Beleggingsobject of opbrengstobject? Voor- en nadelen – een vergelijking van beleggingsvormen

Vastgoedbeleggingen of inkomsten – beide zijn populaire beleggingsvormen. Maar wat is het verschil tussen een opbrengstpand en een beleggingspand? Wat zijn de voor- en nadelen? En wat zijn de fiscale gevolgen? We gaan ook in op de vraag: Welke van de twee vormen is het meest geschikt voor de eerste woning als investering? Dat en meer kunt u hier stap voor stap te weten komen!

Nieuw! Speciaal voor kopers van onroerend goed

Vastgoed kopen van A-Z: voorbereiding, zoekcriteria, aankoopproces en dat alles, gratis en online, van experts.

Nu op Immobilien-Erfahrung.de

Een flat kopen, een huis kopen, koopwoning of kapitaalbelegging, rendement of beleggingspand? Op mijn nieuwe project Immobilien-Erfahrung.de vindt u nu alles wat u moet weten voor uw succesvolle aankoop van onroerend goed! Leer alles wat u moet weten over het stellen van doelen bij het kopen van onroerend goed, soorten locaties(A-, B- en C-locaties), soorten onroerend goed, hun opbrengsten en meer – allemaal online en gratis! Nu op Immobilien-Erfahrung.de:

Definitie: Beleggingsobject of opbrengstobject?

Dus wat is vastgoedbelegging? En wat is een opbrengsteigendom? Het doel is hier heel belangrijk. Wilt u een direct inkomen genereren door opbrengst of huur? Of is een waardestijging op lange termijn belangrijker voor u?

Vastgoed als investering: waardestijging op lange termijn

Met een beleggingspand wordt gestreefd naar een waardestijging op lange termijn. Dit betekent ook dat u eerst investeert en dan pas uw eigendom met winst verkoopt en dus kapitaliseert. Het gaat dus niet om een onmiddellijke terugkeer of huur.

De waarde van de woning hangt vooral af van de ligging van de flat of het huis. Herontwikkeling en renovatie hebben ook een waardeverhogend effect op uw eigendom.

Hier volgt een overzicht van de doelstellingen van een beleggingspand:

  • Primair: Waardestijging van het onroerend goed, winst uit verkoop
  • Eigenschappen met een overeenkomstige A-locatie

Rendement op onroerend goed: Directe cashflow door verhuur

Het primaire doel van een opbrengsteigendom is de onmiddellijke winst na de verwerving ervan. Idealiter genereren deze eigendommen een huurrendement. Panden op goede C-locaties brengen hogere risico’s met zich mee dan panden op zeer goede B-locaties.

Hier is een overzicht van alle bestemmingen:

  • Primair: winst door verhuur
  • Vastgoed met een huurrendement van meer dan 6%
  • Woningen in C+ tot B+ locatie

Tip: Vastgoedopbrengst – voordelen & nadelen

Zowel inkomenseigendom als vastgoedbeleggingen hebben hun individuele voor- en nadelen. Terwijl vastgoedbeleggingen een bijzonder grote hoeveelheid kapitaal vereisen, levert inkomen vastgoed een direct inkomen op. Daarom raden wij aan te investeren in een inkomstenpand, vooral in het begin.

Voordelen: Directe inkomsten en overschotten

Het meest voor de hand liggende voordeel van een opbrengsteigendom is het onmiddellijke inkomen uit verhuur. Bovendien: als er overschotten overblijven, kunnen deze worden gebruikt om verdere eigendommen in de portefeuille te dekken.

  • Onmiddellijke cashflow
  • Overschotten kunnen andere eigendommen met een dekkingstekort compenseren

Nadelen: Hogere belastingen & tijdelijk in B-locaties

Er zijn echter ook twee nadelen verbonden aan een opbrengsteigendom. De eerste is de belasting. De extra overschotten verhogen de belastingdruk. Ten tweede worden rendementseigenschappen zeer zelden aangetroffen op A-locaties.

  • Belastingdruk neemt toe
  • Eigendom zelden te vinden in A-locaties

Conclusie: Tips voor beginners en gevorderden

Dus als dit een van de eerste investeringen in onroerend goed is, raden wij een opbrengsteigendom aan. Als er eenmaal een solide vastgoedprofiel is opgebouwd, wordt later een combinatie van belegging en rendement aanbevolen.

Voor gevorderde beleggers: een mix van beide beleggingsvormen

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.