Flat verkopen Keulen-Wit: tips, eigendom, grond

Een appartement verkopen in Keulen Wit – Ontdek alles wat u moet weten over het verkopen van uw appartement in de gewilde wijk Wit in Keulen. Van de belangrijkste documenten tot de taxatie van het onroerend goed en het koopcontract, met onze tips bent u goed voorbereid! Ook: Alles wat u moet weten over de vastgoedtentoonstelling – Welkom in Keulen Wit! Terug naar: Verkoop van onroerend goed in Keulen.

Appartement te koop in Keulen-Wit

Keulen-Wit is niet alleen een populaire bestemming voor uitstapjes, maar ook een gewilde plek om te wonen. Vooral wie rust zoekt temidden van de grote stadsdrukte is hier op de juiste plaats. Het natuurreservaat “Weißer Bogen” biedt volop rust en ontspanning, terwijl de Sint-Joriskapel uitnodigt tot een duik in de geschiedenis van Keulen. De plaatselijke camping biedt ook afwisseling. De verbindingen met de andere delen van de stad zijn zeer goed en de levensstandaard is hoog.

Leer alle stappen hier: Eigendom verkopen

In het wit, kunt u dus rekenen op een snelle platte verkoop:

 • Rustige en gezinsvriendelijke buurt
 • Nabijheid van de oevers van de Rijn
 • Verscheidenheid aan groene ruimten en parken
 • Hoge levensstandaard
 • Gevarieerd aanbod aan vrijetijdsactiviteiten

Tussen Rodenkirchen en Sürth: Kaart

Het district Köln-Weiß ligt direct aan de oever van de Rijn in het district Rodenkirchen. Het grenst aan Sürth en ligt niet ver van het Auenviertel en het Flussviertel. Het populaire Bayenthal en het chique Hahnwald zijn ook niet ver weg met de bus, trein of auto. In het oosten, aan de oever van de rivier, is de wijk bedekt met veel bos en groene ruimte.

Nu een blik op de mesolaag van wit:

Weißer Hauptstraße, Alte Rheinstraße & Co: Populaire woonwijken

Flats zijn vooral populair in het noorden van Keulen-Weiss. De toplocaties hier zijn de Weißer Hauptstraße, de Ritterstraße, de Kantstraße en de Alte Rheinstraße. Ook in het oosten kunt u hoge prijzen per vierkante meter verwachten. Am Sandpfad, Am Treidelweg en Ensener Weg zijn bijzonder gewild vanwege de nabijheid van groene ruimten.

Meer informatie vindt u in onze gidsen:

Historische vakwerkhuizen & zadeldaken: Prijzen

Door de aantrekkingskracht van het district zijn de prijzen hier al enkele jaren gestaag aan het stijgen. Momenteel kunt u rekenen op ongeveer 4.050 euro per vierkante meter. Vooral de historische vakwerkhuizen in het centrum van de wijk dragen bij aan de charmante flair van Keulen-Wit, net als de vele bakstenen huizen met puntgevels. Om de verkoopprijs te bepalen, is het de moeite waard een taxatie te laten uitvoeren. U kunt dit professioneel laten doen door een makelaar of particulier.

Lees meer in onze gidsen:

De charmante vakwerkhuizen van Köln-Weiss:

Drei Fachwerkshäuser nebeneinander vor einem strahlend blauem Himmel

Procedure: Taxatie, koopovereenkomst, documenten – Tips

Dus u wilt uw appartement in Keulen-Wit verkopen? Als dit uw eerste eigendom is, kan het in het begin nogal overweldigend zijn. Hier laten we u stap voor stap zien hoe u uw flat kunt verkopen.

Verzamel belangrijke documenten

Wat belangrijk is, is de voorbereiding. Daarvoor hebt u verschillende, min of meer doorslaggevende documenten nodig. Hiertoe behoren bijvoorbeeld aantekeningen van de notaris, alsmede taxaties. Een algemene tip van makelaars: verfraai uw huis met professioneel genomen foto’s. Dit zal al uw potentiële kopers een veel vollediger beeld geven.

Enkele van de belangrijke documenten die u moet voorbereiden:

Waardering van onroerend goed: vaststelling van de aankoopprijs

Het volgende punt op uw to-do lijst is: Bepaal de prijs voor uw onroerend goed aanbod. De berekening van de verkoopprijs, die bestaat uit geloofwaardige basisgegevens, is waardevol voor kopers omdat zij veel informatie bevat, zoals grootte, type flat, kwaliteit van de constructie, gebreken, transportverbindingen en ook de staat en uitrusting van het onroerend goed. Wat hier telt is niet hoeveel je hebt uitgegeven. Zoals altijd bepalen vraag en aanbod de huidige platte prijzen. U moet met dit feit rekening houden, zodat u niet te veel verlangt.

Deze factoren beïnvloeden de verkoopprijs:

 • Maat
 • Type onroerend goed
 • Bouwkwaliteit
 • Tekortkomingen
 • Transportverbinding
 • Eigendomstoestand
 • Uitrusting

Voor de onervarene is het echt heel stresserend om de waarde van het huis juist in te schatten. Daarom raden wij een professioneel uitgevoerde taxatie door een makelaar aan.

Maak een exposé: Foto’s, tender & Co.

De volgende stap: het samenstellen van de portefeuille (exposé) voor toekomstige kandidaat-kopers van het onroerend goed. Reeds op het eerste gezicht beslissen veel mensen die op zoek zijn naar een flat, of ze geïnteresseerd zijn in uw woning of niet. De tijd besteed aan een gestructureerd exposé loont. Trouwens, als eigenaar van het appartement kent u uw eigendom het best. In de advertentie of het exposé van het onroerend goed moet alles worden opgeschreven, zoals speciale kenmerken van het onroerend goed, of het zwembad voor kinderen, enz.

Dit moet in het exposé worden opgenomen (eventueel met foto’s):

 • Huis van de buitenkant
 • Ingang
 • Tuin
 • Kelder
 • Garage
 • Carport
 • Eenpersoonskamer
 • Bijzonderheden van de flat

Heb je de gevel opnieuw geschilderd? De ramen gemoderniseerd? Je moet hier ook foto’s van maken voor je exposé:

Eine Nahaufnahme eines Backsteinhauses mit seinen modernisierten Fenstern

Is je exposé klaar? Publiceer het dan online op onroerend goed portalen of in de plaatselijke krant.

Voorbereiden en afleggen van bezoeken

Het volgende op uw to-do lijst is het item: beheer vragen over het pand en algemene telefoontjes. Al snel komen de eerste aanvragen binnen; als u een makelaar had ingeschakeld om uw huis te bemiddelen, zal hij of zij de reacties opnemen. Alleen als er gedetailleerde vragen zijn, zal hij of zij persoonlijk contact met u opnemen.

Tip: Bereid u voor op vragen van potentiële kopers!

De nieuwe taak: ontmoeting voor bezichtiging met potentiële belangstellenden. Elk uur stijgt de spanning. Om ervoor te zorgen dat uw appartement zo gemakkelijk en snel mogelijk wordt verkocht, maakt uw makelaar regelmatig bezichtigingsafspraken in Keulen-Wit.

Controleer de kredietwaardigheid: Voorkom wanbetaling

De volgende op de lijst is de kredietcontrole: laat de koopkracht van de persoon die in uw eigendom geïnteresseerd is, bevestigen. Een geïnteresseerde partij wil het eigendom kopen? Natuurlijk zal uw ervaren makelaar nu meteen kredietwaardigheidsinformatie opvragen om na te gaan of de kandidaat-koper het huis ook kan betalen.

Meer informatie vindt u hier: Kredietwaardigheidcontroleren

Laatste stap: notarisbenoeming & aankooptransactie

Op naar het bezoek van de notaris en het sluiten van het definitieve koopcontract: Er is een nieuwe eigenaar gevonden. Nu voert de makelaar de laatste gesprekken met de mogelijke volgende eigenaar van de flat. Hij verduidelijkt de details van het contract. Vervolgens stelt uw agent samen met het notariskantoor het notariële contract op. En zeker, je moet zeker naar de notaris voor de notariële akte. Zodra het koopcontract notarieel is verleden en u de koopprijs hebt ontvangen, vindt de overdracht plaats.

Hier is een overzicht van de aankoopprocedure – checklist:

Hiermee heeft u uw flat op een gecertificeerde manier verkocht. Gefeliciteerd! Dus nu heb je alleen nog kleine taken voor verkopers.

Verkopen in de mediametropool: XL gids

Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. De stad ligt in het westen van Duitsland en grenst aan andere agglomeraties, zoals Düsseldorf en Bonn. De mediastad ligt direct aan de Rijn en kan worden onderverdeeld in verschillende delen en districten. Naburige steden zijn Düsseldorf, Bonn en Leverkusen. Keulen staat als geen andere stad in Duitsland voor media, TV en pers. Daarom groeit de metropool aan de Rijn voortdurend. Südstadt, Altstadt, Ringe, Ehrenfeld of Sülz, waar kun je het beste wonen?

Hier zijn onze exclusieve gidsen: