Flat verkopen Keulen-Deckstein: tips, onroerend goed, onroerend goed

Een appartement verkopen in Keulen-Deckstein – Ontdek alles wat u moet weten over het verkopen van uw appartement in de elegante wijk Deckstein in Keulen. Van de prijzen per vierkante meter in Deckstein tot het verkoopproces van een flat en de inschrijving in het kadaster, met onze gids bent u goed voorbereid op een succesvolle flatverkoop. Ook: Een overzicht van de taken van een makelaar en de belangrijkste criteria voor de taxatie van onroerend goed – Welkom in Keulen-Deckstein! Terug naar: Een woning verkopen in Keulen.

Appartement te koop in Keulen-Deckstein

Köln-Deckstein is een van de meest chique hoeken van Keulen. Ver weg van de drukte van de grote stad is de levensstandaard hoog en zijn de infrastructuur en de verbindingen met de naburige districten tegelijkertijd zeer goed. Deckstein is meer een gezellige buurt die uitnodigt tot rust en ontspanning. Hier staan appartementsgebouwen en villa’s op een rij naast elkaar. Zowel de particuliere tuinen als het openbaar groen worden altijd goed onderhouden en de straten zijn schoon. De rustige ligging en de nabijheid van de natuur maken van het Veedel een van de meest gewilde woongebieden in de buitenwijken van de stad.

Leer alle stappen hier: Eigendom verkopen

In Deckstein kunt u dus rekenen op een snelle platte verkoop:

 • Hoge levensstandaard
 • Goede infrastructuur
 • Gezellige sfeer
 • Goed onderhouden groene ruimten
 • Rustig gelegen

Begeerde woonlocatie in de elegante wijk Lindenthal

Het elegante Deckstein ligt in de wijk Lindenthal in het westen van de mediametropool Keulen. Buurten zijn Braunsfeld en Kriel. En met het openbaar vervoer zijn Altstadt, Neustadt en Junkersdorf ook niet ver weg.

Nu een blik op de mesolaag van capstone:

Militärringstraße, Decksteiner Straße & Co: Tips

Of het nu gaat om een maisonnette, loft of microflat, Deckstein wordt beschouwd als een van de aantrekkelijkste woonwijken van de stad. Het meest gewilde woongebied in de Veedel ligt in het westen tussen de Militärringstraße, de Viktor-Schnitzler-Straße en de Decksteiner Straße. Top prijzen zijn ook te vinden in het noorden boven de Dürener Strasse. De exacte vastgoedprijzen zijn hetzelfde.

Allereerst, onze gidsen over het onderwerp van de verkoop van een appartement:

Hoge prijzen in een van de duurste buurten!

De prijs per vierkante meter geeft aan hoe gewild een flat in Deckstein is. Als u uw flat in het chique Deckstein wilt verkopen, kunt u rekenen op gemiddeld 6.050 euro per vierkante meter, in de duurste hoeken zelfs meer dan 6.900 euro. Een van de absolute recordprijzen in Keulen! Hoe hoog de aankoopprijs uiteindelijk precies zal zijn, kan alleen worden bepaald door een professionele taxatie van het onroerend goed.

Lees hier meer:

Zinvolle foto’s behoren tot de belangrijke documenten die u nodig hebt voor een snelle en efficiënte verkoop:

Moderner Balkon einer Neubauwohnung mit Glasgeländer und grünem Fenster an weißer Fassade

Voorbereiding: Documenten en taxatie

Een onroerend goed verkopen is een tijdrovende, kennisvergende en zenuwslopende taak. De planning en voorbereiding zijn complexer dan de meeste eigenaars beseffen. Vanaf het idee om te verkopen, tot het op de markt brengen en tenslotte het sluiten van het contract en de overdracht, verstrijkt er veel tijd en wordt de verkoper geconfronteerd met een hele reeks taken. Daarom bevelen wij altijd een gedetailleerde voorbereiding aan. Want: hoe beter de planning, hoe meer stress, fouten en tijd u later bespaart.

Voorbereiden om een flat te verkopen – checklist:

 1. Verzamel belangrijke documenten
 2. Stel tijd in
 3. Bijkomende kosten opnemen
 4. Geef, indien nodig, een makelaar opdracht
 5. Aanbiedingsprijs instellen
 6. Vastgoed klaarmaken

Maak documenten klaar: Energiecertificaat, plattegrond & Co.

Er zijn een aantal belangrijke documenten die u nodig heeft voor de verkoop van uw huis. U hebt ze nodig voor de taxatie tijdens de voorbereidingsfase, en ook aan het eind tijdens de afwikkeling. Bovendien dienen deze documenten als een zeer goede basis voor uw argumenten tijdens de verkoopgesprekken. Daarom is het raadzaam om alle belangrijke documenten vanaf het begin te verzamelen en in een map op te bergen.

Alles over het verkrijgen van de documenten en de respectieve kosten: Documenten – Checklist

U zult deze documenten nodig hebben:

 • Documenten met betrekking tot het onroerend goed (bouwplannen, plattegrond van het terrein, enz.)
 • Huidig uittreksel uit het kadaster
 • Oppervlakte perceel / residentieel
 • Overzicht van bijkomende kosten
 • Lijst van recente renovatie- en moderniseringsmaatregelen
 • Verzekeringsdocumenten (brandverzekering)
 • Energiecertificaat

Tijdstip van verkoop en financiële planning

Wanneer u nadenkt over het plannen van de verkoop van uw eigendom, moet u zich richten op een bepaalde periode. Dit houdt uiteraard in belangrijke mate verband met de reden voor de verkoop. U moet ook van tevoren rekening houden met alle belangrijke bijkomende kosten. Ook het verkrijgen van documenten, het opstellen van het wettelijk vereiste energiecertificaat, het coördineren van bezichtigingsafspraken kosten tijd en geld. Daarnaast zijn er nog de kosten voor de makelaarscourtage, notariskosten en belastingen.

Deze extra kosten komen voor uw rekening:

 • Reclamekosten
 • Makelaarscourtage (optioneel)
 • Notariskosten
 • Belastingen
 • Kosten voor de voorbereiding van het onroerend goed (facultatief)

Waardebepaling: Bepaal biedprijs

Een van de belangrijkste stappen is het bepalen van de biedprijs. De prijsstelling biedt echter ook de grootste marge voor fouten. Laat je niet leiden door je onderbuikgevoel. Daarom moet u altijd een professionele taxatie laten uitvoeren. Marktanalyses, eigendomsgegevens, locatie en inrichting, alsmede vergelijkende waarden van andere eigendommen op soortgelijke locaties en met een soortgelijke inrichting worden allemaal opgenomen in de taxatie van de marktwaarde door ervaren onroerend goed deskundigen. Door de neutrale waardebepaling, uitgevoerd zonder emotionele binding met het huis of appartement, heeft u de zekerheid dat de vraagprijs niet de ideale, maar de authentiek haalbare verkoopprijs weergeeft.

De waarde wordt bepaald op basis van deze factoren:

 • Locatie
 • Uitrusting
 • Jaar van vervaardiging
 • Staat
 • Vergelijkende waarden van andere eigendommen

Renovatie en herinrichting, evenals meubilair van hoge kwaliteit, kunnen de waarde van het appartement enorm doen toenemen:

Gemütliches Wohnzimmer mit Couch, Sessel, Teppich und Einbauküche

Procedure: van het exposé tot de notarisbenoeming

Het appartement wordt verkoopklaar gemaakt, Als u uw appartement in Deckstein verkoopt, moet u een doelgerichte marketingstrategie ontwikkelen en alle details richten op het succesvol afsluiten van het contract onder uw voorwaarden.

Verkoopfase: contact met geïnteresseerden & prijsonderhandelingen

U hebt besloten het appartement te verkopen, de strategie ontwikkeld, portalen voor advertenties geselecteerd, het energiecertificaat verkregen en de documenten verzameld. Maar er ontbreken nog enkele belangrijke aspecten. U hebt een exposé nodig dat alle feiten over het onroerend goed, een zinvolle beschrijving en sprekende foto’s moet bevatten. Wij raden u aan vanaf de dag van de advertentie elke dag uw mailbox te controleren om in contact te komen met potentiële kopers. Dit wordt gevolgd door bezichtigingen en verkoopgesprekken – de kern van de verkoopfase.

Leestip! Marketing onroerend goed: Strategie

Hier volgt een overzicht van de verkoopfase:

 • Maak een exposé
 • Markt plat
 • Vragen van belangstellenden in ontvangst nemen
 • Organiseer bezichtigingsafspraken
 • Verkoopgesprekken & onderhandelingen over aankoopprijs
 • Kredietcontrole

Verwerking bij de notaris: notarisatie & overhandiging

Tijdens de laatste stappen van de verkoop van het appartement, wordt u begeleid door een notaris. De benoeming van een notaris is bij wet verplicht. Als neutrale en onpartijdige bemiddelaar tussen verkoper en koper stelt hij het koopcontract op, verduidelijkt hij eventuele laatste vragen, notariseert hij het contract en initieert hij de eigendomsoverdracht in het kadaster. Zodra u de koopprijs hebt ontvangen, rechtstreeks of via de geblokkeerde rekening van de notaris, draagt u uw appartement in Deckstein over aan de nieuwe eigenaar, betaalt u de laatste rekeningen en belastingen en is de verkoop rond.

Het verkoopproces in het kort:

 • Koopcontract opstellen
 • Notarisbenoeming en -certificering
 • Ontvangst van de koopprijs
 • Overdracht van flat en sleutel
 • Betaal servicekosten
 • Betaal belastingen indien van toepassing

Een makelaar inhuren of particulier verkopen?

Zij die naar de toekomst kijken en hun beroeps- of privé-perspectief in een plaatselijke heroriëntatie zien, denken erover hun onroerend goed te verkopen. Voor een snelle transactie en het bereiken van de gewenste verkoopprijs is het raadzaam te investeren in een plaatselijk makelaarskantoor met knowhow. Alle voorbereidende en uitvoerende maatregelen zullen met de grootst mogelijke bekwaamheid worden uitgevoerd en tot een bevredigend resultaat leiden. Fouten die u bij een onderhandse verkoop maakt, worden voorkomen en u bespaart tijd en stress.

De voordelen van een makelaar:

 • Aantal jaren ervaring
 • Essentiële expertise
 • Marktkennis
 • Eigen kopersnetwerk

Verkopen in de mediametropool: XL gids

Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. De stad ligt in het westen van Duitsland en grenst aan andere agglomeraties, zoals Düsseldorf en Bonn. De mediastad ligt direct aan de Rijn en kan worden onderverdeeld in verschillende delen en districten. Naburige steden zijn Düsseldorf, Bonn en Leverkusen. Keulen staat als geen andere stad in Duitsland voor media, TV en pers. Daarom groeit de metropool aan de Rijn voortdurend. Südstadt, Altstadt, Ringe, Ehrenfeld of Sülz, waar kun je het beste wonen?

Hier zijn onze exclusieve gidsen: