Huis verkopen: Succesvol uw eigen huis verkopen in Mörfelden-Walldorf

Onroerend goed verkopen in Mörfelden-Walldorf – De zusterstad Mörfelden-Walldorf is met meer dan 32.000 inwoners de op één na grootste stad in het zuiden van Hessen en behoort tot het district Groß-Gerau. Een deel van de luchthaven van Frankfurt bevindt zich zelfs in dit gebied. De stad ligt in de Beneden-Mainvlakte van het Rijn-Maingebied en heeft twee stadskernen, iets minder dan vier kilometer van elkaar verwijderd en slechts gescheiden door een open ruimte en een boom- en een scholengemeenschap. Het natuurreservaat Mönchbruch en de nabijheid van Frankfurt zijn bijzonder populair. De zusterstad is pas in 1977 ontstaan door de fusie van de twee steden, en vooral Mörfelden heeft een lange traditie. In de 9e eeuw was het een belangrijk verkeersknooppunt met verschillende handelsroutes. Walldorf is veel later ontstaan en was eerst een geplande stad voor Franse vluchtelingen. Maar de mooie zusterstad heeft ook vandaag nog haar charme en is beroemd om het jachtslot Mönchbruch midden in het natuurlandschap van de Mönchbruch. Het ruime terrein biedt ruimte voor onroerend goed en de rest van het kasteel heeft een restaurant en een hotel. Ook al is deze zusterstad geen bruisende metropool, toch heeft ze veel te bieden en maakt ze het leven hier heel aantrekkelijk. Heeft u een huis of ander onroerend goed in de charmante zusterstad en wilt u dat nu verkopen? Laat dit complexe proces dan aan ons van Lukinski over, want wij maken van uw woningverkoop een succes.

Een verkoop van onroerend goed moet goed beheerd worden!

De beslissing om een onroerend goed te verkopen kan verschillende redenen hebben: een verandering van baan met verandering van woonplaats is op handen, een privé-scheiding of zelfs echtscheiding vereist de verkoop, of een terugtrekking naar het eigen land is gewenst. Helaas kunnen financiële problemen het ook noodzakelijk maken uw eigen woning te verkopen. Maar om welke reden u uw huis of appartement ook wilt verkopen: neem nooit een risico door af te zien van professionele begeleiding. De verkoop van een onroerend goed is niet iets dat “zomaar” kan worden gedaan, maar kan veel risico’s inhouden en veel van u vergen. Dat is precies waar we hier voor zijn!

Bij de verkoop van onroerend goed hebben wij altijd het belangrijkste doel voor ogen: er een goede prijs voor krijgen. Om dit doel te bereiken, is het belangrijk over belangrijke informatie en veel kennis te beschikken. Dit is waar particuliere verkopers meestal falen. Wist u bijvoorbeeld dat het juiste moment om te verkopen van groot belang is? Seizoensinvloeden, bijvoorbeeld, en de economische situatie op de markt zijn enorm belangrijk als het gaat om het bereiken van een goede verkoopprijs. Bovendien mogen de motieven van de verkoper voor de verkoop, zoals reeds gezegd, niet buiten beschouwing worden gelaten. Als u bijvoorbeeld wilt verkopen wegens ouderdom, een persoonlijke speling van het lot of de wens naar een nieuwe woning, moet in elk geval met verschillende aspecten rekening worden gehouden. Als u bijvoorbeeld een investeerder bent, kan het raadzaam zijn uw woning te verkopen wanneer de huurder vertrekt, aangezien een nieuwe eigenaar altijd meer speelruimte heeft en zelf kan beslissen of hij er intrekt of doorverkoopt, waardoor een goede prijs kan worden bereikt. Zonder knowhow en ervaring neemt u onnodige risico’s. Daarom moet u bij de verkoop van uw eigendom altijd vertrouwen op een professional – de Lukinski staat altijd aan uw zijde en handelt altijd in uw belang.

All-round zorg en advies van A tot Z

Wij zorgen voor een eerlijke en ongecompliceerde taxatie van uw onroerend goed, ondersteunen u bij de marketing ervan met behulp van moderne methoden en onderhandelen voor u met potentiële kopers over de aankoopprijs. Bovendien zorgen wij voor alle nodige documenten en laten u niet alleen met de vervelende administratieve procedures. U zult versteld staan hoeveel stappen zo’n verkoopproces eigenlijk vergt en blij zijn dat u de woning samen met een expert verkoopt. Als je een huis wilt verkopen, heb je niet alleen ongelooflijk veel tijd nodig, maar ook veel organisatietalent. Belangrijke documenten moeten worden aangevraagd, prijzen berekend en afspraken gemaakt voor bezichtigingen. Wij kennen de marktsituatie en geven u all-round advies, zodat u uw eigendom op het juiste moment verkoopt. Meestal wordt de verkoop van huizen optimaal gepland in de lente of de zomer, omdat lange, heldere dagen perfect zijn voor bezichtigingen. Naast de tijd van het jaar is echter ook de vraag op de markt enorm belangrijk, want als de vraag laag is, kan de verkoop beter even wachten. Bovendien kan een verkoop ook worden uitgesteld indien een stijging van de marktwaarde te verwachten valt, bijvoorbeeld indien te voorzien is dat het gebied waarin het onroerend goed gelegen is, in de toekomst meer in trek zal zijn. Om alleen al het juiste moment voor een verkoop te bepalen, is veel achtergrondkennis en ervaring nodig, die wij u bij Lukinski kunnen bieden.

Wilt u uw woning in Mörfelden-Walldorf verkopen? Dan kunt u verwachten dat de hele verkoop ongeveer 5 maanden zal duren. Afhankelijk van de locatie, de vraag en de waarde, kan het ook sneller gaan of langer duren. Maar voor u begint te verkopen, moet u eerst de vraagprijs bepalen. Deze prijs moet realistisch zijn, zodat een koper kan worden gevonden. Te lage prijzen kunnen, tegen de verwachting in, ook leiden tot een gebrek aan vraag, omdat veel belangstellenden kunnen afhaken uit vrees voor gebreken. Evenzo kan een te hoge prijs afschrikkend werken en als de prijs dan wordt verlaagd, zal een potentiële koper snel beseffen dat de vraag waarschijnlijk zeer gering is.

Bij ons mist u geen enkele doelgroep

Naast de juiste timing en een realistische biedprijs moet ook altijd van meet af aan duidelijk zijn voor welke doelgroep het onroerend goed bedoeld is. Deze doelgroep kan afhankelijk zijn van de locatie en het type onroerend goed. Ook de inrichting van het pand kan van invloed zijn op de doelgroep. Veel gezinnen met kinderen kiezen vaak voor instapklare woningen met hoge eisen aan de woning. Dan zijn er potentiële kopers die de hele woning naar hun smaak willen inrichten en alleen op zoek zijn naar een woning die dit toelaat. U ziet dus hoe belangrijk het is te weten voor welke doelgroep uw woning bestemd is. Zonder deskundige kennis kunt u deze doelgroep moeilijk bepalen – bij ons bent u altijd goed geadviseerd. Wij bepalen ook samen met u een verkoopstrategie, wat zeer belangrijk is voor een succesvolle verkoop. Samen met u bepalen we een startprijs die de basis zal vormen voor onderhandelingen, rekening houdend met de vraag en de huidige markt. Wij weten precies hoe laag de prijs te stellen, zodat kopers elkaar overbieden en u uiteindelijk tevreden kunt zijn met een goede verkoopprijs. Soms is het ook strategisch zinvol om de startprijs hoger te stellen en potentiële kopers een korting aan te bieden. Wij ondersteunen u bij het bepalen van de strategie, bij de bezichtigingen en ook bij de onderhandelingen. Wij kennen de doelgroep voor uw woning en weten ook de realistische verkoopprijs goed in te schatten.

Met Lukinski vertrouwt u op ervaring en deskundigheid en krijgt u zelfs volledige ondersteuning bij het adverteren van uw woning. Een zinvol exposé is meestal al “het halve werk”, en daarom mag u hier nooit compromissen sluiten. Naast foto’s van het interieur en het exterieur moeten ook de plattegrond, de energiewaarden en andere belangrijke informatie beschikbaar worden gesteld, zodat de klant precies weet wat hij koopt. Een koper zal ook willen weten of er bijvoorbeeld een kelder of garage bij het pand hoort, en welke belangrijke contactpunten er in de buurt zijn. Afhankelijk van de doelgroep willen sommige kopers veel natuur, anderen liever winkelcentra en vervoermiddelen in de buurt. Door onze ervaring kunnen wij u precies vertellen wat voor kopers belangrijk is bij het bekijken van het exposé en u ook begeleiden bij het maken van advertenties en het begeleiden van potentiële kopers. Wij regelen de bezichtigingsafspraken voor u en voeren deze professioneel en volgens uw wensen uit.