Hamburg, Berlijn, München: Hoe vind je als nieuwkomer het juiste modellenbureau?

Modellenbureaus in overvloed. Kleine, grote, digitale, weinig bekende en grote spelers. Maar hoe vind je een geschikt modellenbureau? En wanneer is een modellenbureau gerenommeerd? Uw zoektocht zal waarschijnlijk beginnen op het internet. Het is het beste als uw agentschap gevestigd is in uw regio. Daarom moet u gewoon “modellenbureau + uw stad” in Google invoeren en door de resultaten bladeren. Aangezien het over het algemeen belangrijk is voor een model om vertegenwoordigd te zijn in de grotere “mode- & mediasteden” in Duitsland, moet u zoeken naar “modellenbureaus + Hamburg / Berlijn / München / Keulen / Düsseldorf / Frankfurt”. Je zult wat resultaten krijgen. Als je geen zin hebt om zelf te zoeken, kun je hier ook alle goede modellenbureaus vinden.

Redactionele foto © elxeneize – fotolia.com

Doe het zelf! Vind het beste modellenbureau

De volgende horde: Hoe weet je welke bureaus serieus zijn? Een mogelijkheid: er bestaan reeds kant-en-klare lijsten van modellenbureaus op internet die voortdurend worden bijgewerkt, bijvoorbeeld de Vogue-lijst. Met deze lijst kunt u ervan uitgaan dat alleen bekende en gerenommeerde bureaus zijn opgenomen. Daarnaast zijn er talloze bookers en individuele modellenagenten die goede contacten hebben en je snel aan je carrière kunnen helpen. Hoe dan ook, als geëngageerd model moet je alle geselecteerde agentschappen zelf goed bekijken voor je solliciteert. Om er zelf achter te komen welk bureau een goede reputatie heeft, moet u een aantal stappen doorlopen.

Checklist voor gerenommeerde modellenbureaus

 1. Ziet de website van het agentschap er goed uit?
  Een serieus modellenbureau heeft een serieuze website. Een eenvoudig, duidelijk ontwerp, een bord van hoge kwaliteit en informatie over het team van het agentschap.
 2. Wat is het niveau van de modellen van het agentschap?
  Bekijk het modellenbord op uw gemak en bepaal zelf het niveau van de modellen. De volgende criteria zullen u helpen: Hebben de modellen optimale modelafmetingen en een indrukwekkend gezicht? Zijn de foto’s van de modellen van hoge kwaliteit?
  Werkt het bureau met serieuze cliënten?
 3. U kunt dit gemakkelijk nagaan op de website of de sociale media platforms van het agentschap. In het algemeen kunt u de ernst van de cliënten gemakkelijk afmeten aan hun naamsbekendheid. De “likes” op Facebook of “volgers” op Instagram laten ook zien hoe bekend en populair een modellenbureau is.
 4. Zijn er getuigenissen van andere modellen?
 5. Zoek op internet naar getuigenissen van andere modellen of cliënten van het bureau. Denk eraan dat niet elk commentaar waar is. Om een beter beeld van het bureau te krijgen, moet u voldoende getuigenissen en beoordelingen van het bureau lezen. Deze beoordelingen moeten worden gezien als hints, maar u moet toch uw eigen mening vormen.
 6. Transparantie over het team van het agentschap (bijvoorbeeld via de website)

Agentschap niet serieus als:

 1. Geen/niet-transparante website (geen vermelding van het hoofdkantoor of het team van het agentschap)
 2. Eenvoudige toelating tot agentschap zonder voorafgaande voorwaarden en interview
 3. Geen samenwerking met serieuze cliënten
 4. Toegangsprijzen zijn vereist

Hier vind je mijn overzicht met aanbevelingen voor modellenbureaus.