Appartement te koop Köln-Braunsfeld: Eigendom, onroerend goed, documenten

Een appartement verkopen in Keulen-Braunsfeld – Ontdek alles wat u moet weten over het verkopen van een appartement in de gewilde wijk Braunsfeld aan de rand van Keulen. Van de taxatie in Braunsfeld tot de belangrijkste documenten voor de transactie, met onze gids bent u goed voorbereid op een succesvolle flat verkoop. Ook: Prijzen per vierkante meter in Braunsfeld en de populairste straten – Welkom in Keulen-Braunsfeld! Terug naar: Verkoop van onroerend goed in Keulen.

Appartement te koop in Keulen-Braunsfeld

Het rustige Braunsfeld is een van de aantrekkelijkste woonwijken van Keulen. Terwijl het Keulse stadsbos ontspanning en recreatie belooft, nodigen de vele monumenten en bezienswaardigheden uit om de geschiedenis van Keulen te verkennen. In Braunsfeld bevinden zich de historische Clarenbachkerk en het Abraham Frank Huis in de Aachener Straße. De vele huizen uit de Wilhelminische periode dragen bij tot de flair van de wijk. De levensstandaard in Braunsfeld is hoog en de infrastructuur is zeer goed.

Leer alle stappen hier: Eigendom verkopen

In Braunsfeld kunt u dus rekenen op een snelle flatverkoop:

 • Aantrekkelijk stadsgezicht
 • Rustig gelegen
 • Verscheidenheid aan parken en groene ruimten
 • Monumenten & Bezienswaardigheden
 • Hoge levensstandaard
 • Zeer goede infrastructuur

Eersteklas locatie aan de rand van Keulen

Braunsfeld ligt op de linkeroever van de Rijn in het district Lindenthal en grenst aan Ehrenfeld en Müngersdorf. Junkersdorf en Lövenich in het westen van Keulen zijn ook gemakkelijk te bereiken met bus, trein en auto, net als de oude binnenstad van Keulen en Neustadt in het oosten.

Hier is de mesolage van Braunsfeld:

Tussen Friedrich-Schmidt-Straße en Vogelstraße

De vraag is vooral groot langs de Friedrich-Schmidt-Straße en Am Morsdorfer Hof. Daarom kunt u zich hier verheugen op zeer hoge verkoopprijzen. De prijzen per vierkante meter liggen ook in de Vogelstraße in het bovenste segment. Of het nu gaat om een erfenis, echtscheiding of gezinshereniging – vooral als het uw eerste woning is, kan de verkoop van een flat u snel overweldigen. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, hebben wij onze gidsen voor u.

Meer informatie vindt u hier:

De grote vraag zorgt voor hoge prijzen

In Braunsfeld kunt u een gemiddelde prijs per vierkante meter verwachten van €6.050. De flats zijn gewild en de vraag is dan ook groot. Om de perfecte verkoopprijs te bereiken, is het de moeite waard om vooraf een taxatie uit te voeren. Neem hiervoor contact op met de makelaar die u vertrouwt. Meer over het proces van de verkoop van een appartement in een moment!

Allereerst onze gidsen over de taxatie van onroerend goed:

De ligging van het pand wordt ook weerspiegeld in de verkoopprijs:

Eine der begehrten Straßen in Braunsfeld in der sich eine elegante Bestandsimmobilie an der anderen reiht

Verkoop van onroerende goederen in Braunsfeld: Basisbeginselen

U denkt nu na over hoe u het best uw appartement in Keulen-Braunsfeld kunt verkopen en waar u moet beginnen? Of het nu gaat om een erfenis, een echtscheiding of een beroepsmatige heroriëntering – de redenen om een onroerend goed te verkopen zijn talrijk en gevarieerd en kunnen van persoonlijke, financiële of professionele aard zijn. U moet er in elk geval rekening mee houden dat de verkoop van een appartement zeer complex is en uitgebreide taken met zich meebrengt.

Voorbereiding: Belangrijke documenten

Bereid de verkoop van het appartement goed voor. Dit omvat een schatting, alle documenten met betrekking tot het appartement, bouwtekeningen en plattegronden, facturen van renovaties en het uittreksel uit het kadaster, alsmede documenten die uw eigendom bevestigen. De verkrijging van alle documenten alleen al neemt veel tijd in beslag en heeft een niet te onderschatten kosten- en foutenpercentage.

Een overzicht van de belangrijkste documenten:

 • Resultaten van de taxatie
 • Bouwplannen
 • Energiecertificaat
 • Plattegronden
 • Facturen van verbouwingen
 • Uittreksel kadaster
 • Documenten die uw eigendom bevestigen

Een makelaar inhuren: Taken

Voordat het exposé wordt gemaakt, de foto’s worden genomen en de eerste advertentie wordt geplaatst, vergt alleen al de organisatorische voorbereiding een maximale inzet en ervaring. U kunt succesvol verkopen zonder stress en risico op verlies als u contact opneemt met uw vertrouwde makelaar. Hij of zij zal u in alle belangrijke stappen bijstaan en u ook adviseren op het gebied van belastingen en financiering.

Hier volgt een overzicht van de taken van een makelaar:

Zo meteen! Met expressieve foto’s tot succes:

Modernes Mehrfamilienhaus aus braunem Backstein mit versetzten weißen Fenstern vor blauem Himmel mit vielen Wolken

Procedure: van het exposé tot het koopcontract

Of u nu particulier of via een makelaar verkoopt, het verkoopproces van een appartement is altijd vergelijkbaar. Als u uw eigendom offline en online op de markt hebt gebracht, moet u nadenken over de belangrijkste vragen voordat u de bezichtigingsafspraken organiseert. Niet alleen kandidaat-kopers moeten immers goed voorbereid zijn, maar ook de verkoper zelf. Zodra de kredietwaardigheid van de kandidaat-kopers is gecontroleerd en een betalingsachterstand is uitgesloten, wordt het koopcontract opgesteld, notarieel bekrachtigd en door de notaris ondertekend en is de koop gesloten.

Het verkoopproces van een woning – checklist:

 1. Documenten voorbereiden
 2. Taxatie van een onroerend goed
 3. Maakeen exposé
 4. Onroerend goed marketing
 5. Onroerend goed tour
 6. Verkoopgesprekken
 7. Koopcontract opstellen
 8. Notaris afspraak
 9. Certificering
 10. Handtekening
 11. Inschrijving in het kadaster
 12. Betaling van de koopprijs
 13. Overdracht

Pas op voor de kosten!

Bureaucratie wordt altijd geassocieerd met financiële uitgaven. De aankoop van de documenten, het plaatsen van de advertenties, maar ook de communicatie met de belangstellenden en natuurlijk de taxatie kosten geld. Het verplichte energiecertificaat is een andere post op uw factuur. Al deze en andere kosten moeten door u vooraf worden betaald wanneer u uw eigendom verkoopt.

Hiervoor worden kosten gemaakt wanneer het appartement wordt verkocht:

 • Verkrijging van de documenten
 • Plaatsing van de advertenties
 • Communicatie met belanghebbende partijen
 • Waardering
 • Energiecertificaat

Verkopen in de mediametropool: XL gids

Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. De stad ligt in het westen van Duitsland en grenst aan andere agglomeraties, zoals Düsseldorf en Bonn. De mediastad ligt direct aan de Rijn en kan worden onderverdeeld in verschillende delen en districten. Naburige steden zijn Düsseldorf, Bonn en Leverkusen. Keulen staat als geen andere stad in Duitsland voor media, TV en pers. Daarom groeit de metropool aan de Rijn voortdurend. Südstadt, Altstadt, Ringe, Ehrenfeld of Sülz, waar kun je het beste wonen?

Hier zijn onze exclusieve gidsen: