Typische fout! Je eerste huis kopen: Wat kan er misgaan?

Hier bij mij leert u veel over rendementen, kapitaalinvesteringen en de verkoop van onroerend goed in Duitsland. Maar zelden gaan we dieper in op het kopen van onroerend goed voor de eerste keer. Kopers van een eerste woning moeten drie fouten ten koste van alles vermijden bij het zoeken naar hun eerste appartement. Deze 3 tips zullen u direct helpen.

Kopen in Duitsland: Eerste woning

Goede dingen moeten aan anderen worden aanbevolen en een van de grootste kennisplatforms in Duitsland is daar zeker een van, meer precies: Immobilien-Erfahrung.de.

Tip! Gebruik de Google Translator om de kennis in uw taal te vertalen!

3 typische fouten van starters

Thorsten Bader, expert bij B&B Optimal GmbH en directeur van Immobilien-Erfahrung.de, raadt potentiële kopers aan hun eerste woning uitsluitend als kapitaalinvestering te beschouwen in plaats van deze zelf te gebruiken. Het risico bestaat namelijk dat beheerskosten zoals verzekeringen, onroerendgoedbelasting en exploitatiekosten, die bovendien jaarlijks met gemiddeld 5 procent stijgen, de financiële onafhankelijkheid in gevaar brengen.

Kopen zonder precieze marktkennis

De tweede fout is een woning te kopen zonder nauwkeurige kennis van de markt. Het risico bestaat dat men een condominium tegen een te hoge prijs koopt of meer uitgeeft aan renovatiewerkzaamheden dan gepland. Daarom moeten potentiële kopers hun financiën van tevoren zorgvuldig plannen en zich bewust zijn van de huidige marktwaarde en de kosten die ermee gemoeid zijn.

Toestand van het pand

Fout nummer drie is zich onvoldoende informeren over de staat van het pand. Hier moet men niet alleen het uiterlijk controleren, maar ook de technische staat en de bouwkundige substantie. Verborgen gebreken zoals vochtschade of problemen met de elektra kunnen later tot onverwachte kosten leiden. Ook een goed uitgevoerde taxatie door een deskundige is aan te bevelen.

Kortom, bij de aankoop van hun eerste woning moeten geïnteresseerden ervoor zorgen dat zij het uitsluitend als een investering zien, over nauwkeurige marktkennis beschikken, zich informeren over de staat van de woning en hun financiën zorgvuldig plannen. Met deze tips kan een financieel verstandige kapitaalinvestering in een condominium worden gerealiseerd.

Waarom is een kapitaalinvestering “beter”?

Wonen voor de huur en je eigen woning verhuren?

Een pand als investering biedt verschillende voordelen ten opzichte van het gebruik als eigen woning:

  1. Huren
  2. Waardevermeerdering
  3. Financiële zekerheid

Huren in plaats van zelf wonen

Panden kunnen worden verhuurd, wat regelmatige inkomsten kan opleveren. Uw huurder betaalt met de maandelijkse huur de termijnen van uw financiering. Tegelijkertijd hoeft u als huurder zelf voor vrijwel niets te zorgen. Eigen gebruik betekent daarentegen: als uw salaris uitvalt, mislukt de terugbetaling van de financiering. Als de verwarming defect is, moet u alles zelf regelen en heeft u bij wijze van spreken altijd dubbele schade.

Waardevermeerdering

Waardevermeerdering: Onroerend goed heeft meestal een stabiele waardevermeerdering, waardoor de eigenaar kan genieten van een waardestijging.

Financiële zekerheid

Financiële zekerheid: Het verhuren van een woning kan financiële zekerheid bieden op oudere leeftijd.

Het is echter belangrijk op te merken dat elke belegging een zeker risico inhoudt en dat het belangrijk is de specifieke behoeften en doelstellingen van een belegger in overweging te nemen alvorens een beslissing te nemen.

Investeren in Duitsland

Lees hier meer over interessante en aantrekkelijke locaties in Duitsland:

Wilt u meer weten over de vastgoedmarkt in Duitsland?

Tip! Gebruik de Google Translator om de kennis in uw taal te vertalen!

Met een paar klikken kunt u de inhoud van de kennisplatforms voor Duits onroerend goed in uw taal vertalen.