Overbruggingsfinanciering: definitie, rentevoet, ervaring, banken en ontwikkelaars

Tussentijdse financiering – Wilt u niet afzien van het gebruik van eigen vermogen en op deze manier een gunstige vastgoedfinanciering veiligstellen? Dan is een aanvullende tussentijdse financiering de oplossing waarmee u een gat kunt dichten tussen de financiering van het huis en het eigen vermogen dat binnenkort beschikbaar zal zijn.

Tekort aan aandelen? Voordelen van tussentijdse financiering

Er kunnen verschillende redenen zijn voor tussentijdse financiering. Bent u al eigenaar van een woning, maar wilt u om professionele of privéredenen verhuizen en kunt u uw huis niet zo snel verkopen? Zoals uit de naam van deze financieringsoplossing kan worden afgeleid, biedt deze optie u de mogelijkheid om in de toekomst over vast kapitaal of financiële middelen te beschikken op het huidige tijdstip.

U kunt een financieringsformulier aanvragen voor maximaal 24 maanden ten bedrage van de tegenwaarde

De meest voorkomende vragen over overbruggingsfinanciering in adviesvergaderingen zijn:

  • Hoe lang duurt een overbruggingskrediet?
  • Wat is een overbruggingskrediet?
  • Hoe werkt tussentijdse financiering?
  • Wat is een overbruggingskrediet?

Een huis of appartement kopen: definitie van tussentijdse financiering

Tussentijdse financiering, ook wel voorfinanciering genoemd, is er niet alleen. In plaats daarvan wordt het gewoonlijk samen met een annuïtaire lening aangevraagd en als een eigenvermogenscomponent geteld. U kunt deze vorm van financiering aanvragen voor maximaal 24 maanden ter hoogte van de tegenwaarde.

Terugbetaling van deze aanvullende financiering is te allen tijde mogelijk zonder een boete voor vervroegde terugbetaling aan de bank. Als u bijvoorbeeld een onroerend goed verkoopt voordat de tussentijdse financieringsperiode afloopt, kunt u de lening op elk gewenst moment aflossen en vanaf dat moment alleen nog de overeengekomen termijnen voor uw onroerendgoedfinanciering betalen.

Pre- en tussentijdse financiering: Ervaring

Voorfinanciering en tussentijdse financiering bieden u maximale flexibiliteit en zorgen ervoor dat u een geplande aankoop van een huis of een appartement niet hoeft uit te stellen vanwege bijvoorbeeld vaste financiën die in materiële activa zijn geïnvesteerd.

Een ander voordeel is dat de tussentijdse financiering bij de renteberekening van de annuïtaire lening als eigen vermogen wordt meegeteld en u de beste rentevoet oplevert. De waarde is er, zodat u kunt zorgen voor een ontspannen verhouding tussen lening en waarde, door middel van tussentijdse financiering.

Voorfinanciering en tussentijdse financiering worden derhalve als eigen vermogen beschouwd

U kunt tussentijdse financiering gebruiken als eigen vermogen als u twee eigendommen bezit als overbrugging of als u kapitaal van een verzekeringspolis die binnen afzienbare tijd afloopt, wilt gebruiken in het kader van een vervolgfinanciering . In deze gevallen vloeit uw kapitaalbuffer of het bestaande materiële actief in de waardering van het eigen vermogen van de vastgoedfinanciering en heeft dit een positief effect op uw voorwaarden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.