Flat verkopen Berlin-Friedrichshain: Vastgoed, Onroerend goed, Procedure

Een flatverkopen in Friedrichshain-Kreuzberg – een flat verkopen, een appartementsgebouw verkopen of uw eigen eigendom verkopen. Opdat u uw woning in Berlijn lucratief en zonder problemen kunt verkopen, hebben wij hier alle belangrijke informatie en tips over het verkoopproces voor u op een rijtje gezet. Bovendien: alles wat u moet weten over de taxatie van onroerend goed, financiering en bijkomende aankoopkosten. Welkom in Berlijn Friedrichshain-Kreuzberg! Terug naar: Verkoop van onroerend goed in Berlijn.

Appartement te koop in Berlin-Friedrichshain

Als hoofdstad, universiteitsstad, historisch bolwerk en internationale locatie isBerlijn een aantrekkelijke plek om te wonen voor gezinnen, stellen, alleenstaanden en studenten. Berlijn inspireert niet alleen met zijn oogverblindende skyline en gevarieerde stadsbeeld, maar ook met zijn groeiende arbeidsmarkt en goede infrastructuur. Dit trekt ook een aantal nationale en internationale bedrijven uit heel Europa aan, wat een verhuizing naar Berlijn bijzonder aantrekkelijk maakt. Of het nu gaat om een luxueuze villa in Berlin-Wannsee of een exclusief appartement in Wilmersdorf – iedereen kan zijn thuis vinden in Berlijn.

Alle tips in een oogopslag: Verkopen van eigendom

Daarom kunnen eigendommen in Friedrichshain snel verkocht worden:

 • Universiteitsstad
 • Internationale locatie
 • Sterke economie
 • Divers stadsbeeld
 • Groeiende arbeidsmarkt
 • Goede infrastructuur

Tussen Prenzlauer Berg en Schöneberg: Centrale ligging

De wijk Friedrichshain is centraal gelegen in de stad, grenzend aan de gezinsvriendelijke wijk Prenzlauer Berg in het noorden en het elegante Schöneberg in het zuiden. Friedrichshain is niet alleen populair vanwege de centrale ligging, maar ook vanwege de nabijheid van de beroemdste monumenten en attracties van de stad, evenals het diverse culturele aanbod.

Hier is de mesolage van Friedrichshain:

Gebouwen uit de DDR-tijd en bezienswaardigheden zoals de East Side Gallery of het Joods Museum – deze gebouwen geven het stadsdeel met ongeveer 290.000 inwoners zijn unieke karakter. Of het nu gaat om een ruime vrijstaande woning, een ruime maisonnette of een exclusieve loft – de onroerendgoedmarkt in Friedrichshain is net zo kleurrijk en gevarieerd als het culturele aanbod.

Zie meer in Streetview:

Samariterkiez, Boxenhagener Kiez & Co: Populaire woonwijken

Friedrichshain is divers. De Boxhagener Kiez is vooral populair bij jonge professionals en studenten vanwege het wilde nachtleven. Ook in het naburige Samariterkiez is die gentrificatie al begonnen. En de Rudolfkiez, die tussen Friedrichshain en Kreuzberg ligt, is verrukkelijk met zijn vele nieuwe gebouwen en flatgebouwen.

Bent u van plan uw woning in Friedrichshain te verkopen? Het beoordelen van de waarde, het opstellen van een exposé, het opstellen van het koopcontract – het verkoopproces is niet alleen tijdrovend, maar vergt ook veel inspanning. Veel mensen stellen zich de vraag: verkopen met of zonder makelaar? Aangezien de particuliere verkoop van onroerend goed veel risico’s en bronnen van vergissingen inhoudt, is het raadzaam een beroep te doen op de deskundigheid van een vastgoedmakelaar. Een makelaar is immers niet alleen vertrouwd met de verschillende belastingen en documenten, maar ook met de verscheidenheid aan woningtypes en flattypes. Niet alleen de koopprijs hangt af van het soort onroerend goed, maar ook het verkoopproces.

U wilt uw eigendom in Friedrichshain-Kreuzberg verkopen? Daarover zo dadelijk meer. Meer artikelen en tips vindt u hier.

 • Plat verkopen
 • Huis verkopen
 • Verkoop appartement huis
 • Land verkopen
 • Overzicht: Verkoop van een woning

Vóór de verkoop moet het eigendom echter eerst worden getaxeerd:

Karl-Marx-Allee naar Warschauer Strasse: Aankoopprijzen

De koopprijzen in Friedrichshain variëren en zijn sterk afhankelijk van de locatie van uw woning. Een oude flat in het oosten van Friedrichhain, een nieuwe flat in Oberbaumstadt of een maisonnette in de Warschauer Straße – het eigendom moet niet alleen snel, maar ook efficiënt worden verkocht. Zowel kopers als verkopers zijn het hierover eens. Een van de belangrijkste stappen is de taxatie van het onroerend goed. Hier wordt de koopprijs bepaald op basis van verschillende factoren, zoals de ligging, de infrastructuur, het bouwjaar en de inrichting.

Meer informatie vindt u hier:

 • Plat tarief
 • Beoordeel een huis
 • Beoordeel appartement huis
 • Beoordeel eigendom
 • Overzicht: Waardering van onroerend goed

Taxatie van een flat in Friedrichshain: oud & nieuwbouw

Als een potentiële koper uw flat of appartementsgebouw wil kopen, is een degelijke taxatie van de kant van de verkoper belangrijk. Bereken een aantrekkelijke verkoopprijs die dicht bij de marktprijs ligt: Als uw verkoopprijs te hoog is, zullen er nauwelijks serieuze geïnteresseerden langskomen. Natuurlijk wil je ook geen geld weggeven.

Als de koopprijs te hoog is, schrikt u potentiële kopers af.

Documenten voor de taxatie

Het huidige kadastrale uittreksel is een belangrijke bron van informatie voor een taxatie en verkoopactiviteiten. Het verduidelijkt de bestaande verplichtingen en bezwaringen van het onroerend goed en het woonhuis. Wij zullen het graag voor u opvragen bij de bevoegde plaatselijke rechtbank. Verdere documenten voor de verkoop van huizen en flats zijn onder meer bouwtekeningen, bouwbeschrijvingen, scheidingsverklaringen en energiecertificaten.

Voor een geslaagde taxatie heeft u de volgende documenten nodig:

 • Huidig uittreksel uit het kadaster
 • Bouwplannen
 • Gebouw specificaties
 • Verklaringen van verdeeldheid
 • Energiecertificaat

Bereken de koopprijs correct: Tips

Of het nu gaat om een stuk grond, een appartementsgebouw of een bijgebouw – de belangrijkste factoren die de waarde en dus de verkoopprijs van uw eigendom beïnvloeden, blijven meestal dezelfde. Niet alleen de ligging van het pand speelt dus een belangrijke rol, maar ook de infrastructuur, de omvang en de uitrusting. Dit zijn enkele van de belangrijkste criteria:

 • Locatie
 • Infrastructuur / Omgeving
 • Maat
 • Uitrusting
 • Staat
 • Opknapbeurten / noodzaak tot opknappen

Een moderne keuken, gerenoveerde ramen of een open haard – allemaal waardeverhogende factoren:

Financiering, belastingen en aanverwante kosten

Indien de hypothecaire lening voor het huis of de verbouwing nog niet volledig is afgelost, moet de verkoop met de bank worden overeengekomen. In veel gevallen nemen toekomstige kopers de bestaande verplichtingen over of ontvangen zij aantrekkelijke aanbiedingen van de emitterende bank. Indien de vastgoedlening door de verkoper wordt afgelost met de aankoopprijs van het onroerend goed, moet de bank mogelijk een boete betalen voor vervroegde aflossing.

Als er een hypothecaire lening is, moet met de bank worden gesproken voordat de verkoop wordt gedaan

Incidentele inkoopkosten & belastingen

Bij de verkoop van een huis of appartement kan de verkoper ook extra kosten hebben. Als het onroerend goed bijvoorbeeld minder dan 10 jaar in eigendom is, moet elke winst worden belast. Bovendien zijn er bijkomende aankoopkosten. Alleen voor eigenaar-bewoners is de verkoop belastingvrij – neem contact met ons op, wij informeren u graag over de kosten en bijkomende aankoopkosten bij de verkoop van onroerend goed.

Meer informatie vindt u hier: Belasting besparen op onroerend goed

Maak een onroerend goed exposé: Offline of online?

Het verkoop exposé is cruciaal voor een succesvolle verkoop. Wees er zeer voorzichtig mee, maar vermijd het wekken van valse verwachtingen ten koste van alles. De informatie in het exposé moet nauwkeurig en eerlijk zijn, maar het verkoopbevorderende effect mag niet uit het oog worden verloren. Schrijf ons als u hulp nodig hebt bij het maken van foto’s en teksten van onroerend goed.

Hier zijn alle belangrijke documenten in één oogopslag:

 1. Documenten met betrekking tot het onroerend goed (terreinplattegrond, bouwplan, enz.)
 2. Andere plannen (gebouwenkadaster, kadastraal plan, afvalwaterplan)
 3. Overzicht van de laatste renovatie- en moderniseringsmaatregelen
 4. Verzekeringsdocumenten (brandverzekering)
 5. Overzicht van bijkomende kosten
 6. Uittreksel kadaster
 7. Energiecertificaat
 8. Afbeeldingen van het object

Veel gestelde vragen voor verkopers: Checklist!

Als u een woning in Berlijn wilt verkopen, moet u deze zaken van tevoren regelen:

 1. Verbindend eigendom
 2. Noodzaak tot renovatie / herinrichting
 3. Gegevens en documenten
 4. Vergoeding voor vervroegde aflossing
 5. Verklaring van splitsing, opstalverzekering, enz.
 6. Onderhoudskosten
 7. Inventaris
 8. Recht van eerste weigering?
 9. Waarde van het eigendom

Verkopen in de hoofdstad: XL Gids

Hoofdstad, universiteitsstad, historisch bolwerk en als internationale locatie een aantrekkelijke woonplaats voor gezinnen, stellen, alleenstaanden en studenten. Berlijn heeft dan ook te maken met een voortdurend groeiende bevolking als gevolg van immigratie. Dus verkopen is niet zo moeilijk, er is genoeg vraag! Ontdek hier meer in onze gidsen: