Schavan! Arrrr. Maar goed dat het me niet kan schelen.

Beschuldigingen van plagiaat: universiteit ontkent doctoraat Schavan – minister kondigt juridische stappen aan
(Een persoonlijk commentaar van L, spontaan en ongemonteerd).

Een persoonlijke opmerking: Na 97 uur werk (excl. reizen e.d.) in de afgelopen week vol werk, verneem ik dinsdag om 22.14 uur van mevrouw Schavan (niet dr. Schavan) … Titel terugtrekking.

Wat moet ik nog meer zeggen? Wat moeten we zeggen?

Wij werken. We doen een poging. De middenklasse. Redelijke condities. Eerlijke lonen, eerlijke erkenning. Politiek? Een grapje. Laten we het over Mr zu Gutenberg hebben. Laten we het over mevrouw Koch-Merin hebben. Laten we het over mevrouw Schavan hebben. Nee-gangers.

Waar zijn onze rolmodellen gebleven? Die opkomt voor waarden. Geld is papier. Doctoreren is een lachertje. Ongelooflijk. Het enige wat prestatie van gewoon onderscheidt is de wil. Wil om te investeren prestatie. Prestaties vragen om erkenning. Erkenning. Een woord dat zijn betekenis verliest. Dank u, meneer Gutenberg. Dank u mevrouw Koch-Merin. Dank u, mevrouw Schavan.

De middenklasse wordt nauwelijks gesteund. Jonge ondernemers bijna onderdrukt. Alles is in orde. Tot nu. Bedrogen worden door bedriegers. Politiek. Stuttart 21. BER. Slachtoffers. Wij in de middenklasse streven naar eerlijke lonen. Wij streven naar eerlijke voorwaarden. Wij werken voor onze erkenning. En jij? Gênant. Lardeloos. Waarden vernietigend.

– Zo meldt Spiegel Online (05.02.2013):

De universitaire examinatoren hebben besloten: Federaal minister van Onderwijs Annette Schavan moet afstand doen van haar doctoraat. Twaalf leden van de verantwoordelijke faculteitsraad stemden voor, twee tegen en één onthouding. De CDU-vrouw kondigde onmiddellijk een klacht tegen het besluit aan.

Berlijn/Düsseldorf – De universiteit van Düsseldorf heeft het doctoraat van minister van Onderwijs Annette Schavan (CDU) ingetrokken. De verantwoordelijke faculteitsraad heeft in de plagiaatprocedure voor de herroeping gestemd, maakte decaan Bruno Bleckmann bekend. Twaalf leden van de commissie stemden voor de intrekking van de titel, twee leden stemden tegen en één lid onthield zich van stemming. Schavan is voornemens in beroep te gaan tegen de intrekking van haar doctorstitel door de Universiteit van Düsseldorf. Dit werd dinsdagavond onmiddellijk aangekondigd door haar advocaten.

Externer Link meer op Spiegel Online