Een flat verkopen in Berlijn-Pankow: Eigendom, onroerend goed, tips

Een flatverkopen in Berlijn-Pankow – een flat verkopen, een appartementsgebouw verkopen of uw eigen eigendom verkopen. U wilt uw woning in de populaire wijk Pankow in Berlijn verkopen? Of u nu een geërfd onroerend goed, een inkomstenpand of een investering wilt verkopen, in onze gids vindt u alle tips voor een succesvolle verkoop van onroerend goed. Ook: Alle tips over taxatie, ligging en waardering van onroerend goed! Welkom in Berlijn-Pankow! Terug naar: Verkoop van onroerend goed in Berlijn.

Appartement te koop in Berlijn-Pankow

De Duitse hoofdstad Berlijn doet niet onder voor andere metropolen in de wereld. Als het centrum van het Europese bedrijfsleven geniet het kleurrijke Berlijn niet alleen grote populariteit bij investeerders en ondernemers, maar ook bij gezinnen, stellen, alleenstaanden en studenten. Geen wonder. Berlijn is immers niet alleen een vermaarde universiteitsstad, maar ook een metropool van kunst en cultuur. Of het nu gaat om een champagnebrunch op de Kurfürstendamm, een middag op het Museumeiland of een sightseeing bij de Brandenburger Tor – Berlijn maakt indruk met zijn historische flair en culturele diversiteit. Terwijl het elegante Schöneberg indruk maakt met zijn adembenemende herenhuizen, overtuigt het contemplatieve Wilmersdorf met zijn vele groene ruimten. En terwijl in Kreuzberg de hele wereld thuis lijkt te zijn, volgt in Wannsee het ene herenhuis het andere op – in Berlijn vindt iedereen zijn plaats.

Leer alle stappen hier: Eigendom verkopen

Dat is de reden waarom eigendommen in Berlijn-Pankow snel verkocht kunnen worden:

 • De spil van de Europese economie
 • Universiteitsstad
 • Culturele metropool
 • Historische flair
 • Culturele verscheidenheid

Begeerd district van Pankow: oppervlakte & aantal inwoners

Het district Pankow, gelegen in Berlijn, wordt bewoond door ongeveer 65.000 mensen en heeft een oppervlakte van 5,66 km².

Hier zijn de belangrijkste feiten voor nieuwe inwoners van Berlijn-Pankow:

 • Staat: Berlijn
 • Administratief district: Pankow
 • Oppervlakte: 5,66 km²
 • Bevolking: 64.945 (31 dec. 2019)
 • Bevolkingsdichtheid: 11.474 inwoners per km2
 • Postcode: 13187, 13189
 • Gebiedscodes: 0307
 • Registratienummer van het voertuig: B

Zeer goede locatie in het noorden van Berlijn

Pankow ligt in het noorden van de Duitse hoofdstad Berlijn en grenst aan de districten Friedrichshain en Kreuzberg. De levenskwaliteit in Pankow is een van de hoogste in de stad. Bovendien trekt de wijk elk jaar talrijke toeristen vanwege zijn historisch verleden. Het is niet ongewoon dat gezinnen op vakantie de aantrekkelijkheid van het district ontdekken en in Berlijn-Pankow willen gaan wonen. Pankow ligt ook binnen handbereik van het stadscentrum van Berlijn met al zijn bezienswaardigheden, unieke koffieshops en luxe boetieks. Ook de grootste monumenten van de stad zijn hier niet ver vandaan.

Hier is de mesolage van Pankow:

Het historische paleis Schönhausen is ook thuis in Pankow. Als voormalige ambtswoning van het staatshoofd van de DDR is het een van de populairste bezienswaardigheden. Maar het park van het paleis is ook bijzonder geschikt voor een ontspannende wandeling in de zon.

Bekijk Schloss Schönhausen hier in Streetview:

Tussen Prenzlauer Berg, Rosenthal en Heinersdorf

Er zijn verschillende redenen om uw eigendom te verkopen. Of het nu gaat om carrièremogelijkheden elders, echtscheiding, verhuizing van familie of een erfenis: de verkoop van een woning vergt niet alleen veel voorbereiding, maar ook tijd. Want als het op een succesvolle verkoop aankomt, zijn alle eigenaars het erover eens: het eigendom moet tegen de beste prijs en zonder lange wachttijd worden verkocht. Bovenal bepalen de verschillende soorten woningen en huizen, evenals het gebruik, niet alleen de aankoopprijs, maar ook het verkoopproces. Of het nu gaat om een vakwerkhuis, een twee-onder-een-kapwoning of een stuk grond – hier vindt u alles wat u moet weten:

Een van de eerste stappen in het verkoopproces is de taxatie van het onroerend goed:

Prijzen van onroerend goed ten zuiden van Schönhausen

Het bepalen van de koopprijs is een van de belangrijkste stappen bij de verkoop van een woning. Deze zijn vooral hoog in Pankow ten zuiden van het historische paleis Schönhausen. Als de waarde van uw eigendom binnen het juiste bereik ligt, genereert dit een grote vraag. Als u echter de verkeerde aankoopprijs hebt gekozen, kan dit niet alleen de verkoop vertragen, maar ook potentiële kopers afschrikken of u uiteindelijk geld kosten. Dus geef hier geen geld weg! Het type eigendom, het bouwjaar, de inrichting, enz. kunnen een immense invloed hebben op de waarde van het onroerend goed.

Meer informatie vindt u hier:

Huis en flat verkopen: Tips

Tot de bezienswaardigheden van Pankow behoren kasteel Schönhausen, een 17e-eeuws barokpaleis, en het Witte Meer. Het administratieve gebied van Pankow omvat Pankow zelf, alsmede de districten Blankenfelde, Niederschönhausen, Rosenthal en andere. Hier zijn onze exclusieve tips voor de verkoop van uw appartement in Pankow!

Redenen: Erfenis, echtscheiding & Co.

Zelfs als u zich prettig voelt in Berlijn-Pankow, kunnen er verschillende redenen zijn om uw huis of appartement te verkopen. Je hebt je beroepsmatig heroriënteerd, waardoor een verhuizing onvermijdelijk is. Of u ligt in scheiding en moet uw huis verkopen om uw ex-partner af te betalen en de financiering die u samen heeft afgesloten terug te betalen. Een geërfd huis kan voor u ook de aanleiding zijn om contact op te nemen met een goede makelaar.

Mogelijke redenen om een huis te verkopen:

 • Professionele heroriëntering
 • Erfgoed
 • Echtscheiding

Waardestijging: renoveren voor verkoop?

In het geval van oudere eigendommen staat u als eigenaar voor de vraag of een vóór de verkoop uitgevoerde renovatie voordelen biedt. Hoewel u de vraagprijs kunt verhogen, moet u bij een renovatie ook investeringen doen. Daarom raden wij u in de regel aan van dergelijke maatregelen af te zien en het huis in zijn huidige staat te verkopen. Als u echter besluit te renoveren, op te knappen enzovoort, is het de moeite waard de expertise van ervaren architecten en ambachtslieden in te roepen om ervoor te zorgen dat uw verbouwingsproject een volledig succes wordt.

In de meeste gevallen is renoveren vóór de verkoop onnodig en kost het tijd die u veel beter kunt investeren in uw nieuwe leven en individuele plannen.

In de meeste gevallen is renoveren vóór de verkoop onnodig en kost het tijd die u veel beter kunt investeren in uw nieuwe leven en uw individuele plannen. Alleen in individuele gevallen kan de marktwaarde door renovatie dermate worden verhoogd dat de inspanning de moeite waard is en door ervaren makelaars wordt aanbevolen.

In Pankow vindt u zowel appartementen in oude gebouwen als in nieuwe gebouwen:

Met of zonder makelaar?

Omdat Pankow overtuigt met een hoge levenskwaliteit, verkopen wij uw eigendom tegen een goede prijs en zonder lange wachttijd. De professionele verkoop loont en geeft u de kans om onmiddellijk over het geld van de verkoop te beschikken en het in uw nieuwe projecten te investeren.

Taken van een makelaar

Een appartement verkopen is gemakkelijker als u zich niet zelf hoeft te bekommeren om de organisatorische details, prijsonderhandelingen en taxatie van de marktwaarde, en ook niet zelf belangrijke documenten hoeft te regelen.

Hier zijn enkele van de taken die een makelaar voor u kan verzorgen:

Voordelen van een makelaar in Pankow

U wilt uw appartement of huis in Berlijn-Pankow verkopen? Alleen al de fantastische ligging van het district betekent dat veel gezinnen op zoek zijn naar woningen in Pankow en geïnteresseerd zullen zijn in uw aanbod. Met een exposé en full-service ondersteuning van online makelaars kunt u ervoor zorgen dat uw woning snel en tegen de hoogst mogelijke vraagprijs wordt verkocht. U hoeft de transactie niet zelf af te handelen, dus u kunt uzelf een hoop stress besparen en uw eigendom in Pankow rustig en sereen verkopen.

Dit zijn de voordelen van het gebruik van een makelaar:

 • Tijdige verkoop
 • Stressvrije verkoop
 • Beste verkoopprijs

Veel gestelde vragen voor verkopers

Als verkoper van onroerend goed moet u zich bepaalde vragen stellen. Heb je al een nieuwe woning gevonden? Moeten de meubels van het huis ook verkocht worden? En is er een recht van eerste weigering?

Als u een woning in Berlijn wilt verkopen, moet u deze zaken van tevoren regelen:

 1. Verbindend eigendom
 2. Noodzaak tot renovatie / herinrichting
 3. Gegevens en documenten
 4. Vergoeding voor vervroegde aflossing
 5. Verklaring van splitsing, opstalverzekering, enz.
 6. Onderhoudskosten
 7. Inventaris
 8. Recht van eerste weigering?
 9. Waarde van het eigendom

Verkopen in de hoofdstad: XL Gids

Hoofdstad, universiteitsstad, historisch bolwerk en als internationale locatie een aantrekkelijke woonplaats voor gezinnen, stellen, singles en studenten. Berlijn heeft dan ook te maken met een voortdurend groeiende bevolking als gevolg van immigratie. Dus verkopen is niet zo moeilijk, er is genoeg vraag! Ontdek hier meer in onze gidsen: