Flat verkopen Köln-Widdersdorf: Gids, Vastgoed, Onroerend goed

Een appartement verkopen in Keulen-Widdersdorf – Ontdek alles wat u moet weten over het verkopen van een appartement in het trendy Widdersdorf in Keulen. Van de prijzen per vierkante meter en de duurste straten in Widdersdorf tot de belangrijkste documenten en de procedure, met onze gids bent u goed voorbereid op een succesvolle flatverkoop. Ook: De taken en voordelen van een makelaar – Welkom in Keulen-Widdersdorf! Terug naar: Een woning verkopen in Keulen.

Appartement te koop in Keulen-Widdersdorf

Ongerepte natuur, een hoge levenskwaliteit en een idyllische sfeer – dat is wat Widdersdorf zo charmant maakt. De wijk is dan ook een van de aantrekkelijkste woonwijken van Keulen. Ondanks zijn rustige ligging bruist Widdersdorf van het leven. De Veedel staat al lang bekend als een bolwerk van festivals: Stadtteilfest, Tulpenfest, Maifest & Co. en niet te vergeten het Keulse carnaval! Ook de plaatselijke landbouw draagt bij tot de flair van Widdersdorf, net als een groot aantal historische boerderijen en monumenten.

Leer alle stappen hier: Eigendom verkopen

In Widdersdorf kunt u dus rekenen op een snelle platte verkoop:

 • Rustig gelegen
 • Mooi landschap
 • Hoge discretie
 • Verschillende festivals
 • Veel monumenten en bezienswaardigheden
 • Hoge levenskwaliteit

Uitstekende locatie in de buurt van Keulen

Chic Widdersdorf ligt ver weg van de drukte van de grote stad in het noordwesten van de mediametropool Keulen. Vlakbij liggen de populaire wijken Bocklemünd en Mengenich, evenals Müngersdorf en Lövenich.

Nu een blik op de mesolage van Widdersdorf:

Tussen Unter Linden & Rather Bungert

Woningen in Widdersdorf zijn erg in trek. Woningen in het zuiden van het district rond Im Süden en Unter Linden zijn bijzonder aantrekkelijk. Iets verder in het noorden is Unter Gottes Gnaden een van de duurste straten van het district, en in het oosten is het gebied rond Rather Bungert overtuigend. Over de exacte prijzen per vierkante meter zo dadelijk meer.

Hier zijn onze gidsen:

Oude flat, nieuwbouw & Co: Prijzen per vierkante meter

Wilt u uw appartement in Widdersdorf verkopen? Of het nu gaat om een gemoderniseerd appartement in een oud gebouw, een exclusieve loft of een ruime maisonnette, hier kunt u genieten van een gemiddelde van 4.150 euro per vierkante meter. Alleen een taxatie kan precies bepalen hoeveel uw flat waard is. Bouwjaar, staat en ligging – een aantal factoren zijn van invloed op de verkoopprijs. Meer over het proces van de verkoop van een flat in een moment.

Onze gidsen op voorhand:

Het stadsbeeld in Widdersdorf is historisch, de flair van de wijk idyllisch en het uitzicht vanuit de penthouses fabelachtig:

Basis: Makelaar, Planning & Procedure

Er zijn veel verschillende redenen om een geërfd flatgebouw te verkopen. Met professionele planning en bekwame behandeling door een ervaren lokale vastgoeddeskundige bereikt u de gewenste verkoopprijs en de hoogste tevredenheid over de verkoop. Natuurlijk kunt u uw flat ook particulier verkopen. Hier vindt u meer informatie over het verkoopproces van een appartement – particulier of via een makelaar.

Pas op voor emotionele platte verkoop!

Eigenaars bouwen een zeer hechte emotionele band op met door de eigenaar bewoond onroerend goed. Of het nu het ouderlijk huis is waarin zij zelf opgroeiden of het flatgebouw waarin hun kinderen opgroeiden. Als er nu een verkoop op de agenda staat, hebben eigenaars bij particuliere verkoop heel vaak de neiging prijzen te bieden op basis van hun buikgevoel. Potentiële kopers betalen echter niet de ideale waarde, maar de realistische waarde, wat betekent dat een te hoge prijs de snelheid van de verkoop kan verminderen en de transactie kan bemoeilijken.

Fout bij onderhandse verkoop: verkeerde verkoopprijs

Een makelaar inhuren: taken & voordelen

Wij raden u aan gebruik te maken van een professionele dienst van een makelaar van A tot Z, omdat de voorbereiding van het exposé, de organisatie van de documenten en de communicatie met de kopers enkele bronnen van fouten bevatten. Daarom zijn onderhandelingsvaardigheden vereist in het gesprek bij bezichtigingsafspraken. Terwijl u emotioneel reageert, kiest een ervaren makelaar voor een charmante en neutrale aanpak. Deze aanpak is de beste strategie bij de verkoop van huizen en flats, omdat de aspirant-koper met zijn wensen en behoeften centraal staat en zich begrepen voelt.

De voordelen van een makelaar samengevat:

 • Ervaring met marktanalyses
 • Breed kopersnetwerk
 • Expertise
 • Onderhandelingsvaardigheden
 • Geen emotionele binding

Er zijn veel herinneringen verbonden aan het eigendom. Om ervoor te zorgen dat de verkoop ook een positieve herinnering oplevert, moet u strategisch te werk gaan en de verkoop tot in detail plannen.

Voorbereiding: Belangrijke documenten

Organiseer alle documenten, verduidelijk de eigendom, laat de facturen voor de verbouwingen klaarliggen en organiseer de bouwplannen, de bouwvergunning en het uittreksel uit het kadaster. Voor condominiums in panden met meerdere eigenaren, maar ook voor inkomenspanden in verhuurde staat, hebt u aanvullende informatie en bewijzen nodig.

Een overzicht van de belangrijkste documenten:

 • Resultaten van de taxatie
 • Bouwplannen
 • Energiecertificaat
 • Plattegronden
 • Facturen van verbouwingen
 • Uittreksel kadaster
 • Documenten die uw eigendom bevestigen

Ook: Laat het appartement van zijn beste kant zien door een fotograaf in te huren voor de foto’s in het exposé en geef de voorkeur aan professionele kwaliteit.

Tip: Gebruik zinvolle foto’s in het exposé!

Succesvolle verkoop met professionele foto’s in het exposé:

Wohnzimmer mit heller Einrichtung und brauner Couch

Procedure in één oogopslag – checklist

Als dit uw eerste vastgoedverkoop is, kunnen de vele vereisten in het begin een beetje overweldigend zijn. Immers, de voorbereiding wordt direct gevolgd door de marketing van uw eigendom. U kunt uw appartement online adverteren op onroerend goed portals of offline in de lokale krant. Na succesvolle bezichtigingen wordt de koopkracht van de belangstellenden geverifieerd en wordt de verkoop afgehandeld.

Het proces van de verkoop van een flat samengevat:

 1. Particulier verkopen of met een makelaar?
 2. Documenten voorbereiden
 3. Waardering
 4. Maak een exposé
 5. Adverteren
 6. Contact opnemen met belanghebbende partijen
 7. Onroerend goed tour
 8. Gesprekken over definitieve verkoop
 9. Kredietcontrole
 10. Koopcontract opstellen
 11. Notaris afspraak
 12. Notariële akte en handtekening
 13. Inschrijving in het kadaster
 14. Betaling van de koopprijs
 15. Betaling van de makelaarscourtage, indien van toepassing

Verkopen in de mediametropool: XL gids

Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. De stad ligt in het westen van Duitsland en grenst aan andere agglomeraties, zoals Düsseldorf en Bonn. De mediastad ligt direct aan de Rijn en kan worden onderverdeeld in verschillende delen en districten. Naburige steden zijn Düsseldorf, Bonn en Leverkusen. Keulen staat als geen andere stad in Duitsland voor media, TV en pers. Daarom groeit de metropool aan de Rijn voortdurend. Südstadt, Altstadt, Ringe, Ehrenfeld of Sülz, waar kun je het beste wonen?

Hier zijn onze exclusieve gidsen: