BitCoin, Cryptocurrency & Block Chain: wat is het?! Cursus en handel uitgelegd

Cryptocurrencies en BitCoin – Iedereen wil zijn “eerste” BitCoin kopen! Het handelen, kopen en verkopen van cryptocurrencies of hun bekendste vertegenwoordiger, de BitCoin, is voor veel mensen nog een gesloten boek. Verschillende gratis apps en platforms maken het mogelijk om te handelen met de “nieuwe” digitale valuta, maar het principe en het begrijpen hoe het werkt is nog steeds een groot mysterie voor velen. Zoals voor velen het geval is, heb ik het ook in mijn dagelijks beroepsleven bijzonder druk, zodat er zelfs in het weekend nauwelijks tijd is om nieuwe onderwerpen te behandelen en als dat al het geval is, dan slechts zeer selectief.

Belangrijk – Ik heb dit artikel in het Engels geschreven! Het is vertaald en kan een paar grammaticale fouten bevatten, maar de zin rond de methodologie is dezelfde. Veel succes met leren. Leer hier meer over cryptocurrency: 3 strategieën.

Hoe BitCoin te kopen en te verhandelen

Aangezien ik altijd een vriend ben van spontane ideeën en projecten, wilde ik me deze keer wijden aan het onderwerp cryptocurrency in al zijn facetten. Echter niet in de vorm van een enkel artikel, maar in de vorm van een “langlopend + levend artikel”. Mijn intrede in cryptocurrency trading, de eerste ervaringen, hoe lees ik grafieken, hoe maak ik analyses, hoe werkt psychologie en wat is in godsnaam “block chain”? In mijn nieuwe gratis online cursus kunt u zich bij mij aansluiten, uw eigen conclusies trekken en van mijn fouten leren.

Huidige koers BitCoin

Na de high van 2017 van $16.892,34 (17.12.2017), blijft de BitCoin zich laten gelden. Intussen heeft hij de grens van 24.000 dollar al overschreden.

Als u het actuele nieuws doorbladert, zult u in elke zakenrubriek BitCoins tegenkomen. Sommigen zien de golf van succes, anderen de hype en weer anderen schrijven over de grote crash! Maar wat is cryptocurrency, nuchter beschouwd? Welkom bij mijn nieuwe artikel! Elke zondag is er een nieuwe update over BitCoins en andere cryptocurrencies, trends en perspectieven voor de digitale munt. Dit is mijn entree in de wereld van cryptocurrency. Een live ervaringsverslag, zo te zien.

BitCoin Crash? Nooit! De digitalisering / schaarste

Een citaat van het einde van het artikel:

[…] waarom je geen crash moet verwachten met de BitCoin hype, eenvoudige betaling is momenteel nog steeds erg moeilijk, vooral in Duitsland. Terwijl andere landen zoals Zweden al succesvolle modellen hebben en je in bijna alle winkels met je kaart kunt betalen, elke cent, houdt Duitsland van contant geld! Maar hoe lang zal dat zo blijven? Vroeg of laat zullen de eerste banken en grote beleggingsfondsen zich ermee gaan bemoeien, of misschien zelfs winkelketens.

Waarom heb ik zo lang gewacht om BitCoin te kopen?

In mijn agentschap gebeurt er elke week veel, in het weekend kom je graag wat administratief werk doen, organisatie of als manager natuurlijk ook kleine dingen, rond badkamers, printers of ook kabels leggen of plannen wanneer er nieuwe bestellingen binnenkomen. Alles moet door iemand gepland worden. Nadenken over nieuwe investeringsmogelijkheden is altijd slechts mogelijk binnen een beperkt kader. Maar het onderwerp cryptocurrencies en vooral BitCoin fascineert me al heel lang. Vooral omdat ik veel vrienden heb die ook “nerds” zijn. Slechts enkelen, niet eens een handvol, zou ik zeggen, hebben zich relatief vroeg met het onderwerp beziggehouden. Vandaag profiteren zij echter enorm van wat zij in een vroeg stadium in alternatieve, digitale munten hebben geïnvesteerd.

Het gaat niet om grote investeringen, maar eerder om tijd investeren of betrokken raken bij een jong onderwerp als BitCoins en cryptocurrency. Als je toen had geïnvesteerd in Apple promoties…. u zou hebben geïnvesteerd in BitCoins…. Stop. Het is nog niet te laat, want momenteel praat iedereen erover, maar slechts weinigen handelen. Tegenwoordig praten ze niet graag over geld, waarom denk je? BitCoin was drie jaar geleden $5 waard.

Aan het begin van 2017 stond de munt al op $1.000. Aan het eind van het jaar, in december 2017, stond hij dicht bij de grens van $20.000 ($16.892,3398 [17.12.2017]). Een extreem grote hype die meer en meer gebruikers naar de cryptocurrency lokt. Hoewel het onderwerp extreem aanwezig is in de media, zijn er maar weinig mensen die zich er echt mee bezighouden en al geld verzamelen in hun eigen portemonnee. Wallet, ik heb er jaren geleden al over geschreven in het boek, toen ging het nog over digitale munten in relatie tot e-commerce en online winkels. Vandaag de dag zijn digitale munten zo ingeburgerd dat ik me tijdens het schrijven van dit artikel afvraag waarom ik me er in godsnaam niet jaren geleden mee bezig heb gehouden.

Momenteel is de verkoopfase na het hoogtepunt in december 2017 voorbij. Een BitCoin is teruggevallen naar een paar duizend dollar. Nu zal de BitCoin zich weer opbouwen. Laten we gaan! Laten we beginnen met ons lange termijn experiment voor onze lezers: Hoe verhandelt u BitCoins van A tot Z?

Van fouten kun je leren!

Investeer nu, of maak je voor altijd zorgen.

Hier zijn we al bij een belangrijk onderwerp van cryptocurrency, je moet alleen investeren wat je ziet als speelgeld. Want zelfs als de prijzen stijgen, is het zoals elk spel, je kunt geld verliezen. Dus als u dit nog steeds ziet als pure “beleggingservaring” of in de gedecentraliseerde opslag van verantwoordelijkheid, moet u investeren!

Wat verwacht ik van cryptocurrency?

Waarom wil ik daar zijn?

Zoals ik zojuist heb beschreven, houd ik me te vroeg bezig met digitale trends. Net zoals ik deed met digitale valuta meer dan vier jaar geleden. Als arm arbeiderskind beschik ik natuurlijk niet over de nodige miljoenen om er meteen op grote schaal in te springen, maar zelfs met kleine middelen kun je de technieken en functies begrijpen. De waarde van het begrijpen van de systematiek rond blockchain, BitCoin en cryptocurrencies alleen al is voor mij de investering meer dan waard.

Cryptocurrencies zijn niet alleen bedoeld om snel geld te verdienen op het internet. Het gaat vooral om het opbouwen van een langetermijninvestering. Net als een handvol vrienden die twee of drie jaar geleden BitCoins begonnen te kopen, is het geen bedrijf dat van de ene op de andere dag miljonairs creëert. Ook voor hen duurde het twee of drie jaar voordat BitCoins echt van de grond kwamen. In 2016 kwam het echt van de grond: de prijs steeg en steeg, tot hij in 2017 de grens van 1000 dollar bereikte. In de loop van het jaar steeg het tot een ongelooflijke bijna 17.000 dollar. In januari ging de hype weer wat terug naar de 4.150 dollar. Op dit moment staan we weer op $8.000. Maar wacht, waar gaat het precies om bij cryptocurrency?

Wat is cryptocurrency? Hoe werken BitCoin en de Blockchain?
Zonder al te diep op de technische details in te gaan, gaat het bij cryptocurrency om het gedecentraliseerde beheer of de koppeling van dezelfde gegevens. Dit gaat voorbij aan individuele instellingen die bijvoorbeeld besluiten tot vaste wisselkoersen. Cryptocurrency is gebaseerd op een nieuwe technologie die blockchain wordt genoemd.

Blockchain-technologie in eenvoudige termen: hoe het werkt

Is het mogelijk om zulke complexe systemen als blockchain in eenvoudige termen uit te leggen? Ja, natuurlijk! Een blokketen is altijd slechts een proces dat gedecentraliseerd is georganiseerd, zoals beschreven, d.w.z. dat het niet door één persoon wordt bepaald en gebaseerd is op de resultaten van de anderen. Ketting schakel voor ketting schakel (steen voor steen). Vereenvoudigd gezegd zou dit uw grote belastingkantoor kunnen zijn, waar de verschillende rekeningen van de afzonderlijke filialen of zelfs buitendienstmedewerkers samenkomen. Een beetje moderner, met nog minder individuele instellingen, is Wikipedia. Het systeem is gebaseerd op verschillende inzichten en ervaringen van mensen die op elkaar voortbouwen – block chain. Het systeem zelf heeft (theoretisch) geen mens nodig om het te leiden of te sturen. Zelfs de beoordeling en evaluatie van afzonderlijke stukken informatie of pagina’s op Wikipedia wordt gedaan door vrijwilligers die zich organiseren. Als je dit proces verder doordenkt, ben je bij Block Chain en het concept van cryptocurrency.

De code van de cryptocurrency bevat verschillende hashes, die op hun beurt identiek zijn aan elkaar. Hierdoor kunnen de verschillende pakketten samenwerken. De verklaring is zeker ingewikkelder, maar in haar eenvoudige vorm laat zij zien hoe zo’n informatieketen werkt. De code wordt, net als het boekhoudkundige voorbeeld, steeds uitgebreider. Door het gedecentraliseerde beheer en de gedecentraliseerde organisatie van de gegevens maakt iedereen deel uit van de valuta.

Terugkijken naar het begin: BitCoin-mijnbouw

Toen BitCoin nog een onderwerp was voor een paar, technisch zeer onderlegde mensen, werden er nog BitCoins gemined. BitCoins worden gegenereerd door codes te berekenen en de eigenaar ontvangt meer en meer BitCoins. Het proces werd echter stopgezet toen de productiekosten te hoog werden. Hoe complexer het proces (code, blockchain), hoe langer de berekening duurt. Op een bepaald moment komt de berekening van de elektriciteits- en investeringskosten niet meer overeen met de winst van het BitCoin-mijnproces.

Maar laten we ons niet langer bezighouden met de productie van cryptocurrency, maar met het kopen en verhandelen!

Zijn er alternatieve munteenheden voor BitCoin?

De meeste mensen kennen de BitCoin. Deze munt is de bekendste cryptocurrency van dit moment en is goed vergelijkbaar met de Amerikaanse dollar. Veel online vergelijkingen voor cryptocurrencies en portals zijn ook op deze munt gebaseerd. Het bevat reeds enorme hoeveelheden investeringskapitaal uit de hele wereld. Naast de BitCoin, die al heel lang op de markt is, zijn er natuurlijk altijd nieuwe munteenheden. Op dit moment schieten ze als paddenstoelen uit de grond, vooral in belastingparadijzen. Of het nu gaat om cryptocurrencies uit Dubai, Shanghai of Hong Kong. Ook hier zijn de handelsplatforms in de respectieve belastingparadijzen gevestigd.

  • Cryptocurrencies: Lijst

Iedereen die zelf BitCoins wil kopen en verkopen, zal zich vroeg of laat moeten registreren op een platform. De meeste platforms zijn natuurlijk in het buitenland gevestigd. Met geneste systemen, geregistreerd bedrijfsadres in Londen, kantoren op de 38e verdieping in een anonieme hoogbouw in Shanghai en met overplaatsingsadres naar Estland. Zoals gezegd aan het begin van het artikel, cryptocurrencies moeten een spel zijn voor iedereen, er is altijd het risico van een crash. We zullen later op deze vraag terugkomen, kan de BitCoin crashen?

Het is veel belangrijker deze vraag te beantwoorden: Hoe kan ik eigenlijk BitCoins of cryptocurrency kopen? Zoals ik al zei, zijn er verschillende gratis apps, aanbiedingen en platforms op het internet die digitaal handelen met cryptocurrency mogelijk maken. Natuurlijk is het moeilijk om de beste te vinden in de jungle van aanbiedingen. Daarom ben ik op een bepaald moment begonnen met het schrijven van dit artikel, zodat de een of de ander een eerlijk ervaringsverslag kan krijgen, rechtstreeks vanaf uur nul! Want vandaag begin ik live te handelen in BitCoins, eindelijk is alles geregistreerd en geverifieerd. Vandaag ging mijn eerste overschrijving de deur uit, ik zal het eens testen met 200 €. Waarom? Het moet voor iedereen te doen zijn! Als u volgende maand moet overwerken en wat geld over hebt, waarom investeert u dan niet?

Cryptocurrency als alternatief voor aandelenhandel

Handelen in cryptocurrency maakt beleggen makkelijker dan ooit, natuurlijk zijn er nog veel meer spannende concepten, zoals beleggen in onroerend goed, dat verdeeld wordt onder meerdere beleggers, zo kun je ook met €500 of €1.000 in onroerend goed beleggen stappen.

Accountvaluta’s zijn echter interessant omdat ze zo snel en digitaal zijn dat je als jongere een groot marktvoordeel hebt bij de analyse. Zodra je het systeem begrijpt en hoe het werkt, evenals de psychologie achter cryptocurrency, kun je extreme voordelen behalen, vooral ten opzichte van oudere beleggers. Evenzo zijn de verwervings- en transactiekosten veel lager in vergelijking met een aandelenportefeuille. Aandelen zijn de moeite waard voor mensen met veel beleggingskapitaal, voor wie transactiekosten van een paar € 1.000 geen kwaad kunnen (grote transacties). Tegelijkertijd kunnen in een paar minuten miljoenenwinsten worden gemaakt. Wie het kapitaal niet heeft, kan al met één euro instappen in cryptocurrency. Is het het waard? Ja!

Stel je voor dat je jaren geleden je euro had geïnvesteerd in een BitCoin en die voor twee cent per stuk had gekocht. Dan zou u nu 50 BitCoins hebben en had u die in december 2017 voor 850.000 dollar kunnen verkopen. Nu is de euro al behoorlijk interessant, nietwaar? Laten we nu eens kijken hoe ik cryptocurrency koop en verkoop.

Hoe koop ik cryptocurrency en BitCoins online?

Cryptocurrency is niet verkrijgbaar in de supermarkt. Je kunt nog geen BitCoins als tegoedbon kopen bij het benzinestation en helaas zijn er ook geen straatverkopers die BitCoins verkopen op een donkere brug. Maar hoe koop ik een BitCoin? Het antwoord: Je hebt een portemonnee nodig.

Wat is een portefeuille?

Een portefeuille is zoiets als je portemonnee, je digitale handtas. U verzamelt er uw geld in en kunt het uitgeven, omwisselen of doorsturen zoals u wilt. De portefeuille staat niet alleen op uw notebook, maar ook op uw mobiele telefoon. U moet uw cryptocurrency beveiligen, dit is erg belangrijk en we komen hier later op terug! Om te beginnen moet je je dus aanmelden en registreren op een platform, of dat nu op je notebook of op je mobiele telefoon is. Voor de registratie heb je andere gegevens nodig.

  • E-mail adres

Afhankelijk van het platform ontvangt u vervolgens per e-mail een verificatiecode. U moet deze code eerst online invoeren om uw e-mailadres te bevestigen. Nadat u uw e-mailadres hebt bevestigd, kunt u nog een stap verder gaan.

  • Verificatie van het e-mail adres

Nu moet u uw mobiele telefoonnummer invoeren om uw mobiele telefoon te registreren. U ontvangt nu uw tweede verificatiecode per SMS. Voer deze code opnieuw in op het onlineplatform en u heeft zich digitaal als persoon geïdentificeerd.

  • Verificatie van het telefoonnummer

De derde stap is de identificatie met een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Voor deze verificatiestap neemt u een geldig identiteitsbewijs mee en begint u de verificatie online. Meestal krijg je een kleine pop-up die je vraagt om je webcam te starten. In de volgende stap toont u uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart aan de camera, duidelijk leesbaar met voor- en achterkant. Een kleine tip: zorg ervoor dat u in een goed daglicht staat, aangezien de identiteitsdocumenten elektronisch worden beoordeeld. Na een paar seconden heeft de software uw identiteitsbewijs gescand en bent u geverifieerd.

Maak je geen zorgen als het een paar keer niet lukt, toen ik me voor de eerste keer registreerde kostte het me ongeveer 7 pogingen voordat ik eindelijk mijn identiteitsbewijs goed in de camera kreeg. In het begin probeerde ik het met mijn rijbewijs, het werkte niet zo goed, dan later opnieuw met mijn identiteitskaart.

Apps in vergelijking, mijn aanbeveling?

Nadat ik de afgelopen twee of drie weekenden verschillende cryptocurrency-platforms onder de loep had genomen, vroeg ik het natuurlijk aan een paar vrienden en nu heb ik er twee om tussen te kiezen. Wat is het grote verschil? De ene is er weer een met het klassieke concept van een belastingparadijs tussen Londen en Estland, de andere is gevestigd in Duitsland. Welke moet je nu kiezen?

Tip: Duitsland is niet (voor alternatieve valuta):

BitCoin.de, het Duitse handelsplatform voor cryptocurrency

Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u bitcoins verhandelen op bitcoin.de. Zoals beschreven, is het voordeel dat u kunt handelen op of met een bedrijf dat in Duitsland is gevestigd. Dit betekent dat u bij een geschil altijd rechtszekerheid hebt en bijvoorbeeld bij problemen of verstoringen naar de Duitse rechter kunt stappen. Met een bedrijf dat zijn hoofdkantoor in een belastingparadijs heeft en kantoren in anonieme hoogbouw, is dat natuurlijk niet (zo gemakkelijk) mogelijk. Dat is eerst een belangrijk beslissingscriterium, want als je eenmaal je geld hebt geïnvesteerd, zul je zelden van platform veranderen. Het is net zo eenvoudig als met een elektriciteitsleverancier: als je eenmaal “tevreden” bent of geen grote klachten hebt, waarom zou je dan overstappen? Ik heb mijn persoonlijke rekening al meer dan 20 jaar bij dezelfde bank. Ik heb eigenlijk geen idee hoeveel ik elk jaar betaal, maar ik doe mee. Dus voordat we ergens aan beginnen, moeten we weten waar het over gaat! Met een Duits handelsplatform hebben we, zoals ik al zei, legale zekerheden om mee te spelen in geval van nood. En zoals wij allen weten, worden contracten niet gemaakt voor de goede tijden, maar voor de situaties waarin het niet goed gaat. Als je je cryptocurrency verliest door technische problemen, zul je het moeilijk hebben om een bedrijf in een offshore paradijs aan te klagen. Dat is het voordeel van een Duits handelsplatform.

Het nadeel is dat als u alleen hier handelt, u geen toegang heeft tot andere valuta’s buiten de bitcoin. Op bitcoin.com kunt u alleen handelen in bitcoins.

Apps: Voorbeeld

Veel beginners komen bijvoorbeeld eerst bij apps als Coinbase terecht. Het platform maakt het mogelijk om met verschillende valuta’s te handelen, is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Duits, en is zeer eenvoudig te gebruiken vanaf een notebook, maar ook vanaf een smartphone (gratis app). Op het platform kunt u handelen met verschillende cryptocurrencies en ze tegen elkaar inwisselen. Het nadeel is, zoals reeds gezegd, dat de onderneming niet in Duitsland is gevestigd en derhalve moeilijk juridisch kan worden aangevochten in geval van een geschil.

Een mogelijke symbiose voor mensen die op veilig willen spelen: Wij gebruiken Coinbase voor speculatie en het Duitse handelshuis voor de bewaring van BitCoins. Op deze manier heb je altijd een beetje kapitaal aan de veilige kant dat je binnen enkele seconden met je portemonnee kunt overmaken naar een ander platform of naar vrienden en zakenpartners. Dus ondanks de cryptocurrency, heb je de veiligheid van een Duits platform, maar je kunt nog steeds bewegen in de internationale handel in een kwestie van seconden.

Hoe wissel je munten uit met anderen?

De uitwisseling is heel eenvoudig en kan met een paar muisklikken worden gedaan. U kunt echter niet alleen uitwisselen op een handelsplatform zoals beschreven, maar de cryptocurrency ook gebruiken voor transacties tussen vrienden of om te betalen in winkels. In Berlijn is er een hele straat van winkels die gespecialiseerd zijn in het betalen met BitCoins. Hier vindt u ook enkele van de veteranen van de Duitse BitCoin-scene, nauwelijks herkenbaar, met een notitieblok en latte macchiato in een Berlijns koffiehuis.

De uitwisseling gaat gemakkelijk via uw portemonnee. Als u Paypal al gebruikt voor transacties en geldoverdrachten, zult u de eenvoud snel opmerken. In plaats van de transactiegegevens voor een buitenlandse overschrijving in te voeren, zoals voorheen bij een bank het geval was, zult u in staat zijn

  • Naam
  • Straat, nummer
  • Iban
  • BIC
  • …en, natuurlijk, nog een dag of twee verwerkingstijd.

Wanneer u transacties doet met Paypal, zijn ze binnen enkele seconden voltooid. Het maakt niet uit van welk land naar welk land, elk bedrag wordt met een paar muisklikken overgemaakt. Je kunt je BitCoins op een vergelijkbare manier voorstellen, als jij een portemonnee hebt en ik een portemonnee, hebben we in een paar seconden betaald of geruild.

Hier is nog een voordeel te zien waarom u geen crash van de BitCoin hype hoeft te verwachten, gemakkelijk betalen is tegenwoordig nog steeds erg moeilijk, vooral in Duitsland. Terwijl andere landen zoals Zweden al succesvolle modellen hebben en je in bijna alle winkels met een kaart kunt betalen, voor elke cent, houdt Duitsland van contant geld! Maar hoe lang zal dat duren? Vroeg of laat zullen de eerste banken en grote beleggingsfondsen zich ermee gaan bemoeien, of misschien zelfs winkelketens. Betalen is super eenvoudig, gaat snel en heeft nauwelijks vertraging. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone, die bijna iedereen in de ontwikkelde landen heeft.

Hoe beschermt u uw BitCoins tegen aanvallen en verlies?

Ik zou dit punt kort willen aansnijden na een gesprek met een bevriende handelaar. We zullen allemaal denken, oké, als we een app op onze smartphone hebben, moet het wel veilig zijn, toch? Zo-zo. Als u wat wisselgeld hebt gespaard, loopt u een groot risico dat aanvallen op uw computer of smartphone uw portemonnee leegtrekken. Evenzo is het tegoed weg als u door domme acties het fysieke medium als gegevensdrager verliest en geen backup hebt van de BitCoins. Boven een bepaald bedrag, dat individueel wordt gemeten, moet u uw geld veilig terugzetten. Aangezien ik na een paar weken geen professional meer ben, zal ik me met mijn uitleg wat preciezer inhouden, om maar een kort inzicht te geven: professionals slaan hun gegevens veilig op op een gegevensdrager die nooit (!) in contact komt met het internet. Als je ook maar één interface open hebt, kan het in seconden gebeuren dat alles weg is. Zelfs het beste systeem heeft hiaten. De veiligste methode is daarom altijd om een opslagmedium te gebruiken dat nooit een verbinding met het internet zal hebben. Op dit medium kun je alles veilig bewaren, zoals in een kluis. Als u toegang tot uw eigen kapitaal nodig hebt, kunt u dat op elk moment doen door gegevens over te brengen via SD-kaart, USB-stick, enz.

Voor ons als beginners en nieuwkomers in de BitCoin handel, is het absoluut voldoende om te vertrouwen op de bestaande technieken. Onze €200 is tenslotte maar speelgeld!

BitCoin crash?

De vraag of de BitCoin of cryptocurrencies in het algemeen kunnen crashen is niet eenvoudig te beantwoorden, niemand kan in de toekomst kijken, conclusies zijn altijd eenvoudiger achteraf. Maar zoals zojuist gezegd, is het voorwerp van speculatie niet voor honderd procent een voorwerp van speculatie, omdat cryptocurrency het mogelijk maakt gemakkelijk verschillende bedragen te verhandelen, tussen verschillende mensen of bedrijven, tussen verschillende landen en continenten. Het systeem is al in zoveel geschriften en verhandelingen van de afgelopen decennia voorspeld (zelfs door onervaren nerds als ik) dat het bijna ondenkbaar is dat de digitale munt niet zal aanslaan.

Digitalisering dringt door in alle sectoren, ook in de financiële wereld

Tot dusver is de digitalisering doorgedrongen tot onze hele samenleving, tot elk gebied. Het zijn de sociale netwerken die onze informatiewereld en de snelheid van informatieoverdracht, intermenselijke relaties en digitalisering in de industrie hebben veranderd. In Duitsland zijn er vandaag meer dan 350 robots aan het werk op elke 10.000 werknemers, wat ons de derde grootste onderneming ter wereld maakt, na Zuid-Korea en Japan. Maar digitalisering zit ook in elke auto, in elk rijhulpsysteem. Digitalisering zit ook in ons winkelgedrag, stadscentra sterven uit en online winkels floreren. Televisiereclame bestaat bijna uitsluitend uit websites of portaalsites die hun diensten online aanbieden.

Wie denkt dat de digitalisering niet de overhand zal krijgen op het gebied van munten, heeft het mis. Vandaag de dag werken de beurzen niet meer van minuut tot minuut en al lang niet meer van seconde tot seconde. Nanoseconden, dat is de tijdsfactor waar het om gaat. Als we het over een crash hebben, kan dat over 50 jaar zijn, zoals elk gezond economisch systeem van tijd tot tijd doet. We hebben ook grote crises gehad in de jaren twintig, de oliecrisis in de jaren zeventig of de economische crisis onlangs. Er zullen altijd crises en speculaties zijn, misschien crasht de BitCoin op een gegeven moment van €100.000 naar €50.000, wie weet. Niettemin zal de cryptocurrency zegevieren en uiteindelijk ons omslachtige systeem van contant geld, munten, biljetten, krediet- en debetkaarten vervangen – dat beloof ik.

Kunt u met BitCoin betalen?

Terug van de grote speculaties over de toekomst van BitCoin naar het echte leven en cryptocurrency in het dagelijks leven.

Pay Local: Betaalmodellen in Berlin Mitte

Patat, hamburgers, nieuwe schoenen of zelfs de volgende reis? Veel dingen worden al jaren betaald met BitCoin. Nog voor de grote hype kon je in Berlijn bijvoorbeeld je hamburgermenu gemakkelijk met een BitCoin betalen. Een latte macchiato in een café of een exclusieve cocktail in een trendy bar. BitCoins waren een prachtig nieuw marketinginstrument voor trendy wijken in Berlin-Mitte, vooral voor een jonge, digitale doelgroep. Dat ik ooit BitCoin zo ontwikkeld heb? Wie had dat gedacht? Zeker niemand in Berlijn, maar iedereen hoopte het. En ze hadden gelijk!

Laten we gaan: We lanceren ons BitCoin lange termijn project live

Vandaag is dag één en na twee of drie weken heb ik eindelijk besloten om te beginnen. Hoewel ik vandaag voor het agentschap wilde zorgen, was ik volledig gefocust op het onderwerp, van de inschrijving tot de verificatie en de lancering van mijn langlopend artikel.

De registratie duurde ongeveer 15 minuten, waarna ik €200 van mijn bankrekening rechtstreeks naar een bank in Estland overmaakte met het oog op opname. Over 1 of 2 dagen zou mijn geld moeten zijn bijgeschreven, vanaf dan kan ik ook elke dag op mijn mobiele telefoon zitten en de actuele curves en statistieken van de BitCoins bekijken. Waar gaat de koers heen, welke andere valuta is interessant? Laten we eens kijken wat onze bankrekening zegt!

Als je zelf in BitCoins wilt stappen of wilt investeren in een cryptocurrency, kun je nu op de hoogte blijven en elke zondag nieuwe updates krijgen! Zo kunt u leren van mijn fouten en uw geld nog gerichter investeren! Als je vragen of suggesties hebt, schrijf me dan gerust in de commentaren en ik zal je meteen feedback geven!

Alternatief: Onroerend goed als investering

De 9 belangrijkste kerncijfers – vastgoed als investering

  • Koopprijs – De koopprijs moet altijd worden vastgesteld in verhouding tot de jaarlijkse huur. Ga hier na of de verhouding gebruikelijk is voor de plaats. Een factor 20-25 is over het algemeen gunstig en op de meeste plaatsen gebruikelijk; een factor 30 of meer is duur.
  • Gebruiksduur – Een onroerend goed is een kapitaalinvestering op lange termijn. De beoogde gebruiksduur moet altijd vooraf bekend zijn, ook om de lucratiefheid van het goed te kunnen inschatten.
  • Inkomen – Wat zijn de kosten per vierkante meter in uw regio? En welke huurinkomsten kunnen worden verwacht? Denk ook aan het geval dat het pand leeg staat en er een nieuwe huurder moet worden gevonden en het daarmee gepaard gaande verlies van huurinkomsten.
  • Beheerkosten – Hoe hoog zijn de beheerkosten van het onroerend goed?
  • Belastingen – Wat is het afschrijvingspercentage en het marginale belastingtarief en welke invloed kan dit hebben op onroerend goed als investering?
  • Financiering – Heeft u financiering nodig voor de aankoop van het onroerend goed als investering? Let goed op de maandelijkse aflossingen en of een pand als investering voor u nog wel de moeite waard is.
  • Doorverkoop – Wat beïnvloedt de waardeontwikkeling van uw eigendom en hoe kunt u het in de toekomst met winst doorverkopen?

Beurskoersen BitCoin & cryptocurrencies

Status: 02 april 2018

Naam Prijs +/- %
Bitcoin 6.977,93 157,24 2,31 %
Ethereum 388.4449 9.47 2.50 %
NEM 0.2175 0.01 2,67 %
Bitcoin Cash 667.9147 23.87 3.71 %
Litecoin 119.1723 4.08 3,55 %
Binance munt 11,7777 0.7 6,33 %
Qtum 14.2217 0.58 4.22 %
EOS 5.7675 0.13 2.37 %
Cardano 0.1529 0 1,35 %
Neo 48.7327 1.21 2.54 %
Ripple 0.4881 0.01 2.03 %
Monero 180.8764 4.11 2.33 %
Tron 0.0341 0 6,78 %
Dash 300.5842 -1.92 -0.63 %
Ether 1,0003 0 -0,12 %
Iota 1,0242 0.03 3,15 %
OmiseGO 8.7087 0.48 5.80 %
ICON 2.0845 0 -0.21 %
Lisk 7.4285 0.19 2.59 %
Bitcoin Goud 41.5999 0.54 1,32 %
Zcash 193.7071 8.73 4.72 %
Verge 0.0452 0 -1.05 %
Dogecoin 0.0028 0 1,50 %
QASH 0.5966 0.01 1.70 %
KuCoin aandelen 2,2813 0.04 1,66 %
Ark 2.0402 0.11 5.74 %
Loopring 0.3622 -0.01 -2.47 %
Ethereum Klassiek 14.0284 0.4 2,92 %
VeChain 2.6259 0.37 16.34 %
Actuator 0.2155 0.01 5,41 %
Siacoin 0.0104 0 3,05 %
Eternity 1,47 0 -0.10 %
Status 0.0903 0.01 7,19 %
Beslist 40.6695 1.23 3.13 %
Augur 25.2743 0.68 2.75 %
0x 0,5166 0.01 1.51 %
Komodo 2.5854 0.24 10.39 %
Veritaseum 125.218 -3.81 -2.95 %
MonaCoin</td 3.21 0.17 5,49 %
DigiByte 0.0176 0 1,79 %
Feit 20.0584 0.81 4.22 %
Mist 4.857 0.12 2.58 %
Golem 0.2001 0.01 3,71 %
H aandeel 5.6846 0.19 3.51 %
Walton 9.7566 0.22 2.32 %
Aion 1.9964 0.07 3.48 %
Ardor 0.2275 0.01 6,02 %
Cryptonex 4,8941 0.19 3.93 %
PIVX 3.7626 0.17 4.85 %
Rchain 0.9929 0.05 5.73 %
XPlay 0.355 0.07 23,90 %
Bytecoin 0.0022 0 0,94 %
Steem 1.516 0.08 5,51 %
BitShares 0.143 0.01 11,23 %

financiën.net

Update: Insider tip? BT / Ethereum Echoes hoge prijssprong

In mijn onderzoek kwam ik op een interessant idee door lagen in Photoshop over elkaar te leggen. Door lagen over elkaar heen te leggen, kunnen prijzen gemakkelijk op elkaar worden gestapeld en vergeleken. Tijdens de jaarwisseling, de opkomst en ondergang van Bitcoin, viel één ding me op, de Ethereum Echo. Met een kleine vertraging worden de Bitcoin-prijzen weerspiegeld in Eutherum. Zou deze vertraging hetzelfde effect kunnen veroorzaken bij de volgende grote bitcoinprijssprong in 2018 / 2019? Zo ja, dan zou ik investeren.

Cryptocurrency strategieën: 3 beleggerstips

Cryptocurrency Strategieën (Kopen & Verkopen) – Of het nu gaat om crytocurrency, valutahandel, aandelen, grondstoffen of edelmetalen, deze 3 strategieën zullen je helpen om het basisspel van de aandelenmarkt te begrijpen. Ik heb deze 3 strategieën ontwikkeld om beginners en beginnelingen te helpen de mechanica in een notendop te begrijpen. Aangezien ik ben opgegroeid met Bitcoin en niet met aandelen, wordt hier sterk verwezen naar digitale valuta in het bijzonder. De mechanismen of strategieën zijn echter dezelfde voor deze 5 beleggingstypes: cryptocurrency, valutahandel, aandelen, grondstoffen of edele metalen. Ik zou ETF’s en indexfondsen hier buiten beschouwing laten, omdat de risico’s en de koersschommelingen hier aanzienlijk geringer zijn.

  • Cryptocurrency strategieën: 3 beleggerstips