Verzekering: verplichte verzekering, advies, vergelijking

Verzekering – In de verzekeringsbranche wordt een onderscheid gemaakt tussen verplichte, noodzakelijke en aanbevolen verzekeringen. Een ziektekostenverzekering is, evenals een verzekering voor langdurige zorg, een van de contracten die elke Duitse burger wettelijk verplicht is af te sluiten. Als u een huis financiert, kunnen er aanvullende verzekeringen zijn die de bank en u dekken.

Verzekering: Drie pijlers van bescherming: gezondheid – beroep – huis

Als werknemer bent u gedekt door de wettelijke ziektekostenverzekering. In dit geval hoeft u niet zelf voor de dekking van de ziektekosten en de verplichte zorg te zorgen, maar kunt u wel verschillende ziektekostenverzekeraars met elkaar vergelijken en een keuze maken. Afhankelijk van de omvang van de prestaties zijn aanvullende verzekeringen praktisch en verminderen zij aanzienlijk uw aandeel in de kosten voor behandelingen die niet door de ziektekostenverzekering worden gedekt.

Een tweede belangrijke pijler is gebaseerd op de dekking indien u na een ongeval arbeidsongeschikt wordt of niet meer kunt werken. Vooral als u uw eigen huis financiert, kunnen deze verzekeringen u behoeden voor de ondergang en het verlies van uw huis voorkomen.

U moet zich ook concentreren op het verzekeren van uw eigen vier muren. De opstal- en inboedelverzekering zijn elementair als er bijvoorbeeld door weersomstandigheden schade aan of in het huis ontstaat. Er is een hele reeks andere verzekeringen die kunnen worden afgesloten naar gelang van de behoefte en de bestaande verzekeringseisen.

Eigenaars van auto’s en motorfietsen moeten een passende aansprakelijkheidsverzekering hebben en kredietnemers moeten hun risico’s zo volledig mogelijk dekken. U hoeft geen hoge premies te betalen voor een evenwichtige verzekeringsportefeuille die bij u past, als u zorgvuldig kiest en in vergelijkingen de beste aanbiedingen eruit filtert.

Tip: Zoek de beste aanbieder!

Sluit meerdere polissen af bij één aanbieder en krijg aantrekkelijke kortingen. Wij helpen u graag uw bestaande verzekeringsportefeuille te herzien en de contracten door te lichten om het besparingspotentieel te identificeren en bijvoorbeeld de opzegging van dure oude contracten aan te bevelen. De beste verzekering is goedkoop in premies en zo krachtig dat u erop kunt vertrouwen dat de kosten gedekt zijn in geval van een verzekeringsclaim en dat u in het algemeen risico’s kunt vermijden.

Bespaar met verzekeringsvergelijkingen

Alvorens een verzekeringspolis af te sluiten, moet u grondig nagaan waar u de beste voordelen kunt krijgen. De vergelijking van verzekeringen heeft nooit in de eerste plaats betrekking op de premie, maar moet absoluut ook de omvang van de prestaties omvatten. Voor uw adequate zekerheid in geval van een verzekeringsclaim zijn de contractvoorwaarden doorslaggevend wat de dekking van de kosten door de verzekeraar betreft. Het is niet altijd gemakkelijk om op het eerste gezicht het juiste tarief te herkennen en de mogelijkheid uit te sluiten dat u een te hoge premie betaalt voor weinig voordeel.

Nadere informatie over het onderwerp verzekeringen:

Gezondheid

Sinds 2009 is er in Duitsland een wettelijk verplichte ziekte- en langdurige-zorgverzekering. Uitzonderingen zijn uitgesloten, zodat u ook als zelfstandige, freelancer of iemand met een laag inkomen een ziektekostenverzekering moet afsluiten. Als u in loondienst werkt en verplicht verzekerd bent, bent u automatisch gedekt door een ziektekostenverzekering via uw werkgever en hoeft u niet zelf voor uw basisgezondheidsbescherming te zorgen. De situatie is anders als u geen baan hebt waarvoor een verplichte verzekering geldt; in dat geval moet u zelf voor uw ziektekostenverzekering zorgen.

Lees ook:

Inboedelverzekering

Inbraak, diefstal en vandalisme of brandschade kunnen u van het ene op het andere moment zodanig beschadigen dat u de kosten van de aanschaf van nieuwe inboedel “zomaar” niet kunt opbrengen. Met een inboedelverzekering kunt u voorzorgsmaatregelen nemen in geval van nood en voorkomen dat vernielde of gestolen inboedel tot een financiële ondergang leidt. Niet voor niets is de inboedelverzekering een van de belangrijkste particuliere verzekeringen die u zowel als eigenaar als huurder moet afsluiten.

Autoverzekering

Iedere autobezitter moet een aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen afsluiten. De wettelijk verplichte motorrijtuigenverzekering is echter alleen een dekking als u schade toebrengt aan derden in het verkeer. Aansprakelijkheidsverzekering dekt geen schade aan uw eigen voertuig of de kosten als uw auto wordt gestolen. In dat geval moet u kiezen voor een geheel of gedeeltelijk omniumverzekering en uitsluiten dat u zelf hoge kosten moet betalen, wat tot financiële knelpunten kan leiden. Aangezien de premies en voordelen verschillen tussen de afzonderlijke aanbieders van autoverzekeringen, dient u een uitgebreide vergelijking te maken en de voor u meest gunstige voorwaarden te kiezen.

Motorverzekering

Gebruik de nieuwe registratie van uw motor om over te stappen op een gunstig verzekeringstarief en krijg maximale prestaties voor de kleinste premie. Als u al een motor hebt verzekerd en wilt besparen, let dan op de sluitingsdatum en wijzig de verzekering met opzegging op 30.11. Sommige polissen bevatten een clausule die u voor een heel seizoen aan de gekozen motorverzekering bindt en die u over het algemeen pas na afloop van het seizoen de mogelijkheid biedt om over te stappen. Om er zeker van te zijn dat u van meet af aan goed en flexibel gedekt bent, moet u uw motorrijtuigenverzekering zorgvuldig en op basis van vergelijkingen kiezen.

Risico

U heeft uw eigen huis gekocht en gekozen voor een gunstige financiering? Zelfs als de bank op basis van uw kredietwaardigheid en andere zekerheden geen risicoverzekering eist, moet u toch zorgen voor bescherming van uw gezin. Om uw gezin te beschermen tegen financiële risico’s en het verlies van uw eigendom, kunt u zich op verschillende manieren verzekeren. Een van de bekendste en meest geschikte risicoverzekeringen is de overlijdensrisicoverzekering.

Lees ook: