Appartement te koop Köln-Junkersdorf: Eigendom, Land, Adviseur

Een appartement verkopen in Keulen-Junkersdorf – Ontdek alles over het verkopen van een appartement in de elegante wijk Junkersdorf in Keulen. Van prijzen per vierkante meter in Junkersdorf tot taxatie en vastgoedmarketing, met onze tips bent u goed voorbereid op een succesvolle flatverkoop. Ook: Een makelaar inhuren of een flat particulier verkopen? – Welkom in Keulen-Junkersdorf! Terug naar: Verkoop van onroerend goed in Keulen.

Appartement te koop in Keulen-Junkersdorf

Chic Junkersdorf maakt niet alleen indruk met zijn schilderachtige ligging inclusief groene gordel, maar ook met zijn goede verbindingen met andere delen van de stad en de zeer hoge levenskwaliteit. Junkersdorf onderscheidt zich ook als een sterke nationale en internationale bedrijfslocatie. Een aantal beroemdheden hebben zich hier gevestigd, zoals actrice Mirja Boes, presentatrice Frauke Ludowig en voetballer Hannes Löhr.

Leer alle stappen hier: Eigendom verkopen

In Junkersdorf kunt u dus rekenen op een snelle flatverkoop:

 • Exclusieve locatie
 • Verscheidene parken en groene ruimten
 • Sterke economie
 • Zeer goede verbinding
 • Hoge levenskwaliteit

Tussen Hürth, Müngersdorf en Weiden: Kaart

Het Veedel ligt in het district Lindenthal en grenst aan Müngersdorf, Hürth en Weiden. Het Keulse district Lövenich, evenals de Noordrijn-Westfaalse stad Frechen, zijn ook niet ver weg met de auto, bus en trein.

Nu een blik op de mesolocatie van Junkersdorf:

Populair woongebied: Marsdorf & Stadtwaldviertel

In Junkdersdorf liggen populaire wijken als Marsdorf en het Stadtwaldviertel. In het noorden van Junkdersdorf, boven de Jungbluthgasse en de Kölner Weg, zijn de huizenprijzen bijzonder hoog. Zo ook tussen de Donauweg en de Statthalterhofallee, zoals in het Stadtwaldviertel. Over de exacte prijzen per vierkante meter zo dadelijk meer.

Hier zijn onze gidsen:

Jungbluthgasse, Donauweg & Co: hoge prijzen

Als u eigenaar bent van een appartement in Junkersdorf en u wilt het verkopen, kunt u profiteren van een gemiddelde van 4.350 euro per vierkante meter. Om een exacte verkoopprijs te bepalen, is een taxatie van het onroerend goed belangrijk. Dit vereist deskundigheid en specialistische kennis. Ontdek hier waarmee rekening moet worden gehouden bij een taxatie en welke factoren van invloed zijn op de waarde van uw appartement.

Lees hier meer:

De oevers van de Rijn zijn niet ver van Junkersdorf:

Das charmante Rheinufer mit etlichen historischen Brücken und Häusern vor strahlend blauem Himmel

Gids: Planning, waardebepaling en marketing

Oudbouw flat, penthouse of maisonnette – Een goede voorbereiding is het halve werk. Hebt u het energiecertificaat aangevraagd en de facturen voor de diensten van de handelaars ontvangen? Welke factoren beïnvloeden de aankoopprijs? En waar moet je op letten tijdens verkoopgesprekken? U kunt hier alles vinden wat u moet weten.

Voorbereiding: Belangrijke documenten

U hebt talrijke documenten nodig voor de verkoop van uw eigendom. Het uittreksel uit het kadaster, het energiecertificaat en de bouwtekeningen, de plattegronden, de bewijzen van modernisering en renovatie, alsmede de documenten betreffende de eigendom zijn slechts enkele voorbeelden. Hoe vollediger u de details van uw eigendom kunt documenteren, met inbegrip van alle uitgevoerde werkzaamheden, hoe professioneler u het eigendom kunt verkopen.

U moet deze documenten opstellen:

 • Uittreksel kadaster
 • Energiecertificaat
 • Bouwplannen
 • Plattegronden
 • Bewijzen van modernisering en herinrichting
 • Documenten betreffende de eigendomsstructuur

Taxatie van een onroerend goed: vaststelling van de koopprijs

De taxatie neemt een belangrijke plaats in bij de verkoop van huizen en appartementen en dient als basis voor alle serieuze aanbiedingen. Bovendien voorkomt een professionele taxatie dat de verkoop uitloopt door een te hoge biedprijs of dat uw eigendom wordt verkocht met een verlies onder de werkelijke waarde.

Bij de taxatie wordt een authentieke marktwaarde bepaald

Deze factoren beïnvloeden de waarde van uw eigendom:

 • Maat
 • Locatie
 • Omringende infrastructuur
 • Uitrusting
 • Jaar van vervaardiging
 • Staat van het gebouw
 • Marktsituatie

Onroerend goed marketing: Exposé & bezichtigingen

Het exposé met alle details en zinvolle foto’s vergt veel tijd en moet foutloos worden gemaakt. Dan staat u voor de vraag in welke portalen de advertenties uw doelgroep zonder verspilling zullen bereiken. De voorbereiding en plaatsing van de verkoopadvertenties alleen al stellen eigenaars zonder ervaring voor een moeilijke en tijdrovende taak. Bovendien onderhandelen potentiële kopers en proberen zij in feite onder uw biedprijs te gaan om het appartement goedkoper te verkrijgen. Ook hier raden wij aan te vertrouwen op de expertise van een makelaar.

Een overzicht van onroerend goed marketing:

 1. Maak een exposé
 2. Maak advertenties (online & offline)
 3. Onroerend goed tour
 4. Verkoopgesprekken

Niet alleen bestaande eigendommen zijn te vinden in Junkersdorf. Er zijn ook enkele nieuw gebouwde flats:

Modernes Mehrfamilienhaus mit Balkonen und roter Fassade

Op voorhand! Eigendom verkopen met of zonder makelaar?

Zonder kerncompetentie en knowhow bij de onderhandelingen, of met emoties die altijd meespelen bij particulier onroerend goed in Keulen-Junkersdorf, is tevredenheid over het resultaat meer een toevalstreffer. Bovendien wordt de verkoop van onroerend goed zeer stresserend, kost het veel tijd en kan het bij gebrek aan deskundigheid tot financiële verliezen leiden. Een particuliere verkoop van onroerend goed brengt echter ook voordelen met zich mee. Hier zijn wat tips:

Eigendom particulier verkopen: Tips

Veel eigenaars denken dat het verkopen van onroerend goed gemakkelijk is. Vooral in een tijd waarin de vraagprijzen door de grote vraag de pan uit rijzen, worden taxatie en marktonderzoek op de lange baan geschoven als het gaat om vergelijkende prijzen in Keulen-Junkersdorf. Bij de verkoop van flats moet u uw buikgevoel uitschakelen en concreet nagaan of u harde onderhandelingen kunt voeren en uw ideeën over prijs en afrekening kunt doordrukken.

Dit is waar je op moet letten bij een particuliere verkoop van onroerend goed:

 • Voer vooraf een marktanalyse uit
 • Bepaal de waarde van het eigendom
 • Altijd oordelen zonder emotie

Makelaar: voordelen

Particuliere verkopers investeren niet alleen veel tijd in de verkoop van hun huis, maar besteden ook veel geld aan de uitvoering van hun plan. Als u uw eigendom via een makelaar verkoopt, maakt u kostenbesparende beslissingen en kunt u uw kostbare tijd investeren in uw zakelijke en privéleven. U profiteert van een perfect vastgestelde marktwaarde, professionele bezichtigingen bij belangstellenden, onderhandelingsvaardigheden en een volledige afhandeling van het contract tot en met de notariële akte. Het is geheel aan u om te beslissen aan wie u uw eigendom wilt verkopen.

Dit zijn de voordelen van het hebben van een makelaar:

 • Vermijding van kostbare fouten
 • Minder stress
 • Meer tijd voor privé-leven
 • Hoger slagingspercentage

Verkopen in de mediametropool: XL gids

Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. De stad ligt in het westen van Duitsland en grenst aan andere agglomeraties, zoals Düsseldorf en Bonn. De mediastad ligt direct aan de Rijn en kan worden onderverdeeld in verschillende delen en districten. Naburige steden zijn Düsseldorf, Bonn en Leverkusen. Keulen staat als geen andere stad in Duitsland voor media, TV en pers. Daarom groeit de metropool aan de Rijn voortdurend. Südstadt, Altstadt, Ringe, Ehrenfeld of Sülz, waar kun je het beste wonen?

Hier zijn onze exclusieve gidsen: