Aanvullende ziektekostenverzekering – voor wie is het de moeite waard?

Aanvullende ziektekostenverzekering – De uitkeringen van de wettelijke en particuliere ziektekostenverzekeringen worden steeds geringer. Sommige gewenste prestaties, zoals een eenpersoonskamer en behandeling door een hoofdarts in het ziekenhuis, zijn niet inbegrepen in het standaardtarief van een ziektekostenverzekering. Evenzo moet u in het geval van tandprothesen met implantaten alle diensten die buiten de kostendekking van de zorgverzekeraars vallen, uit eigen zak betalen en dus hoge extra kosten verwachten. Met een aanvullende ziektekostenverzekering compenseert u uw eigen financiële uitgaven en hebt u de mogelijkheid uw ziektekostenverzekering aan te passen aan uw rechten en uw individuele behoeften.

De voordelen van een aanvullende ziektekostenverzekering op een rijtje

Betaal bedragen boven de subsidie van uw ziektekostenverzekering in de toekomst niet meer uit eigen zak. Met de voordelen van een aanvullende ziektekostenverzekering bespaart u geld en levert u een belangrijke bijdrage aan uw gezondheid. Voordat u een aanvullend tarief boekt, dient u zich te informeren over de mogelijkheden op het gebied van aanvullende ziektekostenverzekering en het aanbod te vinden dat bij u past. Er is een aanvullende dekking voor kunstgebitten en tandheelkundige behandelingen, voor kuurverblijven en revalidatie, voor visuele hulpmiddelen en alternatieve behandelingen door een niet-medicus. Wilt u vrije keuze van arts en kamerbezetting in het ziekenhuis? Dan is het raadzaam om een aanvullende ziektekostenverzekering af te sluiten die u deze speelruimte geeft.

Verzekering voor freelancers en zelfstandigen

Freelancers en zelfstandigen hoeven niet per se een dagvergoeding te krijgen via hun reguliere ziektekostenverzekering met een merkbare stijging van de tarieven. Ook hier kan een aanvullende ziektekostenverzekering uitkomst bieden en dekking bieden in geval van langdurig verlies van inkomsten als gevolg van een gezondheidsstoornis. Aangezien het premiebedrag voor een aanvullende ziektekostenverzekering zowel van de leeftijd als van de gezondheid afhangt, loont het de moeite om vroegtijdig te beslissen over de gewenste dekking buiten de ziektekostenverzekering om. Bovenal is het belangrijk dat u een beslissing neemt die optimaal op uw behoeften is afgestemd. Als u bijvoorbeeld geen bril draagt, is een aanvullende verzekering ter dekking van de kosten van visuele hulpmiddelen niet nodig. De situatie is anders voor tandprothesen en voor speciale ziekenhuisbehandelingen of alternatieve geneeswijzen. Hier is een aanvullende ziektekostenverzekering voor iedereen zinvol, want deze voordelen bieden algemene voordelen en meer beslissingsbevoegdheid in geval van een verzekeringsclaim.

Aanvullende ziektekostenverzekering mogelijk ondanks reeds bestaande ziekte?

Bent u geïnteresseerd in een aanvullende ziektekostenverzekering maar hebt u al een bestaande aandoening? Wij raden u aan openlijk te communiceren over uw gezondheidsbasis en de mogelijkheid uit te sluiten dat u bij een verzekeringsclaim wordt afgewezen omdat u niet eerlijk was over bestaande pre-existente aandoeningen. Wij helpen u graag bij het vinden van een gunstige aanvullende ziektekostenverzekering ondanks een reeds bestaande aandoening en staan u als ervaren partner bij in het vergelijken van tarieven en voordelen.

Verdere belangrijke informatie over het onderwerp verzekeringen

In de verzekeringssector wordt een onderscheid gemaakt tussen verplichte, noodzakelijke en aanbevolen verzekeringen. Een ziektekostenverzekering is, evenals een verzekering voor langdurige zorg, een van de contracten die elke Duitse burger wettelijk verplicht is af te sluiten. Als u een huis financiert, kunnen er aanvullende verzekeringen zijn die de bank en u dekken.

Wettelijke ziektekostenverzekering als zelfstandige en freelancer

Als werknemer bent u automatisch aangesloten bij een wettelijk ziekteverzekeringsfonds. De inschrijving en de betaling van de maandelijkse premies worden door uw werkgever gedaan. Als zelfstandige of freelancer kunt u zich echter ook inschrijven bij een wettelijk ziekteverzekeringsfonds en als vrijwillig lid profiteren van de voordelen van de ziekteverzekeringsfondsen. Aangezien er verschillende wettelijke ziekteverzekeringsfondsen bestaan, kan een vergelijking ook in dit geval de moeite waard zijn en als basis dienen om niet per se in het door uw werkgever gekozen ziekenfonds of uw plaatselijke ziekteverzekeringsfonds te blijven. In het algemeen doen de wettelijke ziekenfondsen het zeer goed, zelfs met vrijwillig lidmaatschap.

Particuliere ziektekostenverzekering – advies over uitkeringen en diensten

Het is algemeen bekend dat u als particuliere patiënt een aantal voordelen geniet en bijvoorbeeld niet in de rij hoeft te staan voor een afspraak met een specialist. De voordelen van een particuliere ziektekostenverzekering zijn lonend als u uw verzekering verstandig en volgens uw behoeften kiest. Zelfstandigen, freelancers, particulieren en iedereen die geen ziektekostenverzekering heeft via zijn werkgever of een sociale instantie, kunnen kiezen voor een particuliere ziektekostenverzekering en profiteren van de tariefvergelijking. Over het algemeen heeft u vanaf een bepaald bruto-inkomen per jaar de keuze tussen een wettelijke ziektekostenverzekering of een particuliere ziektekostenverzekering.

  • Hier vindt u meer informatie over particuliere ziektekostenverzekeringen.

Gezondheid – advies over verzekeringen

Sinds 2009 is er in Duitsland een wettelijk verplichte ziekte- en langdurige-zorgverzekering. Uitzonderingen zijn uitgesloten, zodat u ook als zelfstandige, freelancer of iemand met een laag inkomen een ziektekostenverzekering moet afsluiten. Als u in loondienst werkt en verplicht verzekerd bent, bent u automatisch gedekt door een ziektekostenverzekering via uw werkgever en hoeft u niet zelf voor uw basisgezondheidsbescherming te zorgen. De situatie is anders als u geen baan hebt waarvoor een verplichte verzekering geldt; in dat geval moet u zelf voor uw ziektekostenverzekering zorgen.