Flat verkopen Köln-Kriel: Onroerend goed, Vastgoed, Workflow

Een appartement verkopen in Keulen-Kriel – Ontdek alles wat u moet weten over het verkopen van een appartement in het mooie Keulen-Kriel. Van prijzen per vierkante meter en de duurste straten in Kriel tot de belangrijkste documenten en de procedure, met onze gids bent u goed voorbereid op een succesvolle flatverkoop. Ook: De taken en voordelen van een makelaar – Welkom bij Kriel! Terug naar het overzicht: Verkopen van onroerend goed in Keulen.

Appartement te koop in Keulen-Kriel

De voormalige “Herrliche Kriel” is nu een van de topadressen in de chique wijk Lindenthal in Keulen. De ligging is uitstekend, de verbindingen met de andere wijken van Keulen zeer goed en de levensstandaard hoog. Het Beethovenpark en het Hans-Groß-Park bieden ruimte voor ontspanning en recreatie, en het stadsbeeld wordt gekenmerkt door romantische oude gebouwen en moderne nieuwbouw.

Leer alle stappen hier: Eigendom verkopen

In Kriel kunt u dus rekenen op een snelle platte verkoop:

 • Uitstekende locatie
 • Zeer goede verbindingen met andere delen van de stad
 • Hoge levensstandaard
 • Verscheidenheid aan groene ruimten
 • Mooi stadsgezicht

Tussen Deckstein & Klettenberg: Kaart

Het district Kriel in Lindenthal strekt zich uit van Sülzgürtel tot Morbacher Straße en grenst aan Deckstein, Neu-Lindenthal en Klettenberg. De districten Braunsfeld, Junkersdorf en Neuehrenfeld zijn ook niet ver weg met de auto en het openbaar vervoer.

Nu een blik op de mesolage van Kriel:

Kirchberger Straße, Morbacher Straße & Co: Gids

Flats in Kriel genieten sinds enige tijd een grote populariteit. Dit komt tot uiting in de prijzen per vierkante meter. Deze zijn vooral hoog in het zuidwesten van het district. De duurste straten zijn de Kirchberger Strasse, de Hermeskeiler Strasse, de Morbacher Strasse en de Guldenbachstrasse. Ook flats in de buurt van de Zülpicher Strasse zijn gewild. Over de exacte prijzen per vierkante meter komen we zo meteen te spreken.

Hier zijn onze gratis gidsen vooraf.

Loft, oudbouw flat & penthouse: prijzen per vierkante meter

Wie zijn flat in Kriel wil verkopen, kan rekenen op gemiddeld 5.550 euro per vierkante meter, in het zuidwesten van de stad zelfs 6.000 euro. De exacte vraagprijs van uw woning is afhankelijk van de taxatie. Wij raden u aan dit altijd professioneel te laten doen. Bouwjaar, uitrusting, ligging en staat van het onroerend goed zijn slechts enkele van de doorslaggevende factoren.

U kunt hier meer te weten komen:

Taxatie van een appartement: bepalen van de vraagprijs

Elke eigenaar wil zijn eigendom tegen de best mogelijke prijs op de markt brengen. Voor de koper moet de prijs realistisch en begrijpelijk zijn op basis van de kenmerken van het appartement. Bij de bepaling van de biedprijs is het buikgevoel geen goede raadgever, omdat emoties een realistische prijsbepaling in de weg staan. Met een taxatie van de marktwaarde door een professioneel taxatiebedrijf kunt u te weten komen wat de optimale verkoopprijs is. Als een bod te duur is, zal de verkoop onnodig lang duren en kan een eigendom zelfs een “trage verkoper” worden.

Voordeel van de taxatie: vaststelling van een realistische prijs

Bij het bepalen van de waarde van het onroerend goed spelen de grootte, de ligging en de staat van het onroerend goed een belangrijke rol. Andere invloedrijke details zijn de vraag op de betreffende locatie in Kriel, alsmede de vergelijkende prijzen met andere woningen. Als u voor de taxatie een beroep doet op een ervaren makelaar, sluit u het risico van verlies en alle andere valkuilen uit. U bespaart tijd en hoeft zich niet zelf bezig te houden met de complexe materie van de verkoop van onroerend goed.

Deze factoren beïnvloeden de waarde van uw huis:

 • Locatie
 • Maat
 • Staat
 • Jaar van vervaardiging
 • Uitrusting
 • Marktsituatie

Een tuin, terras of balkon verhoogt ook de waarde van uw flat:

Hübscher Balkon eines Mehrfamilienhauses vor blauem Himmel

Procedure: van planning tot uitvoering

De verkoop van een condominium vereist overwegingen betreffende het geschikte moment en moet goed worden gepland. Uitgebreide voorbereidingen zijn noodzakelijk. Bovendien moet de geschikte prijs worden gevonden en moet het eigendom op de best mogelijke manier op de markt worden gebracht. Daarna volgt de afhandeling van de verkoop, waarbij u wordt bijgestaan door een notaris als neutrale tussenpersoon. Het gehele verkoopproces kan in drie fasen worden verdeeld:

Voorbereiding – Verkoop – Afrekening

Zodat u de belangrijkste stappen van het proces in een oogopslag ziet, is hier onze checklist:

 1. Verzamel belangrijke documenten
 2. Plat tarief
 3. Maak een exposé
 4. Adverteren plat
 5. Voorbereidenverkoopgesprekken
 6. Rondleidingen
 7. Kredietwaardigheidscontrole van de belanghebbende partijen
 8. Opstellenkoopcontract
 9. Notariële akte en handtekening
 10. Verwerking

Laten we de afzonderlijke fasen eens nader bekijken.

Voorbereidingsfase: timing en financiële planning

Als onderdeel van het verkoopplanning proces, zult u geconfronteerd worden met vragen over de duur en het proces van de verkoop, alsmede de vraagprijs die geschikt is voor uw woning. Schrijf van tevoren op welke bijkomende verkoopkosten u zult maken. Deze kosten omvatten de commissie van de makelaar, de notariskosten, de kosten voor het verkrijgen van individuele documenten en, indien van toepassing, de kosten voor het adverteren van uw appartement. Stel ook een realistische datum vast voor de verkoop en ga na welke moderniserings- en renovatiewerkzaamheden u van tevoren moet uitvoeren.

Dit zijn de factoren die van belang zijn bij de voorbereiding:

 • Verkoopperiode
 • Dienstverleningskosten
 • Voorbereiding onroerend goed

Verkoopfase: marketing & onderhandelingen over aankoopprijs

Om uw flat bij de koper te krijgen, moet u eerst uw woning op de markt brengen. Dit kan zowel defensief als offensief worden gedaan. Als u de voorkeur geeft aan een discrete verkoop of als uw appartement bijzonder exclusief en luxueus is, kunt u ook kiezen voor een verkoop buiten de markt om.

Lees hier verder: Marketing onroerend goed

Drie marketing strategieën:

 • Defensief
 • Aanvallend
 • Buiten de markt

De bezichtiging van uw appartement volgt op de notering. Om een beter beeld van de flat te krijgen, willen de meeste toekomstige eigenaars persoonlijk komen bezichtigen. Het komt zelden voor dat de kandidaat-kopers door iemand anders worden vertegenwoordigd. Bereid u grondig voor op de verkoopgesprekken en de onderhandelingen over de koopprijs en durf uw documenten te gebruiken als ondersteuning van uw argumentatie.

Verwerking: Koopcontract, notariële akte en overhandiging

Is de koper gevonden? Gefeliciteerd! Als de kredietcontrole positief is, kunt u beginnen met het opstellen van het koopcontract. Dit wordt dan samen met de koper ondertekend en notarieel bekrachtigd bij de notarisafspraak. Belangrijk: Overhandig het appartement niet voordat u de volledige aankoopprijs heeft ontvangen. U hebt twee mogelijkheden om de aankoopprijs te betalen: Of u laat het geld rechtstreeks overmaken, of u laat het doen via de geblokkeerde rekening van de notaris.

Overdracht pas na ontvangst van de volledige aankoopprijs

De woning moet bezemschoon worden opgeleverd, dus u moet uw flat van tevoren grondig schoonmaken en opruimen:

Eingang eines großen Hauses mit großen Fenstern, durch die die Sonne scheint, glänzendem Parkett und modernisierten Einbauschränken

Een flat particulier verkopen of met een makelaar?

Dit is de vraag waarmee iedere eigenaar wordt geconfronteerd die zijn of haar flat wil verkopen. Particuliere eigenaars verkopen een flat meestal maar één keer in hun leven en beschikken niet over de nodige ervaring. Als u een eigendom in Kriel wil verkopen, moet u op voorhand overwegen of het een aanbod is aan eigenaars-bewoners of aan kapitaalbeleggers. Ook al zijn de kerngegevens dezelfde: om een investeerder te overtuigen, zijn nog meer onderhandelingsexpertise en kerncompetentie op het gebied van vastgoed nodig.

Doelgroep beïnvloedt verkoopstrategie

Met andere woorden, hoe exclusiever het onroerend goed, hoe meer wij adviseren de verkoop aan een deskundige over te laten. Hier volgt een overzicht van de voordelen en taken van een vastgoedmakelaar.

Een makelaar inhuren: taken & voordelen

Een ervaren makelaar ondersteunt u tijdens de hele verkoopfase en adviseert u ook op het gebied van belastingen en financiering. Hij zal zorgen voor de voorbereiding en planning van de verkoop, de verkoopfase en de afwikkeling. Het voordeel voor u als verkoper: u bespaart tijd, energie en, door het vermijden van onnodige fouten, ook kosten! Sommige makelaars brengen ook hun eigen netwerk van kopers en investeerders mee, wat de verkoop immens vergemakkelijkt.

Voordelen: Meer tijd en minder stress

De taken van een makelaar samengevat:

 • Taxatie van het onroerend goed
 • Controle van de kredietwaardigheid van de koper
 • Creatie van een professioneel exposé
 • Creatie van betekenisvolle foto’s van uw object
 • Verkrijging van alle documentendie nodig zijn voor de verkoop
 • Ontwikkeling van een marketingstrategie
 • Coördinatie en uitvoering van bezoeken
 • Opstelling van het koopcontract
 • Het voeren van verkooponderhandelingen tot aan de afsluiting
 • Begeleiding van de notariële procedure
 • Professionele eigendomsoverdracht

Onroerend goed particulier verkopen zonder makelaar: tips

Als u besluit uw appartement zonder de hulp van een makelaar te verkopen, zijn er een paar kleine dingen waarmee u rekening moet houden. Plan van tevoren welke extra kosten u zult moeten maken en hoe lang de verkoop van het appartement kan duren. Analyseer vooraf uw doelgroep en kies een geschikte marketingstrategie. Bescherm uzelf tegen wanbetaling door de kredietwaardigheid van de potentiële kopers na te gaan en naast het koopcontract een overdrachtsprotocol op te stellen.

Hier is onze gids: Onroerend goed particulier verkopen

Met deze tips bent u goed voorbereid op een onderhandse verkoop:

 • Bijkomende kosten van tevoren afwegen
 • Stel een realistische tijd vast om te verkopen
 • Gedetailleerde voorbereiding
 • Kies een geschikte marketingstrategie
 • Controleer de kredietwaardigheid van de koper
 • Opstellen overdrachtsrapport

Verkopen in de mediametropool: XL gids

Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. De stad ligt in het westen van Duitsland en grenst aan andere agglomeraties, zoals Düsseldorf en Bonn. De mediastad ligt direct aan de Rijn en kan worden onderverdeeld in verschillende delen en districten. Naburige steden zijn Düsseldorf, Bonn en Leverkusen. Keulen staat als geen andere stad in Duitsland voor media, TV en pers. Daarom groeit de metropool aan de Rijn voortdurend. Südstadt, Altstadt, Ringe, Ehrenfeld of Sülz, waar kun je het beste wonen?

Hier zijn onze exclusieve gidsen: