Financiering, kredieten en leningen

Tips over financiering, krediet en leningen voor uw woning.

Tip! Leer gratis in de gids met checklists. Meer over dit onderwerp vindt u hier: Gids voor vastgoedfinanciering.

Gebouw

Verschillende varianten van huurkoop

U droomt ervan eigenaar te zijn van uw eigen vier muren, maar het ontbreekt u aan het eigen vermogen dat de voorwaarde is voor een gunstige financiering? In het volgende artikel laten wij u kennismaken met een alternatief voor de klassieke aankoop van onroerend goed. U leert alles wat u moet weten over huurkoop, hoe dit model werkt en welke voor- en nadelen het heeft.

Alternatief voor een onroerend goed lening? Om vastgoedfinanciering aan te vragen, moet u gewoonlijk 10 tot 20 procent van de aankoopprijs inbrengen als eigen vermogen. Voor de bank vermindert het aanwezige kapitaal het risico; bovendien worden de bijkomende kosten niet medegefinancierd en moeten zij afzonderlijk door u worden betaald. Natuurlijk zijn er ook instellingen die onroerend goed volledig financieren. De rentevoeten en vereisten zijn echter aanzienlijk hoger voor volledige financiering.

Een huis bouwen: Kosten

Een huis bouwen – Er zijn veel vragen bij het bouwen van een huis. Als makelaars krijgen wij de hele tijd e-mails en telefoontjes van potentiële bouwers: “Hoeveel kost het om een huis te laten bouwen?”, “Hoeveel kost een goedkoop huis?” tot meer specifieke vragen als “Hoe lang kun je in een prefab huis (trefwoord: stof) wonen? – hebben we antwoorden op uw belangrijkste vragen.

Voor de meeste mensen betekent een huis bouwen het creëren van een thuis; voor 35% ligt de nadruk op zelfverwezenlijking. De grafiek toont geselecteerde gegevens over het onderwerp “een huis bouwen”.

  • Huizenbouwprijzen

Laat een huis bouwen: Ontwikkelaar en nieuwbouw

Nieuwbouwprojecten – De droom van een eigen huis is dichterbij dan ooit tevoren. Gunstige rentetarieven en een goed aanbod van bouwpercelen en nieuwbouwprojecten maken de droom van het bezitten van je eigen vier muren waar. In Hessen en Rijnland-Palts zijn veel nieuwbouwprojecten al in een vergevorderd stadium van uitvoering. Talrijke nieuwbouwplannen staan reeds in de startblokken. Beveilig een condominium of uw eigen huis tegen een lage prijs.

Vrijstaand of in een rij? Alle bouwvormen hebben hun voordelen. Het rijtjeshuis overtuigt met een bijzonder gunstige prijs per vierkante meter, het vrijstaande een- of meergezinshuis met veel tuin en ruimte voor nieuwe ideeën. Als u op zoek bent naar een condominium, hebben wij tal van zeer aantrekkelijke nieuwbouwprojecten in de aanbieding. Dicht bij de stad, in het centrum of in de buitenwijken – wij vinden het juiste appartement voor u.

  • Nieuwbouw & projectontwikkelaar

Koop een huis: Kosten

De droom om je eigen huis te bezitten, zelfstandig te wonen binnen je eigen vier muren, alles zelf te kunnen ontwerpen en in te richten volgens je individuele wensen. Maar deze dromen zijn niet het einde van het verhaal, want er komt nog veel meer kijken bij het kopen van een huis. Er is nog een lange weg te gaan om het doel te bereiken, namelijk achterover te kunnen leunen, te ontspannen en te genieten van het leven in je eigen tuin. Om dit zo gemakkelijk mogelijk te maken, vindt u hier de beste tips en trucs over waar u op moet letten bij het kopen van een huis en welke valkuilen u kunt vermijden.

Financiële planning, makelaar, commissie, leningen en bijkomende kosten

Wanneer u voor het eerst overweegt een woning te kopen, rijzen onmiddellijk veel vragen. Wat is de beste manier om verder te gaan? Heb ik een makelaar nodig of moet ik zelf op zoek gaan? Hoe groot moet het huis zijn, hoeveel vierkante meter en hoeveel kamers heeft het nodig? Op welk gebied moet ik zoeken en vooral, hoeveel budget heb ik nodig? Wij zullen nu al deze vragen tot op de bodem uitzoeken.

Financiering

Gebouw besparingen uitgelegd

De beslissing om te sparen bij een bouwvereniging is een weloverwogen langetermijnoverweging. Naast het vergelijken van verschillende tarieven en bouwkassen moet ook met andere zaken rekening worden gehouden. Een bouwspaarcontract is meestal gericht op een kleiner bedrag en is slechts bedoeld als aanvulling op de eigenlijke vastgoedfinanciering. Ontdek alles wat u moet weten over het opbouwen van spaargeld in onze grote gids over het opbouwen van spaargeld!

Elke bouwvereniging bestaat uit verschillende fasen. In de meeste gevallen zijn er drie verschillende fasen die moeten worden doorlopen. Eerst wordt een bepaald bedrag gespaard, vervolgens wordt de lening toegekend en ten slotte wordt de lening terugbetaald. Maar hoe werken deze fasen precies en welke kengetallen moeten tijdens elke fase worden bepaald?

  • Besparing op gebouwen

Geld opbouwen: 9 tips voor financiering

Nadat u hebt besloten uw droomhuis te kopen, komt de vraag naar de juiste financiering aan de orde. Hier moet u zich informeren over alle opties, want u zult de komende jaren moeten leven met de beslissing over de financiering. Denk dus goed na over uw beslissing en overweeg de volgende tips.

Om tot een succesvolle financiering te komen en echt de beste voor u te vinden, moet u een paar punten in overweging nemen. Vooral voor onervaren mensen is het aangaan van schulden een grote stap, dus u moet er vooral zeker van zijn dat u het juiste aanbod vindt. De volgende tips zullen u helpen om de financiering op de juiste manier aan te pakken en overal aandacht aan te besteden. Een lijst van alle kosten die u zult moeten betalen, vindt u hier:

  • Tips voor het bouwen van geld

Landbelasting

De grondrente is een gangbaar middel om de kredietwaardigheid van een leningnemer te staven en wordt gebruikt om een lening te waarborgen.

  • Landbelasting

Hypotheek Bank

Hypothekenbank is een verouderde naam voor een Pfandbrief bank sinds 2005. Puur juridisch gezien zijn hypotheekbanken Pfandbrief-banken. Sommige hypotheekbanken mochten echter hun naam behouden. Pfandbriefbanken zijn kredietinstellingen die zich bezighouden met het verwerven van hypotheken, het poolen van deze hypothecaire Pfandbriefe en het plaatsen ervan op de kapitaalmarkt.

  • Hypotheek Bank

Verkopend eigendom: Krediet?

Lopende leningen.

Echtscheiding: Wat gebeurt er met mijn eigendom?

Wie besluit te trouwen en in het huwelijk te treden, is in de meeste gevallen van plan voor altijd met zijn echtgenoot samen te leven en alles te delen wat hem toebehoort. Wanneer men trouwt, denkt niemand eraan dat er uiteindelijk een echtscheiding zal komen en mogelijk zelfs een geschil over bezittingen. Maar in 2017 bedroeg het scheidingspercentage in Duitsland meer dan 36 procent, wat aantoont dat helaas niet alle huwelijken eeuwig stand houden. Vaak zijn vreemdgaan, het dagelijkse leven inclusief routine of zelfs financiële problemen de redenen voor een scheiding.

Als een echtscheiding leidt tot de verkoop van een huis, moet u goed geïnformeerd zijn. U bent aan het scheiden of u wilt scheiden? Hebt u de mogelijkheid om redelijk en objectief over de scheiding te praten met de partner van wie u gaat scheiden? Dan rijst nu de vraag: wie is de eigenaar van wat? Als u een gezamenlijk goed bezit, zoals een huis, moet u zich nu afvragen: wie is de eigenaar van het huis en hoe kan dit na de scheiding worden verdeeld?

  • Krediet voor echtscheiding

Tip! Leer gratis in de gids met checklists. Meer over dit onderwerp vindt u hier: Gids voor vastgoedfinanciering.