Verkopen van onroerend goed in Altstadt (Düsseldorf): Procedure voor de particuliere verkoop van een huis

Onroerendgoed verkopen in Altstadt – U wilt uw appartement, uw eigendom of uw appartementsgebouw in de historische Altstadt in Düsseldorf verkopen? Met onze tips over het verkopen van onroerend goed in Altstadt, bent u goed voorbereid! Ook: Alles wat je moet weten over de taxatie van onroerend goed, welke documenten je nodig hebt en of je liever particulier of via een makelaar verkoopt – Welkom in Altstadt! Terug naar het overzicht: Onroerend goed verkopen in Düsseldorf.

Verkopen van onroerend goed in Düsseldorf-Altstadt

Een verscheidenheid aan winkelmogelijkheden, een breed scala aan restaurants en de moderne infrastructuur maken de deelstaathoofdstad van NRW tot een aantrekkelijke plaats om te wonen. Investeerders en ondernemers waarderen de internationaal gepositioneerde lokale economie, en gezinnen en paren het aantal gerenommeerde scholen en goed onderhouden en chique woonwijken. Met zijn unieke flair combineert Düsseldorf luxe, winkelen en geschiedenis. Dit is ook merkbaar in de architectuur. Moderne bungalow, ruime vrijstaande woning of exclusieve loft – iedereen vindt zijn thuis in Düsseldorf. Ook thuis in Düsseldorf: de Königsallee – een van de beroemdste winkelstraten van Europa en daarom een van de aantrekkelijkste en duurste straten van Düsseldorf!

Meer informatie vindt u hier: Onroerend goed verkopen

Woningen in Altstadt kunnen dus snel verkocht worden:

 • Verscheidenheid aan winkelmogelijkheden
 • Moderne infrastructuur
 • Hoofdstad van de deelstaat NRW
 • Internationale economie
 • Thuis van de Königsallee

Oude Stad: Kaart & Ligging

De Altstadt van Düsseldorf ligt in het hart van de stad, omringd door de districten Carlstadt en Pempelfort, dit ligt ook aan de Rijn. Met een totale oppervlakte van 48 hectare biedt de Altstadt van Düsseldorf voldoende ruimte voor flats. Momenteel wonen er 2.200 mensen. Met mensen op elke hectare wordt leefruimte op zich al een schaars goed. De districten Oberkassel en Golzheim zijn ook gemakkelijk met de auto te bereiken.

Hier is de mesolage van Altstadt:

Zie meer hier in Streetview:

Onroerend goed verkopen: Flat, huis, flatgebouw

Bijna 72% van alle verkopen van onroerend goed verloopt via makelaars. Geen wonder: professioneel gepresenteerde panden zijn immers het snelst en het efficiëntst te verkopen. Van het opstellen van het exposé tot de uiteindelijke overhandiging van de sleutels – een bekwame makelaar aan uw zijde begeleidt u tijdens het gehele verkoopproces, geeft u advies op het gebied van belastingen en financiën en is tevens vertrouwd met de verschillende soorten huizen en flats.

Over de verkoop in de Altstadt zo dadelijk meer. Hier volgt een overzicht vooraf, met nadere informatie en tips:

De eerste stap bij de verkoop van een onroerend goed is de taxatie van het onroerend goed:

Taxatie van onroerende goederen: Taxatie voor de verkoop van onroerende goederen

U wilt een huis kopen en heeft nu haast om het te verkopen? Of wilt u een appartementsgebouw kopen om het lucratief te verhuren? Zelfs als de tijd dringt en u uw eigendom zo snel mogelijk wilt verkopen, moet u fouten van bij het begin vermijden. En dat begint met de taxatie van uw eigendom. Bij de taxatie van onroerend goed gaat het niet alleen om het bepalen van de waarde, maar ook om de koopprijs. Renovatie met vaklui, bouwjaar, ligging enzovoort hebben een effect op de waarde van het onroerend goed en de koopprijs.

Ontdek hier welke factoren de aankoopprijs beïnvloeden:

Onroerend goed verkopen in de oude stad: planning & aankoopprijs

Onroerend goed als investering in Düsseldorf is populair. Dit wordt ook weerspiegeld in de huidige vastgoedprijzen in Düsseldorf. Oude flat, villa of twee-onder-een-kapwoning – als u overweegt onroerend goed te verkopen, moet u altijd ook aan het langetermijnperspectief denken. Dit betekent dat je heel goed moet plannen. Gun uzelf voldoende tijd van tevoren en plan de kosten voor documenten, taxatie en eventuele verbouwingen.

Denk ook op lange termijn bij het plannen

Neem geen beslissingen te snel en dus zonder na te denken. Echtscheiding, erfenis of verhuizing van familie – er zijn vele redenen voor uw verhuizing. En zelfs als u gehecht bent aan uw huidige woning, neem dan uw tijd bij de verkoop ervan.

Voorbereiding: documenten, onroerend goed prijs & agent

Er zijn een aantal vragen die u van tevoren moet behandelen. Hiertoe behoren belangrijke documenten die u niet alleen voor het exposé, maar ook voor de transactie nodig hebt. Het is ook de moeite waard de mogelijke kosten van deze documenten te voorzien en tijd uit te trekken voor de contacten met de autoriteiten. U moet ook in het begin beslissen of u particulier of met de hulp van een makelaar wilt verkopen.

Hier zijn wat vragen vooraf:

 • Formulieren en autoriteiten: De juiste documenten bij de verkoop van onroerend goed?
 • Het optimaliseren van de verkoopprijs met goede tips en trucs: Hoe verhoog ik mijn verkoopwaarde?
 • Verkopen we beter met professionele makelaars of kunnen we het ook privé doen?
 • Welke onroerend goed prijs kan men schatten?

Bereken verkoopdoel: Waardeverhogende maatregelen

Informeer u uitvoerig, maak een aantekening in gesprekken met makelaars, financierende bank en taxateurs: Uw zeer individuele verkoopdoelstelling. Het loont de moeite om vóór de verkoop wat tijd en werk in het huis te steken en het te verfraaien om de waarde van het huis te verhogen en ook aandacht te besteden aan kleine dingen zoals stopcontacten, deuren, lijstwerk, enz.

Renovatie van uw woning kan de verkoopprijs verhogen

Vraag en antwoord: Alles belangrijk van A tot Z

We krijgen elke morgen veel e-mails. Ook tijdens onze gesprekken op diverse bouwplaatsen komen wij veel vragen en onzekerheden van verkopers tegen. Hier beantwoorden wij uw vragen over aankoopprijs, procedure en notaris.

Leestip! Koopovereenkomst: Onroerend goed

Hoe wordt de aankoopprijs berekend?

Vooraf is het bepalen van een vastgoedwaarde cruciaal voor een gelukkige verkoop van een huis, op elk moment. Een goede en bewezen taxatie van de waarde van uw oudere woning is altijd afhankelijk van de overweging van talloze factoren, zoals de ligging van het huis, de staat van het pand, het bouwjaar en de bouwconstructie, alsmede de infrastructuur en verbindingen met scholen en ziekenhuizen. De huidige vastgoedprijzen in Düsseldorf zijn ook van invloed op de aankoopprijs van uw woning.

Hier zijn alle factoren die de aankoopprijs beïnvloeden in één oogopslag:

 • Locatie
 • Bouwjaar & bouwmateriaal
 • Uitrusting
 • Infrastructuur
 • Aansluiting op scholen en ziekenhuizen
 • Culturele aanbiedingen

Welke documenten hebt u nodig voor de verkoop van uw eigendom?

Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de soorten onroerend goed, zoals huis, beleggingspand, condominium en grond, maar zijn ook verschillende documenten nodig, zoals plattegronden, uittreksels uit het kadaster en de kadastrale kaart, en nog veel meer.

Hier zijn enkele belangrijke documenten:

 • Uittreksel kadaster
 • Plattegrond
 • Plattegrond
 • Bewijs van herstellingsmaatregelen
 • Business plan
 • Verklaring van erfrecht (indien beschikbaar)
 • Huurcontracten (indien beschikbaar)
 • Energiecertificaat

Hoe bereid je je voor op de bezichtigingsafspraak?

Alle belangrijke documenten, zoals het economisch plan en het bewijs van herstelmaatregelen, moeten worden verkregen. Ook uw huis moet worden opgeknapt, ongeacht of u er zelf mee bezig bent of de klus doorgeeft aan een makelaar.

Meer informatie vindt u hier: Afspraak bekijken: 11 tips

Mogen gebreken in uw huis verwaarloosd worden?

Neen, want gebreken waarvan u als eigenaar of zelfs als vorige gebruiker kennis hebt gekregen, mogen in geen geval worden verzwegen en moeten aan de eventuele nieuwe eigenaar worden meegedeeld. Als u opzettelijk aanzienlijke en reële schade verzwijgt, hebt u bedrog gepleegd.

Nee. De volgende koper moet op de hoogte worden gesteld van eventuele gebreken.

Heeft u het energiecertificaat nodig?

Het energiecertificaat als document geeft de energiestatus van uw onroerend goed aan, die is geregeld in de zogenaamde EnEV of Energiebesparingsverordening. Overhandiging van het officiële energiecertificaat aan de koper is absoluut noodzakelijk voor de onbetwistbare verkoop van een vrijstaande of halfvrijstaande woning. In geval van opzettelijke niet-naleving wordt een boete van maximaal 15.000 euro opgelegd.

Ja, de overdracht is onmisbaar bij de verkoop van een huis

Welke extra kosten ontstaan er bij de verkoop van onroerend goed in Düsseldorf-Altstadt?

Als verkoper draagt u de notaris- en kadasterkosten. Anders zullen, afhankelijk van de situatie, de kosten voor het opstellen van het energiecertificaat en de kadastrale kaart worden gemaakt, afhankelijk van de volledigheid en de actualiteit van de ontvangstbewijzen en documenten.

Hier is een overzicht:

 • Notariskosten
 • Kosten kadaster
 • Kosten voor het opstellen van het energiecertificaat
 • Kosten voor het aanvragen van verdere documenten

Verkopen van onroerend goed in de oude binnenstad van Düsseldorf – stap voor stap

Naast Golzheim, Carlstadt en Oberkassel is de oude binnenstad van Düsseldorf een van de populairste woonwijken van de stad.

 1. Afspraak met de eerste makelaar voor de taxatie van uw huis of mooie condominium.
 2. Terbeschikkingstelling van documenten: Architecturale plattegronden en plannen
 3. Bepaal de prijs voor de onroerend goed advertentie
 4. Voorbereiding van het goed gestructureerde exposé voor klanten van het onroerend goed
 5. Organiseren van verzoeken van belangstellenden
 6. Regeling van de afspraken voor het bezoek in Düsseldorf-Altstadt
 7. Controleer de kredietwaardigheid van de persoon die geïnteresseerd is in uw woning
 8. Afronden van officieel gecertificeerde koopovereenkomst voor onroerend goed samen met de notaris
 9. Na inschrijving in het kadaster (ook prioritaire kennisgeving van overdracht), zal de verkoopprijs van het onroerend goed worden afgelost
 10. Overdracht van hangende vorderingen van huismakelaar en notaris
 11. Je hebt het gedaan! Verrekening van de aangewezen belasting op de overdracht van grond

Düsseldorf: Onroerend goed in de metropool aan de Rijn

Düsseldorf staat voor luxe, winkelen en een internationaal gepositioneerde lokale economie. High-fashion bedrijven hebben hier hun hoofdkantoor, maar ook de deelstaatregering van NRW. De vastgoedmarkt van Düsseldorf is dan ook zeer gewild. De stad ligt in het hart van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De hoofdstad van de deelstaat is verdeeld in verschillende districten en is erg populair bij kopers van onroerend goed vanwege zijn charmante ligging aan de Rijn.

Verkopen in Düsseldorf: Wijken bij u in de buurt

U wilt een woning verkopen in een van de andere districten? Lees dan hier verder:

Kopen in Düsseldorf: Populaire woonwijken

Meer informatie over de respectieve districten vindt u hier: