Nieuw ontwikkelingsgebied: Kopen, verkopen, kapitaalinvestering?! Kosten, procedure en hulp

Kopen en verkopen in nieuwbouwwijken – Flats in oude gebouwen zijn moeilijk te vinden, dus richten kopers hun aandacht steeds meer op nieuwbouwwijken. Als u een flat of een volledige eenheid in een nieuwbouwgebouw wilt verkopen of een rijtjeshuis wilt aanbieden, moet u uiterst bekwaam te werk gaan en faux pas vermijden.

Verkoop van flats of rijtjeshuizen in nieuwe ontwikkelingsgebieden

Uiterst relevante factoren voor de verkoop van een appartement in een nieuw gebouw zijn de inrichting van het appartement zelf, maar ook de uitrusting en de technologie in de gemeenschappelijke voorzieningen en in het huis zelf. Het bepalen van de marktwaarde van flats is over het algemeen ingewikkelder dan die van koopwoningen, en daarom moet u beslist streven naar een professionele taxatie, zelfs als u van plan bent een nieuwbouwwoning te verkopen.

Voltooiing van de woningbouw

Voltooiing van de bouw van woningen in residentiële en niet-residentiële gebouwen* in Duitsland van 2002 tot 2018 (in duizenden).

Statistik: Baufertigstellungen von Wohnungen in Wohn- und Nichtwohngebäuden* in Deutschland in den Jahren 2002 bis 2018 (in Tausend) | Statista

Meer statistieken vindt u op Statista

Invloed van locatie en structuur heeft

In veel steden ontstaan nieuwe woonwijken in de vorm van volledig ontwikkelde wijken aan de rand van de stad en in opkomende buurten. Voor potentiële kopers is de locatie net zo relevant als de structuur van het gebied waarin de flat wordt aangeboden. U heeft net een nieuwbouwproject gepland en bent op zoek naar eigenaars die als investeerder in uw project geïnteresseerd zijn of de nieuw gebouwde flat voor eigen gebruik willen kopen? Het is gebruikelijk dat bouwers in nieuwbouwwijken niet pas na voltooiing flats aanbieden. Aangezien de voorzieningen en alle omgevingsfactoren van de nieuwbouwgebieden reeds in de planningsfase worden vastgesteld, kunt u reeds in dit stadium een ervaren makelaar met ervaring in nieuwbouwgebieden opdracht geven en het aanbod laten presenteren.

Onroerend goed als belegging: Bijzonder

  1. Deel: Klassieke of exotische investering – Welk vastgoed is geschikt als investering?
  2. Deel: Onroerend goed als investering – Waar moet ik op letten?

In de praktijk is gebleken dat nieuwe ontwikkelingsgebieden met groenvoorzieningen en een goede infrastructuur zeer aantrekkelijk zijn en ervoor zorgen dat alle flats snel worden verkocht. De vraagprijs wordt bepaald op basis van uw bouw- en planningskosten, de voor het onroerend goed relevante gegevens en de vergelijkende prijzen van op soortgelijke wijze gelegen en ontworpen nieuwbouwgebieden. Wilt u uw appartement in een nieuwbouwwijk verkopen en verliezen op de verkoop vermijden? Kies dan voor professionele verkoop- en commissiemakelaars die vertrouwd zijn met nieuwbouw en die u een uitgebreide service bieden in alle fasen van de verkoop.

Individuele flats of huizen voor investeerders

Met flats in nieuwbouw richt je je tot twee verschillende doelgroepen. Ten eerste is een nieuwbouwflat een goede en hoogrenderende investering en ten tweede zijn steeds meer gezinnen op zoek naar een koopflat in een nieuw ontwikkelde woonwijk. Naast condominiums zijn ook nieuw ontwikkelde gebieden met koopwoningen of rijtjeshuizen en twee-onder-een-kapwoningen interessant en populair. Als u een woning of een appartement in een nieuwbouwwijk wilt aanbieden, moet u beslist een makelaar inschakelen en op die manier zorgen voor de grootste belangstelling voor uw aanbod. Het exposé voor kapitaalinvesteerders vereist een andere structuur en dichtheid van informatie dan de presentatie van het appartement dat aan eigenaar-bewoners moet worden verkocht. U wilt de beste prijs bereiken en er zeker van zijn dat uw aanbod in de nieuwe ontwikkeling onmiddellijk zal verkopen.

Met Lukinski kiest u, naast professionele makelaardij, voor full service ondersteuning, waaronder het controleren van de solvabiliteit van kopers en het voorkomen van onrealiseerbare koopcontracten. De volledigheid van alle documenten en een op de doelgroep afgestemd exposé zijn verkoopbevorderend. Vooral als u zich tot professionele kopers in de vorm van kapitaalinvesteerders wilt richten, moet uw verkoopuitstraling worden gekenmerkt door professionaliteit en deskundigheid.

Nieuwbouw niet noodzakelijk duurder dan oude gebouwen: dit zijn de feiten

Veel aspirant-kopers gaan uit van veel hogere kosten voor flats en huizen in nieuwbouwprojecten dan voor oudere gebouwen. Zeker, de vraagprijs is meestal hoger dan het bedrag dat u zou moeten betalen voor een bestaande woning of een tweede huis. Maar de aankoopprijs is slechts één kostenfactor en dus niet de enige factor bij de keuze tussen een oud gebouw en een nieuw gebouw.

In een nieuwbouwwijk krijgt u een modern appartement dat geen opknapkosten met zich meebrengt. Nieuwbouwwijken zijn state of the art op het gebied van technologie en woonkwaliteit. Voor u als potentiële eigenaar betekent dit dat u met de aankoop een instapklaar appartement in huis haalt en dus alleen de aankoopprijs en de kosten voor inrichtingswerkzaamheden in het interieur investeert. In het geval van bestaande eigendommen en appartementen in oude gebouwen kunnen uitgebreide moderniseringsmaatregelen noodzakelijk zijn en uw kosten verhogen bovenop de eigenlijke aankoopprijs. Het is dus altijd de moeite waard om een concrete afweging te maken en de aankoop te berekenen op basis van de taxatie van de marktwaarde en de noodzakelijke renovatiemaatregelen. Uiteindelijk zal uw beslissing om te verhuizen naar een nieuwbouwproject of een ouder pand natuurlijk ook gebaseerd zijn op uw eigen voorkeur en het idee van uw nieuwe woning of een rendabele kapitaalinvestering.

Verhuis naar nieuwbouw gepland?

Tips voor potentiële kopers van een condominium – Zij die een flat of een huis willen kopen en er onmiddellijk willen intrekken, zonder renovatie of modernisering, zullen zich over het algemeen richten op een nieuwbouwwijk. Bent u op zoek naar een nieuwbouwhuis en wilt u zich veel tijd besparen door zelf op onderzoek uit te gaan? Bij Lukinski zorgen we niet alleen voor eigenaren, maar ondersteunen we u ook graag in uw zoektocht naar een nieuwbouwwoning. Laat ons weten wat uw expliciete wensen zijn en kijk eens rond in onze portfolio waar wij wellicht al een aanbieding voor u hebben. Als u besluit een appartement te kopen in een nieuwbouwproject dat nog maar net is gepland, beschikt u over voldoende speelruimte om de financiering te regelen.

Wij geven u graag advies en helpen u een gunstige vastgoedlening voor uw huis te vinden en de aankoop zonder complicaties af te ronden. Omdat we bij Lukinski voor verschillende eigenaren en bouwers werken, hebben we een aantal aantrekkelijke nieuwbouwgebieden in onze portefeuille. Bovendien weten wij reeds waar nieuwbouwgebieden worden gebouwd en welke doelgroep de flats moeten bereiken voordat zij worden gebouwd.