Onroerend Goed Rendement Uitgelegd: Rijkdom Opbouwen – Definitie & Formule voor uw Onroerend Goed Rendement

Vastgoedrendement (ook huurrendement of aankoopprijsfactor) uitgelegd – U wilt investeren in een onroerend goed als kapitaalbelegging en weet nog niet zeker of zo’n investering de moeite waard is? Wilt u een pand kopen met een rendement en zo verder vermogen opbouwen? Daarom is het belangrijk om bij de aankoop van een woning altijd het bruto huurrendement in het oog te houden. Dus wanneer is een woning winstgevend en wanneer niet? Hoe wordt het bruto huurrendement berekend? En welke locatie is het meest lucratief? Dit alles en nog veel meer kunt u hier te weten komen.

Rendement onroerend goed: Definitie en berekening

Als u voor uw vastgoedbelegging kiest voor een opbrengsteigendom, rijst al snel de vraag:

Is dit pand de moeite waard als investering?

Immers, de aankoop van een onroerend goed brengt niet alleen in het begin immense kosten met zich mee. Later, tijdens de huurperiode, zijn er ook nog lopende exploitatiekosten te betalen. Om ervoor te zorgen dat deze uitgave de moeite waard is, is er het rendement op onroerend goed. Met andere woorden, het huurrendement plaatst uw investering in verhouding tot de potentiële huurinkomsten.

Formule voor bruto huurrendement: percentage

Om het huurrendement te berekenen, moeten de koude huur (zonder exploitatiekosten) en de aankoopprijs van het goed met elkaar in verband worden gebracht. De volledige formule is:

Jaarlijkse netto inkomsten / investering * 100 = huuropbrengst

Het resultaat is dan in procenten. Hoe hoger het percentage, hoe beter het rendement. En hoe beter het rendement, hoe meer u verdient aan het onroerend goed. Als vastgoedbelegger zou u idealiter direct weer vermogen moeten opbouwen, zodat u dit vervolgens als kapitaalinvestering verder kunt investeren in vastgoed.

Opbrengst & locatie: A, B & C locatie

De ligging van uw woning is bepalend voor de huuropbrengst. Ligt het pand op een A-, B- of C-locatie? Hoe zit het met de macro en micro locatie? En is het een opbrengst of een beleggingspand? Afhankelijk van de locatie hebben de verschillende soorten onroerend goed verschillende huurrendementen.

A-locatie: Frankfurt & München

Typisch voor A-locaties zijn lage rendementen en een gestage waardestijging. Op lange termijn stijgt het huurrendement hier evenveel als de waarde van het onroerend goed zelf. De beste voorbeelden hiervan zijn top A-locaties zoals München en Frankfurt:

  • München Ø Rendement ~ 3 %
  • Frankfurt Ø Rendement ~ 4

B-locatie: Dresden & Neurenberg

In principe hebben B-locaties ook goede opbrengsten. Bovendien is er hier ook een duidelijke waardevermeerdering. Het ideale huurrendement op B-locaties ligt tussen 5 en 6 procent:

  • Dresden Ø Rendement ~ 5
  • Neurenberg Ø Opbrengst ~ 6

C-locatie: Wuppertal, Chemnitz, Krefeld

De brutohuuropbrengst is het hoogst in C-locaties. Anderzijds is er geen waardestijging en is het risico van leegstand groter. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Wuppertal Ø Rendement ~ 7
  • Chemnitz Ø Rendement ~ 8
  • Krefeld Ø Opbrengst ~10%

Conclusie: Wat is de minimum huuropbrengst?

Het bedrag van de huuropbrengst wordt dus berekend volgens een vaste formule en varieert naar gelang van de ligging en het type van het onroerend goed. In principe geldt: hoe hoger de opbrengst, des te meer winst wordt gemaakt. En hoe beter de locatie, hoe lager de opbrengst. Opbrengstgevende eigendommen zijn dus vooral de moeite waard op B- en C-locaties, terwijl u voor vastgoedbeleggingen vooral moet kiezen voor eigendommen op A-locaties.

Hier vindt u meer informatie over huurrendementen:

Als u nog meer wilt weten over het kopen van een eigendom, voor eigen gebruik of als investering, vindt u bij ons talrijke artikelen, gidsen over het onderwerp verhuurd vs. onverhuurd, evenals checklists, allemaal gratis en 24 uur per dag online beschikbaar!

Flat, huis, appartementsgebouw, alles voor vastgoed beginners!

Nu nieuw op Immobilien-Erfahrung.de:

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.