Een flat kopen: Doelstellingen, criteria en factoren – checklist van 11 punten
Een flat kopen: Je moet hier aandacht aan besteden! – Met onze checklist van 11 punten bent u perfect voorbereid op uw zoektocht naar een woning. Ontdek hier welke overwegingen u zeker moet maken voordat u op zoek gaat naar een flat. Let altijd op het grote verschil tussen persoonlijk gebruik en kapitaalinvestering. Dit heeft immers een enorme invloed op de overige doelen en factoren. Wat is het verschil tussen een A-, B- en C-locatie? Welke invloed heeft dit op de maximale koopprijs en het minimale bruto huurrendement, en wat zijn de respectieve voordelen tussen bestaande bouw en nieuwbouw? Wij helpen u bij het bepalen van uw zoekcriteria!
Nieuw! Speciaal voor kopers van onroerend goed
Vastgoed kopen van A-Z: voorbereiding, zoekcriteria, aankoopproces en dat alles, gratis en online, van experts.
Nu op Immobilien-Erfahrung.de
Een flat kopen, een huis kopen, koopwoning of kapitaalbelegging, rendement of beleggingspand? Op mijn nieuwe project Immobilien-Erfahrung.de vindt u nu alles wat u moet weten voor uw succesvolle aankoop van onroerend goed! Leer alles wat u moet weten over het stellen van doelen bij het kopen van onroerend goed, soorten locaties(A-, B- en C-locaties), soorten onroerend goed, hun opbrengsten en meer! Allemaal online en gratis! Waar je absoluut op moet letten voordat je op zoek gaat naar een flat. Nu op Immobilien-Erfahrung.de:
Checklist: Criteria voor uw vastgoedinvestering
Met onze checklist van 11 punten bent u goed voorbereid op uw vastgoedaankoop:
Vastgoed als investering vs. voor persoonlijk gebruik
In het begin rijst duidelijk de vraag: Wilt u zelf in uw woning gaan wonen? Of wilt u uw flat na de aankoop als beleggingsobject verhuren? Dit is iets om over na te denken in het begin. Dit heeft immers niet alleen gevolgen voor de financiering. Als eigenaar-bewoner blijft u verantwoordelijk voor de lopende kosten nadat u de woning heeft gekocht. Als het echter om een pand als investering gaat, worden deze kosten voornamelijk gedekt door de huurder en de belastingdienst.
Bedrag van de aankoopprijs: Factoren
Het is even belangrijk dat u voor uzelf een maximale aankoopprijs vaststelt. U moet hier rekening houden met verschillende factoren. Deze omvatten uw kredietwaardigheid, het beschikbare eigen vermogen en uw hypotheekwaarde.
Lees hier meer over de belangrijke factoren, inclusief tips en trucs:
Maximaal bruto huurrendement: Formule
Wat is het minimum huurrendement dat nodig is om de investering rendabel te maken en door de huurder te laten betalen? Wij bevelen hiervoor de volgende formule aan:
Formule: Jaarlijkse huur / aankoopprijs * 100
Beleggers streven één primair doel na: efficiënte vermogensopbouw. Het bruto huurrendement van een rendabel pand moet dus hoog zijn. Lees hier meer:
Gehuurd of ongehuurd kopen?
U kunt natuurlijk net zo goed een reeds verhuurd pand kopen als een onverhuurd pand. Als u het pand echter voor eigen gebruik koopt, is een onverhuurde woning beslist voordeliger. Als u al huurders in de flat hebt, kunt u het huurcontract opzeggen nadat u het pand voor eigen gebruik hebt gekocht. Hetzelfde geldt voor kapitaalinvesteerders. Enerzijds bespaart u tijd doordat u huurders heeft en geen nieuwe hoeft te zoeken, maar anderzijds zit u vast aan de huurprijs. Moet u dus gehuurd of ongehuurd kopen? Ontdek hier alle voor- en nadelen:
Locatie, locatie, locatie!
Niet alleen de stad is belangrijk, maar ook de buurt. Waar is het dichtstbijzijnde ziekenhuis? Hoe is de verbinding? Is er veel leegstand in de buurt? En hoe veilig is de buurt? Dit alles beïnvloedt niet alleen uw lokale woonervaring, maar ook de waarde van de woning en de aankoopprijs. Wat betekent A, B en C locatie precies? Hoe kan het worden bepaald en hoe beïnvloedt het de aankoopprijs? Lees hier meer!
De perfecte locatie
Naargelang u een woning zoekt als investering of voor persoonlijk gebruik, verschillen ook de eisen die aan de locatie worden gesteld. Wat zijn goede locaties voor uw persoonlijke beleggingsdoelen?
Nieuwbouw of bestaande woning?
Zowel nieuwe als bestaande gebouwen hebben hun respectieve voor- en nadelen. De belangrijkste vraag hier is: Gebruikt u uw eigendom voor eigen gebruik? Of als kapitaalinvestering? Ten slotte is ook het gebruik van uw eigendom van invloed op uw beslissing. De verschillen tussen bestaande en nieuwe gebouwen en de respectieve voor- en nadelen zijn hier te vinden:
Leeftijd van het pand: voor- en nadelen
Meer dan 2.650.000 eigendommen die zich momenteel in Duitsland bevinden, werden gebouwd vóór 1919, waarvan 5.000.000 vóór 1949. Sommige van deze eigendommen zijn echte koopjes op de markt waarvan de latere verkoopprijs aanzienlijk kan worden verhoogd door waardeverhogende maatregelen. Maar wat zijn de voor- en nadelen van het kopen van een oudere woning? Hier is een directe vergelijking:
Grootte van huis en flat
Hoe groot moet de woning zijn? Naast de locatie en de leeftijd van een woning speelt ook de grootte ervan een belangrijke rol. Een appartement met één slaapkamer of een villa met meerdere slaapkamers? Bungalow met kelder of liever maisonnette? Wij vergelijken hier zowel woonruimte voor eigen gebruik als voor kapitaalinvesteringen. Vooral voor investeerders die van plan zijn hun woning te verhuren, zijn de kamerindeling en het aantal vierkante meters belangrijk.
Erfpacht? Ja of nee
Sommige eigendommen hebben een erfpachtcontract. Maar wat is erfpacht? Kunnen de kosten fiscaal worden afgetrokken of zelfs worden doorberekend aan de huurder? Leer alles over erfpacht, hoe ze werken en hun voor- en nadelen:
Sociale binding? Ja of nee
Naast de erfpacht kun je ook stuiten op het onderwerp sociale betrokkenheid. Alles over uw verplichtingen via laagrentende leningen tot de periode na de aankoop – Is het voor u de moeite waard om een woning te kopen met sociale en post-commitment?