Beursjobs voor modellen: mode, technologie en innovaties

Wat zijn handelsbeurzen eigenlijk? In wezen zijn handelsbeurzen niets anders dan strategisch geplande marketing-evenementen voor producenten van producten of dienstverleners. Deze presenteren hun producten of diensten aan belangstellenden en potentiële klanten met behulp van modellen. Hun klanten zijn zowel inkopers en dealers als de pers en eindverbruikers. In Duitsland zijn er vele bekende beurssteden voor technologie, auto’s, voeding en mode, van Frankfurt am Main tot Leipzig en Berlijn. Maar beurzen zijn een gevaarlijke plek voor modellen. Waarom zijn modellen zo in trek op beurzen? Het antwoord is eenvoudig: mooie en interessante mensen die de filosofie van het bedrijf en de boodschap van de producten/diensten weerspiegelen, trekken meer potentiële klanten aan, d.w.z. een goed model ondersteunt de reputatie, het imago en uiteindelijk de verkoop van het bedrijf. Zowel ervaren professionele modellen als nieuwe gezichten worden geboekt als model voor beurzen.

Veel kermisbaantjes hebben het karakter van een hostess. Dat betekent dat je veel gefotografeerd wordt, lange werktijden hebt en taken uitvoert die een model niet hoort te doen. In bikini voor een motorfiets staan, bodypainting op gameconventies of snacks uitdelen: geen werk voor modellen!

Kwaliteit van je klanten op beursbanen is belangrijk voor jou als model

Op beurzen moet u alleen opdrachten aanvaarden die afkomstig zijn van grote, gerenommeerde bedrijven, die exclusief zijn en bij voorkeur alleen voor een professioneel publiek. Dat kan een awardshow op de laatste dag van de beurs zijn, waarbij u de prijs alleen op het podium uitreikt, of een collectiepresentatie van een exclusief merk voor een geselecteerd publiek of detailhandelaren.

Hoe vind ik serieuze aanbiedingen voor een baan als beursmodel?

Aangezien dit punt zeer belangrijk is, wil ik het nog eens kort herhalen: modellen mogen alleen banen als beursmodel in de premiumklasse aanvaarden, d.w.z. banen waar het salaris passend is en de modellen in een hoogwaardige omgeving model staan, voor gerenommeerde merken in de premiumklasse en in een serieuze productie. Als u zich afvraagt hoeveel het loon zou moeten bedragen, kunt u uitgaan van een dagvergoeding van ten minste een midden tot hoge drie cijfers plus reis- en verblijfkosten, uiteraard.

Zo veel beurzen er in Duitsland zijn, zo veel advertenties voor banen als beursmodel worden er in de media geplaatst. Vooral “nieuwe gezichten”, die nog niet vertrouwd zijn met de modellenwereld, moeten de advertenties zorgvuldig op hun ernst controleren! Want achter veel modelaanvragen die op het eerste gezicht onschuldig klinken, zitten een of twee zwarte schapen. Als u (nog) niet wordt vertegenwoordigd door een modellenbureau, ga dan zelf goed na:

  • Over welke producten van welk merk hebben we het?
  • Wat is je job, wat zijn je verantwoordelijkheden?
  • Hoe zijn de werkuren verdeeld?
  • Wie zit er achter het merk?
  • Wordt er gezorgd voor outfits en visa?
  • Hoe is het salaris en wat wordt er van mij verwacht?
  • Hoe is de locatie opgezet en hoe moet ik optreden?

Handig: Google je een weg door het web. Kijk naar recensies en getuigenissen van anderen over bedrijven, salaris en banen. Als je meer negatieve recensies vindt zonder positieve balans, doe het dan niet! Als model moet je zorg dragen voor je imago en niet geassocieerd worden met dubieuze jobs, producten of diensten. Als je op een beurs een kwaliteitsjob als model vindt van een gerenommeerde klant, zal dat een positieve invloed hebben op je carrière als model.

 

HET MODELBOEK voor slechts 19,90 op Amazon!