Appartement te koop Keulen-Weiden: Procedure, eigendom, onroerend goed

Een appartement verkopen in Keulen-Weiden – Ontdek alles wat u moet weten over het verkopen van uw appartement in de gewilde wijk Weiden in Keulen. Van de belangrijkste documenten tot de voorbereiding van het exposé tot het koopcontract, met onze gids voor verkoopsucces! Ook: Vierkante meter prijzen en de duurste straten in een oogopslag – Welkom in Keulen-Weiden! Terug naar: Verkoop van onroerend goed in Keulen.

Appartement te koop in Keulen-Weiden

Vandaag merk je nauwelijks dat Weiden een voormalig dorp is. De wijk wordt nu beschouwd als een van de aantrekkelijkste woonwijken van Keulen. De Aachener Straße biedt niet alleen tal van cafés en restaurants, maar ook veel mogelijkheden om te winkelen. Wat het stadsbeeld betreft, ontmoeten moderniteit en geschiedenis elkaar. Terwijl de nieuwbouwprojecten rond de Ostlandstraße booming zijn, wordt de Veedel vooral gekenmerkt door oude gebouwen. De levensstandaard is hoog en de infrastructuur is zeer goed.

Leer alle stappen hier: Eigendom verkopen

In Weiden kunt u dus rekenen op een snelle flatverkoop:

 • Cafés & Restaurants
 • Mogelijkheid tot winkelen
 • Aantrekkelijk stadsgezicht
 • Hoge levensstandaard
 • Zeer goede infrastructuur

Exclusieve locatie aan de rand van Keulen

Weiden is een wijk in Lindenthal in het westen van Keulen. Müngersdorf, Lövenich en Junkersdorf grenzen aan de Veedel, evenals het elegante Königsdorf van de stad Frechen.

Nu een blik op de mesolocatie van Weiden:

Albert-Kindle-Straße, Schillerstraße & Co.

Flats in Weiden zijn erg in trek. Tot de duurste straten behoren de gebieden rond de Albert-Kindle-Straße, de bovenste Goethestraße en de Schillerstraße. Of het nu gaat om een flat in een oud gebouw, een loft of een penthouse, de verkoop van onroerend goed vergt niet alleen veel onderhandelingsvaardigheden en organisatietalent, maar ook enige specialistische kennis en deskundigheid.

Lees hier verder:

Aantrekkelijke woonlocatie: hoge prijzen per vierkante meter

De prijzen per vierkante meter in Weiden zijn erg hoog. U kunt dus uitkijken naar een hoge verkoopprijs. Als u uw flat in Weiden verkoopt, kunt u rekenen op ten minste 4.150 euro per vierkante meter. Niet alleen de locatie beïnvloedt de prijs. Maar ook het bouwjaar, de staat van het gebouw en de inrichting. Deze worden ook in aanmerking genomen bij een professionele taxatie van onroerend goed.

Hier zijn onze gidsen:

In Weiden zijn er niet alleen woningen in oude gebouwen, maar ook volop nieuwbouw:

Modernes Mehrfamilienhaus mit großen Fenstern und bunten Balkonen vor strahlend blauem Himmel

Gids: Voorbereiding, belangrijke documenten & procedure

U wilt een flat in Weiden verkopen? Zoals we allemaal weten, is een goede voorbereiding het halve werk. Dit omvat vooral een groot aantal belangrijke documenten, de voorbereiding van professionele foto’s van uw eigendom en een ruw tijdschema en financieel plan. Met onze gids bent u goed voorbereid op de verkoop van uw appartement in Weiden:

Planning: Belangrijke overwegingen vooraf

Echtscheiding, erfenis of gezinshereniging – de redenen voor een verkoop kunnen talrijk en gevarieerd zijn. Vermijd tijdsdruk bij de voorbereiding en planning. Dit zal alleen maar leiden tot onnodige problemen en fouten die u achteraf tegen hoge kosten zult moeten rechtzetten. Bekijk dus vooraf de huidige marktsituatie. Hoeveel kosten vergelijkbare appartementen op dezelfde locatie? Hoe hoog moet de verkoopprijs zijn? En hoeveel moet je rekenen voor notaris en makelaar?

Hier is een overzicht:

 • Onderzoek naar de huidige marktsituatie
 • Overwegingen inzake aankoopprijs en periode
 • Afwegen van de bijkomende kosten
 • Kosten voor taxateurs
 • Mogelijke belastingkosten
 • Verzameling van belangrijke documenten

Op voorhand! Verzamel belangrijke documenten

Als u besluit onderhands te verkopen, mag u de noodzaak niet onderschatten om alle belangrijke documenten te verzamelen. Het aanvragen van sommige documenten kost niet alleen tijd, maar ook geld. Pas als u het energiecertificaat, de plattegrond enzovoort bij elkaar hebt, kunt u het exposé maken en reclame maken voor het onroerend goed.

U heeft de volgende documenten nodig voor de marketing van onroerend goed:

Procedure: Taxatie, inspectie & Co.

De procedure voor de verkoop van een flat is altijd dezelfde. Na een zeer goede voorbereiding kan de marketing van het onroerend goed beginnen. Dit kan online of offline gebeuren, bijvoorbeeld in onroerendgoedportalen of in de plaatselijke krant. Zodra de eerste belangstellenden zich hebben ingeschreven, kunt u de flats gaan bekijken. Onze tip: Bereid u van tevoren voor op alle mogelijke vragen van potentiële kopers.

De volledige procedure in een oogopslag:

Succesvolle verkoop met professionele foto’s in het exposé:

Heller Balkon mit Topfpflanze und zwei Stühlen und grandioser Aussicht auf die Stadt

Particulier verkopen of met een makelaar?

Wilt u uw flat particulier verkopen of liever via een makelaar? Er zijn redenen voor en tegen beide. Dat hangt van je persoonlijke situatie af. Laten we beide opties eens nader bekijken.

Een flat particulier verkopen: Voordelen

U bent vrij om uw flat particulier te verkopen. Want dan ligt alles volledig in jouw handen. U moet een makelaarscourtage betalen na de verkoop, de kopers persoonlijk leren kennen en altijd alles in het oog hebben.

Hier volgt een overzicht van alle voordelen:

 • Geen kosten voor makelaars
 • Constante controle over het verkoopproces
 • De kopers persoonlijk leren kennen

Makelaar in Weiden: Voordelen & taken

Met een ervaren makelaar in Weiden, bespaart u uzelf tijd, stress en geld. Veel makelaars beschikken niet alleen over veel onderhandelingsvaardigheden en organisatietalent, maar brengen vaak ook hun eigen kopersnetwerk en veel ervaring mee. Uw makelaar begeleidt u tijdens het gehele verkoopproces, zorgt voor de marketing van het onroerend goed en adviseert u ook op het gebied van belastingen en financiën.

Dit zijn de taken van een makelaar:

Verkopen in de mediametropool: XL gids

Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. De stad ligt in het westen van Duitsland en grenst aan andere agglomeraties, zoals Düsseldorf en Bonn. De mediastad ligt direct aan de Rijn en kan worden onderverdeeld in verschillende delen en districten. Naburige steden zijn Düsseldorf, Bonn en Leverkusen. Keulen staat als geen andere stad in Duitsland voor media, TV en pers. Daarom groeit de metropool aan de Rijn voortdurend. Südstadt, Altstadt, Ringe, Ehrenfeld of Sülz, waar kun je het beste wonen?

Hier zijn onze exclusieve gidsen: