Lukinski

Marbella

Onroerend goed Ibiza

Ibiza is een droomeiland en onderdeel van de Balearen. Wie zou hier niet graag een eigendom hebben dat een winstgevende vastgoedinvestering blijkt te zijn of dat precies de retraiteoase wordt waar je altijd al van hebt gedroomd? Deze droom kan werkelijkheid worden. Als je een eigendom wilt kopen of verkopen op Ibiza, ben je hier aan het juiste adres! Om de aan- en verkoop in het buitenland zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het een goed idee om een makelaar in de arm te nemen.

Tip! Ga mee naar het eiland en de beste (duurste, meest exclusieve) gemeenschappen op het eiland:

Naast het eiland Ibiza hebben we ook Spanje onder de loep genomen, evenals Mallorca en Barcelona.

Wil je een huis kopen of verkopen in Ibiza? Bent u op zoek naar een makelaar in Ibiza? Lees hier meer over het kopen en verkopen van onroerend goed op Ibiza.

Kopen & Verkopen

Naast de internationaal bekende partyscene in Ibiza-stad heeft Ibiza ook een uitgebreide culturele en biologische rijkdom. Elk jaar worden vele toeristen en bezoekers naar het Balearische eiland getrokken, en degenen die hier eenmaal wonen willen nooit meer weg. Dus waarom zou je geen huis kopen op Ibiza zodat je voor altijd van de Spaanse zon kunt genieten? Sommige mensen bezitten ook een eigendom dat wordt geassocieerd met slechte herinneringen aan een mislukte relatie of iets dergelijks, of dat gewoon werd gekocht als investering en nu met winst moet worden doorverkocht. Of je nu een huis wilt kopen of verkopen op Ibiza, een villa of een condominium: hier vind je instructies en vele gratis tips over het kopen en verkopen van een huis op Ibiza.

Kopen, bouwen, huren, verkopen, wetten, belastingen & co. – Welkom op Ibiza.

Kopen in Ibiza

Elke dag meer dan 7 uur zon. Dat is het weer op Ibiza. Geen wonder dus dat het Baleareneiland een populaire vakantiebestemming is. Maar waarom zou je alleen maar 2 of 3 weken op vakantie gaan en genieten van de luxe van het schilderachtige landschap en het heerlijke weer? Waarom koop je geen vastgoed op Ibiza? Als je je vastgoedinvestering goed organiseert, kun je het pand gebruiken als privévakantiehuis, het verhuren aan vakantiegangers of er bewust in wonen en het na een paar jaar, met de juiste verbouwing of renovatie, misschien zelfs met winst weer verkopen. In principe is er niets op tegen om een huis te kopen op Ibiza. Lees hier wat er voor nodig is en wat je zeker moet overwegen.

Zo meteen meer over kopen op Ibiza. Hier alvast een overzicht, met meer informatie en tips.

Eigendom kopen:

Eigendom verkopen op Ibiza – Een eigendom willen of moeten verkopen op Ibiza kan vele redenen hebben, zowel privé als zakelijk. Wat de reden ook is om een eigendom te willen verkopen, er is één ding dat je altijd in gedachten moet houden: De verkoop van een woning moet niet overhaast gebeuren. Vooral bij de verkoop van een woning in het buitenland zijn er veel potentiële problemen die vanaf het begin moeten worden vermeden. Er moet rekening worden gehouden met de belastingsituatie, het contract, de notariskosten en nog veel meer. Het kiezen van een solvabele koper is ook cruciaal, want niemand wil achter zijn geld aan. Lees hier waar je op moet letten bij het verkopen van een huis op Ibiza.

Verkopen in Ibiza

Het bezitten van een huis op Ibiza klinkt voor veel mensen als een zegen. Eigendommen worden echter vaak te koop gezet om minder aangename redenen, zoals het overlijden van de eigenaar en de bijbehorende erfenis, scheiding of echtscheiding, of iets dergelijks. Dan wordt het eigendom geassocieerd met nare herinneringen en moet het zo snel mogelijk worden verkocht.

Een andere reden om een huis te verkopen op Ibiza kan een investering in vastgoed zijn. Veel mensen verdienen hier hun geld mee: je kunt een huis verbouwen om de waarde te verhogen en het vervolgens weer verkopen. Veel huizen op goede locaties worden gekocht, er wordt een verbouwing of renovatie uitgevoerd en vervolgens wordt het huis weer verkocht voor een overeenkomstige winst.

Zelfs expats of eilandbewoners kunnen in de verleiding komen om hun eigen woning te verkopen om terug te verhuizen naar het vasteland van Spanje, hun thuisland of gewoon naar een nieuwe, opwindende woonplaats.

Wat je motivatie ook is, het verkopen van een eigendom op Ibiza moet niet lichtvaardig worden opgevat. De juiste marketing van het onroerend goed, het vinden van een solvabele koper, maar ook het ophelderen van de belastingsituatie, het omgaan met de autoriteiten en het berekenen van alle bijkomende kosten van de verkoop van een onroerend goed zijn slechts enkele van de belangrijkste dingen die gedaan moeten worden. Het is gemakkelijk om alles uit het oog te verliezen en naast tijd kunnen beslissende fouten de verkoper uiteindelijk veel geld kosten.

Daarom raden we je aan om een bekwame makelaar te raadplegen, vooral wanneer je een eigendom verkoopt op Ibiza, om mogelijke problemen en fouten vanaf het begin te vermijden.

Wil je je huis verkopen op Ibiza? Daarover zo dadelijk meer, na de koperstips. Meer artikelen en tips vind je hier.

Eigendom verkopen:

Onroerend goed Ibiza

Ibiza: eiland, hoofdstad, kaart en locatie

Ibiza is een vrij klein eiland vergeleken met Mallorca. Toch heeft het Balearische eiland veel te bieden voor de lokale bevolking, vakantiegangers en kortstondige bezoekers. Het eiland staat bijvoorbeeld sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de biodiversiteit en rijke cultuur. Ibiza heeft ook een mild mediterraan klimaat en gemiddeld 7 uur zon per dag. Door de grootte en de nabijheid van de zee is de lucht op Ibiza ook gezond en ontspannend. Het klimaat en de luchtcondities trekken veel oudere mensen naar het eiland, die door de klimatologische omstandigheden ziekten zoals reuma kunnen verlichten.

De nabijheid van het Spaanse vasteland en het buureiland Mallorca maken Ibiza ook interessant. De veerboot brengt je van Ibiza naar het Spaanse vasteland, naar Valencia of Barcelona, maar ook naar de naburige eilanden Mallorca of Formentera. De boottocht is heel pittoresk en voert langs schilderachtige stukken kust in de buurt van de eilanden.

Naast de twee grootste havens in Ibiza-stad en Sant Antoni de Portmany, heeft Ibiza ook een eigen vliegveld, Aeroport d’Eivissa, waar dagelijks vluchten vanuit de hele wereld aankomen en vertrekken.

Bezienswaardigheid en een van de hoogtepunten van het eiland is de hoofdstad Ibiza-stad. Het staat onder andere bekend om het bruisende nachtleven; veel Europese nachtclubs hebben hier vestigingen die in de zomer geopend zijn tijdens het toeristenseizoen en waar de meest succesvolle en hipste artiesten en DJ’s optreden. Maar naast feesten kun je hier ook ontspannen: ten zuiden van het stadscentrum liggen twee witte zandstranden die uitnodigen om te vertoeven. De oude stadswijk boven de haven is ook een bezoek waard, met onder andere een gotische kathedraal, waarvan je vanaf het renaissancefort een weids uitzicht hebt over de kust en het eiland. Met een oppervlakte van 11 km² en ongeveer 50.000 inwoners is Ibiza-stad een relatief kleine stad, maar wel de grootste van het eiland.

In de zomer en tijdens het vakantieseizoen is het echter erg druk op het eiland. Alleen al tussen januari en augustus 2019 gingen 10,1 miljoen mensen op vakantie naar de Balearen Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Deze vakantiegangers kwamen uit het buitenland, exclusief Spaanse bezoekers van het vasteland.

Feiten over Ibiza:

 • Bevolking: 151.827
 • Ø Inkomen: ~ 24.650 €
 • Vergelijking Frankrijk Ø inkomen: €37.919
 • Oppervlakte: ~ 572 km²
 • Gemeenschappen: 5
 • Speciale kenmerken: Ibiza staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst

Ibiza in een oogopslag: Eiland en hoofdstad

Als onderdeel van Spanje en de Balearen is Ibiza een zeer zonnig eiland met in totaal 210 km kustlijn. De kuststroken zijn niet overal toegankelijk vanwege de steile kliffen en het is niet mogelijk om het eiland rond te lopen langs de zee, maar een rondreis over het eiland is nog steeds de moeite waard. Ibiza is een vrij klein eiland met een oppervlakte van 572 km² en ligt ten zuidwesten van het eiland Mallorca en voor de oostkust van Spanje. Van de havenstad Valencia naar de westelijke havenstad van Ibiza, Sant Antoni de Portmany, is er een veerbootroute van iets minder dan 180 km door de Balearen.

Ibiza, als Baleareneiland onderdeel van Spanje, ligt voor de oostkust van Spanje:

Ibiza-stad, hoofdstad:

Kopen in Ibiza

Kopen in Ibiza

Een eigendom kopen op Ibiza kan een succesvolle investering zijn, maar er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen. Of het nu als investering is of voor eigen gewin als vakantiehuis, een eigendom kopen op Ibiza kan vele redenen hebben. Het verhuren van je eigen eigendom zoals een vakantiehuis aan vakantiegangers en toeristen kan onder de juiste omstandigheden ook een lonende strategie zijn. Maar vooral bij het kopen van een huis in het buitenland moet je ook rekening houden met een aantal risico’s. Naast een andere fiscale situatie kunnen ook de betalings-, contract- en aankoopprocedure anders zijn. Als je bijvoorbeeld als niet-Spanjaard een huis wilt kopen op Ibiza, heb je een Spaans vreemdelingenidentiteitsnummer (kortweg NIE) nodig, dat je vooraf moet aanvragen bij de Spaanse overheid. Het koopproces kan ook anders zijn dan in Duitsland. In Spanje is het bijvoorbeeld gebruikelijk om gekochte huizen met een cheque te betalen. Hiervoor heeft de koper wel een Spaanse bankrekening nodig.

Het is het beste om een ervaren makelaar te raadplegen als je geïnteresseerd bent in het kopen van een woning op Ibiza. Ervaren makelaars zijn bekend met de lokale juridische omstandigheden en kennen de regionale gebruiken. Zo kunt u de aankoop van een woning professioneel aanpakken en mogelijke risico’s en problemen vermijden.

Daarnaast kun je hier lezen waar je rekening mee moet houden als je investeert in een woning op Ibiza om niet in de schulden te raken of zelfs in juridische problemen te komen. De aankoop van een eigendom in het buitenland moet zorgvuldig gebeuren.

Eigendom kopen:

Investeren in Ibiza

Een eigendom kopen als investering kan vele redenen hebben en kan op vele manieren worden uitgevoerd. Of het nu gaat om een eenvoudige kapitaalinvestering, het opwaarderen van het pand door het te renoveren en het vervolgens weer te verkopen, of als vakantiewoning/appartement dat wordt verhuurd aan vakantiegangers: De investering kan de moeite waard zijn, maar alleen onder bepaalde voorwaarden.

Vooral over de aankoop van en investering in vastgoed in het buitenland moet goed worden nagedacht. Onvoorziene kosten of complicaties kunnen een investering snel minder rendabel of zelfs een slechte investering maken. Vooral als je niet vertrouwd bent met de lokale taal en wetgeving, moet je niet overhaast te werk gaan. Je kunt het beste een onafhankelijke deskundige raadplegen, zoals een makelaar die bekend is met de lokale omstandigheden, vereisten en gebruiken.

Hier is een lijst met dingen waar je zeker op moet letten voordat je een huis koopt op Ibiza:

 • Is de eigenaar ingeschreven in het kadaster van het te verkopen onroerend goed? (in Spanje hoeft de aankoop van een woning niet per se notarieel te worden vastgelegd en in het kadaster te worden geregistreerd).
 • Rechtszekerheid: Kies de weg van notariële certificering en laat de eigendomstitel opnemen in het kadaster.
 • Staat het huis in het kadaster met alles wat je wilt kopen? (Grondoppervlakte, woonoppervlakte, zwembad enz.)
 • Controleer bestaande bezwaringen op het eigendom: recht van overpad ten gunste van andere eigendommen, prioriteitsmededeling van schuldeisers van de verkoper, enz.
 • Het kadaster en de gegevens in het kadaster met elkaar in overeenstemming brengen (om problemen bij het bepalen van de eigendomsgrenzen of de eigendomsbelasting te voorkomen).
 • Voor nieuwe gebouwen: Is er een bouwinspectie door de gemeente en een bewoonbaarheidscertificaat?
 • Controleer extra kosten: Overdrachtsbelasting, notariskosten, kosten voor inschrijving in het kadaster, plusvalia (gemeentelijke belasting op waardestijging) indien van toepassing, enz.

Verkopen in Ibiza

Verkopen in Ibiza

Moeilijk voor te stellen dat eigenaars van een woning op Ibiza deze willen verkopen? Sommige investeerders en eigenaren zien dat anders. Het kan om verschillende redenen nodig zijn om je eigendom op het droomeiland te verkopen. Het maakt niet uit of het te verkopen eigendom een investering was of werd gebruikt als privéwoning: Een eigendom op een kwalitatief hoogstaande en professionele manier op de markt brengen en een geschikte, solvabele koper vinden is voor veel verkopers een belangrijke taak.

In dit geval kunnen met name makelaars je helpen. Ze kunnen de marketing aanpassen aan jouw behoeften en zelfs een geschikte koper vinden voor je woning in de vrije markt. Bovendien begeleidt een professionele makelaar de verkoop vanaf de eerste bezichtiging van de woning tot de uiteindelijke sleuteloverdracht en staat hij je met raad en daad bij. Vooral bij de verkoop van onroerend goed in het buitenland – zoals op Ibiza – is een professionele beoordeling van de situatie van groot belang.

Eigendom verkopen:

Ontwerp onroerend goed exposé

De A&O voor een winstgevende verkoop van onroerend goed is het exposé. Het verkoopproces voor verschillende soorten vastgoed – of het nu gaat om een huis of een appartement – is vergelijkbaar, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: een sterk en overtuigend vastgoedexposé. D Een woning verkopen als “elk ander product”: De eerste stap om geïnteresseerden om te zetten in potentiële kopers is het maken van een zinvol en even kort en bondig aanbod (exposé). Hiervoor is veel nodig, niet alleen mooie foto’s, maar deze vormen zeker de basis. Visuele voorbeelden kunnen je inspireren, die je in detail kunt bekijken in het hier gelinkte artikel.

Naast hoogwaardige, aansprekende foto’s en de belangrijkste gegevens en feiten van het te koop aangeboden onroerend goed, moet het exposé alle informatie combineren die op het eerste gezicht relevant is: Bouwjaar, grootte van het perceel, berekening van de woonoppervlakte, plattegrond, beschrijving van het gebouw, foto’s van het interieur en exterieur, evenals de infrastructuur van de omgeving en extra’s zoals balkon, zwembad, uitzicht op zee, carport, enz. moeten zeker worden opgenomen in het exposé.

Daarbij heb je een zekere creatieve vrijheid, zodat je het exposé individueel aan je woning kunt aanpassen. Het belangrijkste is: een professioneel ontworpen expositie van hoge kwaliteit kan de waarde van je woning in geval van twijfel verhogen en de gewenste potentiële kopers aantrekken. Creëer dus het perfecte exposé voor je woning op Ibiza.

Leven in Ibiza

Wonen in Ibiza

Wie zou er niet op het zonnige eiland willen wonen, of in ieder geval elke vrije minuut hier willen doorbrengen? Talloze vliegverbindingen maken reizen naar de Balearen gemakkelijker, sneller en comfortabeler dan ooit tevoren. Maar hoe kun je je voorstellen om op het eiland te wonen en te verblijven? We hebben een aantal van de hoogtepunten van het eiland voor je samengevat om je dichter bij de flair van het eiland te brengen.

Met ongeveer 37 stranden van verschillende lengtes is Ibiza een droomeiland voor zeeliefhebbers en strandgangers. Of je nu gaat zonnebaden, zwemmen of wandelen langs de kust, je kunt je vrije tijd op het eiland op verschillende manieren doorbrengen en elke dag van de maand een ander strand verkennen. De stranden hebben allemaal één ding gemeen: kristalhelder, turkooisblauw water dat uitnodigt om te zwemmen en je dat Caribische gevoel geeft.

Naast de vele idyllische stranden biedt het eiland ook een paar pittoreske stadjes die altijd een bezoekje waard zijn. Eerst en vooral is er natuurlijk de hoofdstad van het eiland, Ibiza-stad, die bekend staat om zijn bruisende nachtleven, maar ook veel winkels en restaurants te bieden heeft. Afwisseling is hier aan de orde van de dag. Er zijn ook pittoreske oude stadjes te vinden op dit kleine maar cultureel rijke eiland. Of je nu een strandliefhebber, cultuurliefhebber of feestganger bent: Ibiza heeft voor iedereen iets te bieden!

Tips:

Vrijetijdsactiviteiten op Ibiza

Of je nu ontspant op het strand of actie onderneemt op het water of op het land, of je nu een museum bezoekt of een culinaire reis maakt over de Balearen: Niemand hoeft zich te vervelen op Ibiza! Er is een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten beschikbaar, vooral in de zomer tijdens het hoogseizoen, en doet het hart van veel avonturiers sneller kloppen.

Het maakt niet uit waar je zin in hebt, of het nu gaat om een ontspannen dagje aan het strand, een actieve dag met watersporten of een avond vol culinaire hoogstandjes en feesten: alles is mogelijk op Ibiza. Vooral in de zomer wordt het eiland door veel toeristen bezocht, waardoor populaire stranden vaak overvol zijn. Maar als je de weg weet op het eiland en naar insider tips vraagt, vind je altijd wel een plekje waar je tot rust kunt komen. In het laagseizoen is het eiland alsof het veranderd is: vakantiegangers en seizoenarbeiders vluchten terug naar het vasteland en de lokale bevolking heeft het eiland weer helemaal voor zichzelf. Zo heeft elk seizoen op Ibiza zijn eigen speciale charme.

Mogelijke dingen om te doen op Ibiza:

 • Ballonvaart rond en over het eiland
 • Watersporten: flyboard, waterski, wakeboard, jetski, parasailing, SUP-tours en nog veel meer.
 • Boottochten (met en zonder vaarbewijs)
 • Kajaktochten met gids naar kliffen en grotten
 • Grottentochten op land
 • Quad / Buggy / Jeep tochten door het platteland
 • Speedboottochten
 • Diverse sightseeingtours & eilandtours
 • Dagtochten naar Formentera
 • Duikcursussen & Snorkeltrips
 • Meer dan 32 stranden nodigen je uit om te zonnen en te zwemmen
 • Paardrijtochten langs de kust en in het binnenland

Onroerend goed in Spanje

Spanje is een zeer populaire bestemming, niet alleen voor veel Duitsers, maar voor veel Europeanen in het algemeen. Met mediterraan weer, warme en milde zomers en gevarieerde landschappen, evenals een rijke cultuur, trekt het land elk jaar duizenden toeristen. Maar wonen in Spanje is voor velen ook een droom geworden. Alleen al op Mallorca wonen ongeveer 19.000 Duitsers. Wat Spanje naast het idyllische eiland nog meer te bieden heeft, onthullen we je hier.

Spanje

Spanje is een van de zonnigste landen van Europa en trekt elk jaar miljoenen vakantiegangers. Geen wonder dus dat de vastgoedmarkt gestaag groeit en dat er vraag en aanbod is. Het hangt echter af van de locatie en de uitrusting van een woning. Deze factoren bepalen de waarde van een woning en uiteindelijk ook de verkoopprijs. Dus als je een huis wilt kopen of verkopen in Spanje, moet je je huis en de huidige situatie op de vastgoedmarkt goed kennen. In de volgende artikelen leer je wat je moet weten en waar je rekening mee moet houden als je een huis koopt of verkoopt in Spanje, bijvoorbeeld in Barcelona of Ibiza.

Spanje is een van de populairste Europese landen om je vakantie door te brengen. Op vakantieoorden en eilanden zoals Mallorca of Formentera is het ook de moeite waard om te investeren in onroerend goed – als privévakantiehuis, als investering of als vakantiehuis of appartement dat wordt verhuurd aan vakantiegangers. Naast de eilanden biedt Spanje ook veel charmante steden en metropolen zoals Barcelona of Madrid. De nabijheid van Portugal en de lange kuststroken aan de noord- en zuidkant van het land maken Spanje ook bijzonder.

Tips:

Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van de Spaanse regio Catalonië en is, afgezien van FC Barcelona, vooral bekend als metropool. Barcelona heeft een oppervlakte van 100 km² en er wonen 5,57 miljoen mensen. Naast de uitgesproken Spaanse cultuur is de stad Barcelona vooral populair vanwege de diversiteit en de ligging aan zee. Als je hier een huis wilt verkopen of kopen, heb je gekozen voor een geweldige stad. Toch zijn er enkele factoren waarmee je rekening moet houden om veelvoorkomende risico’s en problemen te vermijden. In het hier gelinkte artikel kun je lezen hoe je een huis koopt of verkoopt in Barcelona en waar je op moet letten.

Onroerend goed kopen en verkopen in Barcelona:

Mallorca

Veel Duitsers dromen van een vakantiehuis, een finca of zelfs een permanente verblijfplaats op Mallorca. Zon, strand en zee – en zo lang als je wilt. Geen retourvlucht, geen haast. Gewoon genieten van “la vida”! Het populaire Spaanse eiland heeft veel meer te bieden dan het in opspraak geraakte Ballermann: schilderachtige kusten, rustige en idyllische baaien met kristalhelder water, een charmante hoofdstad met een historische oude stad, gastronomie en winkelmogelijkheden die elk grootstedelijk hart sneller doen kloppen. Mallorca biedt zowel een opwindend stadsleven als een rustig en ontspannen plattelandsleven. Met gemiddeld 7,9 uur zon per dag – het hele jaar door – is Mallorca het perfecte uitje voor wie de koude en oncomfortabele winters in andere landen wil ontvluchten!

Onroerend goed kopen en verkopen op Mallorca: