Fotostudio’s & fotoshoots in Duitsland – 11Fotografen in Interview

De perfecte fotoshoot, de mooiste fotostudio’s – dit alles is nu te vinden op 11Photographers in Berlijn, München, Keulen en 6 andere studio’s in Duitsland. Met ambitie en ambitie begeleiden wij de weg van de studiofotografieketen en het moderne concept rond kwaliteitsfotografie. Het maakt niet uit waar, met 11Photographers krijg je de perfecte foto’s, in heel Duitsland. Of het nu Berlijn, Hamburg of München is – portret, koppel, familie of zaken. Wij wilden er iets meer over weten en spraken met de twee oprichters van 11Photographers, Tim Konetzki en David Malek, voor een interview.

Wat is het concept achter 11Photographers?

Zeer intensieve klantenservice, beginnend met het aankoopproces, via het persoonlijke gesprek vóór de fotoshoot, tot de individuele en vertrouwde zorg tijdens de fotoshoot-ervaring. Wij proberen zo specifiek mogelijk te zijn met ons productassortiment om aan elk verzoek van de klant tegemoet te komen. Soms hebben we 44 verschillende producten die we aanbieden. En de trend is stijgend! Bovendien bieden wij een unieke service voor het maken van afspraken, op maat gemaakt voor onze cliënten. Ons boekingsportaal heeft het voordeel dat elke klant zijn gewenste afspraak voor elke locatie 24 uur/ 7 dagen per week online kan boeken. Wij maken geen gebruik van oplossingen van derden om online afspraken te maken, maar hebben deze tool zelf ontwikkeld en geprogrammeerd. Onze klanten worden per e-mail op de hoogte gehouden van elke stap van het online aankoopproces tot en met de boeking van de afspraak.

Ter plaatse wordt de klant persoonlijk en individueel opgevangen door drie medewerkers. Dit betekent dat elke klant precies de service/beelden krijgt die hij wenst. Ons hoogste doel is klanttevredenheid. Want alleen iemand die zeer tevreden is over een dienst, zal zijn ervaring doorgeven aan vrienden en kennissen. Onze visagisten werken ook voor bekende TV-producties, schoonheidsshows, enz. Dit niveau van professionalisme komt elke klant ten goede die bij ons een fotoshoot-ervaring koopt. De toegevoegde waarde voor de klant is niet alleen mooie foto’s, maar veeleer de ervaringsfactor. Tijdens de fotoshoot staat de klant altijd centraal.

Fotoshoots voor gezinnen, koppels en alleenstaanden – het aanbod

Het aanbod van fotostudio’s omvat verschillende onderwerpen – van huwelijksfotografie tot zakelijke shoots voor zakenmannen en -vrouwen:

Hoe is het idee voor dit fotostudio project tot stand gekomen?

Dit is betrekkelijk eenvoudig uit te leggen. Als we naar een fotostudio gingen om mooie familie- of sollicitatiefoto’s te laten maken, waren we achteraf vaak meer dan geërgerd. De kwaliteit, de zorgvuldigheid en vooral de uitvoering lieten meer dan te wensen over. Zelfs babyfoto’s waren een ramp, op zijn zachtst gezegd. Het is onze passie om deze mooie tijd vast te leggen in foto’s gecombineerd met een belevingskarakter. Wij willen deze ervaring niet veralgemenen, daarvoor is de kloof tussen de verschillende aanbieders te groot. En juist daarom willen wij een service bieden zonder enig kwaliteitsverschil, of het nu in Berlijn, Hamburg, München of Keulen is. Een start-up werd geboren uit deze ervaring.

Hoe is de naam 11Photographers ontstaan?

11Photographers is een landelijke community van professionals uit de branche, verspreid over 11 steden in heel Duitsland. Wij zien onszelf niet als een keten van fotostudio’s. Het was voor ons belangrijk dat ons begrip van samenwerking ook in de merknaam tot uiting komt. Omdat elke persoon in het team 11 fotografen vormt. Kortom, het moet rond zijn, zoals ons logo.

Welke pakketten zijn er beschikbaar voor klanten? Welke fotografie- of opnamestijlen worden aangeboden?

Wij hebben voor onze klanten verschillende productcategorieën gecreëerd om ruwweg aan te tonen welk gamma van diensten wij momenteel aanbieden. En niet te vergeten, wij werken zeer persoonlijk en individueel met elke klant zodat elke wens zo goed mogelijk kan worden vervuld.

Berlijn, Hamburg, München… In welke steden werkt u?

U kunt ons momenteel vinden in Berlijn, Hamburg, München, Keulen, Hannover en Stuttgart. Wij werken reeds nauwgezet aan de opening van verdere locaties zoals Frankfurt am Main, Leipzig, Dresden en Neurenberg. Voor ons is het echter belangrijk dat wij gezond groeien en zo de hoge kwaliteitsnormen die wij onszelf opleggen, te allen tijde handhaven.

Vanuit het oogpunt van de klant: hoe werkt 11Photographers, kun je het pad uitleggen van de keuze van een shoot tot de opname?

Een klant bezoekt onze website: www.11Photographers.com en krijgt een overzicht van onze producten en kiest het pakket dat het beste bij hem past en legt het in de winkelwagen.

Hier bieden wij onze klanten een speciale service. Aangezien onze site een SSL-encryptie heeft, garanderen wij onze klanten de hoogst mogelijke gegevensbeveiliging bij online betalingstransacties. Bovendien zijn wij de eerste in de sector die “online contante betaling” aanbieden. Dit betekent dat u een product koopt zoals hierboven beschreven en een betalingsbewijs per e-mail of code per SMS ontvangt en hiermee kunt betalen bij elk betaalpunt bij u in de buurt. (Bijvoorbeeld DM. Real, Telekom Store, Penny, Mobilcom Debitel Store en vele anderen).

Nadat u de fotoshoot heeft betaald, ontvangt u een orderbevestiging, een code voor de afspraak en een gratis PDF-bon. U kunt dit gebruiken als cadeau-idee, voor de liefde, een verjaardag of gewoon als bedankje. Met deze code kunt u eenvoudig en gemakkelijk een gewenste datum in uw stad selecteren en een bindende boeking maken op onze website 24/7. Als u geen geschikte datum vindt, hebben wij een wachtlijst voor de desbetreffende stad, waarop u zich met één klik kunt inschrijven. Zodra er nieuwe data beschikbaar zijn, wordt u als eerste per e-mail en telefonisch op de hoogte gebracht. Als uw gewenste datum is geboekt, nemen wij 1-2 dagen voor uw fotoshoot telefonisch contact met u op om u tips en suggesties te geven.

Bij binnenkomst in de fotostudio wordt de klant ontvangen door onze supervisor en krijgt hij een welkomstdrankje (mousserende wijn, koffie, water, frisdrank). Na een kort inleidend gesprek, zal onze visagiste make-up aanbrengen en het haar stylen volgens de wensen van de klant. Daarna volgt een persoonlijk typeadvies over outfits en accessoires die het beste effect zullen hebben op de foto’s. Aan het eind is er een uitgebreide feedbacksessie.

Wat zijn de toekomstplannen voor 11Photographers?

Onze toekomstplannen zijn om tegen eind 2016 met een vestiging vertegenwoordigd te zijn in elke stad met meer dan 400.000 inwoners in Duitsland.

Tot dusver zijn de fotostudio’s van de keten in de volgende Duitse steden vertegenwoordigd:

Meer informatie over fotoshoots en fotostudio’s bij 11Fotografen: