Verkoop van een appartementencomplex in Groß-Gerau: Procedure en kosten

De Hessische districtsstad Groß-Gerau ligt in het zuidelijke Rijn-Maingebied. Gezinnen kunnen kiezen uit een reeks onderwijsinstellingen en middelbare scholen. De noordelijke en zuidelijke knooppunten geven toegang tot de snelweg A67. De rijkswegen B42 en B44 kruisen elkaar in de buurt van Groß-Gerau. Twee spoorlijnen,
de Rijn-Main-spoorlijn Mainz-Darmstadt-Aschaffenburg en de Riedbahn Mannheim-Frankfurt, verbinden met naburige steden en gemeenten. De luchthaven van Frankfurt is met de auto in ongeveer 15 minuten te bereiken. Belangrijke werkgevers in de stad zijn onder meer Procter & Gamble, Erlenbacher Backwaren (Nestle) en Frigoropa GmbH (Nordfrost).

Verkoop tegen de beste marktwaarde. Lukinski Hausverkauf.de bepaalt de optimale verkoopprijs voor uw woonhuis. Onze deskundigen baseren hun beoordeling op de huidige marktsituatie. Daarbij komt nog de evaluatie van de gerealiseerde verkoopprijzen van vergelijkbare eigendommen in soortgelijke woongebieden. Begin uw onroerend goed verkoop met een realistische schatting van de marktwaarde van uw appartement of huis. Onze service is gratis voor u. Lukinski is u ook graag van dienst bij alle andere voorbereidingen voor en na de verkoop.

Succesvolle verkoop van onroerend goed met een goede voorbereiding

Voordat u begint met de verkoop van het pand, zijn er een paar punten om te overwegen. Onaangename verrassingen moeten worden vermeden – ook voor de potentiële koper. Met een goede en uitgebreide voorbereiding kunt u met een gerust hart beginnen met de marketing van uw woning.

1. op het juiste moment – onroerend goed verkopen volgens plan

In principe speelt de specifieke maand geen grote rol bij de verkooponderhandelingen. Belangrijker zijn de algemene economische situatie en vooral de regionale kenmerken van de markt in Hessen en Rijnland-Palts.

2. breng geduld voor de tijd

Het is gebruikelijk in de sector om ongeveer zes tot negen maanden te plannen voor de verkoop van een onroerend goed. In sommige gevallen is het zeer moeilijk in te schatten hoe lang de eigenlijke verkoop zal duren. Ontwikkelingen op de vastgoedmarkt, politieke invloeden of bedrijfsverplaatsingen door grote werkgevers spelen allemaal een rol. De marktsituatie en de vraag bepalen de duur van de verkoop, mits de overige voorwaarden van de verkoper gunstig zijn. Plan royaal, zodat je niet onder druk komt te staan. Vermijd stress tijdens uw verkoopproject met de professionals van Lukinski.

3. renovatie en herstelling

Voor duidelijk noodzakelijke reparaties of renovatiewerkzaamheden is nu het juiste moment. Laat lelijke uitzichten en doorkijkjes professioneel aanpakken om een comfortabele en verzorgde sfeer te creëren bij de bezichtigingsafspraak. U zult ook de marktwaarde van het onroerend goed verhogen. Berg de facturen van de ambachtslieden en de aankoopbonnen op in uw eigendomsmap.

4. documenten samenstellen

Controleer of alle belangrijke documenten zijn verzameld. Vraag tijdig het energiecertificaat aan – wij helpen u ook graag bij het verkrijgen van de informatie. Het energiecertificaat moet bij de bezichtiging ongevraagd aan de kandidaat-kopers worden voorgelegd – dit is een wettelijke verplichting. U kunt ook een uittreksel uit het kadaster verkrijgen, alsmede bouwtekeningen, plattegronden en beschrijvingen van gebouwen. Voor condominiums is de splitsingsakte vereist, alsmede de notulen van de laatste vergaderingen van eigenaars. Vergeet niet alle documenten klaar te hebben voor bezichtigingsafspraken en vragen van belangstellenden. Potentiële kopers gaan een financiële en persoonlijke verbintenis op lange termijn aan en zijn daarom al vóór de aankoop op zoek naar belangrijke informatie. Een eerlijke en transparante transactie is onontbeerlijk.

5. taxatie van onroerend goed

Kent u de marktwaarde van uw eigendom al? Vraag onze taxatie aan. Wij bepalen de marktwaarde van uw residentieel gebouw of condominium – ernstig en gratis. Een realistische verkoopprijs is de beste manier om te beginnen met de marketing van uw woning. Onthoud, elke koper wil een beetje afdingen. Er moet rekening worden gehouden met een klein prijsvoordeel. Dit kan de ingebouwde keuken zijn of het tuingereedschap dat is overgedragen. Wees flexibel en bereid je voor op de verkooponderhandelingen. Wij zullen u met plezier steunen.

Met de Lukinski naar een succesvolle onroerend goed verkoop

Schrijf ons als u een gratis waardebepaling wilt. Is het de moeite waard om op dit moment te verkopen of is het beter om nog even te wachten? Met onze eerste, serieuze en zeer marktgerichte analyse, komt u meer te weten over de verkoopkansen van uw woning. Verzeker uzelf van de beste verkoopprijs en een korte marketingtijd – Lukinski is de vastgoedexpert in Rijnland-Palts en Hessen!