Particuliere ziektekostenverzekering – advies over uitkeringen en diensten

Particuliere ziektekostenverzekering – Het is algemeen bekend dat u als particuliere patiënt een aantal voordelen geniet en bijvoorbeeld niet in de rij hoeft te staan voor een afspraak met een specialist. De voordelen van een particuliere ziektekostenverzekering zijn lonend, mits u uw verzekering verstandig en naar uw behoeften kiest. Zelfstandigen, freelancers, particulieren en iedereen die geen ziektekostenverzekering heeft via zijn werkgever of een sociale instantie, kunnen kiezen voor een particuliere ziektekostenverzekering en profiteren van de tariefvergelijking. Over het algemeen heeft u vanaf een bepaald bruto-inkomen per jaar de keuze tussen een wettelijke ziektekostenverzekering of een particuliere ziektekostenverzekering.

Voordelen en voordelen van een particuliere ziektekostenverzekering

Terwijl de wettelijke ziekenfondsen standaard voordelen bieden, hebt u als particuliere patiënt een hele reeks voordelen. Bij het afsluiten van een particuliere ziektekostenverzekering kunt u niet alleen kiezen tussen verschillende aanbieders, maar ook tussen verschillende tarieven. Het premiebedrag is afhankelijk van uw beroep en leeftijd, uw gezondheidstoestand op het moment dat u de verzekering afsluit en de voordelen die u wenst. Ook als particulier verzekerde kunt u kiezen voor een basistarief voor de particuliere ziektekostenverzekering, dat qua prestatiesportefeuille overeenkomt met het tarief van de wettelijke ziekenfondsen en dat als het goedkoopste tarief wordt beschouwd. Wij raden de basisdekking alleen aan in uiterste noodgevallen, bijvoorbeeld als u tijdelijk minder inkomen hebt en om die reden voor een korte periode moet sparen voor een ziektekostenverzekering.

Particulier tarief: Datum bescherming

Met een particulier tarief verzekert u zich van een snelle afspraak met een specialist, kunt u het bedrag van de kostendekking individualiseren en bijvoorbeeld een behandeling door een hoofdarts en een eenpersoonskamer voor een verblijf in het ziekenhuis rechtstreeks in het verzekeringscontract kiezen. U kunt ook kiezen voor een 100%-dekking van de kosten van tandprothesen, zodat u geen aanvullende ziektekostenverzekering nodig hebt en alle voordelen die u wenst rechtstreeks via uw particuliere ziektekostenverzekering kunt krijgen.

Verdere belangrijke informatie over het onderwerp verzekeringen

In de verzekeringssector wordt een onderscheid gemaakt tussen verplichte, noodzakelijke en aanbevolen verzekeringen. Een ziektekostenverzekering is, evenals een verzekering voor langdurige zorg, een van de contracten die elke Duitse burger wettelijk verplicht is af te sluiten. Als u een huis financiert, kunnen er aanvullende verzekeringen zijn die de bank en u dekken.

Aanvullende ziektekostenverzekering – voor wie is het de moeite waard?

De uitkeringen van de wettelijke en particuliere ziektekostenverzekeringen worden steeds geringer. Sommige gewenste prestaties, zoals een eenpersoonskamer en behandeling door een hoofdarts in het ziekenhuis, zijn niet inbegrepen in het standaardtarief van een ziektekostenverzekering. Evenzo moet u in het geval van tandprothesen met implantaten alle diensten die buiten de kostendekking van de zorgverzekeraars vallen, uit eigen zak betalen en dus hoge extra kosten verwachten. Met een aanvullende ziektekostenverzekering compenseert u uw eigen financiële uitgaven en hebt u de mogelijkheid uw ziektekostenverzekering aan te passen aan uw rechten en uw individuele behoeften.

Wettelijke ziektekostenverzekering als zelfstandige en freelancer

Als werknemer bent u automatisch aangesloten bij een wettelijk ziekteverzekeringsfonds. De inschrijving en de betaling van de maandelijkse premies worden door uw werkgever gedaan. Als zelfstandige of freelancer kunt u zich echter ook inschrijven bij een wettelijk ziekteverzekeringsfonds en als vrijwillig lid profiteren van de voordelen van de ziekteverzekeringsfondsen. Aangezien er verschillende wettelijke ziekteverzekeringsfondsen bestaan, kan een vergelijking ook in dit geval de moeite waard zijn en als basis dienen om niet per se in het door uw werkgever of uw plaatselijke ziekteverzekeringsfonds gekozen ziekenfonds te blijven. In het algemeen doen de wettelijke ziekenfondsen het zeer goed, zelfs met vrijwillig lidmaatschap.

Gezondheid – advies over verzekeringen

Sinds 2009 is er in Duitsland een wettelijk verplichte ziekte- en langdurige-zorgverzekering. Uitzonderingen zijn uitgesloten, zodat u ook als zelfstandige, freelancer of iemand met een laag inkomen een ziektekostenverzekering moet afsluiten. Als u in loondienst werkt en verplicht verzekerd bent, bent u automatisch gedekt door een ziektekostenverzekering via uw werkgever en hoeft u niet zelf voor uw basisgezondheidsbescherming te zorgen. De situatie is anders als u geen baan hebt waarvoor een verplichte verzekering geldt; in dat geval moet u zelf voor uw ziektekostenverzekering zorgen.