Waar je op moet letten als je een huis huurt: Energiecertificaat, extra kosten, ….
Huis huren – De gemakkelijkste en snelste manier om aan voldoende woonruimte te komen is een huis te huren in plaats van er een te kopen of te bouwen. U kunt hier lezen welke voordelen een huurwoning biedt en waar u op moet letten tijdens het zoek- en bezichtigingsproces.
Vind snel een huurwoning via ons makelaarskantoor Lukinski
Is uw flat te klein geworden omdat uw gezin is gegroeid? Of wilt u over het algemeen meer leefruimte en misschien ook een eigen tuin? Wij van Lukinski – Ihr Hausverkauf hebben een groot repertoire aan aanbiedingen in vele Duitse steden, die we u graag laten zien tijdens een bezichtiging. Wij geven u ook graag uitgebreid advies over waar u op moet letten bij het huren van een huis.
In ieder geval is het huren van een huis vaak het beste alternatief als u meer ruimte nodig heeft. Je hoeft niet te kopen of zelfs zelf te bouwen. Veel huiseigenaren verhuren hun eigendom. Dit betekent dat u zich niet hoeft vast te leggen op een eigendom of de lasten van een bouwproject hoeft te dragen. Bovendien is de financiering een stuk eenvoudiger, omdat u alleen de maandelijkse huur, de borg en de makelaarskosten hoeft te betalen. Zelfs voor flatbewoners is het huren van een huis een goed alternatief voor het wonen in een flat. Over het algemeen zijn vrijstaande huizen iets duurder om te huren. Minder dure alternatieven zijn rijtjeshuizen en twee-onder-een-kapwoningen.
De voordelen – tuin, garage & gereedschapshok
De voordelen van het huren van een huis liggen voor de hand. Want vaak krijg je bij het huis een eigen tuin, waar je niet alleen kunt relaxen maar ook kunt tuinieren als je dat wilt. Huurhuizen hebben voldoende nevenruimten, zoals een berging, kelder, garage en soms ook een gereedschapsschuurtje. Als huurder zit u niet vast voor de lange termijn, noch lokaal, noch financieel, en geniet u van huurdersvriendelijke opzegtermijnen. Het is ook goed te weten dat u als huurder weinig verantwoordelijkheid draagt voor het onderhoud en de instandhouding van de woning. Dit is uitsluitend de verantwoordelijkheid van de eigenaar. U bespaart zich als nieuwe huurder een hoop financiering en hoeft naast de huur alleen de borgsom en eventueel de makelaarskosten te betalen. De verhuurder is verantwoordelijk voor alle andere kosten. Vaak hebben zij echter nog de mogelijkheid om het huis in de toekomst te kopen.
Een ander voordeel van het wonen in een huis is de onbeperkte privacy zonder buren die direct boven of naast uw vier muren wonen. Als uw levenssituatie verandert en u naar een andere stad wilt verhuizen, hoeft u niet lang te zoeken naar een koper. Bovendien zijn huizen vaak goedkoper te huur dan grote flats op centrale locaties. Dit betekent echter niet dat u geen huizen op centrale locaties zult vinden. Afhankelijk van de locatie die u kiest, zijn er ook huurhuizen die u goede openbaar vervoerverbindingen bieden of zelfs midden in het centrum liggen. Een huurhuis betekent dus niet dat je dagelijks lange afstanden moet afleggen naar je werk, school of universiteit. Het enige nadeel van het huren van een huis is dat u weinig vrijheid hebt bij het inrichten van het huis, d.w.z. dat u geen grote of onherroepelijke veranderingen mag aanbrengen.
Wij helpen u graag bij het zoeken naar een geschikte huurwoning. Wij raden u echter aan ruim de tijd te nemen en niets te overhaasten. De huur van het huis mag in geen geval uw budget overschrijden en mag niet meer dan een derde van uw maandelijks inkomen bedragen. Kijk ook van tevoren welke diensten bij de bijkomende huurkosten zijn inbegrepen en welke voor u extra zouden kunnen zijn. Zorg ervoor dat u de huurprijzen vergelijkt met de plaatselijke huurindex. Vergeet ook niet dat vrijstaande huizen vaak hogere verwarmingseisen hebben, die u als huurder natuurlijk zelf moet betalen.
Financiering en de eerste indruk op de huiseigenaar
Voordat u besluit een huis te huren, moet u nadenken over de financiering. De kosten voor een huurwoning bestaan uit de koude huur, d.w.z. de prijs per vierkante meter, en de bijkomende kosten. De prijs per vierkante meter hangt af van de regio en de locatie en kan vaak van tevoren worden geschat aan de hand van verschillende huurindexcijfers. Huizen met een bijzonder goede inrichting zijn echter meestal iets duurder. Wees dus niet verbaasd als de prijzen per vierkante meter van regio tot regio verschillen. In ieder geval is de huurindex niet wettelijk bindend, maar geeft hij u slechts een ruw referentiepunt. De exploitatie- of bijkomende kosten worden afzonderlijk geregeld in de huurovereenkomst. Deze kosten, die bij de kale huurprijs worden opgeteld, omvatten gewoonlijk de onroerende voorheffing, de rioolrechten en koud en warm water, maar ook de straatreiniging en nog veel meer. Soms wordt in de huurovereenkomst ook een forfaitair bedrag voor verwarmingskosten overeengekomen, dat jaarlijks wordt aangepast op basis van het werkelijke verbruik. In de regel moet u voor de exploitatiekosten tussen één en drie euro per vierkante meter rekenen. Vergeet niet dat u ook de elektriciteitskosten moet betalen aan de respectieve energieleverancier.
Zodra u de financieringskwestie hebt opgehelderd, kunt u de eerste offertes bekijken. Neem een paar gedragsregels in acht voor de woninginspectie en het contact met de verhuurder. Dit komt omdat een huiseigenaar de toekomstige huurder zeer goed bekijkt. Een betrouwbare huurder en een betrouwbare betaling van de huur zijn voor hem altijd doorslaggevend. Je maakt de eerste goede indruk als je contact maakt. De manier waarop u met de verhuurder communiceert, bepaalt of er überhaupt een afspraak wordt gemaakt om de woning te bezichtigen. In ieder geval moet een e-mail beleefd en zonder fouten worden geformuleerd. Als u Lukinski als uw makelaar inschakelt, hoeft u zich over dit punt natuurlijk geen zorgen te maken. Wij zullen u eerst de woning laten zien en vervolgens contact voor u leggen met de verhuurder. Als de bezichtiging rechtstreeks met de verhuurder plaatsvindt, zorg er dan voor dat u er goed verzorgd uitziet, d.w.z. gepast gekleed en met een verzorgd kapsel. U kunt het beste een zelfevaluatie van de huurder, een bewijs dat u vrij bent van huurschulden en een Schufa-kredietrapport meenemen naar de bezichtigingsafspraak. De zelfevaluatie van de huurder bevat belangrijke informatie over uw financiële situatie voor de verhuurder. Het omvat vooral een bewijs van salaris. Het is niet verplicht een zelfevaluatie van een huurder in te dienen. U zult echter waarschijnlijk als huurder worden afgewezen als u weigert deze informatie te verstrekken. U kunt uw vorige huisbaas het beste vragen u een bewijs te geven dat u vrij bent van huurschulden. Hieruit blijkt dat u in het verleden uw huur altijd op tijd heeft betaald. Met een Schufa kredietrapport toont u de verhuurder uw kredietwaardigheid.
Waar u op moet letten bij het bezichtigen van een huis
Een huisinspectie is iets anders dan een flatinspectie. Want bij een huis zijn er niet alleen de kamers, misschien op meerdere verdiepingen, maar ook aangrenzende kamers en gebouwen. U dient ook bijzondere aandacht te besteden aan de bouwconstructie en vele andere belangrijke aspecten. Het huis moet u immers ook in de winter goed beschermen tegen het weer. Neem daarom ruim de tijd voor de huisinspectie om de talloze indrukken in u op te nemen en te verwerken. Voordat u het huis bezoekt of kiest voor een bezichtiging, moet u nagaan of het aanbod aan uw verwachtingen voldoet.
Vraag u bijvoorbeeld af of het huis een garage heeft en hoeveel extra huur u daarvoor mag verwachten. Is het huis zo gelegen dat u het ook met het openbaar vervoer kunt bereiken? Of heb je absoluut een auto nodig? Zo ja, zijn er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar voor het huis of in de onmiddellijke omgeving? Het is ook belangrijk dat er voldoende winkelmogelijkheden in de buurt van het huis zijn. Zijn er recreatieparken, zwembaden, artsen en apotheken, een school voor de kinderen en bijvoorbeeld een sportschool in de buurt? Bovendien moet de woonwijk u persoonlijk aanspreken. Let dan op de grootte van het pand. Vraag u af of de grootte van de tuin voldoende is voor uw plannen, bijvoorbeeld om ’s zomers buiten te ontbijten of om een moestuintje aan te leggen. Zijn er bomen, struiken en andere planten die u moet verzorgen? Hoe zit het met bijgebouwen? Het is het beste om vóór de bezichtiging een duidelijk beeld te krijgen van hoe u wilt dat uw nieuwe woning eruitziet, zodat u sneller en betrouwbaarder de huurwoning vindt die u zoekt.
Onroerend goed met succes inspecteren: zo doe je dat – Video
Als je het huis bekijkt, laat dan de kamerindeling op je inwerken. Vergeet niet dat lege huizen er altijd groter en fleuriger uitzien dan wanneer ze daadwerkelijk gemeubileerd zijn. Stel u uw meubels erin voor en bedenk of alles een goede plaats kan vinden. Het is het beste om de plattegrond van het huis goed te bekijken. Vergeet niet dat u moet beschikken over voldoende kamers, zoals voldoende ruimte voor uw kinderen of misschien voor uw werkplek. Bovendien moet één kamer in huis zo groot mogelijk zijn, waar u het grootste deel van uw tijd doorbrengt. Het maakt niet uit of het de keuken, de woonkamer of de veranda is. Bekijk de functionele kamers in detail. Ze moeten aan uw eisen voldoen. De ingang moet voldoende ruimte en bergruimte bieden. Voor gezinnen is een badkamer met twee wastafels geschikt. Vaak is ook een extra WC op de bovenverdieping voordelig gebleken. Kamers zonder ramen kunnen alleen als opslagruimte worden gebruikt. Overweeg ook het mogelijke gebruik van doorgangsruimten.
Last but not least: als u voor of tegen een huis beslist, moet u ook rekening houden met de zonoriëntatie van het huis. Het is gunstig als de woonkamers op het zuiden gericht zijn. De functionele kamers mogen rustig op het noorden gericht zijn. Controleer ook de werkelijke grootte van het huis. Kamers met schuine daken, bijvoorbeeld, tellen maar voor de helft.
Conclusie: Het huren van een huis brengt u veel voordelen. Vaak is een huurhuis zelfs goedkoper dan een grote flat in een stadscentrum. Op deze manier kunt u uw droom van een huis met een tuin vervullen zonder grote investeringskosten te maken voor het kopen of bouwen van een huis. Bel ons als u een huis wilt huren. Wij tonen u tal van aantrekkelijke aanbiedingen en vinden gegarandeerd een passende oplossing!
https://ihrhausverkauf.de/immobilien-mieten-mietvertrag-kosten-ratgeber-makler-provision/
https://ihrhausverkauf.de/wohnung-mieten-in-der-gewuenschten-stadt-ratgeber-abauf-preise/