Coworking space – Keulen in plaats van Berlijn! Start werkbureau in het Media Park

Coworking spaces zijn populairder dan ooit. Terwijl Berlijn veel media-aandacht krijgt, ontstaan er ook geweldige nieuwe concepten in Hamburg, München en Keulen. Een bijzondere parel is Startplatz in Keulen. Hier ontspruiten ideeën, denk groot! Terwijl de gemiddelde coworking space in Duitsland 33 werkplekken en 43 leden telt, heeft Startplatz totaal andere dimensies. Meer dan 100 leden zijn verdeeld over twee verdiepingen, elk met twee vleugels. De focus van de Keulse coworking spaces ligt op digitale activiteiten: E-commerce, Amazon Trader, online marketing, consultancy en media ontwikkeling. Dit is waar ideeën, bedrijven en marktleiders worden geboren. U kunt alle informatie hier vinden: Coworking Keulen.

✓ chique kantoren ✓ professionele sfeer ✓ volledige service ✓ vriendelijk team ✓ cappuccino

Deel

Het artikel in een oogopslag:

 1. Werken in een coworking ruimte – Wat maakt de start-up ruimte speciaal?
 2. Coworking in het Media Park – combineren van werk, vrienden & vrije tijd
 3. Mijn tijd in coworking – twee leerzame jaren als ondernemer
 4. Coworking in Duitsland – Werkkantoren voor ondernemers

Werken in een coworking ruimte – Wat maakt de start-up ruimte speciaal?

Wie zijn start-up wil oprichten, vindt hier uitstekende mogelijkheden om zich bij te scholen! Met veel kennis van mensen en door lezingen. Vooral ondernemers- en mediavaardigheden zijn hier op elke hoek te vinden. Aan de ene kant ontstaan er interessante gesprekken, bij de automaat in het café, aan de tafelvoetbaltafel of op het grote balkon. Ook vinden er elke week interessante workshops plaats, van klassieke seminars over zoekmachineoptimalisatie tot meer gespecialiseerde onderwerpen zoals: “Online rating portals – de verkoopturbo voor de verkoop”.

 • Grote kantoorruimten en vergaderzalen in plaats van kleine afzonderlijke kantoren
 • Mediapark met uitzicht op meer en groenvoorzieningen, midden in het centrum
 • Gemeenschap van jonge ondernemers
  Ideaal om beroeps- en privébelangen te combineren
 • All-round service: schoonmaakster, conciërge, enz.
 • Media diensten: Laserprinter, beamer, enz.
 • Vriendelijk personeel

Bekijk hier alle seminars en kantoren: Coworking Keulen.

Coworking in het Media Park – combineren van werk, fitness, vrienden & vrije tijd

Met een perfecte ligging in het Media Park kunt u werk en vrije tijd gemakkelijk combineren. Vooral als ondernemer met veel afspraken, af en toe nachtdiensten en frequente weekendbezoeken, is de stadslocatie van de coworking space met zijn vele vrijetijdsactiviteiten een echt pluspunt. Echte hoogtepunten zijn de grote fitness studio. Bij JustFit kun je trainen op vier verdiepingen. Het biedt ook een ruime saunaruimte en een zwembad met twee banen. Bovendien zijn er veel cursussen en veel vrije ruimte; volle machines zijn hier de uitzondering. In de grote Cinedom-bioscoop, vlak naast de deur, worden tot laat in de avond films vertoond. Daarom is het grote plein vaak overvol met honderden mensen. Dit maakt het Media Park zeer levendig. Het is een prettig gevoel als je als ondernemer veel tijd achter je bureau doorbrengt. Met slechts één stap, sta je midden in het leven!

 • Sport & Fitness – Bij JustFit of BetterYourself
 • Cinema – In het grote filmhuis
 • Eten – Vapiano, Kandinsky, SushiOne, Currywurst Weltmeister, en nog veel meer.

Startplatz – Coworking Space op Instagram: #Location, #Office, #Team

De kantoren zijn gevestigd in het Media Park, op de 3e en 4e verdieping van gebouw 5.

Wat een prachtig uitzicht, ook een topadres voor vergaderingen en kleine gesprekken.

Gewoon een andere dag in coworking, hier in een werkplaats!

Mijn tijd in coworking – Twee leerzame jaren als ondernemer

Ikzelf was er heel vroeg bij, de tweede vleugel van de eerste verdieping was net geopend. Er zaten altijd tien tot twaalf andere jonge ondernemers in mijn kamer. Van flirtcoaches (Flirtuniversity), tot online food retailers (Bauerntüte), Facebook-adverteerders (AdBaker) tot SeoDay-organisatoren. Ik kwam als een ontwerper, media manager, net verhuisd naar Keulen en op zoek naar mijn eerste projecten. In de coworking vond ik snel connecties, eerste kleine projecten en veel interessante gesprekken. In het eerste jaar ontwierp ik veel, bouwde websites, beeldbrochures, maar hielp ook met apps en alles wat met media te maken had. Dit jaar hebben we veel ondernemende maar ook gekke dingen gedaan – zoals 30 online shops in één maand, met 30.000 artikelen. Aan de kant, gewoon uit een idee. Waarom niet!

Doe het gewoon! Ambitie, synergie en overdracht van knowhow

Dat is precies de geest van coworking. Je werkt efficiënt en vindt nieuwe, sterke opties voor jezelf. De vele gesprekken met andere ondernemers hebben me ook geholpen om nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen. Na 1,5 jaar, met alle know-how uit mijn jaren en de nieuwe invloeden in online marketing, ben ik begonnen met het opzetten van een nieuw bedrijf: Een modellenbureau. Twee jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik zo’n project aankon. Nu staan we in heel Duitsland bovenaan de ranglijst en bereiden we ons voor op de wereldwijde verovering. In Noord-Amerika, Europa en Azië.

Mijn conclusie: Coworking is top. Startplaats is top!

De persoonlijke en zakelijke ontwikkeling zijn enorm dankzij de positieve omgeving. Van de all-round service, d.w.z. schoonmaakster, laserprinter, koffiezetapparaat, vergaderzalen, enz., tot de sfeer, voor mij was de verhuizing naar een coworking space waarschijnlijk de beste beslissing die ik de afgelopen jaren heb genomen. Natuurlijk zijn de vaste kosten hier wat hoger dan in de buitenwijken. Maar met de extra diensten, loont het zeer goed. Bovendien bespaart u tijd, omdat u zich nooit zorgen hoeft te maken over reparaties, netheid, enz. Met een goede omgeving, goede ideeën en goed ondernemerschap is Startplatz de place-to-be voor jonge ondernemers.

Als u op zoek bent naar een coworking-ruimte voor uzelf en uw bedrijf, vindt u hier meer aanbevelingen voor heel Duitsland:

Coworking in Duitsland – Werkkantoren voor ondernemers

Of het nu gaat om coworking Berlijn of coworking Hamburg, er zijn veel goede adressen. Nieuwe ideeën zijn op zoek naar ruimte om te groeien. Coworking biedt ideale mogelijkheden om uw eigen bedrijf of start-up vooruit te helpen. Mediaontwikkeling, bedrijfsstrategie en verkoopmethodologie – hier leer je snel van andere ondernemers. U kunt ook uw eigen persoonlijkheid ontwikkelen door middel van discussies en door in de buurt van andere bedrijven te komen. Daarom, duimen omhoog voor coworking!

Hier zijn een paar tips voor Berlijn, Hamburg en München:

Coworking in Berlijn

 

Coworking in Hamburg

 

 • Beta House
  Eifflerstraße 43, 22769 Hamburg
 • Lilienhof
  Lilienstraße 11, 20095 Hamburg
 • Plaatsen
  Schopenstehl 15, 20095 hamburg
 • Werk thuis
  Planckstraße 13, 22765 Hamburg
  en in de Schützenstraße 9, 22761 Hamburg

Coworking in München