Appartement en huis te koop Berlin-Weißensee: Procedure, Onroerend goed, Eigendom

Eenflat of huis verkopen in Berlin-Weißensee – een flat, een appartementsgebouw of uw eigen eigendom verkopen. Hier vindt u onze beste tips voor de verkoop van onroerend goed in de populaire wijk Weißensee in Berlijn. Plus: onze gidsen over het taxeren van onroerend goed, het proces en of u moet verkopen met of zonder een makelaar! Welkom in Berlin-Weißensee! Terug naar: Verkoop van onroerend goed in Berlijn.

Appartement en huis te koop in Berlin-Weißensee

Duitsland is een van de sterkst geïndustrialiseerde landen van Europa, met de al even economisch sterke hoofdstad Berlijn. De metropool inspireert met zijn hoge levensstandaard, stabiele arbeidsmarkt en zeer goede infrastructuur. Niet alleen ondernemers en investeerders stellen dit op prijs, maar ook gezinnen, echtparen en studenten. Zij waarderen de economische kracht van de metropool, de internationale flair van de stad, evenals de oogverblindende skyline. Of het nu gaat om een exclusieve flat in Wilmersdorf, een ruime maisonnette in Kreuzberg of een luxueuze woning in Wannsee – iedereen kan zijn plaats vinden in Berlijn.

Alle tips in een oogopslag: Verkopen van eigendom

Daarom kan uw woning in Berlijn snel worden verkocht:

 • De spil van de Europese economie
 • Hoge levensstandaard
 • Stabiele arbeidsmarkt
 • Verscheidenheid aan cultureel aanbod

Kleine stad en stedelijk in het noorden van Berlijn: gewilde woonlocatie

Berlin Wannsee ligt ten noorden van het stadscentrum en grenst aan de populaire wijken Prenzlauer Berg en Pankow. De gewilde wijken Charlottenburg, Kreuzberg en Friedrichshain zijn ook niet ver weg.

Hier is de mesolage van Weißensee:

De vastgoedmarkt in de Weißensee is kleurrijk en divers. Historische herenhuizen, luxueuze villa’s en ruime vrijstaande huizen – u vindt het hier allemaal. De eigendommen in deze wijk behoren tot de meest luxueuze in de stad en inspireren met hun historische flair en goed onderhouden gevels en groene ruimten.

Kijk zelf maar in Streetview:

Nieuwbouw in Karow & Malchow of liever oudbouw in het noorden?

Carrièremogelijkheden elders, echtscheiding, verhuizing van familie of erfenis: de verkoop van een woning vergt niet alleen veel voorbereiding, maar ook tijd. Niet alleen u als verkoper heeft immers belang bij een snelle en efficiënte transactie, maar ook de koper van uw eigendom. Of het nu gaat om een vakwerkhuis in het noorden van de Weißensee, een nieuwbouwproject in Karow of een moderne loft in Malchow – uw eigendom moet tegen de beste prijs en zonder lange wachttijd worden verkocht. Het verkoopproces en de aankoopprijs zijn immers niet alleen afhankelijk van de plaats en het tijdstip van verkoop, maar ook van de verschillende soorten huizen en flats.

Meer informatie vindt u hier:

Een van de belangrijkste stappen bij de verkoop van onroerend goed is de taxatie van het onroerend goed:

Heinersdorf, Blankenburg & Co: Aankoopprijzen

U bezit bijvoorbeeld een vrijstaand huis in het dorp Heinersdorf of een exclusief appartement in Blankenburg? Uw makelaar zal u ook helpen met de taxatie van het onroerend goed, zodat u genoeg tijd heeft om u te concentreren op uw toekomstplannen. Bij de taxatie van uw onroerend goed gaat het niet alleen om het schatten van de waarde, maar ook om het bepalen van de koopprijs. Hier spelen zowel de ligging als het bouwjaar, de standaard grondwaarde, de inrichting en het culturele aanbod in de omgeving een belangrijke rol.

Ontdek hier welke factoren de aankoopprijs beïnvloeden:

Makelaar of particulier onroerend goed verkopen?

Moet u een makelaar inhuren? Of wilt u uw eigendom liever onderhands verkopen? Dit is een van de eerste en vooral een van de belangrijkste vragen. Want één ding is zeker: Professioneel gepresenteerde eigendommen verkopen het best. Dat is waarom makelaars de hoogste verkoopprijzen behalen. Gemiddeld wordt 72% van alle eigendommen via makelaars verkocht. Maar wat zijn nu precies de taken van uw makelaar? En waarom is het überhaupt de moeite waard om in een makelaar te investeren? Wij beantwoorden deze vragen hier.

72% van alle eigendommen worden via makelaars verkocht!

Taken van de makelaar: exposé, bezichtigingsafspraken & Co.

Een makelaar adviseert u dus niet alleen op het gebied van taxatie, belastingen (meer hierover: Belastingen in Duitsland) en financiën, maar begeleidt u ook tijdens het gehele verkoopproces. Dit omvat niet alleen de voorbereiding van de expositie, maar ook de organisatie van bezichtigingsafspraken en de afhandeling van het verkoopproces. Kunt u uw eigendom belastingvrij verkopen? En hoe zit het met de financiering? Een goede makelaar zal u ook over deze onderwerpen adviseren. Als u de voorkeur geeft aan een anonieme verkoop, is dat ook mogelijk. Veel makelaars zijn gespecialiseerd in de verkoop buiten de markt om en kunnen dus discreet doorverwijzen naar potentiële kopers.

Leestip! Off Market: Anoniem en discreet onroerend goed verkopen

Hier volgt een overzicht van de taken van een vastgoedmakelaar:

 • Waardering
 • Onroerend goed marketing
 • Voorbereiding van een exposé
 • Het uitvoeren en plannen van de bezichtigingsafspraken
 • Aankooponderhandelingen
 • Verwerking en opstelling van het koopcontract
 • Overhandiging van sleutels

Verkoop van privé-vastgoed: veelgemaakte fouten

Bij de meeste verkopers ontbreekt het aan belangrijke know-how en vakkennis. Onderhandelingsvaardigheden en verkooptalent zijn ook vereist bij de verkoop van een onroerend goed! Wat voor huis of flat het ook is, zorg er altijd voor dat alle belangrijke documenten er zijn! De meeste verkopers onderschatten de tijd en moeite die nodig is om de verkoop van een woning voor te bereiden. Ook worden de kosten vaak verkeerd geraamd en wordt er verkeerd over de koopprijs onderhandeld.

Leestip: De belangrijkste documenten

Dus, als u besluit uw eigendom onderhands te verkopen, vermijd dan deze fouten:

 1. Slechte of te korte voorbereiding
 2. De verkoopprijs van het eigendom is verkeerd
 3. Het lukraak “bepleisteren” van marketing portals en advertentie pagina’s
 4. Alleen op geselecteerde tijden beschikbaar zijn voor de belanghebbende
 5. Verberggebreken
 6. Overschatting van bijkomende kosten

Expressieve foto’s behoren ook tot de belangrijkste documenten:

Veel gestelde vragen voor verkopers: Checklist

Als verkoper van onroerend goed moet u zich bepaalde vragen stellen. Waar ga je heen na een succesvolle verkoop? Is er een verklaring van verdeling en een voorverkooprecht? En zijn alle onderhoudskosten gedocumenteerd?

Hier zijn de 9 vragen die u zich als eigenaar moet stellen voordat u verkoopt in één oogopslag:

 1. Verbindend eigendom
 2. Noodzaak tot renovatie / herinrichting
 3. Gegevens en documenten
 4. Vergoeding voor vervroegde aflossing
 5. Verklaring van splitsing, opstalverzekering, enz.
 6. Onderhoudskosten
 7. Inventaris
 8. Recht van eerste weigering?
 9. Waarde van het eigendom

Tips! Taxatie van het eigendom, bezichtiging & Co.

Vooral als dit de eerste woning is die u verkoopt, kan het verkoopproces moeilijker zijn dan verwacht. Veel beginnende verkopers onderschatten de moeite die het kost om een woning met succes te verkopen. De tijdsfactor wordt ook gemakkelijk onderschat, evenals de kosten voor het aanvragen van documenten & co. Ontdek hier waarom u in geen geval mag afzien van een taxatie en welke stappen u te wachten staan. Bovendien: of het nu gaat om een bosperceel of landbouwgrond – ook de waardebepaling van grond is belangrijk. Als u uw eigendom in Berlijn wilt verkopen, moet u dus zeker aandringen op een voorafgaande taxatie.

Bepaal de waarde van het eigendom: Bepaal de aankoopprijs

De taxatie – Hier wordt de kwestie van de gewenste verkoopprijs en de absolute ondergrens bij de verkooponderhandelingen opgehelderd. Uw makelaar heeft vele jaren ervaring en kan inschatten hoeveel uw huis waard is op basis van locatie, inrichting en gangbare marktprijzen. U kunt de waarde van het onroerend goed ook verhogen door renovaties, moderniseringen, enz. uit te voeren met de hulp van een ambachtsman en architect.

Hier volgen enkele van de belangrijkste criteria die de waarde en dus de verkoopprijs van uw eigendom beïnvloeden:

Onroerend goed verkoop procedure: Overzicht

Of het nu in Steglitz, Friedrichshain, Weißensee of Prenzlauer Berg is – in principe is het inschakelen van een kostenintensieve taxateur niet nodig en, zo leert de ervaring, alleen vereist als er meerdere eigenaars zijn en er onenigheid is ontstaan over de waarde. Zodra de verkoopprijs is vastgesteld, begint u met de marketing van uw eigendom door het te adverteren op onroerend goed platforms op het internet en in regionale kranten. Geïnteresseerden zullen rechtstreeks contact opnemen met uw makelaar. Natuurlijk vinden er ook bezichtigingen en onderhandelingen plaats, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Zodra een koper is gevonden en zijn of haar kredietwaardigheid is gecontroleerd, zal hij of zij uw makelaar ontmoeten op het notariskantoor, die de verwerking van het koopcontract op zich zal nemen. De verkoop van uw huis is voltooid met de betaling en de overdracht van het eigendom.

Meer informatie vindt u hier: Onroerend goed verkopen Berlijn

Hier volgt een samenvatting van het verkoopproces van een onroerend goed:

 • Waardering
 • De woning op de markt brengen
 • Bezoek
 • Aankooponderhandeling
 • Kredietcontrole
 • Verrekenings- en koopcontract
 • Overdracht

Verkopen in de hoofdstad: XL Gids

Hoofdstad, universiteitsstad, historisch bolwerk en als internationale locatie een aantrekkelijke woonplaats voor gezinnen, stellen, singles en studenten. Berlijn heeft dan ook te maken met een voortdurend groeiende bevolking als gevolg van immigratie. Dus verkopen is niet zo moeilijk, er is genoeg vraag! Ontdek hier meer in onze gidsen: