Flat verkopen Keulen-Müngersdorf: tips, vastgoed, grond

Een appartement verkopen in Keulen-Müngersdorf – Als u uw appartement in de chique wijk Müngersdorf in Keulen wilt verkopen, bent u goed voorbereid met onze gids! Van de duurste straten in Müngersdorf, over de prijzen per vierkante meter, tot het verkoopproces van een appartement, hier vindt u alles wat u moet weten voor een snelle en efficiënte verkoop. Ook: De voordelen van een makelaar en de belangrijkste criteria voor de taxatie van onroerend goed – Welkom in Keulen-Müngersdorf! Terug naar: Verkoop van onroerend goed in Keulen.

Appartement te koop in Keulen-Müngersdorf

Müngersdorf is het bolwerk van de Keulse sportcultuur. In het district bevindt zich het Rheinenergie Stadion, het wielerstadion en de enige sportuniversiteit van Duitsland. Zelfs Lukas Podolski’s persoonlijke doos is hier thuis. Naast voetbal wordt hier gefietst, beachvolleybal gespeeld en competitief gezwommen in het stadionzwembad. De Aachener Straße nodigt uit om koffie te drinken en te winkelen, terwijl de grote St. Vitaliskerk bijdraagt aan het historische stadsbeeld van Müngersdorf.

Leer alle stappen hier: Eigendom verkopen

In Müngersdorf kunt u dus rekenen op een snelle flatverkoop:

 • Sport cultuur
 • Talrijke vrijetijdsactiviteiten
 • Historische monumenten en bezienswaardigheden
 • Diverse cafés & restaurants

Ten westen van de Rijn aan de rand van het strand van Keulen

Het mooie Müngersdorf ligt in het district Lindenthal en grenst aan Junkersdorf, Lövenich, Ehrenfeld en Braunsfeld. Widdersdorf en Vogelsang zijn ook niet ver weg.

Nu een blik op de mesolocatie van Müngersdorf:

Böcklinstraße, Feuerbachstraße & Co: Adviseur!

Flats in Müngerdorf zijn populair. Als u een flat ten noorden van de Brauwellerweg wilt verkopen, kunt u genieten van de hoogste verkoopprijzen in de wijk. De Feuerbachstraße, Rethelstraße, Böcklinstraße en Franz-Seiwert-Straße behoren tot de duurste straten. Ook in het noorden van het district tussen Am Lindenweg en Gregor-Mendel-Ring liggen de prijzen voor vierkante meters zeer hoog. Ga direct naar de exacte prijzen.

Vooraf, onze exclusieve gidsen:

Oudbouw flat, loft & penthouse: Prijzen per vierkante meter

5.150 euro per vierkante meter – dat is hoeveel een flat kost in Müngersdorf. Of het nu gaat om een echtscheiding, een erfenis of een gezinshereniging, tijdsdruk en stress leiden er vaak toe dat de verkoopprijs onjuist wordt vastgesteld. Om dit te voorkomen, raden wij altijd een taxatie aan. Er zijn immers verschillende factoren die de waarde van uw flat beïnvloeden.

Leer hier alles wat je moet weten:

Een flat particulier verkopen of met een makelaar?

Verkopers van onroerend goed in Müngersdorf profiteren van een immense vraag naar woningen. Anderzijds is er een gering aanbod van condominiums. Vanuit dit gezichtspunt zouden flatverkopen geen grote problemen mogen opleveren, vinden de eigenaars, en zij neigen in hun overwegingen naar onderhandse verkoop.

Verkoop van privé-vastgoed: tips

Wie zijn eigendom verkoopt zonder de hulp van een vastgoedmakelaar, moet de voorbereiding van het bod en de afhandeling van de verkoop concreet plannen. Een berekening van de kostenfactor blijkt eveneens voordelig te zijn en geeft inzicht in hoe hoog de uitgaven voor de verkoop van het appartement voor particuliere eigenaars zijn. Vanuit financieel oogpunt is het bepalen van de marktwaarde het belangrijkste punt op de lijst voor de verkoop van een onroerend goed. Daarom raden wij particuliere verkopers aan vooraf een realistisch tijdschema en financieel plan op te stellen.

Een flat particulier verkopen – tips:

 • Gedetailleerde voorbereiding
 • Realistische tijds- en financiële planning
 • Professionele waardering

Onroerend goed Müngersdorf: Voordelen

Een andere belangrijke factor is de tijd die wordt besteed aan het verkrijgen van de documenten, de voorbereiding van het exposé, het beantwoorden van vragen en de inspectie ter plaatse. Als u professioneel wilt verkopen, veel tijd wilt besparen, uw zenuwen wilt sparen en niet onnodig geld wilt verliezen, is een makelaar in Müngersdorf de beste keuze. Met zijn jarenlange ervaring en kerncompetentie zal de makelaar die u vertrouwt alle taken op zich nemen die te maken hebben met het op de markt brengen van uw eigendom en het tot een goed einde brengen van de verkoop.

De voordelen van een makelaar:

 • Vele jaren ervaring
 • Marktkennis
 • Eigen kopersnetwerk
 • Advies over belastingen en financiën
 • Vermijding van fouten
 • Professionele waardering

Zodra u hebt besloten tot een van de twee opties, is de volgende stap het verkoopproces van onroerend goed. En dit begint met de taxatie:

Taxatie van onroerend goed: vaststelling van de aankoopprijs

Geen eigenaar zou zonder een taxatie voor het appartement in Müngersdorf moeten. Feit is dat een verkoop van onroerend goed op basis van buikgevoel of het noemen van de ideale waarde vaak uitloopt op een overwaardering met alle gevolgen van dien. Door af te zien van een taxatie, kan een verkoop worden verlengd. Een ander risico is een hoog verlies als gevolg van een te lage verkoopprijs.

De realistische aankoopprijs wordt bepaald tijdens de taxatie van onroerend goed

Om de marktwaarde te bepalen wordt gebruik gemaakt van gegevens over de locatie, de grootte van het eigendom en het perceel, de inrichting en de integratie van de infrastructuur. Een neutraal bepaalde en op feiten gebaseerde aanbiedingsprijs verzekert u van een serieuze prestatie en is een basis als het gaat om de winstgevende en zekere verkoop van onroerend goed in Müngersdorf.

Deze factoren beïnvloeden de waarde van het onroerend goed:

 • Locatie
 • Uitrusting
 • Staat
 • Bouw
 • Infrastructuur van het district
 • Objecten vergelijken

Procedure: van voorbereiding tot overdracht

Uw appartement in Müngersdorf op de best mogelijke manier verkopen vereist niet alleen onderhandelingsvaardigheden en organisatietalent. Als verkoper moet u ook een goed overzicht houden van waar u zich in het proces bevindt en welke stap de volgende is die nodig is voor een succesvolle transactie. Het verkoopproces kan in drie fasen worden verdeeld.

De 3 fases van het verkopen van een flat:

 1. Voorbereidingsfase
 2. Verkoopfase
 3. Verwerking

Laten we nu de precieze procedure eens nader bekijken:

Planning: documenten, exposé & Co.

Goed voorbereid is half verkocht! Dit geldt ook voor flats in Müngersdorf. Zorg er dus voor dat je alle belangrijke documenten op voorhand hebt. Dit omvat het uittreksel uit het kadaster, het energiecertificaat en de facturen voor renovatie- en moderniseringsmaatregelen uit het verleden. Beslis of u liever particulier of via een makelaar verkoopt en stel een realistische verkooptermijn vast. Krijg een overzicht van de bijkomende kosten en maak een professioneel onroerend goed exposé.

De afzonderlijke stappen van de voorbereidingsfase:

 • Particuliere verkoop of met een makelaar?
 • Taxatie van onroerend goed
 • Documenten samenstellen
 • Bereidontmaskering voor
 • Stel een realistisch tijdschema op
 • Een financieel plan opstellen

Een flat op de markt brengen: Verkoopstrategieën

Het eigendom is verkoopklaar gemaakt, alle documenten zijn bij elkaar en de verkoopperiode is vastgesteld? Dan moet je nu je flat verkopen. Hier kunt u kiezen tussen drie verkoopstrategieën, elk met hun eigen voor- en nadelen, afhankelijk van de locatie, het type flat en het type huis.

Lees hier meer! Marketing onroerend goed: Strategie

U kunt dus kiezen tussen deze drie strategieën:

 • Aanvallend
 • Defensief
 • Buiten de markt

Zodra uw appartement is geadverteerd en contact is gelegd met potentiële kopers, organiseert u bezichtigingsafspraken, voert u kredietcontroles uit en voert u verkooponderhandelingen. Gebruik gerust uw bestaande documenten als basis voor argumentatie tijdens de onderhandelingen over de aankoopprijs.

Regel de verkoop: Koopcontract en oplevering

Zodra de koper is gevonden en zijn kredietwaardigheid is gecontroleerd, worden de laatste stappen van de verkoop genomen. Bij de notaris ondertekenen u en de koper het contract. Dit wordt gevolgd door: Betaling van de overeengekomen koopprijs na bijschrijving in het kadaster, of als technische term: prioritaire kennisgeving van overdracht. Zodra u de koopprijs heeft ontvangen, bijvoorbeeld rechtstreeks op uw rekening of vooraf via de geblokkeerde rekening van de notaris, draagt u uw appartement over aan de nieuwe eigenaar.

Hier is een overzicht van de laatste stappen:

 • Notaris afspraak
 • Notarisatie
 • Handtekening
 • Inschrijving in het kadaster
 • Overdracht van het eigendom

U heeft nu officieel uw appartement in Müngersdorf verkocht – gefeliciteerd!

Verkopen in de mediametropool: XL gids

Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. De stad ligt in het westen van Duitsland en grenst aan andere agglomeraties, zoals Düsseldorf en Bonn. De mediastad ligt direct aan de Rijn en kan worden onderverdeeld in verschillende delen en districten. Naburige steden zijn Düsseldorf, Bonn en Leverkusen. Keulen staat als geen andere stad in Duitsland voor media, TV en pers. Daarom groeit de metropool aan de Rijn voortdurend. Südstadt, Altstadt, Ringe, Ehrenfeld of Sülz, waar kun je het beste wonen?

Hier zijn onze exclusieve gidsen: