Koop en verkoop onroerend goed in het Rijn-Main gebied: Frankfurt, Wiesbaden, Mainz & Co.

Onroerend goed, appartement, huis – Weinig locaties in Duitsland hebben zoveel potentieel als het Rijn-Main gebied. De financiële sector in Frankfurt am Main, schilderachtige landschappen in het Rijndal, uniek onroerend goed tussen de rivieroevers en ruige kliffen. In geen enkele andere regio van Duitsland, ziet Duitsland er zo “Duits” uit. Pure romantiek tussen wijngaarden, kastelen, paleizen. De Rijn-Main-regio is een toeristische trekpleister, die wordt gekenmerkt door een sterke economie rond de metropoolregio Frankfurt am Main / Mainz / Wiesbaden. Kapitaalinvesteringen in de metropoolregio rond Frankfurt of op enkele minuten afstand in de Rijn- en Mainvallei? Een inzicht:

Ligging van de Rijn-Main-Regio

De bekendste steden in de regio zijn Frankfurt am Main, Wiesbaden en Mainz. Maar ook kleine steden als Eltville, Ingelheim, Bingen am Rhein en zijn internationaal bekend, vooral door het toerisme.

Meer en meer investeerders hebben oog voor de regio.

Waarom, eigenlijk?

Enerzijds verhuizen veel bedrijven uit de financiële sector sinds Brexit naar Parijs en Frankfurt am Main. Frankfurt is vanuit de meeste steden in een half uur te bereiken. Bovendien neemt de populariteit onder Aziatische investeerders toe wanneer zij op zoek zijn naar vastgoedbeleggingen in Duitsland. De toegenomen belangstelling heeft vele factoren, het toerisme zorgt voor bewustwording, ook via de nieuwe media, evenals de toegenomen belangstelling voor goede wijnen. Het Rijn-Main-gebied is een van de wijnbouwgebieden van Duitsland.

Het Rijn-Main-gebied ligt in het zuidwesten van Duitsland en loopt voor het grootste deel door de deelstaten Hessen en Rijnland-Palts. Zoals hier te zien op de kaart:

Duitsland zoals een investeerder het zich voorstelt

Voor bezoekende beleggers zou ik, als de omstandigheden het toelaten, het volgende willen aanbevelen: een korte rit langs de Rijn. Met de auto of zelfs met de trein. Zeer weinig mensen nemen dagelijks de regionale trein. Maar als u, als vastgoedbelegger, de tijd neemt om de regionale trein te nemen, bijvoorbeeld van Koblenz naar Bingen, komt u langs schilderachtige plaatsen die u anders niet zou zien.

Wijngaarden, kastelen, onroerend goed op toplocaties

De hele route loopt langs de Rijn. Je fietst langs de rivier, tussen de bergen, van stad naar stad. Op de bergtoppen staat om de 5 minuten een kasteel. Het was moeilijk voor mij om mijn ogen van het panorama af te houden tijdens de eerste en tweede rit.

Tussen de kleine stadjes verschijnen om de twee minuten dorpjes in de heuvels, met onroerend goed op de hellingen, helemaal tot aan de loop van de Moezel. En weer, op de bergtop staat een prachtig kasteel. Op de Rijn, precies hetzelfde beeld. Een absoluut schilderachtige streek. Ruige kliffen, wijnbouw, welkom in het Rijn-Main gebied.

Huizen, appartementsgebouwen en nog een of twee prachtige landgoederen omzomen de berghellingen. Ook de hotelsector is goed vertegenwoordigd, dankzij het internationale toerisme.

Sterke vraag: locatie, economie en voordelen

In deze regio wordt het voor investeerders moeilijk om panden te vinden die gerenoveerd moeten worden. Het zijn niet langer alleen Duitsers en Europeanen die hier investeren. Chinese investeerders zijn ook op zoek naar speciale eigendommen en grond. Met name de groeiende voorliefde voor wijn in China en Azië in het algemeen trekt steeds meer de aandacht voor de regio buiten de grenzen van Europa.

Schilderachtige landschappen, gezonde natuur, veel kleine steden en grote metropolen zoals Frankfurt, op nauwelijks 30 minuten afstand. Bovendien is het toerisme altijd sterk geweest, ligt de regio dicht bij economisch sterke regio’s (Noordrijn-Westfalen, Frankrijk) en Chinese spelers. Naast deze voordelen is er ook de scheepvaart, die een attractie is voor de plaatselijke bevolking en toeristen, maar de scheepvaart brengt ook geld in het laatje van de gemeenten.

Voordelen in een oogopslag

Natuurlijk kan ik u in dit artikel slechts een heel klein inzicht in de regio geven. Maar als je me zou vragen hoe ik de regio zou samenvatten, zou het als volgt zijn.

Voordelen: Onroerend goed in de Rijn-Main regio

  • Pittoreske streek, gezonde natuur
  • Kleine steden en de nabijheid van Frankfurt am Main
  • Nabijheid van economische gebieden zoals NRW, Frankrijk
  • Bloeiend, internationaal toerisme (al tientallen jaren stabiel)
  • Verzending

Onroerend goed portefeuille: weinig ruimte, efficiënte bouw

Als we het specifiek hebben over de nauwere ligging aan de twee rivieren Rijn en Main, dan bestaat het grootste deel van het vastgoedbestand uit twee-onder-een-kapwoningen en kleinere appartementsgebouwen. Grond is hier zeer schaars, vooral door het ruige gebergte dat de dalen van de Moezel en de Rijn beklimt. Aan de randen van de zeer lange plaatsen bij de rivieroevers staan een paar eengezinswoningen.

In feite is de ruimte tussen de rivieroever en de rotspartijen vaak erg krap. Soms zijn er maar een paar meter tussen de rivier en de steile rotswand. De rotswanden zijn 50 tot 80 meter hoog, soms verticaal.

Dit is wat de regio zo uniek maakt.

Grote steden in de buurt: Cultuur en economie

Naast de vele kleine stadjes en dorpjes direct aan de rivieroevers, zijn er in de regio een paar interessante steden, elk met hun eigen charme.

Frankfurt aan de Main

Belangrijk en de eerste die genoemd moet worden is Frankfurt. De bankmetropool is altijd een van de sterkste regio’s van Duitsland en zelfs van Europa geweest. Naast de banken heeft het een van de grootste luchthavens ter wereld. De luchthaven van Frankfurt is een internationaal knooppunt, met honderden starts en landingen per dag. Dan zijn er nog de vele vrachtvliegtuigen die van over de hele wereld aankomen. Frankfurt is ook een handelsbeursstad en er worden enkele van de grootste handelsbeurzen van Duitsland gehouden, zoals de IAA (International Motor Show), XY en XY.

Voordelen van Frankfurt am Main:

  • Bankstad, financiële onderneming en industrie
  • Internationale luchthaven, een van de grootste ter wereld
  • Internationale beursstad met vlaggenschip beurzen in Duitsland

Onroerend goed kopen en verkopen in Frankfurt. Hier hebben we een dieper inzicht in de onroerend goed markt van Frankfurt. Van flatgebouwen in het bankdistrict tot villa’s in luxere wijken zoals de Altstadt, Westend-Süd of het Gutleutviertel in Frankfurt.

Frankfurt Kaart: Stad en Ligging

Wiesbaden

Wiesbaden Kaart: Stad en ligging

Mainz

Mainz Kaart: Stad en ligging

Bingen am Rhein: Investeren “op het platteland” (Tip voor inwoners van Frankfurt)

Kapitaalinvestering nieuwbouw Bingen – U bent op zoek naar een aantrekkelijke kapitaalinvestering in de buurt van Frankfurt, Mainz & Wiesbaden. Welkom in Bingen aan de Rijn! Profiteer van de huidige rentestand en investeer nu in het Rijn-Maingebied. Op een centrale locatie met een fantastisch uitzicht op de Rijn en de Rheingau zullen 25 moderne en lichte flatgebouwen worden gebouwd in de gebruikelijke hoge kwaliteit. Van de gezellige tweekamerwoning met ca. 66 m² woonoppervlak tot de ruime vierkamerwoning met ca. 152 m² woonoppervlak biedt deze exclusieve residentie voor elke levenssituatie de juiste woning. De onmiddellijke nabijheid van de rivier en van verschillende parken en plaatselijke recreatiegebieden, gecombineerd met uitstekende vervoersverbindingen, maken de Rheintal Terraces zo uniek.