horloge & Co: nieuwe perspectieven op investeringen

Luxe horloge, handtas, interieur & Co. – Vandaag heb ik een nieuwe analyse geschreven over de “Luxury Investment Index”, met spannende resultaten (1e plaats: Rare Whiskey met +373% rendement in 10 jaar)! We denken allemaal na over hoe we ons geld het beste kunnen investeren, nietwaar? We hebben iets interessants: de “Luxe-investeringsindex”. Het vergelijkt verschillende dingen waarin je kunt investeren: Kunst, auto’s, horloges, handtassen, wijnen, München, juwelen en nog veel meer. Maar wat levert nu echt het beste rendement op? Laten we dat eens nader bekijken, met een blik op de ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaar!

Hoe kun je verstandig investeren?

Natuurlijk raad ik altijd aan om te investeren in onroerend goed. Maar hé, het is ook goed om verschillende dingen te proberen. Een gezonde mix van onroerend goed, aandelen of ETF’s, plus misschien kunst, auto’s of horloges? Wat lijkt jou verstandig?

Handtassen als investering

Laten we eens kijken naar iets bijzonders: Handtassen. Een echte luxe fan en ervaren investeerder in Hermès tassen, JTT Wong, deelt zijn gedachten in een interview met ExpressVPN:

“Zelfs als ik op de wachtlijst sta, ben ik bereid een premie te betalen om het proces te versnellen. Als ik een verkoper tegenkom die een tas wil verkopen, op welke locatie dan ook, grijp ik die kans, ongeacht het model of mijn persoonlijke voorkeur. Belastingvrije locaties zoals de luchthavens van Frankfurt of Tokio zijn bijzonder vruchtbaar gebleken.”

En het zit zo: handtassen als deze zijn de afgelopen 10 jaar met 74% in waarde gestegen. Dat is echt opmerkelijk, nietwaar?

Zo meteen meer over handtassen, kunst & co. Maar eerst naar rang 1: Zeldzame whisky.

Andere spannende investeringen

Er zijn nog veel meer interessante dingen om in te investeren. Bekijk de “Luxe-investeringsindex”!

Het investeringslandschap verandert voortdurend en de afgelopen 10 jaar hebben iets verrassends laten zien. Eén ding in het bijzonder heeft traditionele investeringen zoals vastgoed, kunst en luxe auto’s ingehaald. Verrassend genoeg is het niet wat je meteen zou vermoeden. Volgens Knight Frank, een bekend adviesbureau voor onroerend goed, heeft zeldzame whisky een verrassend goed rendement opgeleverd en heeft het zelfs beter gepresteerd dan de vastgoedmarkt.

Waarom is whisky zo populair? 373% waardestijging

De vraag naar zeldzame whisky is om verschillende redenen gestegen. Gelimiteerde flessen zijn zeldzaam en begeerd, en de interesse van verzamelaars en investeerders drijft de prijzen op. Daarnaast heeft goed gerijpte whisky een aura van exclusiviteit die bijdraagt aan de fascinatie.

Waarom diversiteit belangrijk is

Het feit dat zeldzame whisky zo succesvol is, laat zien hoe belangrijk het is om in verschillende dingen te investeren. Natuurlijk hebben traditionele beleggingen hun voordelen, maar het toevoegen van onconventionele beleggingen kan bescherming bieden tegen marktschommelingen en een geweldig rendement opleveren.

Van fles tot aanwinst

Het leuke is dat veilinghuizen zoals Sotheby’s een grote rol spelen in de handel in zeldzame whisky. Flessen zoals“The Macallan The Reach“, een 81 jaar oude single malt, worden gewilde schatten die ongelooflijke prijzen opleveren op veilingen. Whiskey is geëvolueerd van een drank naar een waardevol verzamelobject – een opwindende verandering!

Dus, waar ga je op wedden? Een mix van onroerend goed, aandelen of misschien een fles whisky? De wereld van beleggen biedt zoveel spannende mogelijkheden!

Kunst: waardestijging van 91% in de afgelopen 10 jaar

Kunst is een opwindende investering en levert 91% rendement op. In de afgelopen 10 jaar heeft kunst een indrukwekkend rendement van 91% opgeleverd. Zo werd “Andy Warhol Shot Sage Blue Marilyn, 1964” bij Christie’s verkocht voor een ongelofelijke $195 miljoen. Werken van kunstenaars als Jean-Michel Basquiat, Pablo Picasso en Banksy hebben ook hoge prijzen opgebracht.

 • “Salvator Mundi” van Leonardo da Vinci – Verkocht voor 450 miljoen US dollar
 • “Les Femmes d’Alger (Version ‘O’)” door Pablo Picasso – Verkocht voor US$179 miljoen
 • “Zonder titel” door Jean-Michel Basquiat – Verkocht voor 110,5 miljoen US dollar
 • “Devolved Parliament” door Banksy – Verkocht voor £12 miljoen

Horloges: Indrukwekkende waardestijging van 147

Sieraden als investering en horloges met een rendement van 147%. Horloges zijn niet alleen uurwerken, maar ook waardevolle investeringen. In de afgelopen 10 jaar hebben luxe horloges een indrukwekkend rendement van 147% behaald. Een voorbeeld: De “Gobbi Milano-gesigneerde Patek Philippe Ref.2499” werd bij Sotheby’s verkocht voor 7,7 miljoen dollar. Hieruit blijkt dat horloges niet alleen chique zijn, maar ook waarde kunnen toevoegen aan je portefeuille.

 • “Patek Philippe Henry Graves Minute Repeater” – Verkocht voor US$4.5 miljoen
 • “Rolex Paul Newman Daytona’ – Verkocht voor US$5.4 miljoen
 • “Patek Philippe Henry Graves Supercomplication” – Verkocht voor 24 miljoen US dollar
 • “Audemars Piguet Royal Oak’ met diamanten – Verkocht voor 51,4 miljoen HKD

Handtassen: Waardestijging van 74

Handtassen als investering leveren maar liefst 74% rendement op. Handtassen van hoge kwaliteit zijn niet alleen accessoires, maar ook goede investeringen. In de afgelopen 10 jaar zijn de prijzen voor dergelijke tassen met 74% gestegen. Een voorbeeld is de “Hermès Himalaya Crocodile Kelly”, die bij Sotheby’s verkocht werd voor 353.000 US dollar. Dus als je een voorliefde hebt voor stijlvolle tassen, kunnen ze je ook financiële vreugde brengen!

 • “Hermès Birkin Bag’ van nijlkrokodillenleer en diamanten – Verkocht voor US$500.000
 • “Chanel Diamond Forever Classic Bag” – Verkocht voor US$261.000
 • “Louis Vuitton Capucines Tas” in Krokodillenleer – Verkocht voor US$50.000
 • “Fendi Selleria Bag” in marterbont – Verkocht voor 223.000 US Dollar

Meubels: Antieke meubels met +34% waardestijging

Meubels als investering leveren slechts 34% rendement op. Antiek meubilair uit de Ming-dynastie is de afgelopen 10 jaar 34% in waarde gestegen. Een bepaalde stoel uit deze periode werd op een veiling bij Sotheby’s verkocht voor een verbazingwekkende US$15.9 miljoen. Dus als je oog hebt voor bijzondere stukken, kunnen antieke meubels een interessante investering zijn.

 • Stoel uit de Ming-dynastie – Verkocht voor US$15.9 miljoen
 • “Badminton kabinet” van de Medici familie – Verkocht voor 36 miljoen US dollar
 • “Drakenarmstoel” uit de Ming-dynastie – Verkocht voor 11,1 miljoen US dollar
 • “Rothschild Fabergé Ei’ – Verkocht voor £13,5 miljoen