Flat verkopen Köln-Hahnwald: Procedure, Vastgoed, Onroerend goed

Een appartement verkopen in Keulen-Hahnwald – Met onze gratis gidsen over het verkopen van een appartement in het elegante Hahnwald in Keulen , bent u goed voorbereid! Hier vindt u alle informatie over het verkoopproces van een appartement, de prijzen per vierkante meter in Hahnwald en de populairste straten. Bovendien: alles wat u moet weten over de waardebepaling van onroerend goed, of u beter particulier of met een makelaar kunt verkopen – Welkom in Hahnwald! Terug naar het overzicht: Verkopen van onroerend goed in Keulen.

Appartement te koop in Hahnwald

De Veedel is genoemd naar het bosje dat er toen was, het Hainwald. Intussen heeft het gebied zich ontwikkeld tot een van de meest luxueuze plaatsen om te wonen. Moderne villa’s, exclusieve appartementsgebouwen, verzorgde straten en perfect aangelegde tuinen geven de wijk zijn tijdloze elegante flair. Geen wonder dat veiligheid hier een topprioriteit is. Hahnwald is immers de thuishaven van menig beroemdheid, zoals Oliver Pocher, Stefan Raab en Toni Kroos. De levensstandaard is hoog, de verbindingen met andere delen van de stad zijn zeer goed en ook de metropolen Düsseldorf en Frankfurt zijn gemakkelijk per auto en trein te bereiken.

Lees hier meer: Onroerend goed verkopen

Daarom kunt u rekenen op een snelle verkoop van uw eigendom in Hahnwald:

 • Hoge levensstandaard
 • Zeer mooi stadsgezicht
 • Hoge veiligheid
 • Voortreffelijk onroerend goed
 • Nabijheid van Frankfurt en Düsseldorf

Tussen Sürth en Rodenkirchen: Kaart

De wijk Hahnwald ligt ten zuiden van de Keulse Neustadt en Altstadt en is te vinden aan de linkerkant van de Rijn. In totaal wonen er 2050 inwoners en de bevolkingsdichtheid bedraagt “slechts” 686 inwoners/km². Door de exclusiviteit van de bewoners wordt Hahnwald als zeer welvarend beschouwd. Het leven speelt zich privé af, ver weg van het stadscentrum. Dit deel van Keulen is dan ook de thuishaven van enkele beroemdheden.

Hier is de mesolage van Hahnwald:

Am Neuen Forst, Jeugpad & Bonner Landstraße

De vastgoedmarkt in Hahnwald is booming. Flats in het noorden van de gemeente zijn bijzonder duur. Langs de Bonner Landstraße, de Osterriethweg en de Hahnwaldweg kunt u rekenen op een gemiddelde prijs van € 5.750 per vierkante meter. Woningen ten zuiden van Unter den Birken zijn nog steeds duur in vergelijking met andere delen van de stad, maar wel iets goedkoper dan in het noorden.

Over de verkoop van onroerend goed in Hahnwald zo dadelijk meer. Hier is een overzicht vooraf:

Oudbouw flat, loft & co: prijzen per vierkante meter

Keulen-Hahnwald wordt beschouwd als de duurste woonwijk van Keulen met veel dure nieuwbouw. Als u een woning in dit gebied aanbiedt, heeft u een goede kans om deze voor een hoge prijs te verkopen. Het is echter raadzaam een makelaar te raadplegen, vooral voor flats met een relatief hoge prijs per vierkante meter. Deze agent moet bekwaam zijn en een goede reputatie hebben, zodat hij of zij u de best mogelijke ondersteuning kan bieden tijdens de verkoop. De taxatie is ook een van de taken van een makelaar.

Gemiddelde prijs per vierkante meter in Hanhwald: 4.900€/ m²

Hier kunt u meer te weten komen over de taxatie van onroerend goed, de procedure en de belangrijkste documenten:

Het stadscentrum is vanuit Hahnwald snel met de auto en de trein te bereiken:

Een makelaar inhuren: gids

Op basis van de vraag is een onderhandse verkoop van een flat mogelijk, maar de vereisten, de tijd en de valkuilen mogen niet worden onderschat. Vooral als u waardeverlies of lange wachttijden bij de verkoop van uw eigendom wilt vermijden, moet u beslist professionele beslissingen nemen en ervaren makelaars in de arm nemen. Zeer weinig eigenaars zijn vertrouwd met de verkoop en weten welke details belangrijk zijn bij de taxatie.

Voordelen van een vastgoedmakelaar

Ook de organisatie van documenten, evenals onderhandelingsvaardigheden en verkooptalent maken deel uit van een succesvolle en probleemloze verkoop van onroerend goed in Hahnwald. Als het energiecertificaat niet beschikbaar is voor de bezichtiging of als u de biedprijs niet kunt verantwoorden met een taxatie van de marktwaarde, zijn moeilijkheden voorgeprogrammeerd. Vermijd deze problemen door oplettend te zijn en erop te vertrouwen dat u het appartement veel gemakkelijker, stressvrij en risicoloos kunt verkopen via een professionele makelaar.

Vastgoedmakelaars zorgen voor een stressvrije en risicoloze verkoop van onroerend goed

Taken: Exposé, kijkafspraken & Co.

Het is raadzaam een makelaar te raadplegen die u kan helpen bij uw aankoopbeslissing. Uw makelaar zal een marketingstrategie ontwikkelen die bij uw woning past en foto’s gebruiken die uw woning van zijn beste kant laten zien. Het professioneel voorbereide exposé spreekt potentiële kopers aan en zorgt ervoor dat uw eigendom niet lang op een nieuwe eigenaar hoeft te wachten en dat u snel kunt verkopen.

Hier volgt een overzicht van de taken van een vastgoedmakelaar:

 • Waardering
 • Onroerend goed marketing
 • Voorbereiding van een exposé
 • Het uitvoeren en plannen van de bezichtigingsafspraken
 • Aankooponderhandelingen
 • Verwerking en opstelling van het koopcontract
 • Overhandiging van sleutels

Bekijken: Voorbereiden van aankooponderhandelingen

De grootste hindernis bij de verkoop van appartementen door de eigenaar is de onderhandeling die plaatsvindt tijdens of na een bezichtiging met de koper. U moet weten dat een potentiële koper altijd prijsonderhandelingen zal aangaan en zal proberen uw bod te onderbieden en u ervan te overtuigen onder de waarde te verkopen. Alleen met retorische en onderhandelingservaring kunt u verkopen vermijden die uw ontevredenheid bevorderen en gepaard gaan met financiële verliezen of onvoorziene moeilijkheden.

Leestip! Het organiseren en uitvoeren van bezichtiging afspraken

Particulier verkopen of met een makelaar?

De ervaring leert dat professioneel gepresenteerde eigendommen sneller verkopen dan eigendommen die onderhands worden geadverteerd. Dit is niet alleen te danken aan de zeggingskracht van de foto’s en beschrijvingen in het exposé, maar ook aan de bekwaamheid in het hele proces. U hoeft niet zelf te zorgen voor alle benodigde documenten, u hoeft geen afspraken te maken en u hoeft niet zelf de bezichtigingen met belangstellenden te verrichten. Op basis van de strategie die voor uw woning is ontwikkeld, zal uw makelaar u het beste advies en de beste marketing voor flats in Keulen-Hahnwald bieden. Er zijn goede redenen om het verkoopsucces van zulke dure eigendommen als uw eigen huis niet aan het toeval over te laten.

De ervaring leert dat professioneel gepresenteerde eigendommen sneller verkopen dan eigendommen die onderhands worden geadverteerd.

Dit zijn de nadelen van een onderhandse verkoop:

 • Hoge kosten
 • Hoge tijdsbesteding
 • Gebrek aan deskundigheid
 • Hoog foutenpercentage
 • Onaangepaste marketingstrategie

Bovenal moeten de foto’s in het exposé overtuigend zijn:

Beoordeel condominium in Hahnwald

Als u de zuivere materiële waarde of de prijs die u destijds hebt betaald, beoordeelt, brengt de verkoop van onroerend goed automatisch verliezen mee. De vastgoedprijzen in Keulen zijn de laatste jaren snel gestegen, zodat alleen de bepaling van de marktwaarde duidelijkheid verschaft en de basis vormt voor een authentieke biedprijs.

Bepaal de aankoopprijs: Factoren

Het bouwjaar en het bouwmateriaal, de grootte van het perceel en de inrichting van het huis zijn slechts één bestanddeel van de marktwaarde. Want ook de ligging, de populariteit van de wijk en de daarmee samenhangende vraag, de infrastructuur en vergelijkende prijzen voor vergelijkbare eigendommen op uw locatie zijn van belang. U kunt een taxateur inschakelen, maar in dat geval moet u zelf de kosten van de taxatie van de marktwaarde betalen en dragen.

Allemaal factoren die de waarde van uw eigendom beïnvloeden:

 • Jaar van vervaardiging
 • Gebouw
 • Eigendom grootte
 • Locatie
 • Infrastructuur
 • Vraag/aanbod

Tip! Taxatie door een makelaar

Indien u de taxatie wenst te laten uitvoeren als onderdeel van een commissie bij een makelaar, zijn de kosten inbegrepen in de commissie en dus in de bijkomende aankoopkosten die door de koper moeten worden betaald. Met ervaring en jarenlange kennis van de vastgoedmarkt wordt u goed geadviseerd en kunt u erop vertrouwen dat u uw flat voor de hoogst mogelijke prijs zult verkopen.

Kosten voor de taxatie zijn inbegrepen in de commissie en ten laste van de koper

Verkopen in de mediametropool: XL gids

Met meer dan 1 miljoen inwoners is de mediametropool aan de Rijn een van de knooppunten in NRW, maar ook in Duitsland. De stad ligt in het westen van Duitsland en grenst aan andere agglomeraties, zoals Düsseldorf en Bonn. De mediastad ligt direct aan de Rijn en kan worden onderverdeeld in verschillende delen en districten. Naburige steden zijn Düsseldorf, Bonn en Leverkusen. Keulen staat als geen andere stad in Duitsland voor media, TV en pers. Daarom groeit de metropool aan de Rijn voortdurend. Südstadt, Altstadt, Ringe, Ehrenfeld of Sülz, waar kun je het beste wonen?

Hier zijn onze exclusieve gidsen: