Wanneer is het de moeite waard om te kopen, wanneer is het de moeite waard om te huren?

Huren of kopen? De voor- en nadelen van huurwoningen – De huurprijzen stijgen onverbiddelijk en steeds meer gezinnen vragen zich af of kopen wel een goed alternatief is. In de meeste gevallen is het antwoord ja. Maar er zijn zeker gevallen waarin huren een veiliger en goedkoper alternatief is. Huurappartementen bieden het voordeel dat u zich geen zorgen hoeft te maken over onderhoud of instandhouding. Concreet betekent dit dat u, afgezien van de maandelijkse huurbetaling inclusief exploitatiekosten, geen extra kosten voor de woonruimte hoeft te maken. Afvalverwerkingskosten en warm water zijn in de warme huurprijs inbegrepen, evenals de opstalverzekering tegen brand- en waterschade. Als eigenaar draagt u deze kosten zelf, evenals de uitgaven voor onderhoud en reparaties. Of kopen voordeliger is dan huren, hangt af van verschillende factoren. Indien u bijvoorbeeld permanent in uw woonplaats wenst te blijven wonen, kunt u overwegen te kopen en aan de hand van een eenvoudig voorbeeld berekenen in hoeverre het de moeite loont een woning te kopen. Als u in een huurwoning woont, moet u rekening houden met huurverhogingen en ook aanvaarden dat een eigenaar een aftrekpost declareert of een renovatie plant in de bewoonde staat. Om het voor- of nadeel van huren te weten te komen, zet u de huren die u de afgelopen 20 jaar hebt betaald, af tegen de aankoopprijs van een flat in de regio waar u wilt gaan wonen. Als de aankoopprijs hoger is dan de huurprijs over de periode van 20 jaar, zult u meer voordeel hebben van huren dan van kopen. Als de verhouding in evenwicht is of als het eigendom zelfs goedkoper is dan de geraamde huurkosten, moet u een eigendom kopen en voor uzelf creëren.

De huurflat: oud of nieuw?

Nieuw gebouwde appartementen inspireren met hun comfortabele, moderne en vaak luxueuze inrichting. Het oude gebouw betovert met zijn charme en hoge plafonds, vaak stucversieringen bij de overgang naar het plafond en fresco’s op de muren. In het verleden werden huurflats in oude gebouwen beschouwd als een goedkoper alternatief voor flats in nieuwe gebouwen. Vandaag zijn de prijsverschillen nauwelijks merkbaar, zodat u een flat kunt kiezen volgens uw persoonlijke smaak. In stedelijke agglomeraties kan het zoeken naar een geschikte huurflat een echte uitdaging worden. Als privé-zoeker moet u rekening houden met groepsbezichtigingen en ervan uitgaan dat het zoeken langer zal duren dan gewenst. In dat geval is het raadzaam om een ervaren makelaar voor u te laten zoeken en in korte tijd een huurflat te vinden die aan uw verwachtingen voldoet. Bij Lukinski wordt u uitgenodigd voor individuele bezichtigingen en krijgt u aanbevelingen die overeenkomen met uw zoekcriteria en uw wensen op het gebied van prijs en inrichting. Als u geïnteresseerd bent in huurappartementen in nieuwbouw en er niet onmiddellijk wilt intrekken, is het de moeite waard te zoeken naar een appartement dat net wordt gebouwd. Onze ervaren makelaars onderhouden goede contacten met bouwers en vastgoedbeheerders, zodat u veel sneller in uw nieuwe flat terecht kunt dan op de openbare markt het geval is. Door onze samenwerking met eigenaren krijgen wij ook voortdurend aanbiedingen te huur die voor u geschikt zijn.

Waar u op moet letten bij het zoeken naar huurflats

Als u op zoek bent naar huurflats, is het niet ongewoon dat u rekening moet houden met een langere zoekperiode, afwijzingen of hogere huurprijzen dan gepland. Om een flat te vinden die voor u geschikt is, moet u te werk gaan volgens een checklist en duidelijk de maandelijkse kosten warm en koud, de straal van de zoekopdracht en de eisen die aan de inrichting worden gesteld, vastleggen. Stel jezelf een limiet die je niet zult overschrijden, zelfs niet na meerdere bezichtigingen. Met het juiste zoekalgoritme en een beetje geduld vindt u een huurflat waarvoor u niet meer betaalt dan mogelijk is en waarvoor u er zeker van kunt zijn dat u niet de helft van uw salaris zult uitgeven als huurbetaling. Kijk goed rond in de flat en probeer een één-op-één bezichtiging te krijgen. U moet langer kijken naar de verwarming, de ramen en de muren, maar ook naar de vloer en de sanitaire voorzieningen. De beste tijd voor een bezichtiging is in de namiddag. Dan zijn alle buren thuis en kunt u te weten komen hoe druk het is in de straat voor het huis en wat het lawaai van buiten in het algemeen is. Als een flat uw interesse heeft gewekt, geef daar dan uiting aan en laat de eigenaar zien dat u de juiste keuze bent vanwege uw professionele voorkomen en de volledige documentatie. Het is een goed idee om een bewijs van uw kredietwaardigheid en de laatste drie inkomensverklaringen, alsmede het ingevulde en ondertekende formulier voor zelfonthulling, mee te nemen naar de bezichtiging. Eigenaars hechten waarde aan de betrouwbaarheid van potentiële huurders, dus met volledige documenten kunt u afwijzingen voorkomen en uw kans op een begeerde huurwoning vergroten. Om er zeker van te zijn dat u achteraf geen dingen opmerkt die u tijdens de bezichtiging over het hoofd ziet, kunt u het beste een camera meenemen en de beelden van de flat thuis op uw gemak bekijken. Neem geen emotionele beslissing, maar bekijk de zoektocht naar een geschikte huurflat rationeel en optimaal op uw behoeften afgestemd.

Verhuist u naar een huurflat of koopt u een woning?

Op een bepaald moment in het leven komt iedereen voor de vraag te staan of hij moet blijven huren of liever kopen. De financiële aspecten van een beslissing zijn reeds in de eerste alinea van dit artikel uiteengezet. Naast de berekening of huren of bezitten rendabeler is, zijn er de persoonlijke behoeften van het individu. Vooral jongeren zijn vaak overweldigd bij de aankoop van een flatgebouw. Er kunnen carrière- of persoonlijke veranderingen zijn en een daarmee gepaard gaande verhuizing. Als u eenmaal een flat hebt gekocht, bent u vast gebonden aan uw woonplaats of, als u van plan bent te verhuizen, moet u de flat verkopen. Met een huurflat kunnen persoonlijke wensen of professionele verhuizingen gemakkelijker worden gerealiseerd. U bent praktisch niet gebonden aan een bepaalde plaats en kunt uw woonplaats aanpassen aan uw kijk op het leven. Een huurflat is dus zeker een praktische beslissing, vooral omdat er een ruime keuze is. Van een klein appartement tot een grote eengezinswoning met een aangrenzende tuin, u kunt huren en leven binnen uw financiële mogelijkheden. Als u zonder haast en overhaasting op zoek gaat naar een huurflat, betaalt u gegarandeerd niet te veel en hoeft u geen compromissen te sluiten over de keuze van uw flat. Als u een gerenoveerde flat of een flat in eerste bewoning huurt, moet u in de huurovereenkomst uitdrukkelijk de voorwaarden voor het verlaten van de flat regelen. De wetgever heeft hier duidelijke richtsnoeren opgesteld, waarnaar u ook kunt verwijzen als de huurovereenkomst andersluidende informatie bevat. Als het contract de scheidbaarheidclausule bevat, die in alle moderne huurcontracten voorkomt, blijven alle andere punten van het contract bindend, ook als een afzonderlijk punt, bijvoorbeeld in het geval van cosmetische reparaties, volgens de wet niet geldig is. Als huurder kunt u ook advies inwinnen over het contract en informatie krijgen over de geldigheid van de afzonderlijke punten en over uw rechten en plichten. Om u binnen uw vier muren op uw gemak te voelen en de juiste beslissing te nemen, hoeft het niet noodzakelijk de aankoop van onroerend goed te zijn. Per slot van rekening woont ongeveer 80% van alle Duitsers in een huurwoning, hetgeen een duidelijke voorkeur aantoont en huurwoningen tot een aantrekkelijke optie maakt.

Huurwoningen aanbieden: Uitdagingen voor eigenaars en verhuurders

Het onderwerp huurwoningen gaat niet alleen gepaard met een aantal kosten voor potentiële huurders, maar ook voor eigenaars. Als u wilt verhuren, oriënteer u dan op de plaatselijke vergelijkende huurprijs en bereken alle factoren van de inrichting. Het is nuttig gebleken de verhuur te laten doen door een plaatselijk makelaarskantoor en een voorselectie te maken van potentiële huurders. Vooral voor redelijk geprijsde huurappartementen is de vraag zeer groot, wat kan leiden tot stress als eigenaar en nauwelijks tijd om iets anders te doen, weg van het beantwoorden van e-mails en telefoontjes. Potentiële huurders onderhandelen ook en doen u aanbiedingen om de koude huur te verlagen of om geheel of gedeeltelijk af te zien van een borgsom. Als u de verhuur van uw appartementen uitbesteedt, bespaart u veel tijd en zenuwen. Bij Lukinski gebruiken we onze deskundigheid en knowhow om bezichtigingen uit te voeren, met kandidaat-huurders te praten en de aan ons voorgelegde documenten te controleren. U maakt uiteindelijk de keuze nadat wij u veel werk hebben bespaard en een voorselectie hebben gemaakt. Wij helpen u graag bij het schatten van een geschikte huurprijs en bij het aanbieden van het appartement dat niet te duur en niet te goedkoop is. Particulier verhuren is een optie, maar vergt een holistische inspanning van u als eigenaar. Verhuren via een makelaarskantoor is een goede optie voor individuele flats, maar ook voor bouwprojecten met veel flats die net worden gebouwd. Terwijl u zich op uw kerntaken concentreert, neemt een makelaar van Lukinski alle taken in verband met de verhuur op zich en neemt u de last uit handen door met kennis van zaken volledige service te verlenen.

Hoe lokale makelaars huurders en verhuurders kunnen ondersteunen | Lukinski

Bij de verkoop van een huis is het gebruikelijk een makelaar in te schakelen. Maar eigenaars die appartementen willen verhuren, kunnen ook kiezen voor een professionele dienstverlening van de plaatselijke makelaar. Uw woningverkoop ondersteunt verhuurders in hun zoektocht naar huurders en is een aanspreekpunt voor kandidaat-huurders die op zoek zijn naar een huurwoning. Door een groot netwerk van partners, marktkennis en professionaliteit vindt u als eigenaar tijdig solvabele huurders. Als potentiële huurder kunnen wij de weg naar uw nieuwe flat vereenvoudigen en voor u op zoek gaan. Overweegt u nog steeds of huren of kopen voor u de beste beslissing is? Wij geven u graag advies bij Lukinski en zoeken samen met u naar de oplossing die bij uw leven en uw persoonlijke behoeften past.