Flat verkopen Prenzlauer Berg: Onroerend goed, onroerend goed, workflow

Flat te koop in Prenzlauer Berg – verkoop van een flat, appartementsgebouw of uw eigen eigendom. De wijk Prenzlauer Berg ligt in het dichtstbevolkte bestuursdistrict Pankow in Berlijn. Hier vindt u alle adviezen en tips die u nodig heeft om uw woning in Prenzlauer Berg succesvol en efficiënt te verkopen. Plus een vergelijking van de prijzen per vierkante meter, factoren voor een geslaagde taxatie en de belangrijkste documenten! Welkom in Berlijn-Prenzlauer Berg. Terug naar: Verkoop van onroerend goed in Berlijn.

Appartement te koop in Prenzlauer Berg

De Duitse hoofdstad Berlijn is niet alleen een vermaarde universiteitsstad, maar ook het centrum van het Europese bedrijfsleven. Als een van de meest internationale locaties in Europa voelen zowel Duitse als mondiale bedrijven zich hier thuis. De Duitse metropool van kunst en cultuur is dan ook een aantrekkelijke plaats om te wonen en geniet een grote populariteit, niet alleen bij ondernemers en investeerders, maar ook bij gezinnen, koppels en studenten. Het gevarieerde stadsbeeld, de culturele verscheidenheid en de zeer goede infrastructuur maken Berlijn ook tot een van de populairste metropolen van Europa.

Alle tips in een oogopslag: Verkopen van eigendom

Daarom is de verkoop van onroerend goed in Prenzlauer Berg de moeite waard:

 • Universiteitsstad
 • Kunst- en cultuurmetropool
 • Ligging van de Europese economie
 • Culturele verscheidenheid
 • Zeer goede infrastructuur

Prenzlauer Berg in het district Pankow: oppervlakte & bevolkingscijfers

De rustige wijk Prenzlauer Berg ligt tussen Weißensee en Friedrichshain in het Berlijnse district Pankow en was ooit een onafhankelijk en autonoom district.

Hier vindt u alle feiten en cijfers in één oogopslag:

 • Staat: Berlijn
 • Administratief district: Pankow
 • Hoogte: 91 m boven zeeniveau
 • Oppervlakte: 10.955 km²
 • Bevolking: 165.003 (31 dec. 2019)
 • Bevolkingsdichtheid: 15.062 inwoners/km²
 • Postcode: 10119, 10247, 10249, 10369, 10405, 10407, 10409, 10435, 10437, 10439, 13187, 13189
 • Netnummer: 0301
 • Registratienummer van het voertuig: B

In het centrum van Oost-Berlijn: Populaire locatie

Terwijl de populaire wijken Schöneberg, Kreuzberg en Charlottenburg in het zuiden van de stad liggen, ligt Prenzlauer Berg in het noorden. Dus niet alleen ligt Berlin Mitte op korte rijafstand, maar dat geldt ook voor de grootste monumenten en hipste hotspots van de stad.

Hier is de mesolocatie van Prenzlauer Berg:

Met biologische en delicatessenwinkels en loftflats van hoge kwaliteit maakt deze wijk indruk met zijn hoge levens- en woonkwaliteit. Bovendien is deze woonwijk niet alleen verrukkelijk met zijn historische monumenten en handige koffieshops, maar ook met zijn vele mooie groene ruimten en parken.

Zie meer in Streetview hier:

Bijzonder populair: Centraal Prenzlauer Berg

U wilt uw woning verkopen in Berlijn-Prenzlauer Berg? Oude flats zijn gemakkelijk te verkopen, vooral ten zuiden van de Danziger Straße, terwijl nieuwe gebouwen in het oosten van de wijk meer kans maken om te worden verkocht. Om uw eigendom zo professioneel mogelijk te presenteren, is het raadzaam een beroep te doen op de expertise van een ervaren vastgoedmakelaar. Een verkoop van een onroerend goed vergt immers veel organisatie en tijd, en niet alleen u, maar ook uw koper is geïnteresseerd in een snelle en efficiënte transactie. Vooral met betrekking tot de verschillende soorten huizen en flats verschillen de respectieve verkoopprocessen. Hier vindt u alle gidsen en tips in één oogopslag:

 • Plat verkopen
 • Huis verkopen
 • Verkoop appartement huis
 • Land verkopen
 • Overzicht: Verkoop van een woning

De belangrijkste stap bij het bepalen van de aankoopprijs is de taxatie van uw eigendom:

Beoordeel een flat: Schönhauer Alle, Prenzlauer Allee & Co.

Woningen in het centrum van de wijk boven en onder de Danziger Strasse worden het snelst verkocht. Als u een woning bezit tussen Schönhauser en Prenzlauer Allee, kunt u zich niet alleen verheugen op een snelle verkoop, maar ook op topprijzen per vierkante meter. Daarom is het belangrijk om een professionele taxatie te laten uitvoeren. Want: Als de prijs te laag is, verlies je geld. Als de prijs te hoog is, schrikt dat potentiële kopers af. Maar hoe kunt u uw eigendom correct taxeren? Hier gaat het niet alleen om de verschillende soorten eigendom, maar vooral om één ding:

Locatie, locatie, locatie

Het bouwjaar en de uitrusting van het onroerend goed, evenals de infrastructuur van de locatie, zijn ook belangrijke factoren bij de taxatie van het onroerend goed. Meer informatie vindt u hier:

 • Plat tarief
 • Beoordeel een huis
 • Beoordeel appartement huis
 • Beoordeel eigendom
 • Overzicht: Waardering van onroerend goed

Koopsommen in Prenzlauer Berg: flat & vrijstaand huis

Afhankelijk van grootte, locatie en staat, brengen te koop staande huizen momenteel tussen 308.000 euro en 1.602.000 euro op – dacht u dat? In feite zijn er niet alleen mooie woningen te ontdekken in Berlijn-Prenzlauer Berg. Kunstenaarswijken en gezellige cafés, wie in Prenzlauer Berg woont, houdt van het rustige, comfortabele leven. Daarom is het de moeite waard voor verkopers om na te denken over het profiteren van de goede locatie.

Afhankelijk van grootte, locatie en staat, brengen huizen momenteel tussen 308.000 euro en 1.602.000 euro op.

Veel gebeurtenissen in het leven brengen veranderingen met zich mee, positieve en negatieve. De nieuwe baan in de hoofdstad en de daaruit voortvloeiende verhuizing voor het hele gezin. Maar sommigen worden ook getroffen door een scheiding of echtscheiding. Voor sommige verkopers in Berlijn-Prenzlauer Berg is de situatie ook zeer onverwacht, met het plotselinge overlijden van een dierbare en de daaropvolgende nalatenschap.

Onderhandse verkoop: procedure en belangrijke documenten

Particulier verkopen? Dat betekent veel tijd, talloze documenten, afspraken en stress met belanghebbende partijen. Of het nu gaat om een stuk grond, een appartement of een flatgebouw – als u besluit uw eigendom in Berlijn-Prenzlauer Berg particulier te verkopen, betekent dit dat u veel tijd moet investeren. Van de taxatie tot het opstellen van het exposé, tot de klantenbenadering en de verkoopfase, gaan maanden voorbij zonder enige kennis van de markt. Want ook vóór de verkoop mag u de voorbereidingstijd niet onderschatten, bijvoorbeeld met betrekking tot de eventuele achterstand van de verbouwingen. Naast al het werk aan het condominium of het huis, zijn er alle voorbereidingen voor de verkoop.

Onderschat niet de tijd die nodig is en de organisatie van een boedelverkoop

Veel gestelde vragen voor verkopers

Hier zijn 9 vragen die u zich als eigenaar moet stellen voordat u verkoopt:

 1. Verbindend eigendom
 2. Noodzaak tot renovatie / herinrichting
 3. Gegevens en documenten
 4. Vergoeding voor vervroegde aflossing
 5. Verklaring van splitsing, opstalverzekering, enz.
 6. Onderhoudskosten
 7. Inventaris
 8. Recht van eerste weigering?
 9. Waarde van het eigendom

Woonkamer, keuken, badkamer of tuin – met de juiste foto’s laat u uw woning van zijn beste kant zien:

Voorbereiding van het exposé: Documenten

Weet je hoeveel documenten je alleen al nodig hebt om het exposé te maken? U hebt niet alleen een overzicht nodig van de laatste verbouwingsmaatregelen, maar ook alle mogelijke verzekeringsdocumenten, alsmede zinvolle foto’s.

Hier zijn alle belangrijke documenten in één oogopslag:

 1. Documenten met betrekking tot het onroerend goed (terreinplattegrond, bouwplan, enz.)
 2. Andere plannen (gebouwenkadaster, kadastraal plan, afvalwaterplan)
 3. Overzicht van de laatste renovatie- en moderniseringsmaatregelen
 4. Verzekeringsdocumenten (brandverzekering)
 5. Overzicht van bijkomende kosten
 6. Uittreksel kadaster
 7. Energiecertificaat
 8. Afbeeldingen van het object

Verkopen met een makelaar

De wijk Prenzlauer Berg is niet alleen populair bij autochtone Berlijners. Vroeger was het een trendy wijk, tegenwoordig is het een plek waar gezinnen zich vestigen. Als u uw woning professioneel verkoopt, bespaart u veel tijd en profiteert u van de mogelijkheid om in korte tijd de beste verkoopprijs te krijgen en nieuwe eigenaren voor uw appartement of huis te vinden.

Fouten bij de onderhandse verkoop van onroerend goed

Bij particuliere verkopen is het foutenpercentage hoog en komt het niet alleen tot uiting in de over- of onderwaardering van het onroerend goed. Potentiële kopers zijn altijd geïnteresseerd om de prijs te verlagen en met u in onderhandeling te gaan. Alleen met veel knowhow en deskundigheid kunt u deze gesprekken in uw voordeel voeren en uitsluiten dat u een aanbod aanvaardt dat u achteraf hoofdpijn bezorgt.

Voordelen van de makelaar: knowhow, expertise & ervaring

Alleen al het verkrijgen van documenten en het organiseren van bezichtigingsafspraken is tijdrovend en duur. Wanneer u besluit uw eigendom via een makelaar te verkopen, krijgt u in Berlijn een aantal voordelen en kunt u achterover leunen en ontspannen terwijl de verkoop professioneel en in uw naam plaatsvindt.

De grootste fouten gemaakt door particuliere verkopers van onroerend goed:

 • Overwaardering van het onroerend goed
 • Onderwaardering van het onroerend goed
 • Te weinig tijd
 • Slechte organisatie
 • Ontbrekende documenten

Taken van de makelaar: koopcontract, afrekening & Co.

U weet hoeveel geld u destijds geïnvesteerd heeft in de aankoop van uw flatgebouw of huis in Berlijn. De tijden zijn veranderd en de prijs van grond en vierkante meters is gestegen. Als u uitgaat van de oorspronkelijke aankoopprijs en misschien moderniseringen meerekent die hebben plaatsgevonden, biedt u het pand nog steeds onder de werkelijke waarde aan. Een professionele taxatie van de marktwaarde maakt een einde aan deze faux pas en voorkomt dat u geld verliest en een eigendom onder de haalbare prijs verkoopt.

Hier volgt een overzicht van de taken van een makelaar:

 • Taxatie van onroerend goed
 • Marketing
 • Data bekijken
 • Koopovereenkomst
 • Verwerking
 • Overdracht

Verkopen in de hoofdstad: XL Gids

Hoofdstad, universiteitsstad, historisch bolwerk en als internationale locatie een aantrekkelijke woonplaats voor gezinnen, stellen, singles en studenten. Berlijn heeft dan ook te maken met een voortdurend groeiende bevolking als gevolg van immigratie. Dus verkopen is niet zo moeilijk, er is genoeg vraag! Ontdek hier meer in onze gidsen: