Appartement en huis te koop Berlijn-Wannsee: gids, onroerend goed, onroerend goed

Eenflat of huis verkopen in Berlin-Wannsee – een flat, een appartementsgebouw of uw eigen eigendom verkopen. Zodat u uw eigendom lucratief en zonder problemen kunt verkopen, hebben wij hier alle belangrijke informatie en tips over het verkoopproces voor u op een rijtje gezet. Ook: alles wat u moet weten voor een succesvolle taxatie van onroerend goed in de voormalige Wannsee-villakolonie in Berlijn. Welkom in Berlin-Wannsee! Terug naar: Verkoop van onroerend goed in Berlijn.

Appartement en huis te koop in Berlin-Wannsee

Duitsland is een sterk industrieland met de hoofdstad Berlijn als spil van de Europese economie. Bovenal is de levensstandaard hier hoog en de arbeidsmarkt stabiel, waardoor Berlijn wereldwijd een aantrekkelijke plaats is om te wonen. Ondernemers en investeerders waarderen de economische kracht van de metropool, maar ook de internationale flair van de stad, de schitterende skyline en het gevarieerde cultuuraanbod zijn aantrekkelijk voor gezinnen, stellen en studenten. Of het nu gaat om een exclusieve flat in Wilmersdorf, een ruime maisonnette in Kreuzberg of een luxueuze woning in Weißensee – iedereen kan zijn plaats vinden in Berlijn.

Alle tips in een oogopslag: Verkopen van eigendom

Daarom kan uw woning in Berlijn snel worden verkocht:

 • De spil van de Europese economie
 • Hoge levensstandaard
 • Stabiele arbeidsmarkt
 • Verscheidenheid aan cultureel aanbod

Eiland tussen Wannsee en Havel: chique locatie

Berlin Wannsee is zeer centraal gelegen tussen de populaire excursiebestemmingen Wannsee en Havel en biedt een goede infrastructuur, zodat forenzen naar hun werk kunnen rijden. Ook de aanleg van fietspaden en de aanwezigheid van scholen en kleuterscholen, een ruim aanbod van medische zorg en een goed doordacht openbaarvervoersysteem maken van de Wannsee een interessante plaats om te wonen. De andere wijken, Charlottenburg, Schöneberg en Pankow, liggen allemaal iets verder weg, maar zijn met de auto zeer goed bereikbaar. Zo ook het centrum van Berlijn! Hetzelfde geldt voor de internationale luchthaven van Berlijn: Berlin Brandenburg.

Hier is de mesolocatie van de Wannsee:

Het district Wannsee wordt vooral gekenmerkt door de nabijheid van en de verbinding met de natuur. Niet alleen de bijzondere ligging direct aan meerdere meren maakt Wannsee bijzonder, maar ook de vele mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding in het natuurdistrict. Veel belangstellenden zijn op zoek naar een plek buiten de grote stad waar zij rustig en dicht bij de natuur kunnen leven en sportactiviteiten kunnen beoefenen. Omdat het echter nog steeds deel uitmaakt van Berlijn, kunt u er zeker van zijn dat er goede verbindingen zijn met de stad.

Het is vooral de bijzondere locatie die de Wannsee zo bijzonder maakt

In Berlijn-Wannsee staan vooral historische herenhuizen en luxueuze villa’s. Ruime vrijstaande huizen en exclusieve lofts zijn hier ook te vinden. De eigendommen in deze wijk behoren tot de meest luxueuze van de stad.

Kijk zelf maar in Streetview:

Voormalige villa kolonie in het westen van Berlijn

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de Wannsee omringd door vele meren en is daarom een populaire plaats voor toeristen. Het uitzonderlijke en aparte karakter van de plaats trekt echter niet alleen toeristen aan, maar garandeert ook een gemakkelijke verkoop van flats en huizen, aangezien veel Berlijners en niet-Berlijners geïnteresseerd zijn in deze bijzondere plek.

Wat het welslagen van de verkoop betreft, zijn alle eigenaars het erover eens: het onroerend goed moet tegen de beste prijs en zonder lange wachttijd worden verkocht.

Een eigendom verkopen is een beslissing waar u lang over hebt nagedacht. Er kunnen verschillende redenen zijn voor de verkoop. Maar als het op het welslagen van de verkoop aankomt, zijn alle eigenaars het erover eens: het eigendom moet tegen de beste prijs en zonder lange wachttijd worden verkocht. Het is raadzaam om hier een beroep te doen op de expertise van een makelaar. Een ervaren makelaar zal u immers niet alleen door het hele verkoopproces loodsen, maar u ook adviseren op het gebied van financiering, belastingen en off-market. De makelaar is ook vertrouwd met de verschillende soorten huizen en flats, wat niet alleen van invloed is op het verkoopproces, maar ook op de aankoopprijs.

Leestip: Verkoop van onroerend goed Berlijn

U wilt uw eigendom in Berlijn-Wannsee verkopen? Daarover zo dadelijk meer. Meer artikelen en tips vindt u hier.

Een van de belangrijkste stappen bij de verkoop van onroerend goed is de taxatie van het onroerend goed:

Van de villa naar de flat: Exclusieve taxatie van onroerend goed

Of het nu gaat om een echtscheiding, betere carrièremogelijkheden elders of een erfenis – het onroerend goed moet niet alleen snel, maar ook efficiënt worden verkocht. Het bepalen van de koopprijs is een van de belangrijkste stappen bij de verkoop van een woning. De aankoopprijs moet noch te hoog, noch te laag worden geraamd, anders zult u onnodig geld verliezen of uw potentiële kopers van u vervreemden. Dus verspil geen tijd en geld! Vooral in Wannsee, waar veel monumentale villa’s en historische huizen staan, moet u belang hechten aan een professionele taxatie.

Meer informatie over het taxatieproces, inclusief gratis tips, vindt u hier:

Tip! Succesvolle verkoop van onroerend goed in Wannsee

Onze tip: Laat het contacteren van potentiële kopers voor uw eigendom over aan de makelaar en concentreer u op de dingen in het leven die voor u belangrijk zijn. Bovenal is het voordelig dat de verkoop ook financieel eenvoudig wordt gemaakt. De prijs van het onroerend goed is niet alleen gebaseerd op de waarde ervan, maar ook op de verhouding tussen vraag en aanbod.

Bepaal de aankoopprijs: Criteria

De aankoopprijs van uw eigendom wordt bepaald door verschillende factoren. Daartoe behoren de locatie, de infrastructuur in de onmiddellijke en wijdere omgeving, maar ook de omvang, de uitrusting en de staat van uw onroerend goed. Als u uw woning onlangs hebt gerenoveerd, kan dit een positief effect hebben op de aankoopprijs. Aangezien er echter veel vraag is naar onroerend goed in Berlijn, kunnen ook panden die meer of minder renovatie behoeven goed verkopen. De aankoopprijs is dan uiteraard lager dan voor eigendommen in topconditie. Eerste conclusie: U kunt uw woning in Berlijn vaak ook in slechtere staat verkopen.

Zelfs eigendommen in slechte staat kunnen verkocht worden

Hier volgen enkele van de belangrijkste criteria die van invloed zijn op de waarde en dus de verkoopprijs van uw woning:

Tip! Hier vindt u nog meer informatie en tips over het taxeren van een huis.

Een moderne keuken, gerenoveerde ramen of nieuwe vloeren – allemaal waardeverhogende factoren:

Veel gestelde vragen voor verkopers: Checklist

U wilt een woning kopen en heeft nu haast met de verkoop van uw huidige woning? Als verkoper van onroerend goed moet u zich bepaalde vragen stellen. Heb je al een nieuwe woning gevonden? Wilt u ook de inrichting en het toebehoren van het pand verkopen? En is er een recht van eerste weigering?

Hier zijn de belangrijkste vragen die u zich als eigenaar moet stellen voordat u verkoopt:

 1. Verbindend eigendom
 2. Noodzaak tot renovatie / herinrichting
 3. Gegevens en documenten
 4. Vergoeding voor vervroegde aflossing
 5. Verklaring van splitsing, opstalverzekering, enz.
 6. Onderhoudskosten
 7. Inventaris
 8. Recht van eerste weigering?
 9. Waarde van het eigendom

Verkopen in de hoofdstad: XL Gids

Hoofdstad, universiteitsstad, historisch bolwerk en als internationale locatie een aantrekkelijke woonplaats voor gezinnen, stellen, singles en studenten. Berlijn heeft dan ook te maken met een voortdurend groeiende bevolking als gevolg van immigratie. Dus verkopen is niet zo moeilijk, er is genoeg vraag! Ontdek hier meer in onze gidsen: