Huisfinanciering: vereisten, kosten, voorbeeld + online calculator

Woningfinanciering – De term woningfinanciering dekt verschillende leningen waarmee u uw eigen woning kunt financieren. Ontdek hier welke lening u kunt gebruiken om veilig en goedkoop te kopen. Wij zullen niet alleen een gunstige bouw- of vastgoedlening voor u vinden, maar u ook gedetailleerd adviseren over welk type financiering u fundamentele voordelen en een maximale flexibiliteit in de aflossingstermijn biedt.

Bouwlening of onroerend goed lening?

Kies het woonkrediet op basis van uw financieringsplan – De financieringsmethoden lijken op elkaar, maar hebben toch enkele verschillen die belangrijk zijn voor uw financieringsplan. Met een klassiek bouwkrediet kunt u een nieuwbouwproject financieren tegen een gunstige rentevoet.

U dient er rekening mee te houden dat de lening niet in één keer wordt uitbetaald, maar in termijnen per bouwfase. Een bouwlening is dus ongeschikt voor de aankoop van een bestaande woning, zodat u een andere vorm van woningfinanciering nodig zult hebben.

Kies het huiskrediet op basis van uw financieringsplan

Veel voorkomende vragen in begeleidingsgesprekken zijn met name:

 

  • Hoe krijg ik een huislening?
  • Hoeveel eigen vermogen moet ik in de financiering van het huis steken?
  • Waarmee moet ik rekening houden bij de financiering van een huis?
  • Welke steun is beschikbaar voor woningfinanciering?

Annuïteitenlening, termijnlening of gecombineerde financiering

U hebt de mogelijkheid uw eigendom te financieren met een annuïteitenlening, een termijnlening of een gecombineerde financiering met een bijzonder laagrentende KfW-lening. De doorslaggevende factor is of u een eerste financier of een opvolger bent, wanneer de aankoop van een huis op uw agenda staat en of u een lening met volledige terugbetaling of een vastgoedfinanciering met eigen vermogen wenst. Er is geen pasklare oplossing voor woningfinanciering voor elke potentiële huiseigenaar.

Daarom raden wij u aan met uw zorgen contact op te nemen met deskundigen en het onderwerp woningfinanciering te bespreken op basis van uw ideeën, wensen en mogelijkheden. Op basis van uw financieringsplannen zullen zij u een aanbod doen waarmee u uw woning kunt financieren tegen een gunstige rente en met een woningkrediet dat het beste bij u past.

Tip! Alle vastgoedleningen in een oogopslag & vergelijking

U wilt uw droom vervullen van het bezitten van een eigen huis, een condominium, een bouwperceel of een commercieel onroerend goed? Vervolgens bepaalt de juiste keuze van vastgoedlening hoe hoog de rentelast en dus de totale kosten voor uw vastgoedlening zullen zijn. Ook bij de keuze van een vastgoedkrediet wordt u als potentiële koper geconfronteerd met vele vragen en overwegingen, zoals de vraag of u moet kiezen voor een klassieke annuïteitenfinanciering of voor een andere vorm van financiering. Vervolgfinanciering is ook op verschillende manieren mogelijk. Uiteindelijk staat u voor de vraag of u beter af bent met een lange en vaste debetrente of met een flexibele lening voor onroerend goed.

  • Leningen voor onroerend goed

Nieuwbouw of bestaande woningen

Als u een nieuw gebouw koopt, doet u er goed aan een vaste woonlening af te sluiten zonder extra ruimte voor modernisering of energiezuinige renovatie. Hier kunt u, op basis van de waarde van het nieuw gebouwde onroerend goed, een annuïteitenlening aangaan die wordt gedekt door een grondrente. Met een vaste maandelijkse afbetaling bent u goed af met deze solide woningfinanciering en profiteert u van het feit dat er geen verandering optreedt tijdens de periode van de vaste leenrente.

Als u flexibeler wilt financieren en niet gebonden wilt zijn aan een lange rentevoet bij het kopen van een huis, zijn er andere mogelijkheden voor woningfinanciering. De aantrekkelijkheid van een offerte wordt bepaald door de overeenstemming tussen de financiering en uw ideeën en persoonlijke wensen inzake aflossing en vaste rentevoeten.

Makelaar & uw voordelen door experts

Vastgoedmakelaars met een jarenlange ervaring bieden u het voordeel dat u uw project voor de aankoop van een nieuw of bestaand onroerend goed op de best mogelijke manier kunt financieren en kunt kiezen voor een zorgeloze en kostenzekere termijn.

Als uw hart klopt voor een charmante bestaande woning en de behoefte aan modernisering overheerst, zullen zij u graag adviseren over een woningfinanciering met een gekoppelde moderniseringslening. Vrijwel geen enkele andere leningsvorm biedt zoveel mogelijkheden als vastgoedfinanciering. Als u uw droom van het bezitten van een huis wilt vervullen en hulp wenst in de jungle van financieringsmogelijkheden, bent u met goede makelaars op het juiste spoor. Zij helpen u de juiste financieringsmethode te vinden en profiteren van een aanbod dat uw beslissing om een huis te kopen onderbouwt met het voordeel van een woningfinanciering op maat.

Woningfinanciering: hoeveel eigen vermogen is aan te raden?

Wij raden u aan het bestaande eigen vermogen op te nemen in uw woningfinanciering. Met een verhouding eigen vermogen tussen 20 en 30 procent kunt u zich verzekeren van een aantal rentevoordelen.

Eigen vermogen tussen 20 en 30 procent

Uw eigen kapitaal verlaagt het nettobedrag van de lening en de looptijd, waardoor u met uw eigen kapitaalinbreng veel sneller “schuldenvrij” bent. Met een goede kredietwaardigheid en andere zekerheden is het mogelijk om een huis volledig te financieren zonder eigen vermogen.

Tijdens een eerste gesprek komen wij graag te weten of woningfinanciering zonder eigen financiële verplichting voor u geschikt is. U kunt een eerste overzicht krijgen van de voorwaarden waaronder wij uw project kunnen ondersteunen met een woningkrediet door een offerte voor vastgoedfinanciering aan te vragen.

Eigen vermogen betekent een betere rente

Als u over eigen middelen beschikt, moet u niet aandringen op volledige aflossing ten gunste van een betere rentevoet en op die manier langer en meer betalen. Het is begrijpelijk en een wens van veel van onze cliënten om een klein bedrag aan eigen vermogen achter de hand te houden voor onvoorziene reparaties of aankopen.

Aankoop bestaand pand & modernisering

Als u een bestaande woning koopt en deze wilt moderniseren of energiezuiniger wilt maken, kunt u ons rechtstreeks vragen om een woningfinanciering met ruimte voor de gewenste ambachtelijke diensten. Wij weten uit ervaring dat een dergelijke gecombineerde woningfinanciering voor u gunstiger is dan een lening voor onroerend goed, die u zonder eigen vermogen aanvraagt tegen een veel hogere rentevoet.

Calculator: afbetalingstermijn, aflossingspercentage, resterende schuld

Wat gaat de geplande bouwfinanciering u kosten? Maar veel belangrijker voor het dagelijks leven is de vraag hoe hoog uw maandlast zal zijn en wat er gebeurt als het aflossingspercentage later verandert. Hoe hoog zal de resterende schuld zijn aan het einde van de vaste renteperiode? Veel vragen, deze afbetalingscalculator geeft u alle belangrijke antwoorden over afbetaling, aflossingspercentage en restschuld.